Jump to content

Askme

Junior
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Een Duitse webshop kan hondenvoer met 7% Mwst tot een omzet van €100.000 verhandelen. Theoretisch mogelijk
 2. Ik ben Nederlander en woon een aantal jaren in Duitsland. Ik was verantwoordelijk voor de Nederlandse B2B markt. Daarmaals heb altijd naar het btw nummer gevraagd en deze gecontroleerd. Heel veel fouten die hier ontstonden en opdoken, kost echt veel tijd en met name ergernis. Dit was alleen telefonische directe verkoop, jij hebt een webshop wat het makkelijker maakt! De meeste bedrijven hebben natuurlijk een btw nummer, laat ze dat gewoon invullen.. Heeft het bedrijf geen btw-nummer, vinkt de klant "kein Steuer Identnummer" in en je factureert de Nederlandse BTW van 21%. Deze 21% blijf je berekenen totdat je het drempelbedrag van €100.000 hebt bereikt. (Geld voor levering van goederen aan particulieren, ondernemers die geen aangifte doen, of organisaties die geen ondernemer zijn) Nu zeg jij verder: "- Duitsers bestellen minder snel bij een buitenlandse webshop. Het is daarom belangrijk dat de webshop er zo Duits mogelijk uit ziet." Dit heeft natuurlijk alleen effect, wanneer er je dan ook een Duits adres hebt + Duits telefoonnummer en wat daar verder bij komt kijken. Het zou natuurlijk heel verwarrend zijn voor een Duitse klant dat wanneer hij denk te bestellen in Duitsland en dat hij/zij er vervolgens achter komt, dat er 21% belasting gefactureerd wordt i.p.v. hun gebruikelijke 19%. Verder klopt bovenstaande, dat duitsers minder snel bij een buitenlandse webshop bestellen absoluut waar, maar dat geld natuurlijk met name voor particulieren. Voor bedrijven is importeren een veel kleiner probleem. Wel willen ze natuurlijk dat het om een professionele duitse webshop gaat! Dus het is een beetje wat je wilt en aan wie je verkoopt, wanneer je aan "kleine" bedrijfjes verkoopt, moet je ze meer behandelen als B2C klant, gaat het om profesionelere bedrijven is importeren/exporteren geen probleem en moet je ze echt behandelen als B2B. Ik heb een vermoeden dat jou doelgroep kleinere ondernemers zijn, deze hebben geen zin in het gehele btw gebeuren en willen gemak hebben, daarnaast gaat het om kleine bedragen geef je aan. Dus de klant kiest eerder voor gemak als dat hij voor een paar euro van alles moet uitzoeken. Als dat laatste het geval is, zou ik een meer B2C omgeving/ gevoel creeeren met je webshop en moet je overwegen om het volledig duits over te laten komen inclusief de btw regeling. Als het interessant is, weet ik Duitse bedrijven die bestaande Nederlandse webshops om kunnen toveren naar een professionele Duitse webshop zonder grote investeringen. Succes!
 3. Ik ben het helemaal eens met Mikky Vrolijk :)
 4. Een duitse ondernemer kan vanuit zijn duitse webshop goederen aan Nederlandse particulieren leveren met 19% Mwst tot een bedrag van 100.000 euro. Voor diensten geld een andere regeling binnen de EU, dat zal dan van toepassing zijn bij Strato. Maar wat Highio zegt is toch eigenlijk waar of niet?
 5. Via onderstaand onderwerp is veel informatie op dit Forum over webshop naar Duitsland te vinden, misschien interessant!
 6. Ik woon inmidels een aantal jaar in Duitsland en heb me lang met dit Thema bezig gehouden. Duitsers zijn anders dan Hollanders, een profesionele vertaling is cruciaal om de duitse markt profesioneel te kunnen veroveren. Op het gebied van E-commerce zijn er (nog) vele mogelijkheden in Duitsland en het ligt direct voor de deur. Duitsland zelf telt zo´n 82 Miljoen inwoners, bovendien zullen Zwitserland en Oostenrijk ook regelmatig op bezoek komen. België en Nederland zijn al veroverd, in dat geval is het de ideale stap om een stap verder te gaan! Op de Webwinkelvakdagen heb ik me laten informeren door o.a. Dexport en Fingerspitzengefühl over dit Thema. Die richten zich echter Meer op Marketing en reusachtige projecten. Verder heb ik een partij gesproken die alles uit handen neemt voor een maandelijks bedrag zonder investeringskosten. Ik heb hier nog een Flyer voor me, bij Interesse stuur me een Persoonlijk berichtje zodat ik het je kann toesturen!
 7. Ik weet een partij die maatwerk verzorgen met mogelijkheden voor het MKB. Joomla kunnen ze eventueel integreren Boekhoudpartner van hun is Twinfield (ik meen met realtime Connection) Uitgebreid ERP/CRM pakket (in the cloud) POS/ kassa is mogelijk Misschien dat dat interessant is?
 8. Bedankt! Ik ben ook benieuwd naar Sweebr, probeer een demoaccount aan te vragen bij sweebr.com Mij valt alleen op dat voordat ik wat heb gedaan het al niet werkt.... free Trial button, vervolgens zie ik "abbonement" staan.... en ik kom er niet in? Is dit bij jullie jou wel gelukt Miranda?
 9. Miranda en Klaas hebben jullie inmiddels een oplossing gevonden?
 10. Op Basis van welk platform is jou Website? Magento heeft inderdaad een mogelijkheid met een stukje ERP, ik weet alleen dat dat dat niet de optimale oplossing is (van leden van dit Forum). Wanneer je het dus in een keer goed zou willen doen, raad ik je dat niet aan. Houdt er verder rekening mee dat een volledig geintegreerde oplossing een aardige duit kan komen te kosten.
 11. Welk webshop platform? Ik woon/werk in Duitlsland. Belastingtechnisch kan ik helpen voor jullie Duitse klanten
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept