Jump to content

soep

Senior
 • Content Count

  34
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Recent activities

 1. Dank voor je uitgebreide reactie! Om eerlijk te zijn voornamelijk voor de buitenwereld. Wanneer ik beoordeeld wordt op krediet waardigheid gebeurt dit vaak op grond van leveranciers van kredietinformatie (Graydon, CreditSafe, etc.). Vaak hebben deze bedrijven een "simpele indicator", een soort rapportcijfer, waar naar gekeken wordt voor de beoordeling van kredietwaardigheid. Ik vrees dat dit vaak als uitgangspunt wordt gebruikt voor beoordelingen i.p.v. bijvoorbeeld nog even naar de jaarcijfers te kijken. Ik zou er dan naar willen streven mijn onderneming binnen haar mogelijkheden een zo'
 2. Dank! Kijken banken en kredietbeoordelaars ook zo? Kijken ze situatie specifiek of houden ze toch zelf bepaalde normen aan?
 3. Hoi shoptillyoudrop, Relax! Ik dacht dat dit voldoende zou zijn. Het betreft een groothandel in emballage. Mocht meer info wenselijk zijn hoor ik het graag. Ik weet niet precies wat nodig is.
 4. Hoi, Ik ben op zoek naar welke norm ik zou moeten hanteren voor de current en quick ratio. Ik ben op internet enorm veel meningen tegengekomen, maar weet niet goed hoe ik het moet interpreteren. Ik ga nu uit van 1,2 < CR < 1,5 en 0,6 < QR < 1,0. Iemand ervaring met hoe de buitenwereld, in het bijzonder banken en kredietbeoordelaars, hier naar kijkt? Alvast dank voor jullie reactie!
 5. Ik schrijf dat ik de hypotheek geleidelijk wil oversluiten. Ik neem de lening eerst aan in privé. Dank voor het meedenken allen. Case closed.
 6. Hoi Roel J, Dank voor je reactie. Ja ik heb gebruik al volledig gebruikelijk loon. Ik begrijp dat fiscaal gedreven zijn geen doel op zich is, echter in mijn ogen kan er af en toe naar kijken geen kwaad. Ik heb de lening die ik had vanuit mijn holding bij de bank afgelost. Daar ontstaan nu langzaam maar zeker liquide middelen. Uiteraard kan ik wachten en wachten tot ik een bedrag heb opgebouwd in mijn holding. Ik vroeg me gewoon af of faseren ook een mogelijkheid is.
 7. Klopt, eigenlijk uiteindelijk in zijn geheel. Fiscaal voordeel: https://www.onlineflexbvoprichten.nl/holding/hypotheek/ Ik weet natuurlijk niet of dat ook geldt bij de constructie die ik voor ogen heb, maar daar probeer ik achter te komen.
 8. Exact online biedt ook dergelijke functionaliteit: https://www.exact.com/nl/exact-online/producten/handel/
 9. Hoi, Ik wil graag mijn hypotheek gaan onderbrengen in mijn holding. Op dit moment heb ik geen "pot geld" staan, maar wel ruim voldoende aflossingscapaciteit. Is het mogelijk de hypotheek geleidelijk over te sluiten naar mijn holding? Bijvoorbeeld door mijn af te laten lossen voor privé? Dank voor het meedenken!
 10. Hoi, Klopt dat wil je niet :). Behalve als het echt voor de hand ligt, zou ik het ook zeker niet doen. Zorg er wel voor dat je het opneemt in je verwerkingsregister. Mocht de AP je willen controleren dan zullen ze met name daar naar kijken. Ik ga ervanuit dat je privacy policy enigszins gebaseerd is op wat je daar hebt vastgelegd?
 11. Altijd fijn, terugvallen op interpretaties van iedereen behalve de bron. Dank Norbert!
 12. ;D Dank, maar het gaat me niet om natuurlijke persoon in het bijzonder, maar begripsbepaling in het algemeen. Als ik een wetstekst bij bijvoorbeeld wetten.nl opvraag worden er vrijwel altijd begripsbepalingen opgesteld. Ook voor begrippen die soms nogal voor de hand lijken te liggen. Het lijkt logisch dat zoiets ook voor deze verordening zou bestaan, dan wel dat deze verordening op een basis terugvalt waarin de betekenis van dergelijke begrippen worden toegelicht?
 13. Hoi, Wanneer een term in de wetstekst van de AVG niet expliciet wordt gedefinieerd of beschreven, waarop moet dan worden teruggevallen als het gaat om de definitie/beschrijving ervan? Bijvoorbeeld de term "natuurlijke persoon" wordt veelvuldig gebruikt, maar niet gedefinieerd of beschreven (of tenminste ik zie het niet). Dank voor de reactie!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept