Jump to content

espen

Legend
 • Content Count

  509
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

27

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • Country
  Spanje
 • How did you find us:
  anders

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

 • Location
  Malaga
 • Branch
  29
 1. natuurlijk kan dat, ook kun je prima een boot kopen als bedrijf. Alleen zul je de kosten ervan enkel kunnen aftrekken als je de boot zakelijk gebruikt
 2. Maar hoe had je dit dan gedacht? Zakelijk koop je iets aan, dan verwacht je toch ook beide producten op de zakelijke factuur?
 3. Lagere belasting kon nog wel eens tegen gaan vallen, in NL krijg je weer allerlei toeslagen en subsidies die je hier in Spanje niet krijgt. Daarnaast betaal je als autonomo meteen iets van 300 euro per maand (eerste jaar minder) social seguridad (oa voor je standaard ziektekosten) Dan zal het krijgen van een eu btw nummer ook nog gezeur opleveren, daar doen ze hier ook altijd moeilijk over. Maar dat is uiteindelijk wel te doen. Ik zou wel zorgen voor een nederlands voip nummer, NL klanten bellen liever met een 31 nummer dan een eng buitenlands nummer
 4. Ik denk dat het advies van Norbert het beste is, gewoon niet doen, niet aan beginnen. Zie het als een wijze les, gooi ze weg, of gebruik ze zelfs als je echt denkt/weet dat ze veilig zijn. Onbekende laders uit China kunnen ontploffen, in de brand vliegen of zelfs mensen elektrocuteren. Ik weet dat er genoeg dropship webshopjes zijn die levensgevaarlijke rommel van aliexpress verkopen, dat moet je gewoon echt niet willen voor die paar euro winst.
 5. Dat filmpje staat gewoon op youtube en is gewoon embeded, en wordt dus wel gezien in youtube. Je zegt dat vrouwen dat ding gebruiken in labs, maar waarom heb je daar dan geen filmpje van? De views per filmpje zijn gewoon te laag om er echt iets zinnigs over te zeggen. Begin eens met het promoten via instagram, daar halen wij verrassend genoeg meer en meer leads uit.
 6. dat ligt er maar net aan, wat zijn de huidige omstandigheden? Een beetje meer info graag.
 7. Wat heb je zelf zoal gevonden? Wat wil je hiermee?
 8. In maart en april waren er veel meer doden dan nu, mijn bijzonder simpele verstand zegt dan dat er toen veel meer infecties waren dan nu. Er gaan iets meer mensen aan dood dan aan gewone griep. Moet dan half europa dan in lockdown? Hier in Spanje gaan er heel veel bedrijven kapot. Veel kinderen hebben problemen want ze mochten 6 maanden vrijwel niet naar buiten, geen vriendjes zien etc.
 9. Waarom denk je eraan om een leasemij te beginnen? Wat denk je beter te kunnen doen dan de huidige? Zeker bij private lease waar fabrikanten zelf hun waar bijna dumpen zullen de marges flinterdun zijn.
 10. Denk eerder aan 40-50% eigen geld, een nieuwe BV met erg jonge bestuurders/aandeelhouders geeft niet heel veel vertrouwen, een zak geld wel.
 11. Idd, niet het probleem van de leverancier. Ik weet nog van een vriend die zaken wilde importeren uit Duitsland, toen kwamen idd mensen langs om te controleren wat hij deed. Toen zeiden ze doodleuk dat dergelijke producten ook in Spanje werden gemaakt. Na een paar keer protesteren kreeg hij toch een eu btw nummer.
 12. Ik bgrijp het probleem, je kan hier in spanje gewoon een NIF (spaans btw nr) hebben, maar blijkbaar wordt dit niet automatisch in europa gezien als btw nummer. Spanje loopt in veel zaken gewoon nog 30 jaar achter.
 13. De kans dat diegene nog genoeg geld heeft om die 8 maanden te betalen lijkt mij nihil. Heb je een mail oid van hem, waarin hij aangeeft dat hij niet verder wil? Het inleveren van de sleutel lijkt mij niet een officiële mededeling, wie weet is dat een kopie van iemand anders :P Maar ik zou me daar persoonlijk niet zo druk om maken, zeker icm de opzegging KVK en de vlucht naar het buitenland. Geen moeite insteken, gewoon weer verhuren.
 14. Lastig, Ik woon in Spanje, en de horeca heeft hier al jaren problemen, veel te hoge huren en de meeste omzet eigenlijk in maar een paar maanden. Waarom zit die zaak zo vaak zo vol? In deze gebieden gaan mensen vaak naar een bepaald restaurant omdat ze de eigenaar al lang kennen. Zodra er een nieuwe eigenaar is, verrekken veel van de gasten. Er zullen ongetwijfeld nog duizenden restaurant in de omgeving te koop staan, als je zo overthuigd van jezelf bent, neem je zoiets over en maak je dat groot. Als een zaak loopt vragen de eigenaren een Traspasso, als de zaak failli
 15. Tja, de gouden gids deed vroeger niet anders, en dan ook nog met de druk dat je snel moest beslissen want de nieuwe versie zou binnenkort gedrukt worden. Maar daar kreeg je vroeger ook nog wel een paar klanten uit, maar tegenwoordig helpen dit soort sites helemaal niets. Die sites hebben ongetwijfeld 0 bezoekers en bestaan alleen door het bellen naar net gestarte ondernemers. Zon steunpunt acquisitie fraude oid zou eens een paar duizend flyers moeten drukken, en die via de kvk aan zich inschrijvende ondernemers moeten geven. En daar dan natuurlijk alle trucs op, met een paar s
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept