Ga naar inhoud

colombo

Legend
 • Aantal berichten

  645
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Karma

15

Persoonlijke info

 • Geslacht
  Male
 1. En wat als iemand anders (bv partner) jou in je eigen auto naar het werk rijdt en je doet aan carpooling met collega's. Dan voldoe je wel aan vetgedrukte maar is er geen sprake van OV. Wel zorgvuldig formuleren!
 2. Onder al die boosheid zit vast een verhaal... Kun je ook gewoon zien als slechts een constatering. En als ik Cosara goed begrijp heeft dat spel ons geen windeieren gelegd, althans voor zover we op dit moment kunnen inschatten. Dat laatste is nu exact waarom ik eerder een link legde naar het kapitalisme. Maar goed ook het communisme voorzag in bullshit-jobs. Het verschil is dat het in het ene geval ging en gaat om nog meer geld te verdienen en in het andere geval om een degelijke verzorgingsstaat te garanderen. Als ik zou mogen kiezen.... Ik ben het wel met Cosara eens dat het systeem waarin wij leven toch wel enige slimheid van mensen vraagt en dat we aan de bovenkant moeten beseffen dat niet iedereen in staat is goed mee te draaien en dat deze mensen nu eenmaal wat hulp moeten hebben. Eigenlijk moet ik hierbij denken aan een zinsnede uit een lied van Het Klein Orkest: "Alleen als je geld hebt dan is de vrijheid niet duur". ...en eigenlijk zou je dit best om kunnen zetten naar "Alleen als je slim bent is de vrijheid niet duur". Maar over bullshit-jobs gesproken, wat te denken van moderators op forums...maar daar hebben moderators vast een geheel eigen mening over....
 3. Het scheelt wel als die mening inhoudelijk gedeeld wordt. Dit is naar mijn mening met recht en met afstand de grootste bullshit in dit topic. Juist een afwijkende mening hebben heeft gezorgd voor de vooruitgang over de eeuwen heen...anders was de aarde nog steeds plat geweest...
 4. Mijn inziens is dit het beste advies, met respect voor de andere adviezen en adviesgevers. Is denk ik geheel afhankelijk van de situatie maar ik geef liever als advies eerst enkel te focussen op het achterliggende probleem in plaats van allerlei zaken op je nek te halen waar je later of zelfs op korte termijn spijt van kunt krijgen. Mijn mening is dat verhuizen en/of een baan zoeken vrij ingrijpende gebeurtenissen zijn die beide positief maar ook negatief kunnen uitpakken. Een positief effect kan daarentegen misleidend zijn en enkel even voor de korte termijn. Bij een vaste baan zul je toch onbewust de eerste tijd van je beste kant willen laten zien en wellicht op je tenen lopen, en dat is wel het laatste wat je op dit moment wilt doen. Zelf zou ik dergelijke trajecten pas bewandelen als de nood echt aan de man is. Zoals ik het destijds begrepen en ervaren heb is het een kwestie van eerst balans te zoeken door stelselmatig steeds de belasting terug te schroeven tot het moment dat je het gevoel hebt dat het voor jezelf controleerbaar is. Vervolgens krijg je middels gesprekken voldoende input om voor jezelf na te denken waarom je in deze situatie beland bent en wat de mogelijke energie-vreters zijn. Op basis daarvan pas je je gedrag aan en is het ook zaak hoe je kunt herkennen dat je niet weer in dezelfde situatie terecht komt. Daarna is het weer de belasting opbouwen tot het reguliere niveau. Mijn ervaring is dat je echt iemand moet raadplegen die bereid is de confrontatie op te zoeken dan wel om het plat te zeggen "je een schop onder je kont wil geven". Waar je voor moet waken is dat je elkaar na een paar sessies naar de mond begint te praten. Bovenstaande kan ik beamen. Zelf ben ik vrij perfectionistisch ingesteld, heb ik behoorlijke mate van verantwoordelijkheid en eis ik van mezelf en anderen ten allen tijde een zekere vorm van kwaliteit. Het kostte even moeite en begrip te onderkennen dat dit tot een onhoudbare situatie heeft geleid en dat aanpassing van gedrag een absolute must is. Achteraf gezien kostte het weinig moeite een eerste stap te zetten al merk ik nog wel dat ik nog steeds elke dag lerende ben. Dat gezegd hebbende, dat is mijn ervaring en elke situatie is anders. Tot op heden is het nog niet echt duidelijk wat de situatie van TS is. Maar ik heb destijds wel begrepen dat er vaak bepaalde raakvlakken zijn zoals wat ik eerder schreef over "tot rust willen komen" en specifieke eigenschappen zoals perfectionistisch ingesteld en verantwoordelijkheid . Helemaal mee eens!
 5. Wist je dat toen zelf wel dan? Daar zit namelijk de instinker waar ik eerder aan refereerde. Een dergelijke opmerking kan snel als bevestiging gezien worden. Bij mij was het echt een kwestie van een knop om zetten. Ineens besefte ik me dat ik bepaalde dingen die ik leuk vond niet meer deed en dat ik daar geen goede reden voor kon bedenken. Dat was best wel confronterend. Het is nu exact 4 jaar geleden. Daarvoor in een tijdspanne van 15 jaar verschillende sessies gehad, maar nooit die confrontatie ondervonden. Voor TS is het raadzaam een specialist te bezoeken, een psycholoog bijvoorbeeld. En bedenk, zachte heelmeesters maken stinkende wonden!
 6. Prima, we hoeven het niet eens te zijn hoor. Het heeft mij goed geholpen. Activiteiten die mij energie geven en mijn denkwijze veranderen (van negatief naar positief), haalde mij uit dit soort klachten /deze gemoedstoestand. Het lijkt mij ook vrij logisch (het geeft je energie), maargoed, misschien werkt het voor mij en heeft TS een andere visie. Je staat niet alleen hoor. Hier exact dezelfde ervaring. Het geen energie hebben is een zwak excuus. Wat ik zei, bij mij was het een kwestie van een knop omzetten. Ik ging slap en zonder motivatie naar de zoveelste sessie totdat het kwartje viel en ik vervolgens in de middag al meer gedaan had dan in de hele week ervoor. Gewoon kwestie van mindset zoals je stelt. Tip vanuit een andere hoek: Stop met energie vretende voeding zoals suiker ed. Ga goed en gezond eten en ga bewegen. @Peter. Uiteraard is het voor iedereen anders. En het gaat uiteraard niet meteen van de ene op de andere dag geheel vlekkeloos. Maar waar het Hoofdgebruiker om gaat is dat je je denkwijze gaat aanpassen van negatief (naar de muur turen) naar positief (leuke dingen gaan doen). En dan besef je dat je best wel de energie hebt en dat je jezelf daarna een stuk beter voelt.
 7. Dat klopt en dat is juist de instinker. De energie heb je echt wel alleen ontbreekt de motivatie om het uit te gaan zoeken omdat je denkt dat je even rust nodig hebt. Althans dat was mijn ervaring en toen ik dat zo vertelde aan de specialist zei ze dat dit een herkenbaar signaal is...het even tot rust willen komen. Voor mij was het even een knop om zetten en leuke dingen gaan doen. Voor die tijd strafte ik mezelf door het leuke niet te doen omdat ik het niet-leuke niet had gedaan. Dat jezelf straffen zorgt alleen maar voor een verdere neergaande spiraal. Bij mij werden de klachten veroorzaakt door perfectionisme.
 8. Mij lijken de gegeven adviezen bijzonder zinvol te zijn. Dat weet ik uit ervaring omdat ik zelf ook een tijdje hiervoor bij een specialist geweest ben en hetzelfde aangereikt kreeg. Het is van belang in je ritme te blijven en niet volledig gas terug te nemen maar een beetje. En vooral leuke dingen gaan doen en juist niet alleen thuis blijven zitten en jezelf dan in de put te praten. Wat ik zelf nog kan herinneren is dat ik toen juist meer ging doen ipv minder. Overigens start je niet zomaar een zoektocht naar dit probleem. ;)
 9. Overigens redeneer ik door een beetje mijn boerenverstand te gebruiken en was een post die wel heel makkelijke redeneerde naar besloten vervoer aanleiding om te reageren omdat ik juist precies het tegenovergestelde dacht. Wat is nu concreet de dienst die je gaat aanbieden? Stel dat je een dienst aanbiedt waarbij je passagiers gaat vervoeren tussen station en bedrijventerrein dan zou je wellicht het besloten vervoer kunnen maken door in overleg met de betreffende bedrijven de dienst aan te bieden en enkel passagiers toe te laten die aan kunnen tonen dat ze bij het bedrijf werken. Ofwel, wat is er specifiek aan de groep passagiers die je wilt vervoeren.
 10. Een buitenlander mag geen bezit hebben al zijn er wel wat regionale uitzonderingen en valt er daarnaast altijd wel wat onderling te regelen.
 11. Ik begin te twijfelen of dat wel voldoende is. Eigenlijk zou je van tevoren een plek moeten reserveren en bij controle moet dan blijken of je op de lijst staat. Dan is het vervoer beperkt tot een select groepje personen. Zo werkt een taxi ook over het algemeen. Vergelijk het eens met je ov-kaart. Daar staat ook gewoon je naam op en als je geen abonnement hebt voor de trein en bij de automaat laad je een rit op je chip dan mag je gewoon mee. Maar iemand die net een ticket bij de automaat koopt mag gewoon mee als jij toevallig aan komt rijden omdat er anderen vooraf al een ticket gekocht hebben. Overigens zijn er in bepaalde gebieden ov lijndiensten die pas gaan rijden als er van tevoren gebeld. Dus het concreet een ticket verkocht hebben en dan pas gaan rijden is denk ik niet voldoende aanleiding het vervoer als besloten te zien. Pff ....lastig....
 12. Ligt denk ik vooral aan de wijze van controle van de tickets, gaat dit op naam of is er sprake van een naamloos ticket met vervoerplicht. In het eerste geval ga ik met je mee dat er sprake is van besloten vervoer maar in het tweede geval neig ik toch meer naar openbaar vervoer. Zie bijvoorbeeld de definitie op Wikipedia Zoals het door TS beschreven wordt heeft het wel erg veel weg van ov.
 13. Ik doe wel eens een rondje gebouw en dat besluit ik met het halen van een watertje.
 14. Lunch kan ook zijn dat je deze in de kantine koopt bij de klant en deze kosten worden ook als privé aangemerkt. Het is volgens mij precies zoals realist zegt. Het gaat niet om zomaar een "zakelijke" lunch maar de lunch moet een zeker doel hebben. Dus als ik nu de klant zomaar trakteer op een lekker bakje kibbeling bij de visboer dan is dit niet zakelijk en valt dit uiteraard onder privé.
 15. graeber heeft het over de principes van het kapitalisme. Dat is wat anders, heel wat anders dan de uitwassen van het kapitalisme. Je zou inderdaad kunnen stellen dat het kapitalistische systeem met zich meebrengt dat alle diensten, en ook (nadrukkelijk) goederen zoals ik hierboven al schrijf, een waarde hebben op het moment dat ze verkocht worden. Anders worden ze niet verkocht. Dat is het principe van kapitalisme. Maar wanneer jij mensen zo gek weet te krijgen dat ze jou onzinnige producten (die workoutmachines onder je bed liggen bijvoorbeeld) en diensten kopen, dan creëer jij waarde. Voor jezelf vooral, maar dat maakt niet uit. Dat is een uitwas van het kapitalisme. Precies! Ik was net bezig met een vergelijkbare reactie aan het voor te bereiden. Definitie van kapitalisme volgens Wikipedia Zie bepaalde bullshit-jobs eens als een investering om op die manier een verdienmodel op te zetten.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.