Jump to content

sterfhuisconsulent

Senior
 • Content Count

  33
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

Company info

 • Location
  Berchem
 1. Zeer goed ,sterfhuisconstructies zijn slechts roeiboten en als het vermeden kan worden . Liefst Kom wel terug als niets helpt aub . Mod edit: ook hier links weggehaald, en dringend verzoek om niet meer off-topic te gaan!
 2. Zou ik altijd doen, een sterfhuisconstructie doe je alleen in een brainstorm ,nooit alleen als consulent. Je bent slechts coördinator ,hoogstens aangever van ideeën. Dit is het grote verschil met andere soorten van advies aan bedrijven. Je hebt de wijsheid noch de kennis om zulke complexe zaken tot een goed einde te brengen nooit. We zouden kunnen een brainstorm houden over dit forum ,dwz iedereen is betrokken en er wordt constructief naar een oplossing gezocht. Ik heb dit gedaan voor een even onmogelijke case op het juridisch forum. Het gevolg was daar een tirade van scheldpartijen omdat mijn voorstel zo onverwachts was en uiteindelijk de zaak wel tot een goed einde kwam ,maar zeer veel would be adviseurs van dat forum zich behoorlijk met hun rug tegen de muur geplaatst voelde. Ik ben er zelfs voor gebannen. Hierbij het gevolg van de brainstorm op het juridisch forum. Dus ik hoop dat het niveau wat hoger ligt op dit forum zodat we deze mensen kunnen helpen. Mod edit: links naar eigen site weggehaald
 3. Onroerend goed en schepen worden inderdaad beschermd door een hypotheek wetgeving en een verplichte inschrijving als het goed wordt vervreemd. Vervreemden mag echter altijd ,maar is niet tegenstelbaar tegen derde als ze niet geldig zijn ingeschreven in een register ,maar ............ Als in de statuten van je vennootschap staat specifiek dat je statuten tegenstelbaar zijn tegen derde en onmiddellijk na de oprichting in dezelfde akte als wijze van overgangsmaatregel de inbreng in natura is gebeurt dan krijg je een conflikt situatie tussen de hyp wet en cass 6 maart 1973 dat zegt dat in zulk uitzonderingsgeval de statuten en dus ook de inbreng in natura tegenstelbaar zijn tegen derde. En nu komt pyrrius of hoe je de naam van die generaal ook mag schrijven. Geen kat weet nu nog hoe het verder moet ,en alles zit muurvast . Dus onderhandelen is de beste oplossing voor de schuldeisers.
 4. een pyrrusoverwinning inderdaad ,zie mijn onderschrift
 5. ik probeer rechtstreeks advies te geven op het forum ,ik doe niet aan klanten werving ,zijn boekhouder en advocaat kunnen dit best zelf uitwerken en als ze vragen hebben doen ze dit over dit forum.Zodat iedereen de antwoorden kan zien.Heb werk genoeg hier in vlaanderen.
 6. KLOPT ALLEMAAL WAT ER GEZEGD WORDT, alleen plaats je de bank in zeer tijdrovende procedure en wordt het voor hen een Piraeus overwinning ,ze kiezen dan meestal eieren voor hun geld en gaan akkoord met de schuldsanering. Heb dit zeer dikwijls gedaan en steeds met succes. Pauliaanse vorderingen en zelfs hypothecaire vorderingen na een inbreng in natura zijn echte procedure slagen. Als je mij als tegenstander hebt ben je voor minstens 8 a 10 jaar zoet. Mijn voorstel is dus enkel een zeer goed drukkingsmiddel om de bank akkoord te laten gaan met schuldsanering.(dit is mijn uiteindelijke bedoeling en niet de constructie ) In België is het voldoende dat ik naar een bank bel en zeg wie ik ben en wat ik ga doen ,en ze zitten onmiddellijk rond de tafel en negotiëren. De banken die dat niet deden staan in de Belgische pers met pilletjes voor de koppijn en hartinfarcten. Ik draai de rollen om ,ga me eerst ingraven en dan negotiëren. Banken gaan ook uit van hun machtspositie en geven niets toe tot ....... tot er een sterfhuisconsulent de boel komt op stelten zetten. Je doet alles onder opschortende en ontbindende voorwaardes (inbreng in natura ) en je kan nooit iets onwettelijks hebben gedaan. Je verstevigd alleen je onderhandelingspositie.
 7. :)sterfhuisconstructie (zie google voor meer uitleg ) inbreng van het schip en alle schulden in een vennootschap bij voorkeur een cvoa (of gelijksoortig in Nederland) omdat je dan de inbreng in natura niet hoeft te doen met bedrijfsrevisor. Daarna overgaan tot vereffening naar Belgisch recht ,dit doe je door eenvoudige zetelverplaatsing naar Belgie . Door de conflict situatie tussen de leer van de maatschappelijke zetel en de corporatieleer ben je onmiddellijk hierdoor in vereffening naar Belgisch recht en moet je al de wettelijke artikelen om in vereffening te gaan niet toepassen (privaatrecht verdrag Belgie Nederland) je wordt officieel vereffenaar en gaat over tot een deficitaire vereffening, toegelaten in Belgie sedert hof van cassatie 14 januari 2005. Zie even in mijn profiel ,daar staat dit systeem in beschreven. Dit is de omgekeerde constructie die ik heb toegepast bij de RESERVE in knokke.
 8. Alle betalingen anders dan in geld zijn nietig tijdens de verdachte periode.
 9. 8)Goede dag Mijn naam is Paul Van der Es en ik ben de ontdekker van de sterfhuisconstructie en sterfhuisconstructies naar Belgisch recht. Ik ben dus een sterfhuisconsulent. Voor alle duidelijkheid een sterfhuisconsulent is een persoon die de sterfhuisconstructies begeleid en coördineert bij middel van brainstormen. Uniek is de combinatie van abstracte wiskunde en insolventie recht. U vind alle info hierover in mijn blog.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept