Jump to content

DaMedia

Legend
 • Content Count

  670
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

31

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  46-50
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

 1. Of je wel of niet goed bent in het berekenen van de BTW is moeilijk te zeggen, maar daar zijn computers voor. Je moet echter wel een beetje basiskennis hebben en lijkt nog te ontbreken. Het beste kun je een uurtje met een boekhouder afspreken die zaken voor je inricht en een paar basiszaken uitlegt. Scheelt daarna heel veel tijd en problemen.
 2. De incubatietijd is 10 dagen, maar het virus kan wel 20 dagen buiten het lichaam overleven.
 3. Als wereldwijd via diverse havens gaat dan is de kans groot dat het virus lang genoeg leeft om toch uiteindelijk de wereld rond te komen. We zullen het nooit weten...
 4. Het virus overleeft echter ook op oppervlakten buiten het menselijk lichaam. Dan zou ook alle goederentransport gestopt moeten zijn en was elk land op zichzelf aangewezen. Lijkt me wel een leuk experiment. In Nederland hebben we dan een overschot aan voedsel en verder zullen de meeste winkels leeg zijn. Veel minder transportbewegingen, veel minder afval, CO2 naar beneden, stikstof- en fijnstofwaarden naar beneden, veel problemen opgelost.
 5. En dat betekent dat je per item dus een nieuwe koppeling moet maken en je dus altijd achter de feiten aanloopt. Als iemand de waarde van zijn oldtimer auto wil bijhouden moet je dat dus inbouwen, de volgende wil de waarde van zijn oude motor bijhouden, moet je dat inbouwen, de derde heeft een vastgoedpandje, etc. Je app zal dus nooit af zijn en je zult er altijd werk van hebben. Dagelijks een update?
 6. In de verzamelwereld geld maar 1 prijs: wat de verzamelaar er voor over heeft om het missende object in de verzameling te krijgen. Hoe wil je daar in de app rekening mee houden? 5% hoogste waarden en 5% laagste waarden niet mee tellen in het gemiddelde? "Wat de gek er voor geeft" is lastig te programmeren.
 7. Je uitgangspunt is verkeerd, dat moet je bijwerken. Je uitgangspunt lijkt nu om zo weinig mogelijk belasting te moeten betalen. Je instelling moet zijn om zo veel mogelijk te verdienen. En een kantoor huren werkt dan averechts, dan breng je je geld naar de verhuurder. En dat is waarschijnlijk meer dan dat je aan belasting zou betalen over je winst. Als je uitgangspunt is aangepast zijn de overige vragen makkelijker te beantwoorden door jezelf of een Belgische boekhouder.
 8. Vaccineren betekent dat je lichaam voorbereid is op het virus en snel antistoffen kan aanmaken zodat de reproductie van visrussen in het lichaam beperkt wordt. Dit betekent tevens dat in de aerosolen weinig virusdeeltjes voor komen zodat de kans om anderen te besmetten minimaal is. De concentratie is gewoon te laag. Ook besmetting via voorwerpen is minimaal. De grootste kan op besmetting is nog altijd het contact met iemand die al een aantal dagen geïnfecteerd is. Maar de kans om anderen te besmetten is niet 0% helaas.
 9. Als jullie beide nu geen ondernemer zijn (dan mag de vraag niet op dit forum ;-) ) dan kun je de KOR aanvragen zodra de BTW is terug betaald. Als je vrouw daarna ondernemer wordt dan kan zij ook KOR aanvragen als bedrijf.
 10. Als de vennoot uit de VOF stapt dan stopt de VOF en zal er een eindbalans opgemaakt moeten worden. Daar staat de NOW-schuld op en die zal door beide partijen evenredig terugbetaald moeten worden. Als de andere vennoot door wil gaan met het bedrijf (dan geen VOF meer) en inventaris etc. overneemt dan is aan de uittredende vennoot een vergoeding mogelijk ter waarde van de helft van het in de eindbalans bepaalde bedrag van inventaris, etc. Maar in principe dus eerst VOF opheffen en eindbalans maken, daarna pas door met het bedrijf, in welke vorm dan ook.
 11. Als je de domeinnaam al lang in je bezit hebt dan hoef je je geen zorgen te maken. Je hebt er een website op gehad, dus gebruikt voor eigen doeleinden en niet om mee te varen op een Amerikaans bedrijf. En ze kunnen een domeinnaam niet zomaar afpakken. Wat ze wel kunnen doen is een vergelijkbare naam vastleggen en daar veel reclame voor maken. Dan zal jij veel meer moeite moeten doen om bovenaan in de zoekresultaten te verschijnen met je website. Maar niet iedereen heeft de behoefte om bovenaan te staan, is lang niet altijd nodig om succesvol te zijn.
 12. Je gaat de concurrentie aan met je fulltime baan, heb je dit met je baas overlegd? Anders kun je daar later problemen mee krijgen.
 13. Bij het opzeggen van de VOF is, als het goed is, een eindbalans opgemaakt en is alles verdeeld tussen de compagnons. Daarna begin je een nieuwe eenmanszaak waarbij de beginbalans op 0 staat. Daar kun je dan jouw deel van de VOF als beginbalans invoeren. Bij de inkomstenbelasting heb je inderdaad te maken met de oude VOF en de nieuwe eenmanszaak.
 14. Hij is toch ook eigenaar van alles, dus mag hij ook een kopie maken van alles. Je zinsnede impliceert een beetje of jij de eigenaar bent en hij alles kopieert voor toekomstig gebruik.
 15. Er zijn ook sociale werkplaatsen die fullfilment doen, heb je daar ook naar gekeken? Een loods huren kan, maar een schuur op eigen terrein zodat het familielid kan blijven inpakken?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept