Jump to content

Gordongekko

Junior
 • Content Count

  22
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Bedankt allemaal, ik ga vandaag even een advocaten inschakelen met kennis van de Duitse wetgeving!
 2. Dankjewel Peter, ik zal eens bij hun gaan informeren. Helaas ben ik maar een kleine verkoper en weet nog niet veel van de duitse wetgeving. Misschien eens tijd dat ik daar wel eens achteraan ga.
 3. Het is niet zo dat wij het toestel zelf produceren, wij kopen het en verkopen het weer door. Maar zolang de software op het toestel een logo van een beschermd merk bevat mag het dus niet verkocht worden?
 4. Goedenavond allemaal, Wij verkopen autonavigatiesystemen in Nederland en Duitsland. Dit betreffen inbouwnavigatiesystemen welke de huidige autoradio vervangt. Het opstartscherm van de software van het toestel bevat een Volkswagen logo. In Nederland was dit geen probleem en bijna al onze concurrenten verkopen deze systemen. Sinds kort zijn we ook in Duitsland actief en dit bleek erg goed te gaan, totdat we vandaag een waarschuwingsboete hebben ontvangen ter hoogte van circa €2600,-. Dit hebben we ontvangen van ene kantoor genaamd Lubber Gerlehment. De reden hiervoor was het feit dat het toestel de VW logo op het opstartscherm heeft. Wat ik me nu afvraag is of ik dit echt moet vertrouwen? Kan dit echt een belangenbehartiger zijn van Volkswagen of is er ook de kans dat dit een oplichter is? En weten jullie of het inderdaad zo is dat een specifiek elektronisch apparaat geen software mag bevatten met een afbeelding van een logo van een bepaald merk? Ik ben van plan om binnenkort naar een jurist te stappen (met kennis van duitse wetgeving), maar was benieuwd of jullie mij misschien ook kunnen informeren. Alvast bedankt!
 5. Goedendag beste leden! Ik heb hier en daar antwoorden op mijn vragen gezocht, ook even op higherlevel gekeken, maar helaas heb ik nog geen duidelijke antwoord kunnen vinden. Samen met een partner run ik een webshop waarop we autoradio's (niet de standaard autoradio's die we gewend zijn) aanbieden. Na een korte onderzoek ben ik tot de conclusie gekomen dat er aardig wat kansen voor me liggen in Turkije. Voornamelijk door de weinige concurrentie via Google advertising en de lage kosten kosten per klik in combinatie met hoge zoekvolumes. Omdat ik zelf ook de Turkse taal beheers, lijkt het me ideaal om ook een Turkse versie te openen van mijn webshop. Ik wil zelf geen voorraad aanhouden in Turkije en voornamelijk werken op basis van dropshipping. Wanneer ik een bestelling krijg, laat ik deze direct versturen vanuit mijn leverancier in Engeland naar de klant in Turkije. Nou weet ik dat de EU en Turkije al een tijd geleden een douane unie verdrag hebben gesloten. Ik heb hier en daar nagevraagd wat dit nou precies inhoudt. Ook heb ik even contact gehad met iemand uit Turkije die zelf werkt voor een transportbedrijf om na te gaan of ik de producten wel of niet kan leveren zonder dat er invoerrechten/inklaringskosten verschuldigd zijn. Hij gaf me aan dat ik de producten dan het liefst via bijvoorbeeld DHL kan verzenden als een privé zending en dus niet echt zakelijk. Alsof ik als het ware een cadeau stuur naar een familielid van me. Hierdoor zou dan o.a. geen ATR documenten, douanekosten etc vereist zijn. Hij gaf ook aan dat het geen probleem kan zijn als ik dit met regelmaat doe. Graag ben ik benieuwd of er nog leden zijn die hier wat meer over weten en mij kunnen helpen. Is het dankzij de douane unie verdrag mogelijk om producten te exporteren naar particuliere klanten in Turkije zonder dat er enige kosten verschuldigd zijn? Ik wil jullie alvast bedanken voor jullie reacties!
 6. Ik dacht dat dit het geval zou zijn wanneer men automatisch tegelijkertijd een groot aantal (>1000) mails tegelijk verstuurd. Ik vind het dan eigenlijk best wel vreemd. Hoe zou men dan in contact moeten komen met potentiele partners waarmee men samen mee wilt werken? Alleen telefonisch en per post?
 7. Goedendag! Momenteel ben ik eigenaar van een onderneming/webshop waarop ik navigatiesystemen verkoop voor auto's. Om voornamelijk mijn B2B verkopen te vergroten, wil ik autogarages en occasiondealers benaderen om mijn producten voor te stellen. Momenteel doe ik dat per post. Wat ik me afvraag is of het ook is toegestaan om dit per mail te doen? Geldt dit als spam? In mijn mail vertel ik wat over mijn onderneming en de producten en stel voor om deze bij het bedrijf (op locatie) te presenteren. Selectief zal ik dan op Google en Marktplaats op zoek gaan naar occasiondealers waarvan ik denk dat zij wel geïnteresseerd zullen zijn in mijn producten. Circa 100 bedrijven wil ik per maand per e-mail benaderen. Ik wil met deze bedrijven een soort van B2B samenwerking aan gaan waarbij het bedrijf een x aantal producten van mij afneemt. Afhankelijk van het aantal wil ik ze dan een korting aanbieden. Ik wil natuurlijk een boete voor het versturen van spams vermijden en ben benieuwd of dat gene wat ik wil doen wel als spam kan worden gedefinieerd. Ik hoor graag van jullie!
 8. Bedankt voor je antwoorden! Over vraag 2, de familielid heeft 43,98 moeten betalen, ik heb hem voor de gemak 45 euro overgemaakt. Hoe kan ik dit dan het best boeken? €28,25 voorbelasting €15,73 verzendkosten (administratieve kosten DHL) €1,02 privé opname? Hetzelfde geldt voor de overboeking aan de Paypal rekening van mijn broer. Wegens koerswisselingen wist ik niet hoeveel ik precies zou moeten overmaken. Hierdoor heb ik voor de zekerheid een paar euro's meer betaald. Moet ik het gedeelte wat ik te veel heb overgeboekt boeken als privé opname? Alvast bedankt!
 9. Beste forumleden, Ik kijk hier al een tijd rond en heb wat informatie kunnen verschaffen. Alleen zit ik nog met een paar vragen en hoop dat jullie mij kunnen helpen... Sinds kort ben ik begonnen met een webshop waarop ik navigatiesystemen aanbiedt. Een klein deel van deze navigatie's importeer ik uit China waarvoor ik dan ook BTW betaal. De leveranciers adresseren deze zendingen naar het juiste bedrijfsadres, maar vermelden niet het bedrijfsnaam. Daarom kan ik de bedrijfsnaam ook niet terugvinden op de BTW factuur van DHL. Kan ik deze dan nog steeds zonder problemen opnemen in mijn administratie? Mijn naam staat er uiteraard wel op. Omdat ik voornamelijk uit huis werk, en de DHL koerier wel is is langskomen wanneer ik niet aanwezig was, is deze factuur wel is door een familielid van me voorgeschoten. Deze heeft het dan per PIN betaald. Ik heb het bedrag daarna overgemaakt naar zijn rekening. Kan ik dit dan ook alsnog in mijn administratie opnemen? En hoe boek ik dit in? Ik snap dat dit niet de juiste gang van zaken is, maar wanneer je nog een startende ondernemer bent maak je dit soort fouten wel is. Mijn derde vraag is: Ik heb in het begin best vaak prive zaken betaald vanuit mijn zakelijke rekening. Boek ik dit in als prive opname? En mijn allerlaatste vraag: Ik verricht mijn betalingen aan leveranciers via Paypal. Ik kan al een paar dagen niets met mijn paypal account omdat ze bezig zijn mijn identiteit te bevestigen. Op deze manier willen ze witwassen tegengaan. Ik heb dus hierdoor een tijd via de paypal rekening van mijn broer betaald. moet ik hier een nieuwe tweede paypal tussenrekening voor aanmaken zodat het saldo ervan klopt? Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen! Alvast bedankt.
 10. Hallo, Erg bedankt voor jullie snelle reacties! Ik heb voor zover ik kan herinneren nog nooit een flyer ontvangen met mijn adres erop. Vandaar dat ik dacht dat er misschien wel regels zijn mbt geadresseerde flyers versturen. Ik dacht eraan om deze flyers in een envelop te stoppen en op deze manier te versturen, maar dat vind ik eigenlijk niet zo aantrekkelijk. Heb liever dat de geadresseerde de flyer meteen ziet liggen.
 11. Goedendag, Voor mijn webshop heb ik flyers laten bedrukken. Deze wil ik adresseren aan specifieke bedrijven welke ik wil benaderen. Is het toegestaan om een adres achterop de flyer te zetten en deze als direct mailing met PostNL te versturen, dus zonder envelop? Weet iemand hier meer over? Alvast bedankt!
 12. Het is niet dat ik dat per se wil doen, het is voorgesteld door de leverancier en ik vroeg mij of er hier leden zijn die er meer van weten. Ik heb namelijk het idee dat veel leveranciers vanuit China op deze manier werken, dat ze standaard al een lager bedrag invoeren zodat het misschien toch nog zonder invoerrechten te betalen toe wordt gelaten
 13. Goedenmiddag! Ik heb even een vraagje. Ik wil een webshop openen waar ik navigatiesystemen verkoop. Nou heb ik een paar leveranciers gevonden uit China. Een deel van de producten die ik wil invoeren zijn wat aan de dure kant, circa 300 euro. Hiervan zou ik dus ongeveer 9% invoerrechten betalen en circa 15 euro inklaringskosten aan de vervoerder. Totaal 45 euro dus. De BTW hou ik hierbuiten omdat deze te verrekenen is met mijn af te dragen btw. De leverancier stelt voor dat hij een lager bedrag op het pakketje zal vermelden, onder de 150 euro, laten we zeggen 120 euro, waardoor er vrijstelling is van invoerrechten. Maar de factuur die ik van hun ontvang zal dus wel het originele bedrag bevatten van 300 euro. Dit voer ik dan ook in in mijn administratie. Kan dit belastingtechnisch problemen opleveren? Dat ik dus 300 euro invoer als kosten, maar dat de douane het op papier voor 120 euro heeft geregistreerd/ingevoerd? Wordt hierop gecontroleerd? Alvast bedankt!
 14. Goedenavond! Voor mijn bedrijf wil ik mijn laptop die ik vorig jaar heb ingekocht inbrengen in de administratie. Bij aanschaf was deze bestemd voor de onderneming en koste 504.90 incl BTW. Bij inbreng wil ik deze 20% hebben afgeschreven, dus totaal 403.92 incl BTW. Moet dit via het Memoriaal en dan via dagboek Activamutaties? En de boeking op deze manier?: Bedrijfsinventarisatie aan Privé? Ik wil in totaal 5 jaar afschrijven, moet ik deze na inbreng 4 of 5 jaar afschrijven? Vòòr inbreng is ie al 20% afgeschreven. Alvast bedankt!
 15. Goedenmorgen! Ik heb een vraagje waarvoor ik de zoekfunctie al heb gebruikt maar geen antwoord heb kunnen vinden. Stel dat ik een horeca ondernemer ben en heb per dag 50 verkopen bij pin en 50 verkopen per kassa. Hoe verwerk ik deze in mijn verkoopboek? Moet ik alle totaal 100 verkopen 1 voor 1 inboeken? Of kan ik dit gezamenlijk inboeken per kassa en pin uitdraai van een dag? Lijkt me namelijk erg veel werk als dit één voor één per bonnetje moet worden ingeboekt. Als iemand hier meer over weet, dan hoor ik dat graag!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept