Jump to content

Robert Vos

Junior
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

Company info

 • Location
  Bosch en Duin
 • Phone number
  0306992116
 • Branch
  Toerisme
 • Website address
 1. Je moet maar eens zoeken met Google op : seed kapitaal Resultaat : een hoop tips hoe je aan kapitaal moet komen en hoe je je moet voorbereiden. Zie ook dit artikel : Column: "De seed-fase - zoeken naar geld?" : https://www.higherlevel.nl/extra/columns/view/84
 2. Klinkt als een heel goed idee. Al zal er nog flink gewerkt moeten worden aan de uitwerking van het concept en de site. Tegelijkertijd breng je het als een idee, dat een paar weken geleden geboren is. Maar aan de getallen te zien : 15000 bedrijven, bijna 60.000 aanvragen afgehandeld, heb je/jullie al een aardige business case en daar zit ook een verdienmodel onder. Dat succes zie je ook terug in de bedrijvengids. Al is inschrijven gratis. Ik ga ervan uit dat jullie op één of andere manier structuur aanbrengen in de aanvragen, zodat je de leveranciers kan selecteren en informeren over de kansen die ze krijgen en / of missen.
 3. Volgens mij heeft Zalm er een groot belang bij. Zalm heeft een bonus afgesproken met Bos. Daar heeft hij recht op, twee jaar nadat de bank is verkocht. Zalm krijgt een bonus van € 100k voor elke miljard die de staat terugverdient. Bovendien zal Zalm geen last meer hebben van de staat, vwb zijn salaris. Nu verdient Zalm (volgens Bos) een redelijk salaris. Straks (zelfstandig) zal dat marktconform zijn. Inmiddels weten we wat marktconform is bij banken. Door een verkoop van AA kan er wel weer meer concurrentie ontstaan op de NL markt. Dat is hard nodig.
 4. @JPAS. Je kan alles afspreken. De vragen zijn : [*]wat je business angel (BA) heeft aan te bieden; [*]en wat heb je al met hem afgesproken. Als je regelmatig een adviseur nodig hebt, wat kost het dan als je die zou inhuren? Ben je met de BA beter en goedkoper uit? Heb je deze adviseur iedere week een paar uur nodig? Als je zijn advies nodig hebt, kan hij ook een declaratie sturen. Als hij een netwerk heeft, wat heb jij daaraan? Als de BA aangeeft jouw prognose omzet en winst te zullen verdubbelen, dan wil je graag een fee (bonus) voor die prestatie geven. Als die prestatie ie geleverd. Ik ga er tevens vanuit, dat je voor de BA inbreng al een bestemming hebt. Als ik je beluister, klinkt het als een verrassing en had je deze post niet voorzien. Kan het wel uit? Dat kan je uitleggen. Je kan ook uitleggen (of niet) of zijn adviesinbreng meegenomen is in de waardering van zijn inbreng. Tot slot : Ben je in staat om hem te managen, als hij zich wekelijks gaat bemoeien met jouw operatie. Succes.
 5. @hans. Zo bedoel ik het niet. Jij verkoopt een beleving, een belevenis : Logeren in een gastvrije omgeving. Ik verkoop een resultaat : succesvol op een baan solliciteren.
 6. @hans. Dank voor de suggestie. Aansluitend op het verhaal van Jeroen. Ik ben een fan van een pay-off / value proposition, waarin je in één keer duidelijk maakt, waar je voor staat en wat je toegevoegde waarde is / wat het resultaat is. Deze woorden : "solliciteren" en "baan" (of varianten daarop), zijn daarbij belangrijk. Ook vanwege Google. Mijn klanten willen geholpen worden met solliciteren, zodat ze een goede baan krijgen. Het gaat mij dus minder om het gevoel of om de beleving, zoals in jouw branche. Men verwacht van mij concrete resultaten. Dat geldt ook voor henkh. Voor @henkh dacht ik bijvoorbeeld aan : "zonder gedoe altijd schoon" Omdat henkh schrijft dat er veel gedoe is in zijn branche. henkh staat voor kwaliteit en zijn klanten zijn tevreden.
 7. @hans-1 en @linda: Over het boormachine voorbeeld. Ik zorg dat mijn klanten met hun eigen boormachine goed gaan boren, zodat ze zelf goede gaten maken. @hans-2 : Over succesvol solliciteren op een goede baan. Correct, je moet bij mij zijn. @linda : Ik heb geen probleem met mijn doelgroep. De boodschap (mijn value proposition) komt over. Ik ben nog niet tevreden over het Nederlands van mijn pay-off. @john. Ik heb bijna 100% succes. Mocht je twijfelen, dan is er no-cure, no-pay. Mijn pay-off was ook : "ik help je aan een baan". Maar is dat correct? Ik zorg ervoor als personal coach, dat je jezelf aan een baan helpt. Daar heb je nog veel meer aan.
 8. @Linda. Ik help mensen met solliciteren : CV en interview coaching. Zie mijn site en blog voor meer informatie. Mijn toegevoegde waarde is, dat mijn begeleiding resulteert in een goede baan. Ik verplicht me dat resultaat te bieden en werk op basis van no-cure, no pay.
 9. @hans. "verrassend gastvrij" klinkt voor mij als : we hadden geen hoge verwachtingen, maar we zijn aangenaam verrast. Met andere woorden : mogelijk is uw eerste indruk niet goed, maar u zult verrast worden. Volgens mij bedoel je : "verrassend en gastvrij". Op jullie site staat als toelichting : "... verrassend gastvrije prijs-kwaliteitverhouding"? Voor mond tot mond reclame kan ik me "verrassend gastvrij" goed voorstellen. Maar ik vraag me af of het goed werkt bij de benadering van nieuwe klanten. Ik worstel zelf nog met het Nederlands van mijn pay off : "Ik help je met solliciteren aan een baan" Een pay-off moet : [*]zeggen wat je doet [*]en vertellen wat je toegevoegde waarde is. En bij voorkeur een aantal goede zoekwoorden bevatten, zodat je wordt gevonden met Google. Mijn pay-off vertelt mijns inziens goed waar ik voor sta en wat het oplevert. Maar helemaal tevreden ben ik niet. Is het wel goed en helder Nederlands?
 10. Ik heb op jullie website gekeken, omdat ik geen idee had welk probleem je oplost. Mooie innovatie en heldere video. Maar ik las ook de door jullie genoemde voordelen. De meeste voordelen die worden genoemd, zijn geen voordelen maar kenmerken. Dan blijven er maar drie voordelen over. Twee daarvan hebben betrekking op het voorkomen van klachten. Maar zijn die twee voordelen wel zo spannend voor een ondernemer. Zoals je aangeeft kennen ze het probleem niet en moet je het aanpraten. Dat lijkt me heel lastig. Een behoefte aanpraten is heel lastig. Ik vraag me af : kennen ze het probleem? Wat zeggen ze zelf? Wat is hun ervaring? Is er veel uitval? Als 20% met rugklachten is uitgevallen, dan heb je een case die ze begrijpen. Je moet een propositie hebben die een ondernemer direct geld oplevert. Die zijn er vast. Bijvoorbeeld, dat één man, makkelijk en zelfs beter het werk kan doen van twee man. Denk maar aan de witgoed video. Ik denk aan : Til moeiteloos voor twee of zoiets. Daar zitten heel veel voordelen aan vast en dat levert direct veel geld op. Wat besparen ze op de laadklep? Is geen laadklep een reden om het apparaat te kopen?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept