Jump to content

flip.l

Junior
 • Content Count

  14
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • Gender
  Male
 • First name
  Flip

Company info

 • Location
  Utrecht
 1. Zou een goede opmerking zijn als je de 'betere manier' er dan ook ff bij zet.. >;( Beetje republikeins gewauwel... als jij een oplossing hebt voor het drinkwater probleem, dan moet je dat gaan uitvoeren. Als je doelt op het filteren van zeewater met nanotubes of andere filters, dan moet je je huiswerk beter doen. Die 'luchtdrogers' leveren zo'n +/- 100-200 liter drinkwater per euro. Tegen die prijs is een buitenlandse investering in 2-3 jaar winstgevend, inclusief de infrastructuur en de opleidingen voor het onderhoud en als bonus de werkgelegenheid en grotere welvaart. Kaapverdië heeft een luchtvochtigheid die schommelt rond de 70% gedurende het jaar en de bevolking kan het goed betalen.
 2. Ik wil nog steeds een keer deze machines in grote getalen gaan importeren naar Kaap Verde, i.c.m. zonnepanelen om klimaatneutrale drinkwatervoorziening op te zetten ter bevordering van de lokale agrarische sector. Stijgende criminaliteit daar is wel een probleem en het transport monopolie ook. Wellicht kan dit idee het tij keren (no pun intended). Kan jij daarbij helpen?
 3. knal je levels gewoon in unity en outsource wat je niet snapt naar india :P
 4. Klopt. In de korte tijd dat ik op de arbeidsmarkt ben, zijn eigenlijk alle IT-mediators, consultants en verbinders die ik ben tegengekomen gewoon klootviolen gebleken. Prijs opdrijven lijkt een primair motief en het heeft weinig meer te maken met een brug slaan tussen ontwikkelaar en client. Laat staan dat er (in mijn ervaring dus he) sprake is van innovatie of gerichte iteratie en lange termijn klanten binding, met dit soort consultancy lui ertussen. Projecten worden niet afgemaakt, door slechte ontwerpen en foute design briefs of andere incompetentie. Als je op tweakers.net de reacties op artikelen van de junior it consultants volgt, blijken die er ook na hun traineeship/stoomcursus echt de ballen verstand van te hebben. Werk.nl en de overige miljarden verspilde belastinggelden is een ander goed voorbeeld van het succes van deze IT mediators. Maargoed, leuk voorbeeld wel, appar.nl, ken ik verder niet dus daar heb ik ook geen mening over. De site ziet er mooi uit. IMHO Als je geld wil verdienen met apps kun je het beste apps gaan flippen (reskinnen) en van daaruit een portfolio opbouwen. Leer je ook veel van. Vooral belangrijk is om opdrachten en concepten te ontwikkelen die leuk zijn om te maken. Vaak heb je dan toch van doen met 'iets IT gerelateerd', data genereren, verwerken en visualiseren. Hoe ga je bijvoorbeeld om met grafische aspecten van een app als je je richt op een gemeente (en het cultureel erfgoed aldaar), want eindeloos plaatjes inladen in een applicatie gebaseerd op Google maps is bijvoorbeeld niet leuk. Briljante algoritmes maken die gebruikersdata afhandelen en er iets zinnigs over zeggen is bijvoorbeeld wel leuk. Als je niet kan of wil programmeren is de effort om iets te betekenen in apps kansloos, ik zou daar dus mee beginnen, je hoeft niet de beste programmeur te zijn. Anders kan je beter kiezen voor het alternatief: een traineeship volgen en in loondienst gaan totdat de bubbel knapt.
 5. Hoe zit het eigenlijk met persoonsnamen? Kun je die ook (voor+achternaam) registreren als merk en kan die dan wel zonder licentie gebruikt worden door mensen die die naam ook echt dragen (of door mensen die die registreerde naam als roepnaam gebruiken). maw, stel ik heet zelf tomas hillfiger, mag ik tommy hillfiger dan gebruiken als bedrijfsnaam zonder licentiekosten?
 6. Nou, bij deze de cijfers. http://www.bnr.nl/radio/de-grote-bnr-klantenshow/402599-1307/onderzoek-28-procent-mkb-ondernemers-heeft-geen-bedrijvenwebsite en deze http://www.dtg.nl/over-dtg/persberichten/MKB-benut-mogelijkheden-online-vindbaarheid-veel-te-weinig.aspx
 7. Mooie site heb je gebouwt op WordPress. Ik zit zelf bij een webhost die bijzonder snel is doordat ze je hele site hosten vanaf SSD vanaf 10,- per maand. Zo laden je pagina's veel sneller. Ze bieden ook VPS aan, wat nog sneller is dan de SSD hosting. Wellicht is dat interessant als je je klanten ook online samples wil serveren van het video bewerkings proces. Je kan bij hun altijd upgraden. Ze hebben daarnaast telefonische support tijdens kantoor uren en die is ook echt goed. En ze kunnen zelfs nog handmatig je site verhuizen. Ik zag dat je site met een drag en drop plugin gemaakt is, dus telefonische support is dan wellicht niet verkeerd. Je kan ze terugvinden via http://www.datact.nl
 8. Wordt dat niet gecontroleerd dan, die illegale software? @tonio De meeste pakketten kunnen inmiddels ook met een projectlicentie (1-3 maanden) verkregen worden. Er zijn er niet zo veel die voor grafisch ontwerp/bouw gerelateerde dingen nu 3000 euro netto per maand uitbetalen aan een 27 jarige. @Ties Bedankt voor de tip, zeer interessant!
 9. Dat klopt. Ik wil geen grote risico's nemen en de investering eigenlijk minimaal houden, sparen duurt me te lang. Opnieuw beginnen is niet de bedoeling, maar ik wil wel elk jaar kunnen bekijken of mijn onderneming me wel brengt wat ik wil. En inderdaad na 3 jaar is de hardware afgeschreven. De markt lijkt mij vooralsnog niet groot. Ik heb typisch die vaardigheden waar op bezuinigd kan worden.. Maarja, if you pay peanuts you get monkeys.
 10. Ja dat kan ook, thx voor de tip... maar (nog meer) praktijkervaring als tekenaar kan ik niet zo veel mee... Er zijn toch nog wat leningen beschikbaar. Zoals in Brabant 15k 5 jaar aflossingstermijn tegen 3% voor creatives.
 11. @Norbert, wow jouw calculatie is een stuk gunstiger :) Dan kan ik wat hogere rentepercentages ook wel handelen... @Danny Nee, het maakt idd geen verschil met levensvatbaarheid van het bedrijf. Helemaal omdat blijkt uit de berekening van Norbert dat ik te hoog heb ingezet. Maar ik voel er eigenlijk weinig voor om te hoge rentes te betalen.. Ik doe liever wat anders met dat geld en ik kan nu de tijd nog wel even missen om een goede deal te regelen... @Peter Ja dat hoorde ik al.. er schijnen nog wel wat dingen te kunnen als je een huis inzet oid.. Specifiek ging het om een meisje/jonge vrouw met een kledingzaak, die wilde een herstart maken en moest de lening af laten sluiten door haar moeder (50+) met een vast contract bij een grote werkgever xyz
 12. Hi, Thx voor jullie reacties. @peter Qredits ben ik al tegengekomen en eigenlijk zoek ik precies het tegenovergestelde. Dus zonder 'gratis' coaching, kennisplatforms, maatschappelijke bijdrages en dergelijke marketing en met een rente van ca. 3~4%. Rentes van tegen de 10% kan (wil) ik niet tegenop werken als starter. Hoe zit dat eigenlijk met banken tegenwoordig? Ik hoor alleen maar negatieve geluiden. Ik ben 27 jaar oud, en ik begreep dat daar voor mensen van mijn leeftijd (40-) weinig te halen valt? Of ligt dat dan aan de kwaliteit van het bedrijfsplan? @Ron, ja heb ik meegenomen in de berekening. Alleen is de rente toch op jaarbasis en niet eenmalig? Als ik in 3 jaar aflos betaal ik dan toch het eerste jaar ca. 600, tweede jaar 400 en derde jaar 200 euro rente? @TwaBla Ik heb veel ervaring opgedaan met autodesk maya tijdens mijn opleiding en kan daar eigenlijk alles mee maken. De renderings bewerk ik met adobe of link ik in een php/jquery open-source omgeving. Ik werkte tijdens mijn studie met een studentlicentie en ik wil betere hardware aanschaffen om mijn rendertijd drastisch terug te dringen en om een goede tekentablet te kopen om ook mudbox animaties (zoals bij pixar) te maken.
 13. Hi, Ik wil graag een creatief bureau beginnen. Hetgeen wat ik hiervoor nodig heb is een goede laptop en een aantal software licenties, al-in-al moet dat 6000 euro kosten. Hiervoor zoek ik een gunstig microkrediet wat af te lossen is in 3 jaar tegen een zeer lage rente. Met het microkrediet kan ik mijn onderneming prima draaiende houden voor de komende jaren en er ook van rondkomen, zo heb ik becijfert. Mijn bedrijf gaat zich richten op geavanceerde online visualisaties in de bouw, productie en cultuur sectoren. Zo kunnen bestaande ondernemingen in deze sectoren zich sterker profileren. Door die externe communicatie echt op te pakken ontstaan er ook allemaal neven-voordelen: bijv. wanneer je het duurzaamheidsbeleid van je onderneming uittekend in een cijfermatig onderbouwde infographic moet je ook echt iets neer hebben gezet op dat gebied. Hoe doe je dat? Ik heb het ws al gezien en kan daarover adviseren. Ik heb geen toegang tot een startkapitaal, ook niet vanuit familie of mijn directe kennissenkring. Ik heb verder geen behoefte aan pakketjes met zzp-advies inbegrepen e.d. Het gaat mij echt om de goedkoopste lening. Ook vroeg ik me af, is het normaal dat je extra leent om eventuele gaten in de begroting tijdelijk op te vangen? Bijvoorbeeld wanneer ik een opdracht een maandje later inkop dan verwacht? Alvast bedankt voor jullie input. [titel aangepast - mod]
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept