• 0

Van webhost veranderen en welke webhost anno 2014

Beste mede-ondernemers,

 

Ik zit met mijn bedrijfswebsite, cropped.nl nu ruim een jaar bij Webreus als webhost. Als het werkt is er op zich niets aan de hand, behalve dat het vaak relatief traag is. Helaas werkt het echter niet altijd en ik heb dan ook het idee dat er vrij vaak storingen zijn. Dit geven ze eigenlijk nooit aan, behalve als het een langdurige of geplande storing is. Jammer ook vooral omdat ik tijdens zo'n storing niet alleen qua website niet bereikbaar ben, maar ook mijn zakelijk mail niet bereikbaar is.

 

Hoe dan ook, ik zit er dus over te denken over te stappen naar een snellere, betrouwebaardere webhost.

Nu is echter de vraag: hoe makkelijk gaat een overzetting van een WordPress installatie?

Heeft dat nog gevolgen voor mijn bereikbaarheid?

Heeft dat nog gevolgen voor mijn SEO en vindbaarheid?

Heeft het nog andere gevolgen?

 

Dan door naar de tweede vraag: Welke webhost is anno 2014 goed, maar niet al te veel duurder dan de bodemprijzen van webreus. Ik heb me er natuurlijk al wel bij neergelegd dat ik meer zal gaan moeten betalen, maar natuurlijk zo min mogelijk. Mijn website loopt nou ook niet bepaald storm, dus het hostingpakket hoeft ook niet in de top van het segment te zitten.

 

Het laatste topic wat ik hierover kon vinden stamde uit 2009, vandaar dat ik een nieuw topic open. Wel begreep ik van de mod uit dat topic dat spam niet op prijs word gesteld in dit soort topics - hoe het dus informatief en als het kan objectief :)

 

Alvast bedankt!

Cropped Media videoproductie Amersfoort - Voor al uw videoproducties.

90 Seconds Business View - Persoonlijke en betaalbare bedrijfsfilm - ideaal voor ZZP-ers

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

16 antwoorden op deze vraag

  • 0

Sommige providers bieden een gratis migratieservice aan. DIt kan handig zijn als je zelf weinig technische kennis hebt. De bestanden kun je meestal via ftp overzetten en de database kun je exporteren. Binnen Wordpress hoef je verder niets aan te passen als de domeinnaam hetzelfde blijft.

Link naar reactie
  • 0

We hebben het dus over max 50 euro per jaar ?

Een website is een visitekaartje van je bedrijf. Als die er meerdere malen uitligt, zegt dat ook wat over je bedrijf, want je vindt het zelf al niet belangrijk genoeg om te investeren.

Betaal gewoon even een paar tientjes meer, en je site is gewoon altijd up. Dus geen versio en consorten ;)

logo & grafisch design

Link naar reactie
  • 0

Er zijn legio goede hosters, zelf goede ervaring met DeziWeb. Verhuizen hoeft geen probleem op te leveren, je kunt de hele website inpakken en op een andere server uitpakken, inclusief mail, database, instellingen, etc.

Als je een erg grote WP-website hebt kun je eens zoeken op hosters die daarin gespecialiseerd zijn. Ze hebben dan de server ingericht voor WP zodat alles wat beter/sneller werkt.

Je hoeft ook niet offline te zijn, nadat alles is verhuisd stel je de DNS in en als dat werkt haal je de oude server leeg.

Link naar reactie
  • 0

Mooie site heb je gebouwt op WordPress. Ik zit zelf bij een webhost die bijzonder snel is doordat ze je hele site hosten vanaf SSD vanaf 10,- per maand. Zo laden je pagina's veel sneller.

Ze bieden ook VPS aan, wat nog sneller is dan de SSD hosting. Wellicht is dat interessant als je je klanten ook online samples wil serveren van het video bewerkings proces. Je kan bij hun altijd upgraden. Ze hebben daarnaast telefonische support tijdens kantoor uren en die is ook echt goed. En ze kunnen zelfs nog handmatig je site verhuizen. Ik zag dat je site met een drag en drop plugin gemaakt is, dus telefonische support is dan wellicht niet verkeerd. Je kan ze terugvinden via http://www.datact.nl

Link naar reactie
  • 0

Bedankt voor alle suggesties!

Ik ga ze allemaal eens bekijken en nalopen. Moet sowieso eens even kijken hoe webreus omgaat met overstappingen.

 

Wat betreft de prijs, hoe lager hoe beter inderdaad, maar wat je zegt je website is het visitekaartje van je bedrijf dus dat mag best wat meer dan 50 euro per jaar kosten. Ik zie echter ook pakketen van 20 euro per maand voorbij komen maar dat gaat me persoonlijk wat ver voor een relatief eenvoudige WP website. Meeste videocontent (het blijft een videoproductiebedrijf dus dat zal er toch behoorlijk wat zijn) wil ik extern hosten bij Vimeo en YouTube om de bandbreedte niet meteen op te slurpen.

 

En bedankt voor het compliment, flip!

Cropped Media videoproductie Amersfoort - Voor al uw videoproducties.

90 Seconds Business View - Persoonlijke en betaalbare bedrijfsfilm - ideaal voor ZZP-ers

Link naar reactie
  • 0

Dus geen versio en consorten ;)

Wat is er mis met Versio dan?

Ik ben geen expert op dit gebied, maar heb inmiddels bij verscheidene leveranciers afgenomen (mijndomein, yourhosting, hosting2go, strato en versio). Naar mate de tijd vordert en mijn vaardigheden wellicht iets beter zijn, ben ik zeer te spreken over deze partij. Soms is goedkoop ook gewoon goed en goedkoop.

 

Je moet kijken naar wat de klant wil en wat het pakket aanbiedt. Voor een normale site werkt dit prima en ik denk voor TS ook.

Met vriendelijke groet,

Hermes Ratgers

Link naar reactie
  • 0

Versio ligt er elke dag 10 minuten uit, aantoonbaar. Als je geld wilt verdienen met je website moet je daar niet zijn. Voor landingspagina's en eenvoudige brochurewebsites waarbij downtime niet zo erg is kun je best bij versio zijn.

 

Eens, daarnaast als je een vps wilt hebben (wat meestal zwaar overkill) dien je ook behoorlijk ict onderlegd te zijn, omdat je zelf ook over de beveiliging van de server gaat.

 

Kijk eens bij bv antagonist, hosting waar ik voor versio zat. Ik heb daar een website gehad die er pas bij 800 bezoekers per minuut (genoemd in nos journaal :) ) er uit klapte. Dat zul je voorlopig niet halen, mocht dat wel lukken dat is er vast ook meer financieel mogelijk.

Link naar reactie
  • 0

Wat is goedkoop en waar begint de duurkoop. Ik heb zelf mogen ervaren op het moment dat ik service nodig had. Mijn server (fysiek, geen VPS of shared) begaf het. Duurde een week voordat de oorzaak gevonden was: spanningspiek had de hele machine doorgebrand. Helaas, het service contract was dermate mager dat het dus een week duurde. Gelukkig had ik zelf bij een andere partij al een nieuwe server gehuurd, maar ik had dus duidelijk een betere service moeten nemen om niet een week te hoeven wachten. Of - waar ik nu maar zelf tot de conclusie kwam dat het te lang zou duren - een noodplan hebben om nieuws te huren in het geval dat. Natuurlijk had ik wel zelf een online backup, zodat er geen data verloren was gegaan.

 

Conclusie: iedere no-no kan hosten. Dat kost ook geen drol. Waar je voor betaald is service. Dat is de moeilijkheid, hoeveel service heb je nodig? Een en ander is afhankelijkheid van hoe lang mag je down zijn, wie verzorgt de backup, etc. etc. En wat de kwaliteit van die service uiteindelijk is, weet je pas als je het nodig hebt (de reality check). Of je doet de keuze op recensies (van andere mensen die de reality check hebben doorlopen).

Link naar reactie
  • 0

Als je een website wilt verhuizen denk dan ook aan de snelheid van de server waar je website op gaat draaien.

 

Om een WordPress website te verhuizen kan ik je Savvii aanbevelen, experts op gebied van WordPress en ze leveren hele goede service en snelheid. Ik ga niet in op het financiële plaatje maar het mag duidelijk zijn dat kwaliteit nou eenmaal duurder is. Daar pluk je later wel de vruchten van

Johan Even - Internet Marketing Coach | WordPress expert

Link naar reactie
  • 0

Bedankt voor de tip. Ik ben intussen overgestapt van webreus naar VPShosting (die hier ook eerder werd aangeraden). De snelheid van de website is met +/- 400% omhoog gegaan. Niet niks. Ook de helpdesk reageert snel. Helaas is het verhuizen van de website niet in 1x 100% vlekkeloos gegaan, en ben ik een dag onbereikbaar geweest op zowel website als zakelijke email, maar de snelheid en hopelijk de verdere betrouwbare uptime moet die ene dag helemaal goed gaan maken.

 

Savvii ziet er trouwens erg goed uit, maar is voor mijn relatief kleine en weinig bezochte website teveel van het goede. Ik moet wel eerlijk zeggen dat een eigen CDN etc. erg aanlokkend klinkt :)

Cropped Media videoproductie Amersfoort - Voor al uw videoproducties.

90 Seconds Business View - Persoonlijke en betaalbare bedrijfsfilm - ideaal voor ZZP-ers

Link naar reactie
  • 0

In april 2013 heb ik het webhostingpakket plus van VedaWeb aangeschaft. Ik ben erg tevreden, nog geen klachten gehad. Één keer heb ik contact op moeten nemen i.v.m. een vraag en ben netjes te woord gestaan en geholpen.

 

www.vedaweb.nl

Link naar reactie
  • 0

Duurder is in mijn ervaring zeker niet altijd beter. Je merkt pas bij overstappen dat er verschillen zijn. Heb op dit moment sites bij InterIP, Mijndomein en Versio. Duurder in aflopende volgorde.

 

Overzetten van mijn Wordpress webshop van mijndomein naar InterIP (mijn "hoofdprovider") lukte mij niet. Dus toen maar een deskundige geraadpleegd. Die schatte zelf in dat het een kwestie was van 15 minuten. Na een aantal uur liep hij keer op keer tegen exact hetzelfde problemen aan als ik. Alles ging prima tot het activeren van de WP ecommerce plugin, dan ging de site op "wit". Uiteindelijk heb ik een nieuwe domein (kemdirectwebshop.nl) genomen. Dat werkte in één keer.

 

Voor een experimentje zocht ik een voordelige provider en toen kwam ik op Versio. Kan zijn dat die af en toe downtime hebben (kwestie van iets meer betalen?) maar ik heb het nog niet gemerkt. Ook maar meteen mijn voorraadkast met domeinnamen uitgestoft en overgezet naar Versio. Het lijkt allemaal erg goedkoop maar het zijn wel jaarlijks terugkomende kosten. Ook bij het verplaatsen van domeinen merk je grote verschillen. Van mijndomein naar Versio is in een wip gedaan maar van InterIP naar Versio moet je formulieren downloaden, die invullen en van een handtekening voorzien, dan emailen naar Sales en na 2 weken kreeg ik de benodigde code.

 

 

Link naar reactie
  • 0

Ik heb de afgelopen 8 jaren veel hostingpartijen gezien, ook voor en door mijn klanten.

Goedkoop is inderdaad duurkoop in dit wereldje.

 

Het verschil in de prijs van de goedkoopste tot de gemiddelde en duurste zit hem onder andere in het beheer dat je kunt doen.

 

Bij goedkopere krijg je vaak een klein beperkt aantal opties. Bij de wat duurdere heb je netjes directadmin of cpanel. En je hebt voldoende databases, email adressen.

 

De wat duurdere hebben budget om personeel neer te zetten die jij kunt bellen of mailen bij vragen. Dit is heel belangrijk voor een zakelijke website als er wat is.

 

 

wat is goedkoop en wat is te duur? Dit is relatief maar een grof gemiddelde zie je hieronder:

 

10-15 euro per jaar is vaak te goedkoop om een volledig pakket en service te krijgen.

20-30 per jaar kan bij een grote partij goed zijn. (Niet bij de kleine ondernemingen)

40-70 euro per jaar is een redelijk gemiddelde prijs voor een goed pakket met zakelijke uptime en service.

70-120 is niet nodig en over de top voor een informatieve website.

www.ontwerpexpert.net | Websites en reclame op maat

 

www.brommert.nl | Alles over brommers en scooters

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wie is er online?
    7 leden, 284 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 80.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.