Jump to content

espen

Legend
 • Content Count

  436
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

21

Personal info

 • How did you find us:
  anders
 • Gender
  Male
 • Country
  Spanje

Register

 • You are:
  ondernemer
 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

 • Location
  Malaga
 • Branch
  29
 1. Het is niet een simpel verhaaltje, het is 100% werkelijkheid. Bij veel bedrijven mag je dan ook geen onbekende usb sticks gebruiken. Er worden nog steeds bij bedrijven usb neergelegd in de hoop dat medewerkers deze vinden en gaan gebruiken.
 2. Schoonmaakkosten voor de tankwagen neem ik aan? Hoe staat dit in de offerte, bevestiging en hun algemene voorwaarden?
 3. zakelijk of particulieren? Ga inderdaad zsm naar een advocaat, anders blijven ze nog maanden zitten en zeggen ze nooit de huur opgezegd te hebben oid. (Zorg altijd dat ze dat op papier bevestigen.) is er geen dringend onderhoud aan de ketels/geizers nodig oid?
 4. Toch zitten hier een hoop oud ondernemers mee, die zitten op een zak geld, en weten niet meer wat te doen.
 5. ik vind het eigenlijk schokkend dat in Nederland (zogenaamd een verschrikkelijk rijk land) dit wel bijzonder gevonden wordt, zeker als je al 60 bent. Ik zou zelf een beetje op de bank houden, voor 50% stenen, en het overig delen (laten) beleggen. Er zijn genoeg betrouwbare clubjes die je een goed rendement kunnen geven.
 6. ik vind het eigenlijk schokkend dat in Nederland (zogenaamd een verschrikkelijk rijk land) dit wel bijzonder gevonden wordt, zeker als je al 60 bent. Ik zou zelf een beetje op de bank houden, voor 50% stenen, en het overig delen (laten) beleggen. Er zijn genoeg betrouwbare clubjes die je een goed rendement kunnen geven.
 7. Wellicht ben ik door 20 jaar in het buitenland erg sceptisch geworden. Maar als een Nederlander in het buitenland een zaak/pand oid verkoopt zijn er eigenlijk altijd een hele hoop lijken in de kast. Ik zie het ontzettend vaak. Iemand met een bar, restaurant of hotel. Loopt nu even niet helemaal lekker, daarom zogenaamd goedkoop te koop. Nieuwe mensen uit NL hebben hoop, en denken het allemaal beter te kunnen. En die zijn vrijwel allemaal failliet binnen 10 maanden door : slechte buurt met vrijwel 0 toeristen, of verkeerde toeristen geen juiste vergunningen, bijzonder slecht gebouwd pand, heeft een vermogen nodig om goed gekeurd te worden, veel te duur gekocht, daardoor 0 reserves voor als het even minder gaat. geen realistische begroting, hoeveel geld is er elke maand nodig om van te kunnen leven, investeringen en onderhoud Ga in de buurt praten met de gemeente, advocaten, toeristen bond, makelaars en andere ondernemers. En kijk er dan nog eens naar. En idd, je eigen vermogen moet omhoog. Geen bank gaat een buitenland zoveel financieren voor een bedrijf zonder track record. Probeer zelf 100k te regelen, en dan 160k via een bank oid. En investeerder zal gewoon al 50% van de aandelen willen hebben.
 8. espen

  Immo bv

  waarom in een BV? Waarom niet gewoon prive? Dat lijkt mij al met al een stuk goedkoper en veel eenvoudiger. Veel ouders kopen (evt met een tweede hypotheek) zo een pand voor hun studerende kinderen.
 9. Dat is denk ik nog wel het grootste probleem, er zijn zoveel loketten waar je iets aan moet betalen, en die kosten zijn niet te doorgronden en elke keer anders. Alles giraal helpt ook niet. Als je 100 euro in je portemonnee hebt, geef je niet 95 uit in de supermarkt als je weet dat je daarna nog naar de kapper moet :D
 10. Begin nou gewoon eens met het op papier zetten van wat je precies wilt. Wil je echt alleen mensen helpen en wil je geen winst maken? Of zie jet het liever uiteindelijk toch geld opleveren in de vorm van winst? En hoe zie je je dat voor je? Helemaal niet aan een ondernemingsvorm denken, maar enkel opschrijven wat je wilt. Zoals gezegd, kun je als stichting ook gewoon jezelf salaris uitbetalen
 11. Geen cursus, wel bijna 20 jaar ervaring. Mijn ervaring is ook dat it' ers altijd lopen te jammeren over hun baas, dat die alles fout doet. Maar ze spreken hem er vrijwel nooit op aan.
 12. je hebt eigenlijk gelijk, een perfectionist kan beter voor een baas werken die gewoon zegt, nu is het goed genoeg voor de markt, we gaan het lanceren. Vooral bij tech/it mensen zie je dit, die gaan aan de slag, en komen dan constant met uitbreidingen waardoor het nooit af is.
 13. Een perfectionist of een dromer? Een echt perfectionist gaat door tot het (voor hem) klaar is, een dromer denkt voor de start dat het een succes wordt, dan duurt het te lang en stopt er dan mee.
 14. Ik zou eigenlijk best werknemer willen zijn. Gewoon van 9-5 werken, en hoppa elke maand geld op de plank. 0 zorgen als je thuis bij je gezin bent. Ik heb het geprobeerd, maar ik heb dan steeds binnen een week ruzie met de leidinggevenden, dus ik ben daar maar van afgestapt.
 15. ik zou dus eerst eens bij punt 1 beginnen. Je dient voor een btw nummer je dus als ondernemer te registeren.

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept