Jump to content

DaMedia

Legend
 • Content Count

  609
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

25

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  46-50
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

 1. Ik overleg dit per geval met de klant, de een vindt het geen probleem, de andere wel. Heeft niets met auteurswet te maken. En als ik gratis reclame/link wil op de website van de klant, dan gaat dat in overleg. Algemene voorwaarden worden meestal niet gelezen, daar zou ik het niet inzetten. Ik denk dat dat nadelig voor je gaat uitpakken als jij wel de link plaatst en de klant is het er niet mee eens. Dan kun je je verschuilen achter de AV, maar een blije klant krijg je er niet mee.
 2. DaMedia

  E-Commerce! Maar....

  Ik denk dat het antwoord op beide vragen hetzelfde kan zijn: verzamel mensen om je heen met kennis van zaken op de gebieden waar jij het niet hebt. Dat kan op diverse manieren, expertise inhuren, personeel aannemen, bedrijfsovername, etc. Zo doen de grote bedrijven dat.
 3. De optie van crowdfunding is nog niet voorbij gekomen, kun je dat niet doen?
 4. Bij twijfel niet doen. Blijf gewoon samenwerken op factuurbasis. Er kan zoveel misgaan dat een goede samenwerking nu, in de toekomst niet mogelijk blijkt te zijn.
 5. Tekstschrijver is een beroep apart, ze zijn via Google te vinden. Zoek er eentje die goed is in commerciële teksten. Of laat een paar teksten maken en zoek de beste eruit.
 6. Er van uitgaande dat je de boeken goed bekeken hebt en dat het allemaal reëel lijkt, kun je de verkoper geen aanbetaling doen en voor de rest een "hypotheek""bij de verkoper afsluiten? Ofwel, je betaald in een x aantal jaar af. De zomer begint, als je iets wil zal het op korte termijn moeten om dit seizoen nog mee te pakken.
 7. Basisinformatie vind je bij de KvK
 8. Naar mijn gevoel spreek je jezelf hier een beetje tegen, maar misschien mis ik iets. Met maatwerk bedoelde ik dat je kunt maken wat de klant wil, sieraden of grafeerwerk, iets wat in de productlijn kan. Ik zoek niet iets waar half Nederland mee loopt, ik wil iets unieks, of met mijn logo erop. Als dat mogelijk is dan zou ik dat meer promoten op de website.
 9. Je kunt ook zelf de producten maken en zorgen dat ze te koop zijn bij andere webshops waar al veel bezoekers zijn. Dat kost je dan ietsje aan marge, maar je hebt dan wel verkoopkanalen. En zet linkjes uit naar je eigen webshop zodat die goed gevonden wordt. Zorg op je website voor goede foto's, er staan er een aantal op die heel erg donker zijn. Op je website mis ik een grote boodschap dat je sieraden op maat kunt maken, straal dat meer uit. De klant zoekt een bepaald onderwerp, jij kunt dat maken.
 10. En verkoop via marktplaatsen? Computers van 18 maand oud zijn voor mij als nieuw. Mijn Mac is 7 of 8 jaar oud en doet alles wat ik wil. Een Mac van 18 maand is een zo goed als nieuwe machine. Een Windowslaptop ook als het geen instapmodel is. Randapparatuur idem, kan vaak nog jaren mee. Niet iedereen vervangt zo regelmatig alles, er zijn dus nog voldoende systemen in omloop die ouder zijn en randapparatuur nodig hebben.
 11. Bij een vorige werkgever wel eens tuinfeestjes meegemaakt bij een werknemer, waren de partners ook uitgenodigd. Leren die elkaar ook kennen. Probleem opgelost.
 12. Veel van je vragen zullen in overleg met de investeerder beantwoord moeten worden. Met 25% aandeel houd jij in principe de zeggenschap. Maar je hebt nu een eenmanszaak? Hoe gaat de 25% aandeelhouderschap er dan uitzien? Wat brengt de investeerder in? Geld, kennis, arbeid,... ? En wat wil de aandeelhouder terugzien? Kan een bedrag per maand zijn, of een bedrag per verkocht product, of...? En met 15 keer zoveel produceren heb je ook personeel nodig of kan dat via uitbreiding machinepark? Nu kost het veel tijd, dan 15 keer zoveel tijd? Hoe ziet dat proces eruit? En moet er dan nieuwe huisvesting komen? En is er markt voor 15 keer zoveel producten? Ook op langere termijn? Vele vragen te beantwoorden.
 13. Klanten werven is iets anders dan met klanten in gesprek gaan. Het gaat denk ik juist om de eerste stap, een niet bestaande klant benaderen om klant te worden. Heel herkenbaar.
 14. Leuke kruisbestuiving. Spreek 5% o.i.d. van de verkoopprijs af voor beiden. Op sieraden is dat natuurlijk weinig, dus jouw verdiensten zullen weinig zijn. Op coaching is dat veel meer, dus je collega zal meer verdienen aan jou. Maar als je collega klanten aanlevert hou je nog altijd 95% over. Dus 5% weggeven is niet zoveel.
 15. Dat wordt denk ik erg druk. En dan 1,5 m afstand houden? Maar ben helemaal voor!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept