Jump to content

Postcard

Senior
 • Content Count

  32
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • Gender
  Female
 1. Vuile plastic verpakkingen mogen gewoon in de zak die ze op komen halen. In een verzamelbak mag het niet omdat er uiteraard ongedierte op af komt (mag ook niet in de glasbak). Maar je wilt het trouwens toch ook niet vies bewaren voordat je het wegbrengt? Plastic vleesbakjes mogen wel. Het zijn de piepschuim schaaltjes waar vleeswaar op verkocht wordt wat veel mensen aanzien voor plastic wat niet mag.
 2. Het draadje was volgens mij niet begonnen als algemene stelling dat beroepen meer genderneutraal moeten worden. Maar het was een nieuwsfeitje van google dat gespot en gedeeld werd door iemand uit die specifieke branche. Ze vroeg zich af of het niet goed zou zijn als in Nederland ook zo'n initiatief genomen zou worden. Ik persoonlijk ben weer heel wat wijzer geworden. Grappig om te zien dat op dit bericht van Google ook in het buitenland (Amerika) hetzelfde gereageerd wordt als hier. De status quo moet gehandhaafd worden. Dat is duidelijk.
 3. De vraag is of vrouwen zouden zijn zoals ze nu zijn, als ze al vanaf hun geboorte dezelfde behandeling krijgen als jongens. Als je vindt dat meisjes niet hetzelfde behandeld moeten worden als jongens, of dat dit gegeven te onbelangrijk is om te veranderen, beargumenteer dat dan. Maar zo'n beetje iedereen heeft het er alleen maar over dat het is, zoals het is. Dat de meeste meisjes NU (en als ze bijna volwassen zijn) geen interesse hebben. Ja, dat was mij (en Christine) al wel duidelijk. Daar gaat dat Google linkje waar dit draadje mee begon dus ook over: om die interesse op te wekken bij jonge meisjes. Maak je eigen armbandje door code te schrijven voor een 3d printer. Denkt iemand dat dit bedoeld is om 20 jarigen aan te spreken??? We hebben het hier over jonge meisjes, basisschoolleeftijd. Daar gaat dit draadje over. Of kunnen soms alleen vrouwen begrijpend lezen?
 4. Op die pagina staan slechts het percentage van vrouwen die in de IT werken. Ik heb geen daar geen empirisch bewijs gezien voor het standpunt dat jij inneemt. Maar ik gok er zo op dat hier verschillende factoren daar een bijdrage aanleveren. Voor het geval er meer mensen zijn die dit niet goed begrepen hebben: de cijfers achter die link die ik plaatste gaan over het aandeel vrouwen in hoger onderwijs bij beta (wiskunde, natuurkunde etc) sudies. Dus precies waar Christine het over had, en waar dit draadje over gaat (zou moeten gaan). Er staan iderdaad nog twee tabellen met cijfers vermeld. Die andere cijers gaan overigens ook niet over het aandeel vrouwen in de IT sector. Off topic: het eindeloos plaatsen van fotootjes van actrices komt op mij over als mensen die zichzelf zitten te vervelen. Het voegt 0,0 toe aan wat dan ook.
 5. Zo werkt cultuur / opvoeding / socialisatie. Als iets geïnternaliseerd is dan komt het vanaf dat moment vanuit iemand zelf.
 6. Op welke allochtonen doel je? Allochtonen met een islamitische achtergrond? Juist in die landen zie je dat het aandeel vrouwen in bèta studies vaak erg hoog ligt.
 7. Niemand is hier volgens mij over quota begonnen. Om op de middelbare school een advies voor een beta opleiding te krijgen hebben meisjes gemiddeld een 7 nodig en jongens een 6. Dat is pas discriminatie.
 8. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt keer op keer dat kinderen zich hoofdzakelijk laten beïnvloeden door hun gelijken (peers). Vriendinnen dus. Daar heb je als ouder redelijk wat invloed op (keuze school, buurt waar je woont, clubs, maar ook tv programma's waar hun leeftijdsgenoten in voorkomen hebben een grote invloed, etc.). Maar uiteraard werkt dat het beste als je dat van begin af aan stuurt. Daarnaast hebben kinderen ook volwassen rolmodellen nodig. En daar zit volgens mij het probleem in Nederland. Als André Kuipers een vrouw was geweest, dan zou het percentage meisjes dat astronaut wil worden mega gestegen zijn. We zien heel weinig vrouwelijke rolmodellen op bèta gebied, dus het houdt zichzelf lekker in stand. En als er dan eens vrouwen te zien zijn, dan ligt er vaak heel sterk de nadruk op dat het vrouwen zijn en dat dat apart is. Dat heeft ook niet zo'n gunstig effect volgens mij (want kinderen willen geen buitenbeentje zijn). Maar goed. Het is niet voor niets dat de cijfers in Nederland zo laag zijn, de meeste Nederlanders zullen dit dus wel volkomen onzinnig / niet relevant vinden.
 9. Hier variëren de cijfers ook nogal: van 11,9% in Japan tot 45,6% in Liechtenstein. Je kan dus ook niet algemeen stellen dat vrouwen zich blijkbaar niet aangetrokken voelen tot engineering, manufacturing en construction. Als de oorzaak voor verschillende keuzes (op welk gebied dan ook) tussen mannen en vrouwen biologisch van aard zijn, dan zal je over de hele wereld (ongeveer) hetzelfde verschil zien tussen mannen en vrouwen (er van uit gaande dat in die landen vrouwen en mannen gelijke rechten hebben en dus daadwerkelijk kunnen kiezen). Er is wel een duidelijk verschil te zien bij engineering, manufacturing en construction tussen landen, dus er zijn andere factoren dan (enkel) biologische aan het werk. En waarom zou je hier invloed op uit willen oefenen? Omdat: 1. het voor de maatschappij enorm zonde is dat zoveel hersencapaciteit onbenut gelaten wordt, er wordt sowieso te weinig gekozen voor bepaalde technische vakken 2. in elk geval het culturele en wellicht ook het biologische verschil tussen mannen en vrouwen er voor zorgt dat er vaak op een andere manier tegen een probleem aangekeken wordt, zodat er ook weer andere mogelijke oplossingen aangedragen worden (of zaken überhaupt opgelost worden). 3. je het elk meisje gunt het werk te gaan doen waarvoor dat specifieke meisje voor in de wieg gelegd is (en dat geldt uiteraard ook voor elke jongen).
 10. Als meisjes andere studies kiezen op grond van natuurlijke / biologische verschillen, dan zouden deze keuzes wereldwijd (ongeveer) hetzelfde moeten zijn. Maar dat is duidelijk niet het geval. In 2012 was het percentage vrouwelijke studenten in bèta/technische opleidingen in Nederland 22,6. Dat is een stuk onder het Europees gemiddelde: 37,3%. In bijvoorbeeld Polen was dit 40%, in Italië 51,9%. In Turkije 45% De verschillen in studiekeuze van jongens en meisjes zijn dus niet te verklaren dmv biologische verschillen. En als het niet nature is, dan zal het wel nurture zijn toch? Voor wie de cijfers zelf wil zien: http://tinyurl.com/o53p5d7
 11. Het probleem is dat jongens en meisjes de kans wordt ontnomen om een kei te worden in vakken waarvan de maatschappij / de school / andere meisjes en jongens / hun ouders etc. het idee hebben dat het niet bij hun past vanwege hun geslacht. Je moest eens weten hoe vaak mijn dochter al van andere kinderen te horen heeft gekregen "dat is niet voor meisjes". Dat moeten mijn man en ik dan weer proberen bij te sturen. Wat gebeurt er met de meisjes waarvan de ouders hier niet mee bezig zijn? Kinderen willen vooral geaccepteerd worden door andere kinderen op school. De meeste kinderen zijn liever geen buitenbeentje. Dan is het makkelijker om juf of dierenverzorgster te willen worden.
 12. Dat dit topic omhoog gekickt wordt om te spammen is misschien niet zo leuk, maar het is wel leuk om te zien wat er nu van de plannen van de toen 14 jarige TS terecht is gekomen! http://www.thijl.nl/
 13. Op de site van de belastingdienst staat dat als je bij de groep hoort die het kasstelsel moet voeren (waaronder winkeliers, wat wij toch ook zijn), maar je wil wel liever het factuurstelsel hanteren dat dat kan als je het even meld. Dus in jouw geval zou ik een (kort) briefje sturen aan jouw regiokantoor met de mededeling dat jij steeds in de veronderstelling bent geweest dat je het factuurstelsel moet toepassen en dat je dat graag zo wilt blijven doen. Dat moet genoeg zijn lijkt me.
 14. De vraag is of je voornamelijk aan particulieren of ondernemers levert. Dat bepaalt of je kas- of factuurstelsel hanteert. In geval van kasstelsel ga je uit van wat er in je kas of op je bank (of in je account bij je psp) terecht is gekomen tijdens het btw tijdvak, bij het bepalen van je btw-afdracht. Het zou ook kunnen dat je 2 weken later een retour krijgt en dat de hele koop ongedaan wordt gemaakt. Dan moet je ook crediteren. Dat is het punt niet. Bepalend is of je hoofdzakelijk aan ondernemers of hoofdzakelijk aan particulieren verkoopt.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept