Jump to content

espen

Legend
 • Content Count

  517
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

29

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • Country
  Spanje
 • How did you find us:
  anders

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

 • Location
  Malaga
 • Branch
  29
 1. Maar dan wel een mening hebben over het systeem? Raar. Dat enkele grotere organisaties het gebruiken wil niet zeggen dat het goed is. Vaak zijn ze daar mee begonnen, en kost het ombouwen naar een beter systeem meer dan wat extra servers en beheerders aanschaffen. Wordpress kan redelijk goed een statische website laten zien, voornamelijk door een hoop caching. Maar voor een zeer database intensieve website/app als een veilingsite kun je echt beter naar een ander systeem kijken. Misschien is php icm een mysql niet eens de beste oplossing.
 2. Idd, voor een veiling site lijkt mij wordpress totaal niet geschikt. Leuk voor een website van de buurtschilder, maar bij een site met erg veel bezoekers gaat het gegarandeerd een keer mis. Laat staan het aantal hackpogingen op standaard WP (en voornamelijk de plugins) vulnerabilities. Gewoon iets nemen dat hier voor ontworpen is.
 3. 100km verder wonen, en dan elke dag op en neer naar de zaak? Dat is alleen al qua woon/werk verkeer bijna 50.000km meer per jaar. Dat is een aanzienlijke verhoging van het lease tarief. Wil je het toegezegde tarief gelijk houden, dan ga je ongeveer van een BMW 5 serie naar een kia picanto oid.
 4. Ik heb hetzelfde, soms heel veel printen, soms weken bijna niets. iets van 10 jaar geleden heb ik een hp cp1025 laser printer gekocht, en die doet het nog prima. Via amazon of ebay koop ik zwarte toner voor iets van 15 euro. En als de kleur op is, kan ik gewoon in zwart printen, maar dat moet je bij het afdrukken aangeven, settings > print zwart /wit
 5. omzet van 16 k per maand? Daarvoor moet je iets van 32 autos per maand detailen? Waarom niet gewoon bij de klant aan huis? Dan hoef je alleen een aanhanger te kopen met je spullen, vaste lasten zijn op dit moment killing. Denk trouwens ook aan een goede aansprakelijkheids-verzekering, als je straks de lak beschadigt van een ferarri gaat je dat een hoop geld kosten.
 6. een vriend kreeg bij de spaanse KVK anders wel dat advies, zorg voor wat klanten voor je het officieel maakt. Maar goed, zo gaat dat hier in Spanje :D
 7. Hoeveel geld heb je nodig? Dat is nogal een ding. Als je 25K nodig hebt, is dat natuurlijk anders dan 5 ton. Het eerste kun je van familie, vrienden etc nog wel krijgen. Investeerders stoppen meestal geen direct geld in een startup die er nog niet is. Maar eerder resources, ze laten de nieuwe startup gebruik maken van hun diensten; netwerk, marketing, developers etc.s
 8. Waarom probeer je het niet gewoon? Alhoewel in NL zal het qua regelgeving wellicht niet mogen, hier in Spanje zijn er meerdere die vanuit hun thuis keuken ineens via just eat leveren. Ik zou wel goedkoop inzetten, een pakket van 5 standaard pannekoeken voor 10/15 oid. Extra ingrediënten zijn extra natuurlijk. Drankjes verdien je waarschijnlijk aan.
 9. ? Je hebt dan nog geen imago om te verpesten. Zet gewoon je eigen site online, en plemp daar wat voorbeelden op van wat je zoal kan maken. Gewoon wat templates dus, die potentiële klanten evt kunnen overnemen. Ken je geen mensen in je omgeving die een site nodig hebben? zzp'ers die net zijn begonnen? Lastige markt, redelijk verzadigt, veel scholieren en studenten doen dit als bijbaantje, en vragen daar bijna niets voor.
 10. natuurlijk kan dat, ook kun je prima een boot kopen als bedrijf. Alleen zul je de kosten ervan enkel kunnen aftrekken als je de boot zakelijk gebruikt
 11. Maar hoe had je dit dan gedacht? Zakelijk koop je iets aan, dan verwacht je toch ook beide producten op de zakelijke factuur?
 12. Lagere belasting kon nog wel eens tegen gaan vallen, in NL krijg je weer allerlei toeslagen en subsidies die je hier in Spanje niet krijgt. Daarnaast betaal je als autonomo meteen iets van 300 euro per maand (eerste jaar minder) social seguridad (oa voor je standaard ziektekosten) Dan zal het krijgen van een eu btw nummer ook nog gezeur opleveren, daar doen ze hier ook altijd moeilijk over. Maar dat is uiteindelijk wel te doen. Ik zou wel zorgen voor een nederlands voip nummer, NL klanten bellen liever met een 31 nummer dan een eng buitenlands nummer
 13. Ik denk dat het advies van Norbert het beste is, gewoon niet doen, niet aan beginnen. Zie het als een wijze les, gooi ze weg, of gebruik ze zelfs als je echt denkt/weet dat ze veilig zijn. Onbekende laders uit China kunnen ontploffen, in de brand vliegen of zelfs mensen elektrocuteren. Ik weet dat er genoeg dropship webshopjes zijn die levensgevaarlijke rommel van aliexpress verkopen, dat moet je gewoon echt niet willen voor die paar euro winst.
 14. Dat filmpje staat gewoon op youtube en is gewoon embeded, en wordt dus wel gezien in youtube. Je zegt dat vrouwen dat ding gebruiken in labs, maar waarom heb je daar dan geen filmpje van? De views per filmpje zijn gewoon te laag om er echt iets zinnigs over te zeggen. Begin eens met het promoten via instagram, daar halen wij verrassend genoeg meer en meer leads uit.
 15. dat ligt er maar net aan, wat zijn de huidige omstandigheden? Een beetje meer info graag.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept