Jump to content

DaMedia

Legend
 • Content Count

  635
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

26

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  46-50
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

 1. Als je doel is Offertes aanvragen dan kun je je doel direct halen. Maar ook offertes aanvragen is een middel en niet een doel. Ik neem aan dat je doel is om meer geld te verdienen, afgelopen jaar heb je blijkbaar veel geïnvesteerd in een veel sporen beleid, maar was het niet mogelijk om goed te meten. Ga dus stap voor stap te werk en bouw meetpunten in. Alle digitale verkeer is redelijk goed te meten, blijft dus over het niet-digitale verkeer. Ook sponsoring in de echte wereld is te meten als je dat op de goede manier inricht.
 2. Wat zijn de gedachten van de huidige aandeelhouders? Ze waarderen jullie heel erg zodat ze jullie mede-aandeelhouder willen maken. Zelf kun je ergens anders een veel hoger salaris krijgen. Waarom wordt jullie werk niet gewaardeerd met een hoger salaris? En 13e maand, etc. Zo bind je toch ook personeel aan je zonder moeilijke constructies? En mede-ondernemer word je door deze constructie niet, je hebt nu blijkbaar al een grote inbreng in de koers van het bedrijf, dat zal niet veranderen door een paar aandelen. Je blijft werknemer. De aandeelhouders zijn duidelijk tevreden o
 3. Is ook een beetje het probleem van deze tijd: geen mensen in vaste dienst willen hebben maar er wel gebruik van willen maken. Nu de mensen zelf werk genoeg kunnen krijgen, treedt er een probleem op.
 4. Andere optie is bij bedrijf A in dienst gaan en een bonusregeling treffen over de verkoop van het nieuwe product, rekening houdend met het feit dat het product door jouw ontworpen is.
 5. De VOF wordt ontbonden, dat lijkt een vrij zekere zaak zoals ik het lees. Dan zou ik het huurcontract maar direct opzeggen per einde contract. Wat je compagnon na beëindiging VOF doet staat daar los van, er is geen contract meer met de VOF en er zal een nieuw contract moeten komen tussen de verhuurder en je (dan ex) compagnon. Wat zij daar in afspreken aan voorwaarden en prijzen is aan hun en staat los van de VOF.
 6. DaMedia

  Btw opzeggen

  Andere optie is om uit te schrijven bij de KvK en hobbymatig verder te gaan. Inkomsten opgeven als bij Overige inkomsten en dan is de belastingdienst ook tevreden. Ik weet niet of er ook een grens is voor bijverdiensten.
 7. Hoe ga je lezers overtuigen dat de inhoud van jouw media niet politiek gekleurd is of een dubbele agenda heeft. Hoe objectief ben je zelf, hoe verwerk je nepnieuws en berichten van complotdenkers, hoe selecteer je uit wereldwijd onderzoek de stukken die wel of niet relevant zijn? En als je selecteert, waarop? Ben je dan nog objectief bezig?
 8. Het project wel of niet uitvoeren is eigen keuze, je risico is nul, hoogstens wat vrije tijd die niet betaald wordt. Ik zou zelf de webshop wel maken met voorgestelde afbetaling, maar voor het onderhoud wel direct een maandbedrag in rekening brengen. Je vraag gaat alleen over het belastingtechnische gedeelte. Dat is geen enkel probleem. Als je het netjes opgeeft bij Overige inkomsten dan is alles goed geregeld. Dus geen enkel beletsel om wat vrije tijd te investeren.
 9. Bekijk het ook van de kant van de overheid, maatwerk voor elke ondernemer is niet mogelijk, dat zou dan achteraf via de boekhouding moeten gebeuren. Dat er paal en perk wordt gesteld aan ondersteuning is logisch, ik ken een ondernemer met 2 ton winst in de zaak die hij er helemaal uit haalt. Dik huis, dikke auto, maar geen enkele reserve in de zaak. Maakt nu gebruik van alle vergoedingen waar hij recht op heeft omdat zijn winst meer dan 80% gedaald is, en klaagt steen en been dat het slecht gaat. Daar heb ik dus geen enkele medelijden mee. Wat mij betreft (voor dit soort ondernemers) word
 10. Kan de stichting de commerciële activiteiten niet zelf doen? Waarom daarvoor een bedrijf oprichten?
 11. Ga dan voor de Kyocera, qua software een stuk beter en betere ondersteuning. Heb zelf wel eens een printerdriver laten aanpassen in Hoofddorp, was gewoon een tekstbestand (weet niet of dat nog zo is). Oki ook wel eens bekeken, maar dat specifiek voor een printer die heel zwaar papier aan kon, werd ook onder een andere naam verkocht. Mocht je ook nog Triumf Addler tegen komen, dat is ook een Kyocera met een ander naamplaatje.
 12. Het is wel je schoonvader. De tijd die hij erin heeft gestopt mag je best belonen met een symbolisch bedrag ter grote van een een of twee maand winst. Dan heb je ook niets met schenkingen te maken, dan heb je de website gewoon gekocht voor dat symbolisch bedrag. Websites gaan dagelijks over van de ene naar de andere gebruiker voor een prijs waar beide het over eens zijn, hoe onrealistisch soms ook.
 13. Waar is de prijs van de website op gebaseerd? Als het een aantal jaar geleden voor die prijs gemaakt is dan zal de prijs nu veel lager zijn door verouderde code? Of is daar al voor gecorrigeerd? Hoe vaak moet er een programmeur bij voor aanpassingen, foutafhandeling, etc. Kijk ook naar de domeinnaam, hoe sterk is die? En het klantenbestand, conjunctuur gevoelig? Coronagevoelig?
 14. Kijk eens naar Kyocera, nooit problemen, goedkope toner. Ga wel uit van laser als de machine vaak stil staat. Ik heb al een aantal grote Kyoceramachines gehad, nu alleen nog een all-in-one voor erbij en als backup-printer. All-in-one zijn in alle snelheden verkrijgbaar, maar als je weinig print is een langzame printer vaak al voldoende.
 15. Hoveniers hebben het momenteel erg druk, laat je dan inhuren door een hovenier. Of biedt je aan als tuinman, heb je weinig kapitaal voor nodig. En van wat je verdient investeer je een deel weer in je bedrijf. Je hebt dan ook weinig risico's, veel minder dan bij een elektronicawinkel (retour/kapot, etc.).
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept