Akuffo

Junior
  • Aantal berichten

    28
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Akuffo

  1. Ze kunnen blijven bellen en denken dat ik stom ben maar ik heb mijn les met mijndienstverlener geleerd. Ik blijf altijd weigeren als ik meteen kvk in het gesprek hoor of hulp bieden voor mijn bedrijf.
  2. Blijkbaar werkt het niet want ik heb alles gedaan en zelfs de niet bellen register aangedaan maar de oplichters blijven me terug bellen. Zelfs als ik nu geen interesse zeg bellen ze me weer terug >; . Ik snap het niet. Soms blokkeer ik gewoon de telefoon nr dan heb ik geen last meer van hetzelfde bedrijf :P.
  3. Waarschijnlijk wel ;) Want in de maand april alleen ben ik gebeld door ongeveer 10 oplichters en bij allemaal heb ik gelijk GEEN interesse gezegd als ik de naam kvk in het gesprek hoor :)
  4. Vanochtend heeft DTG telefoongids mij gebeld maar door mijn ervaring met mdv heb ik meteen GEEN interesse gezegd en de meneer gevraagd mij niet meer terug te bellen. :P
  5. Waarom blijven mdv nogsteeds zaken doen met mensen? Ik snap echt niks van, ze zijn echte oplichters. Hoe is dat mogelijk in NL? ::)
  6. Mijn gegevens staan nogsteeds in hun systeem terwijl de zaak al lang opgelost is. >:(
  7. Mijn factuur had ook een Fact nr . Ik hoop dat de advocaat al de anderen kan helpen. :P
  8. Nou goed nieuws want mijn zaak met mdv is opgelost. Dankzij onze advocaat hebben ze de overeenkomst van Jeremiah en mij geannuleerd. Mijn advies aan de anderen gewoon door vechten. Schrijf een dreigendebrief naar de directuur van mdv of neem een goede advocaat. Succes.
  9. Beste Mooi. Nou als ik jullie verhaal lees denk ik dat iedereen hetzelfde verhaal heeft met mdv. Mijn advocaat heeft ten eerste op 23 maart een waarschuwing brief aan mdv verstuurd om niet meer contact met mij te nemen en mijn gegevens uit hun systeem te verwijderen maar mdv reageren niet op dat brief van mijn advocaat. De tweede waarschuwing brief van mijn advocaat was op 06 april nadat ik meerdere emails en een post van mdv thuis heb gekregen om binnen twee dagen te betalen anders zullen ze de vordering overdragen aan Das incassodiensten. We blijven allemaal volharden tot het einde. Groetjes
  10. Dus als mdv blijven blaffen moeten ze al die geld aan hem betalen en dat kan oplopen tot 100.000 euro of meer. De vraag is durft mdv dat?
  11. Mdv zijn echt oplichters want ze reageren niet op de eerste brief van mijn advocaat alleen aan mij. De eerste brief heeft mijn advocaat bezwaar tegen bedrog en dwaling gemaakt daardoor heeft hij hen gevraagd om de zaak te betwisten en heeft hij ook hen gesommeerd om geen contact meer met mij te hebben en hen gewaarschuwd om alle kosten terug te betalen als ze doorgaan. Maar helaas blijven ze doorgaan. >;( Ik heb geen navraag gedaan op de bank rekening.
  12. Jeremiah en ik hebben hetzelfde advocaat en die heeft al op 23 maart een waarschuwing brief verstuurd, maar mdv blijven me heineringsbrief sturen en vandaag de brief in de post gekregen. Ik stuur altijd alles door naar mijn advocaat. Hij heeft vanmiddag alweer een brief aan mdv verstuurd daarin staat dat ze vanaf nu aansprakelijk maken op 275 euro per uur ex btw werk die hij aan me heeft gedaan terug te betalen. Jeremiah heeft ook een brief in de post van mdv vanmiddag gekregen. Als het zo doorgaat komt de zaak zeker in de rechtszaal terecht. Ik denk dat alle slachtofers mogen bij me of Jeremiah melden zodat onze advocaat een grote zaak tegen mdv kan starten. Wat zijn jullie gedachten? Akuffo
  13. Beste Vrienden, Ondanks de waarschuwing brief van mijn advocaat blijven mdv blaffen aan mijn kant toe. Deze waarschuwing kreeg ik op maandag 2-4.-Streya Nederland B.V. Laatste waarschuwing! Deze factuur kan online bekeken en betaald worden. Bekijk en betaal Geachte heer of mevrouw A. Akuffo, Wij stellen onze goede relatie uiteraard op prijs, maar wij kunnen ons niet verenigen met de door u ruim overschreden betalingstermijn op het door u verschuldigde bedrag van € 465,85. Wij hebben u hier al meerdere keren over aangemaand en gecontacteerd. Alvorens wij overgaan tot een incassoprocedure, stellen wij u voor de laatste maal in de gelegenheid onderstaande rekening binnen 2 werkdagen na dagtekening te betalen op ons rekeningnummer NL91KNAB0255655541 ter name van Streya Nederland B.V. en onder vermelding van uw klant- en factuurnummer. Wanneer wij openstaande bedrag niet binnen deze termijn ontvangen hebben zullen wij de vordering overdragen aan DAS Incassodiensten en zullen er incassokosten aan u berekend worden. Deze kosten bedragen € 69,88 plus rente en komen volledig voor uw rekening. Heeft u inmiddels uw betalingsachterstand voldaan, dan kunt u deze aanmaning als niet verzonden beschouwen. Specificatie: Factuur: FACT-020180481 Factuurdatum: 09-03-2018 Factuurbedrag: € 465,85 Vervaldatum: 23-03-2018 Aantal dagen verlopen: 10 Voor vragen over uw factuur kunt u contact opnemen met ons. Met vriendelijke groet, Afdeling administratie Streya Nederland BV p: 085-064 55 55 a: Veken 30 1716 KE Opmeer w: www.streya.nl e: info@streya.nl Vandaag heb ik alweer een waarschuwing brief om binnen twee dagen te betalen anders gaat die naar de DAS incasso bureau en daarbij komt 250 euro kosten erbij. De eerste waarschuwing 02 april was 68 euro en nu is het 250 euro. Vreemd dat het allemaal verschillen. Hebben jullie nog tips? Alvast bedankt. AKuffo
  14. Zo werkt dat niet als je als eenmanszaak opereert. Waarom zou je je laten weerhouden van ondernemen door Streya of Mijndienstverlener (MVD)? Of wat hebben zij al voor jou gepresteerd? Verkoop jezelf aan potentiële klanten, want dat levert waarschijnlijk meer op. Probeer gerust stuk voor stuk aangifte te doen als jullie persoonlijke ervaringen daartoe aanleiding geven. Ik zeg nog altijd dat er gewoon camera's op moeten en dat gedupeerden (slachtoffers of lotgenoten) aan dossieropbouw moeten doen en zich moeten organiseren. Betwist vorderingen. Groet, Highio Tuurlijk geef ik nooit op want de eind van MDV is nabij.
  15. Stel dat ik nu uitschrijf uit de kvk. Komen ze nogsteeds achter me aan? Mijn bedrijf bestaat niet meer toch?
  16. Misschien de waarschuwing naar Das incasso bureau te gaan is gewoon om je bang te maken. Niks betalen and thats it. Volharden tot het einde.
  17. Heel goed Jeremiah broeder, ik ben trust op je. Geen cent aan de Oplicters geven. Raar dat ze met Das incasso werken want de eerste keer dat ik contact met MDV kwam heb ik ook Das gebeld en heb de verhaal verteld en die zie toen tegen me niet te betalen. Dus hoe komt het dat ze nu samen werken? Ik snap niks van. Ze zijn net als een hond die allemaal blaffen. Empty barrels.
  18. Dank je wel TwaBla. Ik ben bereid te helpen deze oplichters hard te pakken. Ik ben niet bang voor de mensen. Ze hebben me bedrog met smooth talking. Ze zeggen altijd dat ik geen consument ben en dus geen bedenktijd heb maar dat is niet waar Ik ben zeker een consument en heb recht op 14 dagen bedenktijd aan koop op afstand. Ik heb optijd geannuleerd (27 februari). Ik ga zeker niks betalen. Volgend keer als ik de factuur of die van de incasso bureau krijg zet ik hem hier op voor iedereen te zien. In de eerste gesprek zeggen ze dat ze vorige week een aanbod kreeg er was niemand in mijn buurt te vinden dus ik dacht dat oke ik wil werken. Leugens allemaal. Als Streya echt mensen willen helpen gaan ze geld niet aan mensen vragen. Ze boden offertes aanvragen en dit soort dingen zijn gratis overal te krijgen. Zelfs werkspot.nl doet die ook en het is helemaal free of charge. Zeg maar wat je van mij wilt dan stuur hem graag op.
  19. Deze heb ik ook eerder gekregen. Geache heer Akuffo, U bent geen consument. U bent namelijk met uw bedrijf een overeenkomst met ons bedrijf aangegaan. De tekst die u gemaild heeft gaat dan ook over het consumentenrecht. U valt hier niet onder en u dient dan ook aan uw advocaat aan te geven dat u met uw bedrijf een overeenkomst met ons bedrijf bent aangegaan. Hopende u zo voldoende geinformeerd te hebben. Met vriendelijke groet, Team MijnDienstverlener.nl Dé specialist in maatwerk offerte aanvragen!! Streya Nederland BV p: 085-064 55 58 a: De Veken 30 1716 KE Opmeer
  20. Zieke mensen inderdaad. Ze zeggen dat ik een afstand van 7 dagen bedenktijd heb gedaan. Ik heb middels de bandje gekregen en het staat inderdaad in dat ik afstand heb gedaan van 7 dagen bedenktijd. Misschien heb ik de vraag niet goed begrepen voordat ik een antwoord gaf, of ze hebben mijn stem opgenomen en opgeplakt bij die vraag want alles kan bij deze oplichters. Ze zegging ook dat zzp'ers hebben geen bedenktijd dus waarom de vraag in het telefoon gesprek? Dit is wat ik altijd als antwoord van hen krijg. Geachte heer Akuffo, Ik heb u op 12-03-2018 de bandopname toegestuurd. Hier op is duidelijk te horen dat u afstand doet van de bedenktijd van 7 dagen. U bent geen consument en u heeft dus geen recht op een bedenktijd. Bussines to bussines is dit namelijk niet verplicht. Mijn collega verteld duidelijk dat ze de opdracht gaan controleren en bevestigen met u. Dit houd dus in dat u een overeenkomst bent aangegaan. Wij vragen u vriendelijk om factuur met factuurnummer: FACT-020180481 per omgaande te voldoen. Grote Oplichters
  21. Streya mijndienstverlener zijn de Groote oplichters van Nederland. Jeremiah we betalen het factuur nooit aan hen.
  22. Re: Wie heeft er ervaring met Streya of Mijndienstverlener? « Antwoord #220 Gepost op: Vandaag om 13:36:49 » Quote : Fetchefe op Vandaag om 13:22:08 Ik heb gisteren 12 maart met mijn advocaat gesproken en die heeft gezegd 'niet betalen'. Hoe reageerde je advocaat op de suggestie om tegenactie te ondernemen? Ik heb helaas gisteren niet gevraagd maar ik heb wel een nieuw advocaat gevonden die wilt wel bewijs hebben dus jou idee is goed denk ik. kunnen we persoonlijk iets uitdelen?
  23. Ik heb gisteren 12 maart met mijn advocaat gesproken en die heeft gezegd 'niet betalen'. Ze probeerde je bang te maken. Ik heb ook een brief vandaag verstuurd naar mdv en de antwoord dat ik terug kreeg was business to business heeft geen bedenktijd.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.