Jump to content

kloek

Super Senior
 • Content Count

  102
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4
 1. Volgens mij zijn er best wel wat huizen (bedrijven) die dit doen. Kijk eens bij de Nederlandse Spellenfabriek
 2. Hoe zou het anders zijn als je hebt afgesproken te betalen in zeg Turkse Lira, Surinaamse Dollar, etc? Niets toch? Het ontslaat je niet van de gebruikelijke verplichtingen naar de overheid. Gebruikelijk is belasten op het moment van verkrijgen van opties, dus tegen de dan actuele waarde. Koersfluctuaties later zijn een gekozen risico, die door verzekeraars weer is af te dekken (valutarisico).
 3. Volgens mij kun je in 2018 nog maar enkel VAMIL toepassen op elektrische bestelauto's of auto's op waterstof. Op elektrische auto's of motoren is er geen Willekeurige afschrijving milieu- investeringen (VAMIL) .
 4. Simpel: Wat je met elkaar hebt afgesproken in de statuten. Daar staat in wat kan en wat niet kan. Alles wat niet is beschreven is handjeklap of voer voor juristen.
 5. Ik zou in je directe omgeving eens polsen bij de mensen wat hun hosters/registrars zijn en de ervaringen daarmee. Het aanbood is namelijk zo groot dat het onmogelijk is om 1 goede aan te wijzen. Er is wel een Engelstalig forum waar met name hosters worden gereviewed: www.webhostingtalk.com maar dat is met name handig voor "techies". Voor je in zee gaat doe in ieder geval zelf een een zoektocht via de zoekmachines naar "review" of "ervaringen" in combinatie met de kandidaat registrar/hoster.
 6. Zelfstandige wordt je niet zo maar ...... of wel? Misschien wel, lees verder. Als ik om mij heen kijk zie ik vaak bijzonder slechte service, en denk: dat kan ik beter. Dat is waarschijnlijk waar, want ik ben heel goed als ik mij ergens in vastbijt. Ik zou een veel betere schoenenverkoper zijn bij mijn vaste schoenenzaak waar ik kom, alleen met mijn huidige job verdien ik meer/beter. Bij de groeteboer ... eveneens (voorbeelden, want niet waar). Pin je niet vast op het "wat", maar op jouw meerwaarde (ten opzichte van de concurrentie). Als je denkt dat je beter bent dan de concurrentie,
 7. Deze ken ik niet, waar vind je deze wijsheid ???
 8. Ehm, Joost, is dit wel correct? Als er een voorbeeld moet worden gesteld: de overheid zelf. Die bewaart de ingescande documenten tot aan de volgende ronde van de wagen van de papiervernietiging. Het is volstrekt ondoenlijk om dat allemaal als papier te bewaren, en ook niet nodig als deze goed digitaal is gearchiveerd.
 9. Ik denk dat dit een moeilijk geval is, zo met meerdere wetgevende machten: werk voor een specialist. Het is lastig om met door u aangegeven informatie hier een uitspraak over te doen. Het beste consulteert u een jurist met kennis van Belgische en Nederlandse faillissementswetten.
 10. Ik heb sinds 4 jaar lidmaatschap de forumregels maar eens doorgelezen, maar ik vind de regels praktisch ingestoken, prima te lezen, en een goede leidraad voor gebruik en vragen omtrent het forum HigherLevel. Zeker niet belerend of onnodig beperkend. Daar waar een richtlijn (verbod) is aangegeven, is met motivatie toegelicht en denk ik met valide reden. Verder ben ik het wel eens met de de stelling dat de gebruiker soms wat sturing nodig heeft. In mijn beleving is dat vaker vanwege onbekende technische handigheid met het fenomeen forumsoftware, dan onwelwillendheid/baldadigheid van de post
 11. Ik denk dat de titel van het topic in ieder geval anders mag: ik verlies domicilie in NL. Want Nederlanders paspoort blijf je houden. Ik denk dat de belastingwetgeving meer is vormgegeven voor het andere uiterste geval: ik wil geen belasting bestalen in NL want ik ben lang in het buitenland. Nu kan een BV een bestuurder hebben anders dan de (groot)aandeelhouder, of aandeelhouder zijn zonder stemrecht. Met andere woorden, je kunt ook een BV hebben met een bestuurder (jouw zaakwaarnemer op papier) die wel kantoor behoud in NL. Zou je probleem dan niet opgelost zijn?
 12. Als ik mijzelf in jouw schoenen zou bevinden, had ik de eer aan mijzelf gehouden. Als je ontevreden bent met de situatie, en een aangeboden oplossing voldoet niet aan jouw eisen/wensen, dan moet je je conclusies trekken. Misschien is het gras groener elders, misschien niet, maar er is maar één manier om dat uit te vinden. Als doormodderen niet heeft geholpen, dan gaat dat in de toekomst ook niet helpen, of wel? Met familie is het al extra moeilijk. Dan is bij conflictsituaties het vaak beter om zakelijk afstand te nemen lijkt me.
 13. Wat is wijsheid en het beste om te doen? Dat ligt er aan wat je er mee beoogt te bereiken lijkt me. De twee opties die je schetst zijn mogelijkheden. Er zijn ook andere varianten, denk aan de postbus BV's waarbij een derde wordt aangewezen als bestuurder.
 14. Niet betalen - iemand van administratie die een puntje wil scoren? Schelden - iemand van de werkvloer die ....? Weigeren onderhandelen over contract - directeur 1 ? Kerstbonus - secretariaat? Bellen waar je blijft na dag 1 - directeur 2? Als er meerdere mensen bij berokken zijn kan het dus ook zijn dat het een mix van reacties zijn van alle mensen. Dat is wat ik vaak zie, de mix die het lastig maakt. Maar je kan geen vrienden zijn met iedereen (of moet dat willen?) Op je (laten) schelden vind ik not done, zelfs als je er voor betaald wordt. Dat vind ik norm-overschreidend ged
 15. Wat is de relatie tussen bedrijf A en B ? Dat is hemelaal niet duidelijk. Je bent eigenaar van bedrijf A, maar er wordt iets ontwikkelt in (opdracht van) bedrijf B. Deze heeft de werkzaamheden uitbesteed aan C. Dus wat is de relatie tussen jouw bedrijf A en bedrijf B ?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept