Jump to content

Familiewie

Junior
 • Content Count

  17
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1
 1. dank jullie wel voor al deze mooie reacties. Hier kan ik ik wat mee! Ondertussen heb ik geopperd om een opzeggingstermijn van 6 maanden in de overeenkomst te plaatsen. Benieuwd naar hun reactie.
 2. Q1 bied de dienst aan bij Jan, op het moment dat er een link tussen WI en Jan is valt Q1 daar tussen vandaan. Mogelijk benaderd Q1 Jan nog voor andere producten. Het is een vraagstelling dat als er geen ontbindende voorwaarden in de overeenkomst staan het tot de eeuwigheid duurt ondanks dat er eenzijdig ontbonden is. Hoe gaat het dan verder. Stopt de betaling naar Q1 dan ook?
 3. Daar staat inderdaad helemaal niets over in, en dat vind ik (WI) niet erg denk ik. Het is een vrij simpel contract die hun hebben opgesteld. Normaal verkoopt Q1 alleen producten en geen diensten.
 4. Goedenavond, Zou iemand me met onderstaande kunnen adviseren. Ik betreft WI zzp (startend ondernemer) en zit met het volgende. Q1 en WI zzp hebben een overeenkomst. In deze overeenkomst staat dat Q1 20% krijgt van de dienst die WI levert op het moment dat ze deze dienst verkopen aan een klant. Deze overeenkomst kent geen einddatum of ontbindende voorwaarden. Stel Q1 levert een klant genaamd Jan. Jan neemt dan rechtstreeks contact op met WI en vanaf daar worden er afspraken gemaakt tussen WI en JAN. Bijvoorbeeld: een 4x per jaar onderhoud, waarbij 1 onderhoud 1000 euro word betaald van Jan naar WI WI betaald per onderhoud dan 200 euro aan Q1 (van deze afspraak weet de Jan helemaal niets) Stel dat om een of andere reden ik besluit geen samenwerking meer met Q1 te willen. En zeg het contract op. Ondertussen Is Jan natuurlijk mijn klant en betaald netjes zijn 1000 euro. Wat gebeurt er dan met de 200 euro in de toekomst? Stel dat deze klant wel 5 jaar bij WI onderhoud wil. (nogmaals er staan geen ontbindende voorwaarden in het contract)
 5. Goedendag, Sinds deze maand heb ik mijn eenmanszaak gestart. Mijn werkadres is ook mijn thuisadres en mijn vraag is of ik mijn hypotheek deels mag aftrekken van de belasting. Ik heb me er natuurlijk al wel in verdiept. De situatie is alsvolgd: Ik heb een 2 onder 1 kap huis met een inpandige garage met garagedeur. Naast de garage zit een gang en daar zit de WC en de voordeur. Nu zou ik met een in te bouwen deur met kozijn deze ruimte kunnen afsluiten van de rest van het huis. Dus een voordeur, garage met garagedeur, WC. In de garage zit een werkbang en daaraan verricht ik klussen Volgens mij kan ik dan de hypotheek deels aftrekken van de belasting maar moet ik dan ook fysiek deze deur in de gang realiseren? Alvast bedankt!
 6. Ik wil alle mensen die reacties hebben gegeven hartelijk daarvoor danken, als startende ondernemer is het soms niet makkelijk als je voor zulke keuzes staat. Ik heb veel gehad aan jullie goedbedoelde adviezen en comentaren. Mijn besluit staat vast, ik ga niet in zee met de heren en trek mijn Eigen plan. afgelopen week ben ik officieel eigenaar van mijn eenmanszaak en dat voelt erg lekker! Ondertussen lees ik hier lekker het hele forum door want ik heb nog veel te leren!
 7. Nee maar je als zelfstandige kan je wat creatiever zijn als dat je in dienst gaat bij een rechtstreekse concurrent van mijn oude werkgever
 8. Door mijn lopende concurentie en relatiebeding die nogal zwaar is word ik enigsinds gedwongen. Ook voor ZZP is de fee redelijk te noemen rond de 60000 + auto mag ik declareren. Inderdaad praten ze over veel geld maar hun financiele beraming over 2017 is niet onhaalbaar. Ik ken de markt en de heren natuurlijk ook goed. Alle afspraken komen duidelijk in een contract.
 9. We zijn weer een aantal weken verder, ze voelden zelf ook dat het mij hun aanbod niet lekker zat. Gisteren hebben ze me een nieuw voorstel gedaan. Het aandelen verhaal blijft lastig... Ik krijg de optie om in 2018 de 2.5% aandelen te kopen tegen een nu bepaalde waarde. Ik mag ze kopen maar dat hoeft dus niet. Ze beramen een netto winst van 1.5 miljoen in 2017 en dat groeit elk jaar. De aandelen kunnen dan een leuke waarde vertegenwoordigen over 5 Jr en ik mag ze dan ook aanbieden aan derden. Het nieuwe aanbod zit hem vooral in de fee/loon. Door omstandigheden zal ik in 2017 eerst als ZZP ingehuurd worden door hun voor een redelijk loon. In 2018 zal ik in dienst komen en krijg ik her einde dat jaar gegarandeerd den bonus van 70k en dat loopt in 2019 nog verder op waardoor mijn jaarinkomen best hoog word en ik eventueel aandelen zou kunnen vergaren van de investeerder die uitgekocht dient te worden. Dit word uiteraard allemaal vastgelegd. Wat vinden jullie van deze constructie?
 10. Het voelt niet fair in ieder geval. Ik begrijp dat ze de situatie overlegd hebben met de investeerdersgroep, en dit zal hun idee zijn geweest. Maar aan de hand van jullie reacties ben ik er van overtuigd dat er te onderhandelen valt.
 11. Ze hebben de leveranciers al laten weten dat ik vrijwelzeker van de partij ben, gister zijn we al met zijn 3 en bij een van de leveranciers geweest.
 12. Ze hebben mij benaderd, in eerste instantie wilden ze me op de payrol. Maar ik gaf aan dus mee te willen doen. Waaruit dit verhaal voortbloeit. Om iemand anders te vinden die de technische kennis en de vaardigheid heeft word vrij lastig voor ze omdat de branche nogal klein is. Ze hebben een aantal leveranciers met vrij innovatieve producten die zij mogen verkopen en servicen.
 13. Allereerst wil ik je bedanken voor al je reacties LiGuido, ze zijn heel waardevol voor mij. Ik zal ze een voorstel doen mijn kennis en kunde voor een aandeel in het bedrijf. Waarom ik dit zo interessant vind is dat de potentie van de bedrijf erg hoog is en ik vertrouwen heb in beide heren en ze al een uitgebreid portfolio hebben van producten die ze op de markt proberen te gaan brengen vanaf 1 januari.
 14. Door een aantal redenen gaan ze vanaf januari gas geven. Het is reeel dat het een succes gaat worden. Er zit een financiële en een commerciële ex directeur in en ik dan verantwoordelijk voor de technische tak. En het gaat om verkopen van machines (die ik ken). Kan het een reeel zijn dat ik een 10% of zelfs een 20% van aandelen eis bij deelname , met als inleg mijn diensten en kennis? Is dit een mogelijke manier? Zonder mij Aan boordverwacht ik dat ze wel flinke problemen gaan krijgen bij het gasgeven op 1 januari
 15. Het voelt inderdaad niet heel erg goed. Al heeft de club wel een hele grote potentie. Graag wil ik een tegenaanbieding doen en de bal terug schuiven. Maar wat is in deze een reeel tegenbod? Als ik niet met ze in zee ga word ik op een aantal vlakken een concurrent van ze. De branche is niet zo groot en ik ben van grote waarde voor hun als ik aan boord stap. Wat zou een mogelijk tegenbod kunnen zijn?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept