Jump to content

Klaas_th

Junior
 • Content Count

  17
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Goedemorgen allemaal, Vraagje; als ik medicijnen haal uit Amerika (legaal natuurlijk) en die wil verkopen in het buitenland waar dit wel zou mogen, want in Nederland is het sinds kort verboden geworden, kan dit dat? Aangezien de verkoop van dit product/medicijn in Nederland verboden is, kan ik het dan wel in België verkopen vanaf Nederland? Alvast bedankt! :-)
 2. Goedemiddag allemaal, Omdat mijn bedrijfje zo aan het groeien is, en het voor ons huidige studenten team niet mogelijk de boel bij te houden ivm school/studie ben ik op zoek gegaan naar mensen die geïnteresseerd zijn om voor mij zo'n 3 uur elke middag te werken. Echter hier zit het knelpunt; de sollicitanten zijn ouder dan wat we gewend zijn (25-50 jaar etc.), natuurlijk tot zo ver geen probleem, maar als we naar het minimumloon gaan kijken gaat dit wel een probleem worden. Ik betaal al mijn werknemers (lees: studenten) netjes het minimumloon, echter zijn de nieuwe sollicitanten ook bereid tegen dit tarief haar werkzaamheden uit te voeren, we praten dan over zo'n €5 per uur. Dit willen ze doen omdat ze genoeg tijd beschikbaar zijn, en het als een soort hobby zien. Die €5 p/u is dan een leuke bijkomstigheid. Wat voor contract moet ik hier nou voor opstellen? Of is het helemaal niet mogelijk? Ik zat te denken aan een vrijwilligerscontract, met onkosten vergoeding. Maar ik wet niet precies hoe en wat. En ik hoop dat jullie mij iets meer hierover kunnen vertellen.
 3. Ik moet toch zeggen, over het algemeen ziet het er prima uit. Maak je ook reclame op Google, bijvoorbeeld als mensen google'en naar een vergelijkingssite? Al iemand laten kijken naar SEO? Verder, ik erger me dood aan de layout. Ik mis enorm lijntjes, bijvoorbeeld bij het menu, of bijvoorbeeld op deze pagina: /uitleg Nu is het gewoon een lege pagina, zonder enige structuur. Mod-edit: link op verzoek weggehaald
 4. Oke zomaar een theorie: ik krijg €9 als bedrijf zijnde voor een hond die word uitgelaten. Stel, ik richt dan een eenmanszaak op, en contractueel met mijn vriendin dat er een OvO komt. Hierin staat dat zij €8 per uur per hond gaat verdienen. Ik probeer haar dan zo veel mogelijk te laten werken, en indien zij niet kan stuur ik iemand anders die het minimumloon (minimaal 15 jaar oud) per uur betaald krijgt. Omdat mijn vriendin naar verwachting niet meer dan €6.000 gaat verdienen hoeft ze hier geen belasting over te betalen. Ik als bedrijf maak dan in principe minder winst, omdat mijn vriendin wat duurder is dan de rest. Ik betaal dus minder winstbelasting over mijn winst. Is het legaal als mijn vriendin af en toe geld van haar rekening overmaakt naar mij, wat niet bedrijfs-gerelateerd is? Ander onderwerp; ik heb net diversen verzekeringsbedrijven gebeld, en zei geven aan dat baasjes van honden altijd verantwoordelijk zijn voor hun hond. Ik hoef hierdoor dus geen verzekering af te sluiten. Overigens, wat betreft het risico van de opdrachtnemers in het bedrijf, dat kan ik afschuiven op de opdrachtnemers zelf in de OvO.
 5. Daar zat ik inderdaad ook al aan te denken. Ik kon de kopregel helaas niet meer veranderen nadat ik het bericht had geplaatst.
 6. Volgens mij hoef je als minderjarig persoon tot een bepaald bedrag geen belasting te betalen. Dat is niet voorbehouden aan minderjarige personen. Ook meerder- en overjarige personen hebben dat privilege. Dus eigenlijk zit het helemaal niet zo moeilijk in elkaar. Ik en mijn vriendin beginnen een VOF. Als we zelf niet in de mogelijkheid zijn de honden op een bepaalde dag en tijdstip kunnen uitlaten vragen we één van onze opdrachtnemers de opdracht te doen tegen een betaling uiteraard, dit zal dan hoogstwaarschijnlijk het minimumloon zijn. -Moet ik voor elke opdracht (dus 1x een hond uitlaten) een nieuwe OvO opstellen? -Kan ik mezelf in een OvO als opdrachtgever mijzelf risicovrij stellen als het gaat om dingen die de opdrachtnemers wellicht fout kunnen doen? Denk hierbij aan iets stuk maken in huis, als er iets met de hond gebeurd? Of moet ik hiervoor een verzekering aanvragen? -En per kwartaal of jaar geef ik aan de belasting door wat mijn omzet is, wat ik voor opdrachten heb gedaan, en welk werk ik heb uitbesteed in de zin van een OvO? Het word stukje bij stukje helderder.
 7. Volgens mij hoef je als minderjarig persoon tot een bepaald bedrag geen belasting te betalen.
 8. Hi Highio, Het lijkt me super leuk om dit concept op de been te krijgen, ik ga binnenkort op gesprek met een iemand die alles van HRM weet. Overigens, ben ik juist heel ondernemend, ik heb bijvoorbeeld toen ik veertien jaar oud was een webwinkel gehad met een vennoot van mij voor een periode van twee jaar. Echter werd dit te druk, en konden we het niet meer aan izm school. Ik loop alleen tegen allerlei dingen aan, waarbij ik van te voren wel had nagedacht maar pas later wilde doorvoeren aangezien het niet per direct nodig was. Maar nu ik dus de website heb geopend en op Facebook ben gestart loopt het als een vuurtje. Er zijn binnen drie dagen zes sollicitaties binnengekomen van zowel minderjarigen die ooit een hond hebben gehad, als studenten die een opleiding doen die relevant is voor deze hobby/bijbaan. Het lijkt er dus op dat de plannen iets sneller zullen moeten verlopen aangezien het zo snel gaat. Vandaar dat ik nu hevig opzoek ben naar antwoorden, en daarmee iemand die me hiermee kan helpen. Wat betreft mijn vriendin, we hebben het 'bedrijfje' tot wat het zo ver is samen opgebouwd, dus in zekere zin hoort zij er dus wel bij. Maar als er qua voordeel iets bij de fiscus valt te halen omdat ze minderjarig is, is dat natuurlijk altijd mooi meegenomen.
 9. Waarom zou ik dat doen, en niet een VOF oprichten? Een OvO lijkt me dan inderdaad het beste voor de personen die ik wil gaan laten werken. Ik heb nog opgezocht wat nou precies het verschil is, en dat is dat er bij een OvO geen gezagsverhouding is. Wat moet ik doen of in het contract zetten dat het geen arbeidsovereenkomst word?
 10. Bedankt voor de reacties allemaal! Erg nuttig. Ik heb zojuist een paar bedrijven gebeld die mij meer konden vertellen, bijvoorbeeld een bedrijf die studenten gebruikt die bijles geven (ook minderjarigen), voor een vergoeding. Het zelfde concept dus. Zij maken gebruik van een opdrachtovereenkomst in plaats van een arbeidsovereenkomst. Zodat het bedrijf zelf niet meer aansprakelijk is voor heffingen en dergelijke. Verder konden ze me er niet meer over vertellen. Weet iemand hoe het dan zit met regeltjes en verzekeringen? Ik ben me rot aan het zoeken, maar kom er maar niet uit. Alvast bedankt.
 11. Ik ben me ervan bewust dat mijn vriendin toestemming nodig heeft van der ouders. En dat die mee moeten naar de KvK. Verder, wat dus het plan is: ik neem minderjarigen en/of volwassenen in dienst tegen een 0 uren contract. Ik ga er vanuit dat dit in de meerderheid minderjarigen zullen zijn. Klanten op mijn website zullen afspraken willen maken zodat de hond kan worden uitgelaten, ik geef dit aan in een communicatie middel met mijn team; bijvoorbeeld: een Whatsapp-groep, dat er een opdracht beschikbaar is. Dit zal alleen maar gebeuren als ik of mijn vriendin niet in staat zijn te lopen, door bijvoorbeeld school. Als er dan iemand reageert worden diegene met instructies verder geholpen, denk hierbij aan het adres, hond, eigenschappen van de hond, en waar bijvoorbeeld de sleutel ligt. De klant heeft de mogelijkheid of per uitlaatbeurt te betalen, of met een strippenkaart.
 12. Waarom denk je dat zij geen belasting hoeft te betalen omdat ze minderjarig is? Door de zelfstandigenaftrek en de startersaftrek. Of geldt dit ook voor volwassenen?
 13. Maar wat denken jullie aangezien ik 18 ben en mijn vriendin 17 jaar word? Is het niet handiger als zei een eenmanszaak opent en hiermee haar belasting kan terugvragen omdat ze minderjarig is? Dat ik een medewerker word van haar?
 14. Ik waardeer je enthousiasme. Maar hoeveel tijd kost je dit en wat levert dat op? Stel dat je opdrachtgever 5 euro per uur wil betalen. Dan ben je al 1 euro kwijt aan BTW en 4 euro aan uurloon en loonfheffingen. Waar betaal je de verzekering, boekhouder en jezelf van? Als je geen idee hebt wat je moet regelen, waarom ben je dan al begonnen? Omdat ik eerst wilde kijken of er inderdaad genoeg vraag naar is. De prijs heb ik gezet op €9 per uur. En ik ben van plan om in het begin alles zelf te lopen, wat me nu dus de tijd geeft om het een en ander uit te zoeken wat betreft het in dienst nemen van minderjarigen. Maar goed, daar is dit forum toch ook voor? Ik dacht misschien weten jullie hier iets meer over.
 15. Ik ben van mening dat je ook zonder personeel hier een en ander te regelen hebt op het gebied van belastingen, verzekeringen e.d. Daarom vrees ik dat de kans om dit ook zonder personeel winstgevend te maken klein is. Je moet het opnemen tegen buurtkinderen die het zelf wel regelen tegen en je kapotconcurreren met hun tarieven. Mijn advies is dus zelfs om helemaal geen onderneming te beginnen op dit vlak. De vraag is zelfs of de vraagsteller het wel zover krijgt dat dit gaat kwalificeren als onderneming en niet als hobby-met-fooi. Fooi voor zichzelf dan, van bemiddelen voor anderen (laat staan minderjarigen!) zou ik hier ver blijven. Ha! ;D De vraagsteller kent me inderdaad niet, dus die zou dat wellicht verkeerd kunnen interpreteren. In het belang van de honden, de kinderen en niet in de laatste plaats die van de ondernemer zelf lijkt het me uiterst verstandig zoiets heel goed te regelen. Voor ieders veiligheid en aansprakelijkheid lijkt me dat wel zo fijn. Ik heb sinds vorige week de website geïntroduceerd, en een Facebook actie gehouden. En heb inmiddels al 5 sollicitanten die op bezoek willen komen voor een gesprekje (meiden van boven de 15), en al diverse telefoontjes gehad van eigenaren van honden. Animo is er genoeg, concurrentie valt mee aangezien wij alleen individuele uitlaatbeurten geven. Alleen ik weet dus totaal niet hoe ik dit fiscaal en qua verzekeringen moet regelen? Iemand toevallig ervaring met werken met minderjarigen? Ik ga vandaag maar eens bellen naar wat folderbedrijven, kijken of zij mij willen helpen.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept