Jump to content

Focus101

Junior
 • Content Count

  18
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

 1. Zelfs op de site van de belastingdienst, top! De belasting is soms verre van geduldig... wellicht tot op zekere hoogte, want als ik teruglees hoe jij worstelt met deze basics van het ondernemerschap, zie ik een risico van onverbiddelijke boetes opdoemen vanwege onwetendheid, dan wel incorrecte of te laat ingediende aangiften. Misschien zou je beter even een cursusje boekhouden moeten doen en toch van de site van de BD het belasting handboek eens moeten downloaden en dit goed moeten doornemen. Wat je op dit behulpzame forum leert, zal nimmer volledig zijn en kan soms achterhaalde informatie zijn, want het blijft vrijwillige hulp, hoe goed bedoeld, ook daar zijn risico's aan verbonden. Letterlijk de eerste alinea van het formulier. "Met dit formulier vraagt u ons om teruggaaf van Nederlandse btw. U mag dit formulier alleen gebruiken als uw onderneming is gevestigd in de EU en u uw verzoek om teruggaaf niet digitaal kunt doen bij de belastingdienst van het landwaarin u bent gevestigd." Dank voor het meedenken, boekhouding heb ik al gehad een aantal jaar, dus dat komt wel goed. Worstelen doe ik er niet mee, weinig aandacht aan besteden wel. Kan niet alles tegelijk en indien je niet verder kijkt dan je neus lang is, maar wel vragen stelt snap ik dat het die indruk wekt... Hoe dan ook, wel een beetje mosterd na de maaltijd zo... aangezien ik er al uit was dmv dit behulpzame forum + het handboek. Toch bedankt.. denk ik..
 2. De voorkeur is inderdaad digitaal en zo mag je volgens bijschrift van het formulier inderdaad alleen gebruik maken van dit formulier indien digitaal geen optie is. Nu heb ik mij verkeken op het feit dat het wel mogelijk is digitaal te doen. Uiteraard ben ik mij bewust dat er meer dan alleen 1 vraag is.. Als wellicht onnodige aanvulling is het formulier dat ik had gevonden als bijlage toegevoegd. Blijkt dat ik er toch niet compleet naast zat ivm gebruik van het formulier. Alleen kan het gelukkig gewoon online :)! verzoek_terugg_ob_nl_ob0682z24fol.pdf
 3. Ahaaa! Die had ik nog niet voorbij zien komen! Dank voor het toevoegen vd link. Dus eigenlijk kan ik bij alles €0,- invullen behalve bij de voorbelasting natuurlijk! Bedankt voor de input!
 4. Erg bedankt! ik ben inderdaad in alle drukte niet secuur geweest in het doornemen vd andere vragen omdat ik voornamelijk zag dat het om inkomsten ging. Weer iets geleerd :), belasting is een geduldige zaak haha
 5. Voor mij komt dit heel erg over als zijnde de omzetbelasting van omzet gegenereerd door het bedrijf ipv investeringen.. Aangezien er vrij nadrukkelijk staat: "Vul in de rechterkolom het btw-bedrag in, en in de linkerkolom de omzet van de goederen en diensten die u in Nederland levert. Ook leveringen die nog belast zijn met een oud tarief vult u hier in." Terwijl ik geen leveringen heb gedaan, alleen maar investeringen. Ik snap niet goed waarom dit zo moeilijk is.. Maandag maar even bellen anders. Wellicht is er toch iets wat ik door elkaar haal.. Zou iemand mij kunnen vertellen of dit formulier inderdaad het juiste is? Anders is het schriftelijk nog wel op te lossen, alleen lijkt mij digitaal gemakkelijker .. Gr. Wouter
 6. Indien ik iets zou hebben verkocht dan zou ik het moeten afdragen, maar wanneer ik investeringen heb gemaakt en van deze de btw terug wil vorderen zag ik geen mogelijkheid in het digitale omzetbelasting formulier, alleen inkomst gerelateerd. Wel zoals in mijn laatste post aangegeven heb ik een PDF formulier gevonden waarop ik inderdaad netjes de bedragen + btw kan invullen waarna ik deze kan opsturen. Ik neem aan dat dit dan de way to go is.
 7. Hoe dan ook bedankt voor eerdere hulp! Ik ben eruit gekomen; blijkbaar moet je dit via een formulier (pdf) doen. Met vriendelijke groet, Wouter
 8. Niet voor de BTW in ieder geval. Afschrijving is alleen relevant voor de inkomstenbelasting (niet de investering zelf maar de afschrijving daarop kun je ten laste brengen van je winst) Dat het aannemelijk is dat je het om zakelijke redenen en niet om prive redenen hebt aangeschaft Op zich wel indien en voor zover een privé persoon deze zaken niet zo maar zou aanschaffen. Doet een privé persoon dat wel, dan zal het moment waarop je het hebt aangeschaft een rol spelen. Een paar maanden voor start bedrijf is niet zo moeilijk, maar spullen die je al had een jaar of langer voordat je als ondernemer begon, lijkt me niet echt zakelijk aangeschaft. Beste Norbert! Nu dat ik dit kwartaal graag mijn belasting terug wil vragen zit ik met een paar "onwetendheden", namelijk dat indien ik inlog bij de belastingdienst ik alleen de omzetbelasting voor ogen krijg. Nu is het al na 17:00 op een vrijdag en vroeg ik me af of je mij misschien wegwijs kan maken in het terugvragen van belasting. De eerste keer is altijd het lastigst zullen we maar zeggen (haha..) Ik hoop dat je mij kan helpen! Ik zou het geld namelijk goed opnieuw kunnen gebruiken voor verdere investeringen! Hartelijk dank alvast!
 9. Haha :) Ergens verbaasd mij het wel dat de scene weer in aan het komen is. Het lijkt alsof er een generatie er weinig aandacht aan heeft gegeven en nu is de techno weer aardig terug aan het komen. Uiteraard wel leuk om te horen dat er nog muziek geluisterd word!
 10. Beste Higherlevels :) Ondanks dat ik momenteel bezig ben met mijn eigen bedrijf heb ik een opdracht gekregen om een website te renoveren vanuit marketing & sales perspectief. Nu maakt het voor deze post vrij weinig uit wat de daad werkelijke verandering is, maar hoe zal ik deze factureren? Graag wil ik weten wat een indicatie prijs vanuit dit fourm is ten opzichte van een consultant in de marketing. Het 'intake' gesprek waarop ik de factuur zou maken heb ik niet gerekend omdat we elkaar al een tijd kennen. Zouden jullie gewoon een uurtarief nemen en dat keer het aantal uur waarop ik bezig ben met het plan? Of is het beter om gewoon te zeggen voor 200 euro schrijf ik een plan voor je dat de besproken punten bevat. Graag zie ik een antwoord tegemoet :) Met vriendelijke groet, Wouter!
 11. Eerlijk is eerlijk! Het is een mooi doel en zeker weten niet onmogelijk! Zo heb ik meegemaakt dat een van m'n mentors zijn eerste miljoen behaalde toen hij 18 was! Niets is onmogelijk zolang je maar weet wat je wilt en er voor gaat. Voor de ongelovigen, mijn mentor was Matt Pocius, momenteel nog steeds de jongst hoogst betaalde internet marketing consultant in de wereld.
 12. Uiteraard heb ik het een en ander opgezocht.., zelfs op de site van de belastingdienst. Maar after all een community is toch fijner dan een zoekpagina.. Buiten dat vind ik dit nog een stuk behulpzamer :)!
 13. Erg bedankt dat verklaart heel veel! De investeringen zijn ongeveer in 04/05-2016 geplaatst, dus ik neem aan dat dit geen enkel probleem is.
 14. Grappig om te zien dat ik wellicht een van de jongere mensen ben op dit forum, uiteraard zullen er ook nog wel onder de 20 aanwezig zijn, maar als 21 jarige zit ik er niet ver naast. Muziek is voor mij ook heel erg belangrijk! Leuk dat hier een topic van gemaakt is :) Zelf ben ik werkzaam in de muziek als recent gestart ondernemer. Ik draai voornamelijke techno, van drumcode tot wat heftiger. Maar eigenlijk luister ik alles wel!! Van Vangelis tot Bob Marley met Metallica ertussen. Maar ook Pink Floyd, Led Zeppelin, Eric Clapton en Mark Knopfler staan vaak op. Wat ik mij eigenlijk afvraag, misschien als DJ, maar ook zeker als jong persoon die veel in de EDM scene zit. Word er tegenwoordig door zogezegd 'oudere' mensen nog wel rave-scene muziek geluisterd? Ik ben benieuwd! haha :) PS. Een van m'n favoriete techno plaatjes tegenwoordig :)
 15. Zelf ben ik ook bezig met het opzetten van een webshop. Naar mijn mening hangt een heel erg groot gedeelte van hoe goed jouw webshop gaat draaien van je marketing af. Geen goede marketing is inderdaad zoals ik ergens las een race naar de bodem, 'want ja, als iedereen het doet'. Goede marketing is cruciaal in elke business, maar voor webshops al helemaal. Webshops zijn over het algemeen slecht in marketing, uiteraard niet allemaal, maar vaak is het vertrouwen in het product zo groot dat er vrij nonchalant word omgegaan met marketing. Dit hoewel juist de marketing DE manier is om jou perspectief van je visie, maar ook je product, de wereld in te helpen. Marketing is feitelijk niets anders dan een zienswijze delen op verschillende wijze. Mijn advies t.o.v. het starten van een webshop kort en krachtig: - Weet je markt - Weet je product - Snap je doelgroep - Marketing is key
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept