BrownieBoodschap

Senior
  • Aantal berichten

    41
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door BrownieBoodschap

  1. Bedankt voor de snelle reactie. We hebben het nog niet gehad over en VOF of BV. Misschien dat je daarin kan adviseren waarom je ergens voor zou kiezen? We hebben 2 verschillende bedrijfsnamen, en willen daar dus een overkoepelende bedrijfsnaam van maken. Zijn er andere denkbare scenario's? Bedankt voor de tip, zal het forum hier eens verder uit gaan spitten.
  2. Goedemiddag, Ik heb een vraag over het samengaan van 2 eenmanszaken. Wij willen van deze 2 bedrijven 1 nieuw bedrijf maken, maar de spullen zoals auto's, vrieskisten enzo. Die we per persoon inbrengen willen we per persoon benoemen. Hoe kunnen we dit het beste regelen? Ik hoor graag van jullie. Met vriendelijke groet, Brownieboodschap
  3. Beste Higherlevelleden, Hierbij een vraag, waar ik het antwoord zo 1,2,3 niet bij kan vinden. Ik heb in 2016 150 euro aan BTW betaald bij leveranciers van mij. Ik heb in 2016 350 euro aan BTW gerekend naar klanten van mij. In Q4 van 2016 maak ik gebruik van de KOR, hoeveel krijg ik terug? Is dat de BTW aan leveranciers + dat aan klanten of moet ik het juist van elkaar aftrekken? Alles wat ik hiervan terug krijg, is dat een extra inkomst en moet ik hier nog inkomstenbelasting over betalen? Ik hoor het graag even, alvast bedankt.
  4. Highio, Dat weet ik, bewuste keuze. Ik ben hem aan het updaten. Ik stap van het online concept af, en ga de horeca markt in. Hierdoor heb ik nu al een hele grote groei weten te realiseren.
  5. Bedankt voor wederom uitgebreide uitleg. Ik heb redelijk veel verstand van zaken, maar de MKB winstvrijstelling is nieuw voor mij. Maar even kort door de bocht. Het deel dat verstaat wordt als MKB Winstvrijstelling is puur inkomen waar geen belasting over betaalt hoeft te worden? Voorbeeld: Brutowinst = 0.54 MKB Winstvrijstelling = 0.0756 ( Inkomen, zonder belasting? Aan de belastingbetalen ( Schaal 3 ) = 0.4644 * 0.408 = 0.1894752 Nettowinst per product = 0.0756 + 0.4644 - 0.1894752 = 0.3505248 Klopt deze berekening?
  6. Bedankt voor het antwoord op de MKB vraag. Voor de berekening heb ik al de bedrijfskosten afgehaald van de brutowinst. Dus wat gaat mijn nettowinst dan zijn? Wanneer doe je winstaangifte?
  7. Beste lezers, Ik heb een aantal vragen m.b.t. de MKB Winstvrijstelling. Ik heb een eenmanszaak, en heb vorig jaar ongeveer 1.500 euro winst gemaakt. Ik heb niet voldaan aan het urencriterium, maar mag ik dan gebruik maken van de MKB winstvrijstelling? Is dit in 2017 hetzelfde als in 2016? Ik heb de volgende berekening, en hoor graag hoe ik mijn nettowinst kan berekenen bij gebruik van de MKB Winstvrijstelling. Kosten = 0.54 Verkoopprijs = 1.00 Brutowinst = 0.46 Wat is dan mijn nettowinst? Hoe bereken ik deze? Ik verwacht redelijke basis vragen, maar ik kom er niet uit. Alvast bedankt voor de antwoorden.
  8. Ik zou graag even een andere vraag willen stellen. We hebben een VOF, geld de urennorm dat ben Vennoten afzondelijk, of als persoon A 700 uur maakt en persoon B 800 uur, voldoen we dan aan de urennorm?
  9. Bedankt voor de adviezen. Ik ga inderdaad eerst maar eens het Handboek Ondernemer lezen.
  10. Beste Forumleden, Ik heb al aardig wat research gedaan, maar heb op de volgende cases nog geen antwoord gekregen. Ik hoop dat jullie me verder kunnen helpen. De vragen die ik nog heb open staan zijn dik gedrukt. Ik verkoop aan persoon A voor 1.000 euro aan producten, dit zijn voor hem gemaakte kosten. Hoeveel kan hij aan het eind van het jaar terug krijgen van deze 1.000 euro? Deze 1.000 euro is voor mij omzet. Boven op deze 1.000 euro lever ik nog producten aan hem ( dat zijn dus kosten voor mij ) ik investeer in deze kosten 100 euro. Hoeveel kan ik hier van terugkrijgen? Wat zal mijn uiteindelijke nettowinst zijn per 1.000 euro? Daarbij dus gebruik makend van de investering van 100 euro in producten + inkomstenbelasting + aftrekposten. Ik hoop dat jullie me hierbij kunnen helpen. Alvast bedankt!
  11. Dan denk ik inderdaad dat ik een overstap moet maken naar een VOF, maar kan ik daar dan nog steeds meerdere handelsnamen onder hebben? Ik wil namelijk eigenlijk af van het bedrijf wat ik nu heb, en de volledige overstap maken naar mijn nieuwe bedrijf.
  12. Bedankt voor de reactie. Als ik deze medewerker ( wat eigenlijk mijn compagnon is, maar wil graag een eenmanszaak blijven ) een 0-uren contract geef. Dan kan ik hem toch een bonus geven van 40% van de winst, of werkt dat niet zo? Hoe kan ik het dan wel voor elkaar krijgen met al die haken en ogen?
  13. Bedankt voor alle inhoudelijke berichten en was me er niet van bewust dat het allemaal wat tegenstrijdig is. Ik heb nu een eenmanszaak, en heb daar een 2e handelsnaam voor aangevraagd met activiteiten in een heel ander segment. Ik ga dit met iemand anders opzetten, maar die komt in dienst van mij te werken. Ik zal hem 40% van de winst geven, en zelf hou ik zeker voldoende over. Maar hoe kan ik deze 40% dan het makkelijkst inbouwen? Ik wil namelijk geen verlies draaien op een minimumloon, dus kan ik hier dan met een bonus constructie werken?
  14. De concrete vragen staan allebei in het beginbericht. Ik heb al aardig wat research gedaan, maar hier ben ik niet zo snel uitgekomen, vandaar dat ik de hulp van jullie even wil inschakelen.
  15. Beste forumleden, Ik heb inmiddels een eigen bedrijfje ( eenmanszaak ), en ga daarnaast nog een 2e bedrijf oprichten. Ik mag helaas geen 2e eenmanszaak oprichten, dus zal hier een extra handelsnaam voor aan gaan vragen. Ik kan er nog niet te veel over vertellen, maar zodra het concreet is zal ik dat zeker niet na laten. Mijn vraag: Ik ga samen met een compagnon dit bedrijf groot maken. Hij gaat in dienst van mij, dus ik moet hem een contract aanbieden. Waar moet ik allemaal rekening mee houden en hoeveel % gaat dat kosten boven op het uur salaris? Ik wil hem eigenlijk 40% van de winst gaan geven, hoe verantwoord ik dat in een contract en hoe zat dat dan met de belastingdienst? Alvast bedankt! [mod edit: typefout in titel hersteld en verduidelijkt ]
  16. Ik heb vandaag mijn 2e horeca klant binnen weten te halen (Mod edit, link naar eigen site verwijderd) , en hierdoor gaan we in ons eerste jaar minimaal een omzet halen van 7.500 euro op jaarbasis. Niet verkeerd lijkt mij.
  17. Bedankt voor de informatie, zal me nog eens goed verder gaan inlezen op dit vlak.
  18. @Newbee26, We moeten inderdaad nog de dik gedrukte tekst doorlinken. We zijn op vakantie geweest, en daarom zijn er op dit moment geen producten beschikbaar. Bedankt! :)
  19. Beste, Begin dit jaar ben ik begonnen met mijn eigen eenmanszaak. Als ik hier nu winst uit maak, en ik investeer dit direct weer. Moet ik dan inkomstenbelasting hierover betalen of niet?
  20. Wij hebben gisteren een akkoord gekregen om onze brownies te gaan leveren aan onze eerste horeca klant. Deze IJssalon is een aantal keren de beste van Nederland geweest, dus een prachtige referentie.
  21. Bestelknop - Ik heb nu bij de producten onderaan de home pagina een bestelknop toegevoegd, is dit beter op deze manier? - Ik kan helaas geen pop-up krijgen voor het invullen van de persoonlijke boodschap. - Binnenkort gaat er een aanpassing komen voor de leverdatum, dat is CCV shop nu zelf aan het ontwikkelen. We hebben trouwens onze eerste horeca klant ook binnen! :)
  22. Post @Highhio - 7 mei 2016 - Verzenden van een vervangend product? We nemen hierbij altijd contact op met de klant en aan de hand daarvan kunnen we stappen ondernemen. We bekijken dus het probleem klant voor klant. - Privacy verklaring Aankomend weekend zullen we weer volop met de webshop aan de slag gaan om verbeteringen mee te nemen. Bij deze verbetering zullen we ook naar een mogelijkheid kijken om een privacy verklaring te integreren op de webshop. - Menu m.b.t. Mobiel gebruik We gaan hier aankomend weekend naar kijken en daarnaast kijken wat de mogelijkheden zijn binnen CCV shop. - Direct bestellen knop Ik ga aankomend weekend hier contact over opnemen met CCV shop of dit tot de mogelijkheden behoord, zie hier inderdaad wel een aantal pluspunten in. - Achtergrondinformatie Ik zal van het weekend even de tijd nemen om mezelf voor te stellen op het forum. Post @John B - 11 februari 2016 - Meerdere pakketten bestellen Ik heb dit voorgelegd bij CCV shop maar dit is helaas niet mogelijk op dit moment. Op den duur zullen we onze eigen webshop laten bouwen, en dan zullen we dit zeker meenemen, bedankt. - Datum van vandaag selecteren Bedankt voor de opmerking. Ik ga kijken of dit mogelijk is om binnen CCV shop aan te passen. - Controleer gegevens Bedankt voor de opmerking. Ik ga kijken of dit mogelijk is om binnen CCV shop aan te passen. - Adresgegevens Bedankt voor de opmerking, terechte punten. We gaan dit aankomend weekend allemaal toevoegen. - Algemene voorwaarden Bedankt voor de opmerking, terechte punten. We gaan dit aankomend weekend allemaal aanpassen. - Track & Trace Hebben we overwogen, mocht het vaak voorkomen dat het misgaat, dan zullen we dit gaan hanteren. Inmiddels aardig wat bestellingen gehad, en altijd alles goed gegaan. - Retourrecht Gaan we opnemen in de algemene voorwaarden. - Houdbaarheidsdatum Dit gaan we aankomend weekend meenemen in de tekst op de website. - Voorbeeld kaartje We gaan in de maanden juni of juli hele nieuwe productfoto's maken, en daar zal dit ook aanbod komen, bedankt voor de tip. Post @Chris Heiligers - 9 mei 2016 - Meerdere producten We zullen op den duur meerdere variaties op de markt gaan brengen m.b.t. Brownies. Hier zal echter wel een tijd overheen gaan, aangezien wij staan voor kwaliteit. Hierin duurt het ontwikkelen van het juiste recept 4 tot 6 maanden minimaal. Post @Highio - 10 mei 2016 - Serieuse ondernemer Ik heb hiernaast nog een ontzettend drukke baan, en ik lees voornamelijk alles mee. Als ik een moment heb gevonden om te antwoorden ( zoals nu ), dan zal ik dat zeker doen. Ik wil jullie ontzettend bedanken voor de feedback op dit moment, de waardering is groot. Fijne avond!
  23. Beste Highio, Ik lees op dit moment alles mee, heb echter nog niet de tijd gevonden om een ontzettend uitgebreide reactie te geven, deze zal verder op in de week volgen. Voor nu, ontzettend bedankt alle tips en zal beter worden in het communiceren en van de week dus een mooie reactie plaatsen.
  24. Het zou wel aardig zijn als je zou aangeven waarom je n.a.v. de diverse opmerkingen en vragen bepaalde zaken al dan niet hebt aangepast. Als ik bijvoorbeeld zie dat in de Algemene Voorwaarden pop-up bij je KvK nummer nog steeds een vraagteken staat, dan ben ik daar wel benieuwd naar. Wat bedoel je precies hiermee met meerdere opmerkingen? Zover ik weet is bij mij het KvK nummer aangepast.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.