loading
Ga naar inhoud

BrownieBoodschap

Senior
 • Aantal berichten

  41
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Karma

3

Recente activiteiten

 1. Bedankt voor de snelle reactie. We hebben het nog niet gehad over en VOF of BV. Misschien dat je daarin kan adviseren waarom je ergens voor zou kiezen? We hebben 2 verschillende bedrijfsnamen, en willen daar dus een overkoepelende bedrijfsnaam van maken. Zijn er andere denkbare scenario's? Bedankt voor de tip, zal het forum hier eens verder uit gaan spitten.
 2. Goedemiddag, Ik heb een vraag over het samengaan van 2 eenmanszaken. Wij willen van deze 2 bedrijven 1 nieuw bedrijf maken, maar de spullen zoals auto's, vrieskisten enzo. Die we per persoon inbrengen willen we per persoon benoemen. Hoe kunnen we dit het beste regelen? Ik hoor graag van jullie. Met vriendelijke groet, Brownieboodschap
 3. Beste Higherlevelleden, Hierbij een vraag, waar ik het antwoord zo 1,2,3 niet bij kan vinden. Ik heb in 2016 150 euro aan BTW betaald bij leveranciers van mij. Ik heb in 2016 350 euro aan BTW gerekend naar klanten van mij. In Q4 van 2016 maak ik gebruik van de KOR, hoeveel krijg ik terug? Is dat de BTW aan leveranciers + dat aan klanten of moet ik het juist van elkaar aftrekken? Alles wat ik hiervan terug krijg, is dat een extra inkomst en moet ik hier nog inkomstenbelasting over betalen? Ik hoor het graag even, alvast bedankt.
 4. Highio, Dat weet ik, bewuste keuze. Ik ben hem aan het updaten. Ik stap van het online concept af, en ga de horeca markt in. Hierdoor heb ik nu al een hele grote groei weten te realiseren.
 5. Bedankt voor wederom uitgebreide uitleg. Ik heb redelijk veel verstand van zaken, maar de MKB winstvrijstelling is nieuw voor mij. Maar even kort door de bocht. Het deel dat verstaat wordt als MKB Winstvrijstelling is puur inkomen waar geen belasting over betaalt hoeft te worden? Voorbeeld: Brutowinst = 0.54 MKB Winstvrijstelling = 0.0756 ( Inkomen, zonder belasting? Aan de belastingbetalen ( Schaal 3 ) = 0.4644 * 0.408 = 0.1894752 Nettowinst per product = 0.0756 + 0.4644 - 0.1894752 = 0.3505248 Klopt deze berekening?
 6. Bedankt voor het antwoord op de MKB vraag. Voor de berekening heb ik al de bedrijfskosten afgehaald van de brutowinst. Dus wat gaat mijn nettowinst dan zijn? Wanneer doe je winstaangifte?
 7. Beste lezers, Ik heb een aantal vragen m.b.t. de MKB Winstvrijstelling. Ik heb een eenmanszaak, en heb vorig jaar ongeveer 1.500 euro winst gemaakt. Ik heb niet voldaan aan het urencriterium, maar mag ik dan gebruik maken van de MKB winstvrijstelling? Is dit in 2017 hetzelfde als in 2016? Ik heb de volgende berekening, en hoor graag hoe ik mijn nettowinst kan berekenen bij gebruik van de MKB Winstvrijstelling. Kosten = 0.54 Verkoopprijs = 1.00 Brutowinst = 0.46 Wat is dan mijn nettowinst? Hoe bereken ik deze? Ik verwacht redelijke basis vragen, maar ik kom er niet uit. Alvast bedankt voor de antwoorden.
 8. Ik zou graag even een andere vraag willen stellen. We hebben een VOF, geld de urennorm dat ben Vennoten afzondelijk, of als persoon A 700 uur maakt en persoon B 800 uur, voldoen we dan aan de urennorm?
 9. Bedankt voor de adviezen. Ik ga inderdaad eerst maar eens het Handboek Ondernemer lezen.
 10. Beste Forumleden, Ik heb al aardig wat research gedaan, maar heb op de volgende cases nog geen antwoord gekregen. Ik hoop dat jullie me verder kunnen helpen. De vragen die ik nog heb open staan zijn dik gedrukt. Ik verkoop aan persoon A voor 1.000 euro aan producten, dit zijn voor hem gemaakte kosten. Hoeveel kan hij aan het eind van het jaar terug krijgen van deze 1.000 euro? Deze 1.000 euro is voor mij omzet. Boven op deze 1.000 euro lever ik nog producten aan hem ( dat zijn dus kosten voor mij ) ik investeer in deze kosten 100 euro. Hoeveel kan ik hier van terugkrijgen? Wat zal mijn uiteindelijke nettowinst zijn per 1.000 euro? Daarbij dus gebruik makend van de investering van 100 euro in producten + inkomstenbelasting + aftrekposten. Ik hoop dat jullie me hierbij kunnen helpen. Alvast bedankt!
 11. Dan denk ik inderdaad dat ik een overstap moet maken naar een VOF, maar kan ik daar dan nog steeds meerdere handelsnamen onder hebben? Ik wil namelijk eigenlijk af van het bedrijf wat ik nu heb, en de volledige overstap maken naar mijn nieuwe bedrijf.
 12. Bedankt voor de reactie. Als ik deze medewerker ( wat eigenlijk mijn compagnon is, maar wil graag een eenmanszaak blijven ) een 0-uren contract geef. Dan kan ik hem toch een bonus geven van 40% van de winst, of werkt dat niet zo? Hoe kan ik het dan wel voor elkaar krijgen met al die haken en ogen?
 13. Bedankt voor alle inhoudelijke berichten en was me er niet van bewust dat het allemaal wat tegenstrijdig is. Ik heb nu een eenmanszaak, en heb daar een 2e handelsnaam voor aangevraagd met activiteiten in een heel ander segment. Ik ga dit met iemand anders opzetten, maar die komt in dienst van mij te werken. Ik zal hem 40% van de winst geven, en zelf hou ik zeker voldoende over. Maar hoe kan ik deze 40% dan het makkelijkst inbouwen? Ik wil namelijk geen verlies draaien op een minimumloon, dus kan ik hier dan met een bonus constructie werken?
 14. De concrete vragen staan allebei in het beginbericht. Ik heb al aardig wat research gedaan, maar hier ben ik niet zo snel uitgekomen, vandaar dat ik de hulp van jullie even wil inschakelen.
NL

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké