Jump to content

espen

Legend
 • Content Count

  493
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

26

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • Country
  Spanje
 • How did you find us:
  anders

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

 • Location
  Malaga
 • Branch
  29
 1. Dat is toch gewoon handel? Onderhandelen over de prijs? En die waardering zegt in de meeste gevallen ook helemaal niets, is vrijwel nooit gebaseerd op gerealiseerde omzetten.
 2. Heb je dit zelf uitgerekend, of komt dit uit de mooie folder van de verkoper? Er zijn idioot veel vakantieparken gebouwd, bezetting is een stukje lager dan hun verwachtingen, en ze gaan vaak niet uit van vervanging en onderhoud van oa het interieur Mocht je het zelf wel goed hebben uitgerekend, dan geldt bovenstaande natuurlijk niet :D
 3. Hier in Spanje merk ik nog niet veel van een anti Nederlandse houding oid. Wel benieuwd waar die miljarden naartoe gaan, iig niet naar het bedrijfsleven, maar waarschijnlijk eerder om het overheidsapparaat op de been te houden, voor een simpel GBA uittreksel wat gewoon met een app zou moeten kunnen, moet je hier nog tig formulieren met stempels inleveren, en als die medewerker dat dan na 20 min heeft gecontroleerd krijg je je GBA, en daar zitten dan tientallen van die mensen naast elkaar t zelfde te doen,
 4. Supermarkten hier in Spanje hebben nog steeds een hoop lege rekken, ook wc papier 😬 Benieuwd wat er gaat gebeuren als het personeel ziek wordt.
 5. Pizza was natuurlijk maar een voorbeeld. Wel een goed voorbeeld waar ingrediënten overal vandaan komen. Maar dat geldt (helaas) voor vele producten.
 6. Ik zie hier in Spanje nog steeds lege schappen. Het schijnt dat niet essentiële producten (uiteraard) geen prioriteit hebben. Blijven vrachtwagens met goederen wel door Europa rijden? Een diepvries pizza bijv, wordt misschien in Duitsland gemaakt, met ham uit Polen, kaas uit hongarije, tomatensaus poeder uit turkije, en deeg uit Denemarken. Als de grenzen daarvoor dichtgaan is de productie van een hoop etenswaren in gevaar
 7. Vastgoed hier in zuid Spanje gaat klappen krijgen. Collega gooit de handdoek in de ring. Het vet op de botten wordt altijd gebruikt voor de zware winter, want vrijwel geen sales. En nu is alles afgezegd voor komende maanden. 0 omzet
 8. 10% op een offerte is mi bizar hoog en ongezond. Hier in Spanje is een commissie van 15% op verkoop normaal. Bij enkel offertes ga je gegarandeerd nat.
 9. Dat scholen en kinderdagverblijven dicht gaan denk ik ook, en dat is wel een mega probleem natuurlijk, die ouders kunnen dan niet naar hun werk
 10. We hebben nu een policy dat iedereen die zich ook maar niet 100% voelt, thuisblijft. Wellicht gaat de zaak helemaal dicht, en moet iedereen maar thuiswerken. Ik wil het niet op mijn geweten hebben als er iemand ziek wordt via ons. Marketing technisch is dat niet optimaal.
 11. Dus op een investering van 2 ton + deeltijdwerk, hou je 5k max per jaar over? Dat is 2.5%, als er een keer iets kapot gaat is die winst al weg. Tenzij je een manier vind om die omzet te vergroten zou ik er niet aan beginnen.
 12. Het lijkt mij idd te gaan om een je hebt dat geld niet overgemaakt voor iets anders dan om bij hun iets te kopen. Dus mi lijkt die wet niet van toepassing. Om hoeveel geld gaat? Bij een paar tientjes zou ik er niet al te veel moeite in steken, maar goede reclame voor versio.nl is dit natuurlijk niet.
 13. Veel vaste kosten, (oa 4600 man personeel) hoge omzet van 1.5 miljard, winst van net 15 miljoen, en dan geen inkoop en dus verwachte verkoop meer hebben, ai
 14. Inderdaad, pak de telefoon en maak een afspraak met de verkoper, het liefst direct of vanmiddag nog. Misschien kun je nog snel een investeerder vinden die dat pand van jou wil kopen, en dan verhuren, maar dan zal die de 60k verekend willen zien als een soort bonus. Maar dan heb je iig wel een pand. 6 ton voor een bedrijfspand in een afgelegen gebied is echter wel moeilijk.
 15. Dat is niet mijn mening, maar wat ik gewoon tegenkom. Een online project van een eenpitter heeft gewoon heel veel nadelen. Wat als je ziek wordt, geen zin meer hebt, moe bent, kinderen krijgt, het niet eens bent met de investeerder, etc etc. Een team is belangrijk. En het gaat niet omdat een ton niet de moeite is. Het gaat om de tijd. Een investeerder steekt veel tijd in een investering. Als hij daar 1 of 2 dagen per week mee bezig is, dan is een investering van een ton niet interessant als je daar 2 ton mee kan verdienen. Dan kun je beter 1 miljoen investeren en 2 verdienen in diezelfde tijd. (slechts een voorbeeld) Maar je kan mij altijd een pm sturen, ik zit in een groep met (oud) ondernemers in zuid spanje die veel investeren.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept