Digeric

Senior
  • Aantal berichten

    35
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Digeric

  1. Erkende partners van de KvK voor vestigingsadressen bestaan niet. Met een KvK vestigingsadres ga je feitelijk een huurcontract aan voor een fysiek (minimini) kantoor. Dit is voor de KvK voldoende om het te kunnen inschrijven als vestigingsadres. Maar de KvK heeft hiervoor geen erkende partners, sterker nog, volgens de KvK zijn dit soort constructies eigenlijk een beetje "grijs gebied".
  2. Kijk eens op www.prioffice.eu, zij bieden KvK vestigingsadressen vanaf € 29,95 per maand. Zelf maak ik gebruik van hun postadressen (www.pripost.eu), dit kost € 5 per maand, maar kun je dan niet als vestigingsadres gebruiken, wel als KvK correspondentieadres.
  3. Een dag nadat de domeinregistratie was verlopen en deze in quarantaine was geraakt. Ik heb toen nogmaals de verhuiscode gecheckt en die bleek gewoon juist. Maar ja, op dat moment was die natuurlijk niet meer bruikbaar. Ik heb toen wel nog een link gestuurd met de instructies op de website van SIDN om de quarantaine op te heffen (met cc naar klant), van de nieuwe provider kreeg ik daarop een bedankje. Daarna niets meer vernomen tot aan de aansprakelijkstelling, nu bijna 3 maanden later. In de weken voor de verloopdatum heb ik de klant er 3 keer op gewezen dat de nieuwe provider de verhuizing nog niet had uitgevoerd, de e-mails hiervan heb ik nog en ook de reactie van de klant daarop: "bedankt, ik ga er nogmaals achteraan". De verhuiscode heb ik 4 weken voor de verloopdatum verstrekt en al die tijd geen enkel bericht bericht gekregen dat hier iets mis mee zou zijn.
  4. Inderdaad! Maar die nieuwe provider probeert nu hun "straatje schoon te vegen" door de klant wijs te maken dat de fout bij mij ligt. Sneue manier van zaken doen...
  5. Mijn eigen tijd is ook geld :) Deze paar tientjes voor de jurist maak ik mij ook niet zo druk om. Volgens hem kan ik wel de onkosten die ik door eventuele vervolgstappen van de tegenpartij moet maken (proberen te) verhalen, dit wordt dan ook in deze eerste brief vermeld.
  6. Mijn ex-klant was de domeinnaamhouder. Dat de klant rechtsbijstand in heeft geschakeld komt bij mij overigens ook als een verrassing, want als het domein echt zo belangrijk was had klant of de nieuwe registrar gedurende de quarantaineperiode wel actie ondernomen. Zij hebben volgens mij echter helemaal niets ondernomen en misschien gedacht om het domein direct na de quarantaineperiode weer te registreren en daarmee dus bewust het risico genomen dat een derde eerder zou zijn. Nu de herregistratie niet is gelukt proberen ze, inmiddels bijna 3 maanden nadat het domein is verlopen (!), mij de schuld in de schoenen te schuiven. Ik heb inmiddels een jurist geraadpleegd en die gaat voor mij een brief schrijven. Volgens deze jurist is met de aanwezige correspondentie overduidelijk dat mij niets te verwijten valt. Blijkbaar kan zomaar iedereen je met onterechte aantijgingen op kosten jagen. Eens kijken of ik dat naderhand nog kan verhalen op deze ex-klant.
  7. Bedankt voor je duidelijke reactie. Ik heb geen rechtsbijstandverzekering. Wat ik begrijp is dat ik eigenlijk gewoon de aansprakelijkheid moet afwijzen, maar daar verder geen uitgebreid verweer op moet schrijven. Ook geen bewijzen bijvoegen, maar alleen melden dat je sluitend bewijs van onschuld hebt. Ik had zelf de neiging om mij al uitgebreid te verdedigen met alle bewijs e-mails bijgevoegd, maar dat is inderdaad pas aan de orde bij een eventuele zaak en misschien in dit stadium zelfs onverstandig.
  8. Hallo, Een ex-klant heeft mij aansprakelijk gesteld voor verlies van een domeinnaam bij een verhuizing. Ik ben er van overtuigd dat mij niets te verwijten valt, feit is namelijk dat de partij die het domein zou overnemen te laat de verhuizing in gang heeft gezet en daarna ook de quarantaine heeft laten verlopen, waarna het domein nu door een andere partij is geregistreerd. Nu wordt gesteld dat ik niet de juiste verhuiscodes heb verstrekt. Ik kan mijn onschuld bewijzen met diverse e-mail correspondenties. De ex-klant heeft zijn rechtsbijstandverzekering ingeschakeld en ik heb nu een aansprakelijkstelling ontvangen van een jurist van deze verzekeraar, met de mededeling dat hij binnenkort ook het schadebedrag zal bepalen. Wat is wijsheid? Ik heb zelf al een duidelijk verweer geschreven, met tijdlijn en kopies van e-mails ter ondersteuning. Ik heb deze echter nog niet verzonden omdat ik nu twijfel of toch het niet beter is om direct een advocaat een brief te laten schrijven. Tenzij dat direct honderden euro's kost, wil ik er er best wat geld insteken om er dan wellicht sneller vanaf te zijn. Bedankt voor het advies.
  9. Even op gegoogeld en dat klopt inderdaad, dat is de zogenoemde reflexwerking Nou, ik denk dat het dan toch wel goed gaat komen. Ik heb inmiddels een laptop kunnen lenen, dus de nood is nu minder hoog en ik wacht het af. Bedankt voor alle reacties!
  10. Mijn welgemeende excuses Hans. Ook ik maak fouten en vergeet wel eens een detail. In een forum kun je dat dan gelukkig verderop nog melden, maar ik begrijp de ergenis hierover. Dus nomaals excuus!
  11. PayPal kun je niet zomaar even bellen om te vragen of ze een betaling willen tegenhouden of terughalen. Je kunt via de website een geschil indienen en dat heb ik ook al gedaan. Echter kan de oplossing via die weg wel een aantal weken, zelfs tot 50 dagen duren. Daarom wilde ik middels dit topic vragen of mensen misschien advies of ervaring hebben met andere oplossingen. Met langs gaan bij een bedrijf sta je deze tijd hoogst waarschijnlijk voor een dichte deur: iedereen werkt thuis.
  12. Dat had ik ook al uitgevonden, maar dat was mijn vraagstelling ook niet.
  13. Het was inderdaad een scherpe prijs, maar wel van een redelijk bekende aanbieder: www.kijkshop.nl
  14. Ophalen heb ik wel aan gedacht. Maar die webshops hebben hun magazijn meestal niet bij het kantoor zitten. Vaak wordt het zelfs gewoon direct vanuit de groothandel geleverd. Dus ik kan wel naar het adres van deze webshop rijden, maar vrijwel zeker dat ik dan onverrichter zaken terug kom. Wat bedoel je met "Hoe heb je op Paypal inbetaald?" ? Wat is inbetalen??
  15. Nee dus. Ik heb ze ook al 3 keer gebeld en het enige wat ze zeggen is dat het door corona is vertraagd en dat ze ook maar moeten afwachten wanneer de pakketdienst het op komt halen. Voor een kleine vertraging heb ik best begrip in deze tijden, maar de tegenwoordig veel gebruikte "smoes" van corona gaat er na een week niet meer in bij mij.
  16. Het vervelende is dat ik deze laptop dringend nodig heb om mijn werk te kunnen doen. Ik kan er nu wel één bestellen bij een andere webshop, maar als ik uiteindelijk toch aan deze bestelling vastzit, dan heb ik straks 2 laptops en dat kan ik mij momenteel helaas niet financieel veroorloven.
  17. Ja, ik heb de algemene voorwaarden van deze webshop doorgelezen. Echter zijn deze volledig gericht op consumenten, er wordt met geen woord gerept over zakelijke klanten. Dus feitelijk zijn er dan volgens mij geen voor mij geldende algemene voorwaarden.
  18. Ik heb bij een webshop op 3 januari een laptop van bijna 2000 euro zakelijk besteld. Deze zou 6 januari geleverd worden. Echter is het nu, een week na de oorspronkelijke leverdatum, nog steeds niet geleverd. Ik wil het daarom annuleren en mijn vooruitbetaling terugkrijgen, echter weigert de webshop dit: zij zeggen dat het retour en annuleringsrecht niet geldt voor zakelijke klanten. Een heldere statupdate en wanneer het wel geleverd gaat worden geven ze echter niet. Mogen zij dan bij een zakelijke bestelling de levering uitstellen tot sint juttemus? Ik heb het betaald met PayPal, zou de aankoopbescherming van PayPal mij kunnen helpen? Ik zie bij die voorwaarden niets over een verschil tussen consument en zakelijk staan. Ik had het als eenmanszaak natuurlijk gewoon op mijn eigen naam moeten bestellen. Maar ja, achteraf...
  19. Hans, bedankt. Een aantal mensen heeft mijn vraag wel begrepen/gelezen en met hun antwoord kan ik wel iets. Ik wacht de incasso periode even af en dan beslis ik definitief wel of niet doorzetten.
  20. Ik kom net op kantoor en lees nu de reacties die nog binnen zijn gekomen. Waar een vraag in het forum allemaal niet toe kan leiden zeg... Uitgezonderd een paar nuttige reacties vraag ik mij af waarom mensen toch zo geneigd zijn te reageren, ook als ze niets kunnen toevoegen. Zelfs mijn prijs van 725 euro wordt ter discussie gesteld! Je weet helemaal niet wat ik daarvoor doe en is ook totaal niet relevant voor de vraag. En dan nog de stelling dat mijn administratie wellicht niet op orde is omdat het contract zoek is. Tjonge jonge... Nogmaals bendankt voor de mensen die wel met een inhoudelijk antwoord kwamen.
  21. Bedankt voor jullie reacties. Ik heb de klant de Algemene Voorwaarden gestuurd en gemeld dat ik het contract niet digitaal beschikbaar heb. Ik laat het incassobureau nog even doorgaan met aanmaningen sturen, maar denk inderdaad dat ik geen energie ga steken in verdere stappen als betaling uitblijft. De website en e-mail haal ik per direct offline.
  22. Voorwaarden heb ik wel en zijn inderdaad van toepassing verklaard, daar wordt ook naar verwezen op iedere factuur. De hosting heb ik vooralsnog door laten draaien, maar overweeg wel om dit op te schorten. Ik ben alleen bang dat hij dat dan weer kan gebruiken om aan te tonen dat ik mijn diensten niet lever?
  23. Ik heb een klant die al enkele jaren een abonnement voor hostingdiensten bij mij heeft. Hij heeft dit steeds zonder probleem per jaar vooruit betaald. Echter de jaarlijkse factuur die ik in november heb verzonden heeft hij nog steeds niet betaald. Ik heb 3 herinneringen gestuurd waarop ik geen enkele reactie heb ontvangen. Daarna heb ik hem nog gebeld en hij gaf aan het na te zullen kijken. Nadat ik 2 weken na dit telefoontje nog geen betaling binnen had en ook geen reactie, was ik het zat. Ik heb een incassobureau ingeschakeld en daarop reageerde hij direct: hij wil graag een kopie van het in 2016 getekende contract en mijn algemene voorwaarden ontvangen. Probleem is echter dat dit getekenende contract nergens meer te vinden is, waarschijnlijk zoek geraakt in een verhuizing. Mijn vraag is nu of ik hiermee nog sterk sta in mijn zaak. Hij heeft zoals gezegd de voorgaande facturen altijd voldaan en hij heeft ook geen bezwaar gemaakt tegen de nu openstaande factuur. Maar aangezien hij nu om contract en voorwaarden vraagt wil hij blijkbaar wel proberen er onderuit te komen. Het gaat om een bedrag van 725 euro. Wat zal ik doen? Het laten zitten omdat ik in een eventuele rechtzaak zonder contract geen kans maak? Of maak ik met deze geschiedenis nog wel een goede kans?
  24. Meld ons de mobiliteit van deze klantgroep volgend jaar nog eens. Misschien heb je sublieme dienstverlening en heb je in deze een communicatieve misstap gedaan, maar waarschijnlijk heb je je klanten voor het blok gezet. Je laatste deelconclusie lijkt me daarbij voorbarig. Kosten van domeinnaamregistratie en hosting zelf stijgen niet met dit percentage. Groet, Highio Beste Highio, Ik waardeer je zorgen. Echter is hosting en domeinregistratie niet onze core business meer. We willen dit voor bestaande klanten blijven doen, maar wel tegen een reëel tarief, en liggen er niet wakker van als ze weggaan. Nogmaals, mijn vraag was enkel of deze klant juridisch in zijn recht zou staan, uit interesse, maar ook omdat deze klant ons nogal schofferend bejegend heeft. Maak je verder geen zorgen, ik ben deze klant liever kwijt dan rijk, dus ik heb hem inmiddels al gemeld dat hij de factuur mag verscheuren en zijn token zal ontvangen. Voelt niet helemaal goed naar iemand die op een nogal bedreigende manier communiceert, maar ik ga er ook verder geen negatieve energie in steken. Nogmaals bedankt voor alle reacties! Ik laat het hierbij.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.