Jump to content

robertnhr

Junior
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 1. Dan heb ik niets gezegd. :) Mijn opmerking kwam door die bewegende fotobalk op de homepage, waar ik een foto zag die ik eerder had gezien in het nieuws.. Succes ermee!
 2. Je zou zelf een evenement kunnen starten. Bijv. de "Doe Award" of iets dergelijks.. een award voor het leukste "doe-event" ofzo. Hier een persberichtje zowel voor als na de 'uitreiking' naar de pers sturen. Zowel naar landelijke, regionale en lokale pers. meestal pikt een lokale media het sneller op dan de landelijke media. Meestal hoeft er ook maar eentje het op te pakken en dan volgt de rest vanzelf als een olievlek. (Media kijkt veel naar elkaar) Wel een beetje offtopic, maar op een bepaalde manier er zijdelings mee te maken nog: Ik zag op je website veel foto's en afbeeldingen. Naast dat ze allemaal van andere websites afkomen, zijn een aantal hiervan door persfotografen gemaakt. Als je een persbericht naar de media rondstuurt, en toevallig ziet een persfotograaf zijn foto op jouw website onbetaald staan, óf de journalist die toevallig destijds de fotograaf betaald heeft voor een verhaal, dan zullen die niet blij zijn, en óf meteen afhaken, óf alsnog jou een rekening sturen voor het gebruik van de foto. Zou zonde zijn als je de pers niet haalt door rancune over copyright...
 3. hoi, wil je koelen of vriezen? daar zit nogal een verschil in natuurlijk... Als je het wil koelen, dan kun je het beste gewoon de transportdozen met styrofoam, chips en koelelementen gebruiken, die ook in de medische wereld gebruikt wordt. kost iets van 15 euro per doos van 60x50x40, en blijft gegarandeerd 48h lang tussen de 2 en 8 graden, bij een maximale buitentemperatuur van 45 graden. voor vriezen: electrolux, sibir, en nog vele andere merken maken al een zgn "vaccine carrier" blijft de inhoud ook zonder stroom gegarandeerd onder nul voor een bepaalde periode. prijs? zal wel ergens tussen de 20 en 200 euro liggen succes
 4. Heren, bedankt voor de reacties! na 2x gesproken te hebben met de belastingdienst, zijn we al een stuk verder gekomen. Het uiteindelijk advies was om met een stichting te beginnen, die als doel heeft om gezondheidszorgprojecten uit te voeren in afrika/azië. Daarnaast geniet de stichting van de voordelen van een HPC. tzt zou er dan een werk bv naast komen, en een holding bv boven zowel de stichting als de bv. Dat de holding bv als bestuur van de stichting later kan toetreden, zou ik dus goed alvast van te voren in de statuten moeten vastleggen. de werk bv, gaat dan later de risicovolle innovatieprojecten doen, danwel nieuwe ideeen uitwerken. Al de winst van de stichting kan inderdaad niet uitgekeerd worden, maar van de winst(reserve) kan wel een pand gekocht worden, wat weer (deels) verhuurd mag worden aan de werk bv. (als ik het goed begrepen heb) Ook zou bijv personeel betaald kunnen worden vanuit de stichting. Ik zit wel vast aan een bv later, want zovel ik mij goed heb laten informeren, kan een stichting niet meedingen aan subsidies van de NL EVD/agentschap NL? Ik zou namelijk graag tzt gebruikmaken van de diverse subsidies om innoverende projecten uit te kunnen voeren met hulp van de overheid. weet iemand hoe dat zit?
 5. Is het trouwens niet zo, dat als je zorgt dat fabrikantnaam duidelijk aanwezig is op het doosje/zakje/rol, dat dan bij productfouten de fabrikant aansprakelijk wordt gesteld ipv de importeur/leverancier? (Bijv. manufactured by: .......)
 6. Hoi, Ik vindt de website een beetje steriel ogen, maar dat kan aan mij liggen natuurlijk... Daarnaast, kwam ik in het besparingsrapport redelijk wat stijl-, spel- en grammaticale fouten tegen. Veelal gebruik je 'ik' en 'wij' doorelkaar, en daarnaast spreek je je (potentiele) klant aan met 3 vormen. De ene keer je/jij, de andere keer u, en een aantal keer in 3de persoon, (Mevrouw Jansen kan......) Ik denk dat het goed is om consistent te blijven, dus alleen 'wij/we' en 'je/jij' of 'u' Veel succes verder!
 7. Heren, Bedankt voor de reacties. Allereerst een reactie op TwaBla. Dit klopt helemaal, sterker nog, Mijn vriendin komt uit de NGO hoek, vergelijkbaar met RK of AzG. Ikzelf kom uit een humanitaire / medische groothandel. Wij zien inderdaad de manco's van beide kanten. Ikzelf heb voor mijn toenmalige werkgever, voor haiti en Thailand een modulair ziekenhuis ontworpen, deze zijn ook geplaatst. We willen zelf dit idee verder uitwerken, en verbeteren, zowel kostentechnisch verbeteren, als producttechnisch verbeteren. Op dit moment zijn [mobiele] ziekenhuizen veelal te duur qua oprichting, en daarnaast te duur in gebruik. of ze zijn goedkoop qua oprichting, maar zijn of onlogisch opgebouwd, of materialen van shitty kwaliteit. De vragen van ronvanderkolk: Er zijn (denk ik) situaties, waarbij het wel mogelijk is? (kijkende naar bijvoorbeeld slochterweg 35 amsterdam, zie je bij de kvk meerdere stichtingen en bv's op hetzelfde adres?) We wilden eigenlijk per sé een stichting, omdat we dan via het eerder vermelde HPC van de EC, in een keer aan meerdere partijen kunnen leveren. Ook zijn er nog een aantal andere voordelen aan HPC. en de eis van zo'n HPC is dat je geen winst maakt. Ik kan me zo voorstellen, dat er na 3 jaar bijvoorbeeld genoeg geld in de stichting zit om een bedrijfspand te kopen/huren en een apotheker aan te nemen? Ik zie het dan voor me dat dan een andere BV van ons het pand huurt van de stichting? Waarom we nu geen bedrijfspand nemen, heeft te maken met dat we dan verplicht zijn om een apotheker in dienst te nemen (dat is duur), en dan zouden we voorraadhoudend zijn. Het nadeel om in het begin meteen al voorraadhoudend te zijn is dat we waarschijnlijk niet genoeg klanten zullen hebben om complete batches van het een of het ander te kunnen verkopen. Helaas zit op bijna alles een houdbaarheidsdatum, betekenende een groot risico. Ik hoop dat ik het duidelijker heb gemaakt en niet nog waziger, anders hoor ik het graag :)
 8. Beste Ron, Nee, nadat ik tegenstrijdige antwoorden had gekregen bij de KvK, had een kennis geadviseerd om ons aan te melden bij HL, en hier de vraag/vragen te stellen... Ik zal wel in ieder geval maandag even de vraag voorleggen aan de belastingdienst, ben benieuwd wat ze zullen zeggen. In de tussentijd blijf ik uiteraard benieuwd naar overig feedback. Groet,
 9. Goedemorgen! Na zojuist voorgesteld te hebben, hierbij al onze eerste vraag, en verduidelijking.... Goed, wat gaan/willen we doen? We zijn van plan om (uiteindelijk) een groothandel/inkoopbedrijf, fabrikant & 'total solutions provider' op te richten. Dat is allemaal wel (te)veel in een keer, dus willen we het stappen doen. Onze doelgroep is Afrika, Azië, en bij rampen/oorlogen inspringen met noodhulp. Productgroepen van interesse zijn complete ziekenhuizen, maar ook alle artikelen afzonderlijk die je in een ziekenhuis kan vinden. Eerste 3 jaar willen we graag als een inkoopbedrijf / 'matchmaker' aan de slag. we willen geen voorraad houden, en de eerste drie jaar gebruiken om liquiditeit op te bouwen. Daarnaast willen we al enige ideeen gaan opbouwen en ontwikkelen (een vb: een 100% zelfvoorzienend ziekenhuis) Zodra er genoeg liquiditeit is, willen we een bedrijfsruimte gaan huren/kopen en dan voorraad houden, en productie draaien. als laatste gefaseerd verticaal integreren vnl naar boven. Terug naar de 1ste drie jaar. veel activiteiten willen we vanuit een stichting doen. Dit willen we doen, omdat we dan in aanmerking kunnen komen als HPC (Humanitarian Procurement Centre) http://ec.europa.eu/echo/partners/humanitarian_aid/procurement_en.htm Nu is de vraag, met het zicht op wat we later willen, maar voornamelijk voor de 1ste 3 jaar. welke rechtsvorm moeten we kiezen? Alleen de stichting? of een bv? ernaast? Ik ben bij de startersdag van de KVK gooi en eemland geweest, en op kantoor in Almere, en beide keren werd wat anders uitgelegd. Iedereen was het erover eens dat ik ook een BV ernaast moest hebben ivm deelname aan het economisch verkeer. maar de verdere strctuur is niemand het over eens...... De een zegt dat de stichting eigenaar moet zijn van de BV, terwijl de ander zegt dat de BV eigenaar/bestuurder moet zijn van de stichting.... we hopen dat we met uw commentaar wel de juiste beslissing kunnen maken Bedankt alvast voor de kritische noten en feedback.
 10. Goedemorgen! Mijn naam is Robert, 29 jaar, en sta samen met mijn partner op het punt om onze zekerheid op te geven, en onszelf in het ondernemerschap te onderdompelen.... Op bepaalde punten hebben wij veel vragen, waar we oa hier goede antwoorden hopen te vinden. Op andere zaken (douane, ondernemen in 'opkomende economieën' (3de wereld landen) & life sciences hebben we weer veel verstand, wat we ook constructief zullen delen. Kortom, een spannende tijd gaan we tegemoet, en hopen dat wij veel aan HL zullen hebben, maar ook dat HL wat aan ons heeft. Groet, Robert & Nadine
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept