Ga naar inhoud

Mathieu

Super Senior
 • Aantal berichten

  131
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Mathieu

 1. Ik heb de afgelopen 8 jaren veel hostingpartijen gezien, ook voor en door mijn klanten. Goedkoop is inderdaad duurkoop in dit wereldje. Het verschil in de prijs van de goedkoopste tot de gemiddelde en duurste zit hem onder andere in het beheer dat je kunt doen. Bij goedkopere krijg je vaak een klein beperkt aantal opties. Bij de wat duurdere heb je netjes directadmin of cpanel. En je hebt voldoende databases, email adressen. De wat duurdere hebben budget om personeel neer te zetten die jij kunt bellen of mailen bij vragen. Dit is heel belangrijk voor een zakelijke website als er wat is. wat is goedkoop en wat is te duur? Dit is relatief maar een grof gemiddelde zie je hieronder: 10-15 euro per jaar is vaak te goedkoop om een volledig pakket en service te krijgen. 20-30 per jaar kan bij een grote partij goed zijn. (Niet bij de kleine ondernemingen) 40-70 euro per jaar is een redelijk gemiddelde prijs voor een goed pakket met zakelijke uptime en service. 70-120 is niet nodig en over de top voor een informatieve website.
 2. Als programmeur-vormgever heb ik ervaring met klanten maar ook met programmeurs die ik in drukke tijden laat helpen met werkzaamheden. Hierdoor heb ik inzicht vanuit meerdere perspectieven. Enkele tips waar je wellicht je voordeel mee kunt doen: 1. Laat een open source cms opzetten, geen eigen cms van de programmeur. Met een open source systeem kun je in de toekomst nog wisselen van programmeur en zit je niet met tijd en kosten aan 1 persoon vast. 2. Laat alles in een heldere offerte opstellen. Met urenverklaring wat er gebeurd. 3. Spreek de programmeur-vormgever minimaal per telefoon of bezoek hem thuis of op kantoor. Zo wordt jij als klant realistisch en wordt je geen nummer of email adres. Een programmeur neemt meer verantwoording voor zijn werk als hij iemand heeft gesproken. Niet alleen per mail communiceren! 4. In je zoektocht naar een programmeur moet je niet letten op uurloon, goedkoop kan duurkoop zijn maar programmeurs die hoge prijzen durven te vragen hebben niet altijd de kennis en de ervaring om dat uurloon waar te maken. Kijk eerder naar welke websites hij al heeft gemaakt, of stuur een mailtje naar een recente klant van de programmeur om te vragen of hij hem wel of niet zou aanraden. Zeker als je meerdere websites wilt laten maken wil je weten of de programmeur zijn deadlines heeft gehaald en zijn werk goed heeft afgerond. 5. Stel samen een realistische deadline. Hou voor jezelf altijd wat speling aangezien er van alles kan gebeuren in het tijdapad van de programmeur. Start je marketing actie dus niet op dezelfde dag als de geplande deadline maar bereid deze ondertussen rustig voor en lanceer je marketing enkele dagen nadat je de website opgeleverd hebt gekregen en heel belangrijk: getest hebt op usability. 6. Wees niet bang om vragen te stellen. En heel helder te communiceren wat je exact wilt. Neem niet aan dat de programmeur-vormgever na enkele woorden direct het zelfde plaatje in zijn hoofd heeft als jij. Geef voorbeelden van websites die jou inspireren zodat jullie beide een helder plaatje krijgen. Hoop dat je er iets aan hebt! Groet Mathieu
 3. Ik heb me behoorlijk ingelezen, zo'n 25+ uur de afgelopen dagen. Naar mijn mening is Bitcoin al niet meer te stoppen. Tenzij de partijen die miljoenen kunnen verliezen aan transacties zoals banken iets heel radicaals verzinnen. Ze zullen op de achtergrond al bezig zijn met het bekijken van de mogelijkheden om het te stoppen vermoed ik. Toch zijn er ook diverse berichten van banken en bedrijven die de Bitcoin goed samen zien gaan.
 4. Het is ondertussen enkele maandjes later. Het is interessant om te zien dat je tegenwoordig bij thuisbezorgd.nl kunt betalen met de Bitcoin. En dat de waarde momenteel velen malen hoger ligt. Er zijn diverse applicaties die het overdragen van Bitcoins gemakkelijk maken. Ik ben helemaal voor de Bitcoin en accepteer deze dan ook als betaalmiddel. Zijn er meer die dit doen op Higherlevel? Er is onderzoek gedaan onder 7000+ personen waarbij er nog overwegend afwachtend wordt gereageerd. http://bitcoin-litecoins.nl/helft-van-de-nederlanders-heeft-geen-duidelijk-beeld-van-de-bitcoin
 5. Google+ zal alles doen om hun gelanceerde systeem als de nieuwe standaard te presenteren. Ze hebben al browsers, de zoekmachine en veel tools die ze kunnen inzetten om de G+ ook als regulier te profileren. Om een deel van de Facebook te kunnen pakken zullen ze veel doen, het zal een investering zijn waarvan ze weten dat het ook miljarden zal opleveren. (Advertising e.d.) Kijk het nog een maandje of 2-3 aan, als ze het dan nog aan de man proberen te brengen, dan weet je dat ze ervoor zullen gaan en dan zal het vanzelf meer-en-meer gebruikt worden. Facebook heeft er ook lang over gedaan, Google zal daarop kunnen meeliften. Wanneer het goed gebruikt wordt is het vanzelfsprekend dat het deel uit zal maken van het zoekproces en zijn berekeningsmethode. Het meetellingspercertage deel zal waarschijnlijk niet wonderbaarlijk groot zijn (worden).
 6. Heeft iemand hier wel eens fraude op zulke wijze meegemaakt? Ik heb er nog niet eerder van gehoord van personen zelf.
 7. Het is niet mijn bedrijfs naam maar de naam van de website. :D Pagerank is een goede meter voor de kwaliteit van een website, voor de leesvriendelijkheid naar de bezoeker toe maar ook voor de leesbaarheid van zoekmachines. Meer Pagerank is een zoekmachinetechnishe keuze. Ik probeer je vraag overigens te begrijpen maar heb vast al teveel gewerkt ;)
 8. Omschrijving van je concept: Deze website biedt de mogelijkheid om een optimalisatie analyse + rapport op maat te bestellen. Je kunt zelf lezen & leren hoe jouw website te optimaliseren is, maar het dus ook voordelig aan MeerPagerank uitbesteden. Omschrijf wat je tot nu toe zelf gedaan hebt hiervoor: Ik heb een unieke layout geprogrammeerd, iDeal genomen zodat gemakkelijk betaald kan worden, een formulier gemaakt en artikelen geschreven. Ik heb de website ook op vele andere laten linken zodat deze de volgende PR update ook net als al mijn andere websites Meer Pagerank heeft. Overige websites van mij die linken hebben PR2-PR4 Wat is de uitdaging die je met je concept op wil lossen: Het gemakkelijk maken van een analyse zonder veel kosten te vragen voor de klant en zonder veel oriëntatie tijd kwijt te zijn zodat het voor Meer Pagerank niet meer rendabel is. Hoe is dit anders dan bestaande concepten: Je kunt zelf kiezen welke vragen je hebt betreffende optimalisatie i.p.v. dat de optimalisator een flinke prijs rekent om met een antwoord te komen waar je misschien niet op wacht. Wat voor feedback hoop je te krijgen: Hoe ik de website helder kan krijgen, ik wil het gemakkelijk maken voor de bezoeker om een analyse te laten doen. Het is een technisch van en ik ben eigenlijk meer programmeur / optimalisator. Ik ben niet zo goed in het uitleggen hoe en wat aangezien ik veel te veel in termen denkt die vaak niet begrepen worden.
 9. Het was enkele jaren geleden, volgens mij had ik bij het opgeven van de info een ander huisnummer geplaatst. Nu gebruik ik wel de overigen van Google al jaren, analytics etc.. maar voor adsense moet ik me aanmelden wat niet gaat aangezien ze zeggen dat ik al afgewezen adsense account heb.. waar ik helemaal niets aan kan veranderen :s niet aanpassen of her-opsturen niets! Uniek beleid hebben ze bij Google :(
 10. Goedemiddag, Ik ben ondernemer sinds 2007, ik ontwikkel websites voor adverteerders en klanten. Nu heb ik in 2007-2008 een Google Adsense account geprobeerd aan te maken, maar aangezien ik redelijk nieuw was in het vak wilde ik niet alle velden invullen in verband met de privacy. Nu heb ik toendertijd een veld ingevuld dat ook echt als reden is aangegeven om mij niet als adverteerder toe te laten :s Nu ben ik 2-3 jaar verder, heb veel websites en wil serieus beginnen met adsense op mijn 113 websites, maar ik krijg met geen mogelijkheid de adsense werkende aangezien ze gewoon niet toelaten dat ik een aanvraag doe met goede gegevens of mijn huidige gegevens wijzig. Er is ook nergens contact met ze op te nemen en op Google forums weten ze ook niet hoe ik dit moet oplossen. Ik hoop dat Higherlevel hier wel een suggestie of tip voor heeft! Alvast bedankt, Mathieu
 11. De belastingdienst lacht zich rot, ik vermoed dat ze alleen aan boete's al een tonnetje per jaar binnenhalen. 50 euro :s Ik heb het ook al 3x moeten betalen de afgelopen jaren... omdat het 1,2 dagen te laat was.. had de pech dat de bank in het weekend niets overmaakt, anders had ik het slechts 2x gehad. Mja bij het SIZ moest ik vorige maand 198 !!!!! euro betalen aangezien ze een incasso bureau hadden ingeschakeld...... Hoe kunnen die mensen slapen! >;( Ik werk dag-en-nacht.. en moet als hardwerkende ondernemer direct flink betalen als het daardoor even wat later doe.
 12. Eens met Middle, Dit is redelijk basic html. Er mag nog behoorlijk worden gespeeld met de Css om er een "frisse" website van te maken. Hij zit overigens wel redelijk in elkaar, en ik heb ze slechter gezien. Het idee erachter is goed, nu de uitwerking nog aangezien zo'n website juist het voorbeeld moet zijn.
 13. Je ziet het wel vaker, dat ze een verkoopster of secretaresse zoeken. Dat is in theorie ook discriminatie voor de wet, om het zo maar even te noemen. Schijnt ook niet te mogen. Zolang je de advertentie maar neutraal op zet zal er niet snel een klacht ontstaan. Komen er ouderen kun je altijd gewoon de wens aangeven dat iemand jonger is.
 14. Een incasso bureau duurt te lang, zeker wanneer die een standaard protocol af gaan lopen. Een brief naar de betreffende partij sturen dat je hun sommeert te betalen, dat je hen vaker hebt geinformeerd betreffende de kosten door middel van de facturen. Stuur die sommatie aangetekend. wanneer ze nog niet reageren kun je de informatie doorspelen naar de rechter en zozorgen voor een dwangbevel waardoor de deurwaarder inboedel of financiën kan vorderen. Dit is wat ik weet van de theorie, doe zelf nog even research voor de zekerheid.
 15. Als ik het goed begrijp is dit een apparaat, het vervangen van het huidige apparaat zie ik ze niet snel doen. Je komt dus uit op de bedrijven die net een nieuwe wilde kopen? Lijkt me een lastige branche dat veel tijd kost.
 16. Een professioneel geprogrammeerde en ge-optimaliseerde website blijft de meeste bezoekers trekken, google instant zal daar niet veel aan veranderen. Ook al flitst je concurrent even voorbij ;)
 17. Ik begrijp hoe jij je voelt. Even kort door de bocht ben je uit de ondernemersdroom gevallen en terecht gekomen in de harde zakenwereld. Klanten die geen betaling verrichten zijn een klap in je gezicht, problemen stapelen zich op. De harde realiteit: neem of hou een part-time bijbaantje en start je onderneming daarnaast op. De s.e.o branche is deels in handen van veel goedkope knaapjes die zonder kvk inschrijving s.e.o aanbieden en dus goedkoper kunnen werken. ze beweren het vak s.e.o onder de knie te hebben en de onwetende ondernemer gelooft ze. De doorstart: 1. Ontwikkel of laat een professionele website ontwikkelen waar jij je diensten aan kan bieden. 2. Maak reclame en benader bedrijven. 3. Trek je niets aan en ga er 110% voor. 4. Specialiseer je in een vak waar markt voor is. Is dat s.e.o volgens jou, dan weet je wat je te doen staat. 5. Boek resultaten en bouw een portfolio op. 6. Zorg voor heldere afspraken met de opddrachtgever. Liefst zwart op papier. 7. Geef geen meningen aan opdrachtgevers, gewoon goed werken en factureren. 8. ontwikkel een bedrijfsprofiel en protocol waar jij jezelf aan houd. Dit is helder voor jezelf en de klant. Succes met de doorstart.
 18. De website ziet er goed uit op mijn telefoon. Dat is alvast stap 1. Nu nog de bezoekers aantallen opschroeven zoals je zelf al aangaf, hier gaat helaas veel tijd in zitten, het is dan ook geen easy money. Duurzame marketing is het schrijven van unieke teksten waarmee je bezoekers krijgt die afkomen op het product in plaats van een linkje of banner. Praat over de webshop zoals je dat hier doet, mont-tot-mond reclame is zeer effectief. Zorg voor genoeg producten zodat de bezoeker overtuigt raakt dat hij met even zoeken zijn gewenste product vind. Update de producten zo nu en dan door nieuwe in te voegen zodat de bezoekers terug blijven komen. Zorg voor een onderscheiding, zorg voor unieke producten of kwaliteits producten of een bepaald merk. Als je verkoopt wat anderen ook hebben en je er ook nog weinig van hebt zullen ze het al snel bij de grotere webshop kopen. succes met de webshop!
 19. Of je gaat even "bij ze op de thee" waar ze wonen. Soms komt het dan toch even te dichtbij en laten ze je zakelijk met rust. Maar als het tokkies zijn zou ik het laten bij zo min mogelijk contact en de negatieve energie omzetten naar kracht om je bedrijf nog groter te maken.
 20. @goog mijn nl liep bij een andere hostingpartij en is bij de verhuizing heel snel in quarantaine gekomen waarna hij was opgekocht door een triggersysteem dat de domeinnaam wegnam om 3 voor 12e in de nacht. Ik was nl dus kwijt, heb het net eindelijk weer terug. Vandaar dat ik .net gebruik. .net heeft pr 4 en .nl pr 3, dat is dus wel gunstig. ik moet alleen even de tekst aanpassen omdat hij inderdaad lager is gezakt wanneer er ontwerpeexpert ingevult wordt. .nl target wel met een andere tekst en metatags op andere personen. Ik moet er nog even verder aandacht aan schenken maar heb het zo druk.
 21. Vandaag enkele bedrijven gebeld, ben bij 2 bedrijven 5 & 3x doorgeschakeld naar verkeerde afdelingen. En hun maar aan mij vragen stuk voor stuk waarom ik juist die verkeerde afdeling bel. Hele verhalen met termen waarom dit niet de juiste afdeling zou zijn.. haha en ik elke keer maar weer het "juiste" telefoon nummer opschrijven met hetzelfde verkeerde resultaat. lang leve maandagen!
 22. Wat ik bij mijn website heb gedaan is het opzetten van een 2e domein die slechts 1 pagina heeft en met elke link verwijst naar mij website. Hij is qua uiterlijk ook identiek dus je merkt er niet van maar hij is wel speciaal customised voor google. Als je wilt zien hoe zoiets eruit ziet kijk dan naar www. ontwerpexpert .nl en klik dan op 1 van de links. je zult zien dat hij naar .net doorschakeld. Als je een reseller pakket neemt kun je goedkoper 2, 3 of meer domein namen koppelen aan aparte hosting zonder veel te betalen. Specifieke dieren kooien zijn dan ook een optie, bijv hamsterkooi.... en rattenkooi... etc. De kosten van een domein naam wegen niet op tegen de mogelijke inkomsten wanneer je het goed doet. Succes
 23. Uitbesteden van enkele aspecten is mogelijk, zolang je zelf maar alle controle houdt en niet volledig vertrouwd op de leverende partij. Je moet er bovenop zitten om het beste eruit te halen. Wanneer je het goed managed is het ter voordeel maar wanneer je de controle uit het oog verliest zal het al snel een nadeel worden. Tenminste zo heb ik het de afgelopen jaren ervaren.
 24. De geschiedenis van je browser beperken tot 3 dagen is het gemakkelijkst. Dan heb je minder kans om 3 weken lang tegen banners aan te kijken over schoenen. Als je er helemaal vanaf wilt kun je browsen onder een proxy via andere websites. Dan krijg je wel ineens reclame over "mooie vrouwen" die op je wachten in Pakistan omdat ze denken dat je daar vandaan browst.. Maar altijd beter als de informatie die ze anders koppelen aan jouw stad en jouw browser geschiedenis.
 25. Een snelle blik van een ontwerper/programmeur levert de volgende info op: 1. Te veel informatie en te weinig afbeeldingen. (Klantreactie: schrik, chaos, pfff) Hoe kan je dit verhelpen? a. Plaats enkele afbeeldingen, die laten direct zien wat je website doet en maken het geheel aantrekkelijker. b. maak onbelangrijke zinnen tekst kleiner of minder opvallend zwart. gebruik dan grijs of een aangrenzende kleur als de achtergrond van de tekst. 2. Een favicon van een Joomla site? Dat is niet best.. Een joomla website zonder goede afwerking duidt erop dat iedereen die website gemaakt kan hebben. 3. Links uitwisselen is een "goedkope manier" van marketing.. dit doen de meeste beginners maar je zult het niet zien bij de grotere bedrijven. Plaats die link op een ander plaats als bovenaan in de menubalk. Met alle respect voor jou als marketeer natuurlijk! Ik hoop dat je veel met deze tips kunt!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...