Jump to content

Iphone

Junior
 • Content Count

  19
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Is het niet zo dat je geen goodwill hebt bij geruisloze inbreng?
 2. Ho de post van Branko over het hoofd gezien. Zijn het single-purpose kaarten of multi-purpose kaarten? Misschien omdat het een nieuwe wijziging betreft dat de medewerkers van de BD niet allemaal op de hoogte zijn.
 3. Voor de voucher betaal je geen btw, wel voor de marge, die je als winkelier krijgt. Als je bijvoorbeeld een voucher van 10euro inkoopt voor 9euro en deze verkoopt voor 10euro, heb je 1 euro inclusief btw verdient. In deze 1 euro zit 17cnt btw (1/1,21), die je moet afdragen. Uiteindelijk betaalt de consument de btw. Maar dit is algemeen bekend. De provider draagt btw af over het verbruik van tegoedkaarten.
 4. Aangeven zoals Peter het hierboven beschrijft. Invoeren in Exact online met een speciale btw-code, die voor deze transactie is aangemaakt. Zit standaard wel in Exact online denk ik, zo niet even Exact online helpdesk bellen die kunnen je wel helpen met aan het aanmaken van deze code. Die btw-code boekt op de achtergrond zowel te betalen btw als te vorderen btw.
 5. Nee, ook dat is niet het geval. Ik zal toch het advies DaMedia opvolgen. Een specialist die jou eea kan uitleggen kan nooit kwaad. Het hoeft niet veel te kosten, maar het kan veel opleveren.
 6. Je bezit neemt niet toe, die is gewoon nog steeds 10k. Het verschil tussen de afschrijving en aflossing heeft geen impact voor de inkomstenbelasting.
 7. Misschien lees ik het niet goed. Maar dat bedrijf in de VS exporteert vanuit US en importeert in EU? Bij import buiten EU, 4a Bij import binnen EU, 4b beiden tegen 21% en het zelfde bedrag als voorbelasting (5b) opgeven. Nee sorry misschien wat ik niet duidelijk. Het bedrijf in de US. Verkoop in EU. Regelt zelf de import van hun eigen producten in de EU. Oftewel. Ik koop de producten eigenlijk in de EU maar de betaling gaat naar de VS. Dus levering is EU land aan EU land. Zorg ervoor dat je een document krijgt met laad en los adres zodat je dit kunt aantonen. Dan is het volgens mij levering binnen EU en dus aangeven als 4b en 5b. Bij factuur van 100,- als volgt aangeven. 4b bedrag waarover omzetbelasting wordt berekend 100,- 4b omzetbelasting 21,- 5b voorbelasting 21,-
 8. Misschien lees ik het niet goed. Maar dat bedrijf in de VS exporteert vanuit US en importeert in EU? Bij import buiten EU, 4a Bij import binnen EU, 4b beiden tegen 21% en het zelfde bedrag als voorbelasting (5b) opgeven.
 9. Waarom zou dit niet als ICL aangemerkt kunnen worden, omdat het op een schip wordt geleverd? Ben je dan van mening dat het onder "Levering en bevoorrading van zeeschepen en vliegtuigen" valt?
 10. btw volgt in het beginsel het goed. Dus NL-->DE, bij geldige btw nummer factuur zonder btw, geen geldig btw nummer factuur met NL btw. De Amerikaanse afnemer kan daarna toch de NL btw bij de Nederlandse belastingdienst terugvragen, of heb ik het mis?
 11. advies is tekort door de bocht. salaris en winsten zijn van vele factoren afhankelijk. Eerste belangrijke vraag is, welke rechtsvorm gaat jouw ondernemen krijgen. Bij een eenmanszaak is er bijvoorbeeld geen sprake van salaris maar prive onttrekking (geen impact voor je winst of verlies) en bij een bv is er wel salaris en dus ten laste van winst of verlies.
 12. Hoe zit het dat met de btw eigenlijk? Stel je wilt je werknemer een ipad geven, die onder de wkr valt. Kun je de btw hierover terugvorderen?
 13. Ik denk dat A gelijk heeft. Maar ik zou wel willen hoe B aan die wijsheid is gekomen.
 14. BTW op dit soort diensten worden belast in het land waar de afnemer zich bevindt. Dus zonder btw factureren. Hier lees dit maar door, volgens mij staat daar alles in wat je moet weten. https://www.higherlevel.nl/forum/index.php?board=49;action=display;threadid=26185;start=msg235579
 15. Is het niet zo dat als je de 22k in het resultaat neemt dat je EV hiermee op -25k uitkomt? Dit bedrag zal je dan moeten inbrengen om de uitstaande vordering te kunnen aflossen. Hiermee zijn al je posten weg.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept