Jump to content

PaulVenlo

Junior
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

 • How did you find us:
  maak een keuze
 • First name
  Paul

Company info

 • Location
  Venlo
 1. Thanks voor je reactie, Highio. Ik maak al enkele jaren een mooie winst (in mijn eenmanszaak), maar vooral het feit dat ik voorlopig geen plannen heb met het geld dat ik verdien, heeft me doen besluiten naar een BV-Holding-structuur te gaan. Dan kan ik voorlopig de winst oppotten in de Holding, en hoef ik geen VRH te betalen de komende jaren. Daar komt het verlagen van de VPB in een BV en het "afbouwen" van de MKB-winstvrijstelling in de eenmanszaak nog bij, die de overweging voor mij nog overtuigender maakt. Beleggen (aandelen, obligaties, etc.) past niet bij me, ik ben iemand die graag op safe speelt, ook als dat rendementsgewijs niet de slimste keuze is. Ik ga voor zekerheid. Om die reden is besloten (in overleg met accountant) om voor een BV-Holdingstructuur te gaan waarbij ik mijn privévermogen inbreng.
 2. Omdat ik nu een eenmanszaak heb, en het vermogen op mijn bankrekening tot mij persoonlijk wordt gerekend.
 3. Dankjewel voor je reactie, Norbert. Is het ook zakelijk mogelijk om twee rekeningen te hebben zodat je die 200.000 kan verdelen in 2 x 100.000? Om zo risico te vermijden wanneer een bank omvalt. Maw hoe doen eigenaren met een personal holding het die 400.000 in hun holding hebben? Lijkt me dat zij ook risico willen vermijden?
 4. Hi Cosara, Heel duidelijk antwoord, superbedankt! Ron, helder, dankjewel!
 5. Beste allemaal, Per augustus zet ik mijn ondernemersactiviteiten die ik 9 jaar als IB-ondernemer heb uitgevoerd, verder in een BV met Holding erboven. Ik stort € 200.000 in die holding, want zo ben ik af van de jaarlijkse vermogensrendementsheffing, alsdus mijn accountant. Echter, momenteel heb ik die € 200.000 verdeeld over twee verschillende banken: Leaseplanbank en Nationale Nederlanden. Dit om te zorgen dat mijn vermogen onder het Depositogarantiestelsel (DGS) valt. Vanaf augustus staat het vermogen van € 200.000 ineens op mijn enige zakelijke rekening van KNAB. Wat nu als KNAB omvalt? Dan ben ik mijn vermogen volledig kwijt? Of krijg ik slechts € 100.000 terug? Of zit het anders? Mijn vraag is: val ik met deze BV-Holding structuur niet meer onder het DGS? Nooit meer dus? Ook niet als ik straks € 600.000 in mijn holding heb staan? Dat lijkt me zo vreemd, want dan zou dat een heel groot nadeel/risico zijn voor alle ondernemers met vermogen in hun Holding-BV, terwijl je er nooit wat over hoort of leest. Ik kijk uit naar jullie kennis en reactie! Groetjes, Paul
 6. Beste allemaal, In januari ben ik overspannen thuis komen zitten als ZZP'er. Ik had heftige burn-outklachten en heb mijn klanten toen aangekondigd mijn werk voor de komende maanden neer te leggen. Balen natuurlijk (zacht uitgedrukt) maar gezondheid gaat natuurlijk boven alles. Inmiddels werk ik weer, met een stuk meer rust aan mijn hoofd. Om daar te komen heb ik hulp gekregen van een haptotherapeut. Die heeft me mezelf beter leren kennen om zo met stress en druk om te gaan. Dit is de belangrijkste zet geweest om weer aan het werk te kunnen. De therapie heeft me zo'n € 800 gekost. Natuurlijk zou ik die kosten graag zakelijk boeken. Mag dit? Kan dit? Zoja, onder welke noemer/post? Ik kijk uit naar jullie reactie en kennis! Groetjes, Paul
 7. Hi Paul, Wanneer je zou moeten linkbuilden (linkjes kopen) om betere zoekmachineposities te behalen, zou je deze uitgaven ook gewoon als kosten moeten boeken, óók boven €450. Dat geldt in dit geval daarom ook. Het is een kostenuitgave, geen investering. Groetjes, Paul
 8. Jazeker, de website van de Belastingdienst. :) Het is wel een beetje verstopt. Er staat dat aanslagen inkomstenbelasting normaal gesproken niet in box 3 mogen worden meegenomen, maar ook dat er uitzonderingen zijn. Dankjewel, Rachid!
 9. Nee, dat is niet helemaal juist. Als je namelijk een niet betaalde aanslag hebt, dan mag je het nog te betalen gedeelte van die aanslag als schuld aftrekken van je vermogen in box 3. De voorwaarde is alleen wel dat je die voorlopige aanslag zelf vóór het laatste kwartaal van het jaar zelf hebt aangevraagd. Aangezien dat moment inmiddels is verstreken, zul je dit jaar de oplossing van Roel moeten volgen en hopen dat je de aanslag nog voor het eind van het jaar ontvangt en dus nog net voor 1 januari kunt voldoen. Is dat zo? Want dan is dit interessant. Heb je hier ergens een bron voor waarop ik er meer over kan lezen? Dank alvast!
 10. Hi Roel, Dank voor je reactie. Geld dit (zeker weten) ook voor aanslagen die al betaald zijn? Immers, ik heb in januari een aanslag gehad van 1200 euro die ik al heb voldaan. Kan ik nu een nieuwe/vervangende aanvragen die rekening houdt met het al betaalde bedrag? En zoja, kan ik dan ook aangeven dat ik al een voorlopige aanslag heb gehad en voldaan?
 11. Ja, dat is een privé uitgave en het spaargeld daarvoor is ook privé. Ter vergelijk: bij iemand in loondienst wordt het alvast ingehouden, dus die heeft het nooit in handen gekregen laat staan enig voordeel van kunnen hebben. Heel veel dank voor je reactie, Ron. Hoe kan ik er dan voor zorgen dat mijn voorlopige aanslag voor 2017 niet 1200 euro is, maar bijvoorbeeld 30.000 wat ik in termijnen kan betalen.
 12. Beste allemaal, Als nieuwkomer op het forum, val ik meteen met een situatie in huis waar hopelijk medeforumleden antwoord op weten :-). Mijn situatie: Ik heb in januari een voorlopige aanslag over 2016 gekregen. € 1200 euro. Deze heb ik braaf betaald. Echter, mijn belastbaar inkomen gaat in 2016 boven de 100.000 euro uitkomen. Ik moet daarom volgend jaar even voor het voorbeeld zo'n 45.000 euro inkomstenbelasting betalen over 2016. Die betaal ik pas in 2017, wat betekent dat het bedrag van 40.000 euro op 1 januari op mijn rekening staat. Omdat ik ook nog een buffer van 21.000 euro op mijn bankrekening heb staan, voor eventuele mindere tijden, heb ik op 1 januari 61.000 euro. Omdat die 61.000 euro de grens van fiscale vrijstelling voor spaargeld/vermogen overschrijdt, moet ik vermogensrendementsheffing gaan betalen over een deel van die 61.000 euro. Mijn vraag: Klopt het dat ik vermogensrendementsheffing moet betalen over mijn vermogen, ook al is dat vermogen bestemd voor het betalen van de inkomstenbelastingaanslag? En zoja, hoe kan ik dan voorkomen dat ik volgend jaar bijvoorbeeld maandelijks een voorschot op de inkomstenbelasting van 2017 kan betalen, zodat mijn vermogen op 1 januari 2017 geen 61.000 euro is? Ik ben erg benieuwd naar jullie ervaringen/advies. Veel dank alvast voor de moeite! Groet, Paul

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept