Jump to content

DaMedia

Legend
 • Content Count

  569
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

19

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  46-50
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

 1. Een tijdje terug ook met een klant hetzelfde meegemaakt, afbeeldingen van de producten mochten niet op de website. We hebben toen het stageverslag online gezet, inclusief de foto's van de producten. Niets over gehoord.
 2. Ik zou de klanten een mail sturen dat de prijsberekening niet goed is gegaan in hun voordeel maar dat de lage prijs dus eenmalig was en vanaf nu weer de normale prijzen gelden. Er vanuit gaande dat de factuur klopt qua netto bedrag, BTW en totalen.
 3. Je doet geen inrichting van de aquaria? Staat nergens op de website. Een glazen bak kopen kan overal, maar om leuk in te richten heb je wel kennis nodig. De goede beplanting met de goede vissen, etc. Is dat geen goede uitbreiding voor je werkzaamheden? Met daaraan gekoppeld service en onderhoud.
 4. Ik zou eerst investeren in marketing in plaats van een dure machine aanschaffen. Als je de machine koopt heb je geen budget voor marketing. Hoe weten klanten dan dat je een dure machine hebt staan? Als je marketing goed doet krijg je meer klanten en kun je kapitaal opbouwen om uit te breiden. Bij marketing kun je ook exact bepalen hoeveel geld je erin stopt, bij een machine is dat altijd afwachten omdat deze onderhoud vergt en kapot kan gaan. De 2000 pond voor de machine is inclusief transportkosten, etc.? Anders wordt het misschien wel 3000 pond.
 5. Ik werk plaatselijk, regionaal, landelijk, maar zelden over de grens. Ik zou dus zomaar een ondernemer kunnen zijn die geen belangstelling voor Europa heeft. Welke voordelen zijn er voor mij? (Wees gerust, ik ben voor Europa)
 6. Als ik papier bestel dan weet ik niet altijd met welke vervoerder het komt, hoe moet ik dan de voorwaarden kennen. En als er pellets worden geladen op een vrachtauto dan kan de vervoerder toch ook bedenken dat deze weer gelost moeten worden? Het lossen kan toch geen verantwoordelijkheid van de klant zijn? Ik ga er vanuit dat de producten die nog op de vrachtauto staan de verantwoordelijkheid van de vervoerder zijn.
 7. Wat ik niet begrijp is dat als er pellets worden geladen, met een heftruck neem ik aan, dat de vervoerder niet begrijpt dat deze ook weer uitgeladen moeten worden bij de klant. Of dit nu in een woonwijk is of op een industrieterrein, de vervoerder moet zorgen dat het van de vrachtwagen gelost wordt. Tot dat moment is het zijn verantwoording. Een bedrijfspand lost dit probleem niet op, heb je zelfs geen buren meer die kunnen meehelpen. Ik krijg ook wel eens een pellet papier, vervoerder heeft het ingeladen en kan het dus ook weer lossen, nog nooit een probleem geweest.
 8. Dan zou ik naar de gemeente gaan voor een pandje in de winkelstraat en dan vermelden dat de deuren altijd gesloten zullen zijn en de ramen afgeplakt omdat je geen winkel wilt maar alleen een webshop. Eens kijken wat hun antwoord daar op is.
 9. In hoeverre ben je echt een webshop en niet gewoon handelaar? Misschien ben je met de verkeerde insteek naar de gemeente gegaan. Je bent handelaar (inkoop/verkoop) en hebt toevallig ook een website (welke bedrijf niet?). Misschien is vestiging als handelaar wel mogelijk.
 10. Een bedrijfsnaam kan helpen om aan te geven waar het bedrijf voor staat of wat voor diensten het levert. (digitale en analoge media = damedia) Voor mij was mijn achternaam geen optie, zouden mensen mij in een hele andere branche verwachten. Wil je ooit je bedrijf verkopen dan is een niet eigennaam gebonden bedrijfsnaam ook wel handig.
 11. Ik doe voor een paar klanten de facturering, maar elke klant heeft zijn eigen factuurnummerreeks en eigen layout waarop de factuur de deur uit gaat. Dat ik het werk doe voor de klant neemt de verantwoording bij de klant niet weg om de administratie op orde te hebben. Een oplossing voor TS zou kunnen zijn om met een dubbele nummerreeks te werken. Een interne factuurnummerreeks en eentje per klant, dan zijn beide partijen ingedekt.
 12. Volgende keer incasso overslaan en direct naar de deurwaarder. Heeft iets meer effect. deurwaarder kan meer doen dan incassobureau. In dit geval dus inderdaad naar de deurwaarder.
 13. Er komen caravans/vouwwagens met elektromotor op de markt, deze zorgen dus voor eigen aandrijving waardoor de auto ondersteunt wordt. Op die manier is ook met een elektrische auto een caravan/vouwwagen te trekken. Hoe snel de ontwikkeling gaat weet ik niet, volgend jaar of in 2020 zullen de eerste wel op de markt komen.
 14. Is het product niet direct in Amerika door te verkopen? Door jou of door je klant?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept