Jump to content

FredJansen

Senior
 • Content Count

  34
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

 • Gender
  Male
 • Address
  Lodewijk Pincoffsweg 458, 3071AS
 • Country
  Nederland
 • First name
  Fred
 • Last name
  Jansen
 • Company or organization name
  FJ Finance

Company info

 • Location
  Rotterdam
 • Branch
  Groothandel
 1. Nou dat is natuurlijk een beetje onzin en op zijn minst heel erg kort door de bocht. We hebben het hier vermoed ik niet over een bedrijf met meerdere transacties op meerdere rekeningen per dag. Dan zou de boekhouding niet in een blijkbaar nogal beperkt excel bestand bijgehouden worden. Zolang je buiten het pakket om een overzicht bijhoudt dat aansluit met het totaalbedrag op de grootboekrekening kan dat best. Heeeeel iets anders dan het gebruik maken van een V&W rekening voor een balanspost of bedragen doorstrepen op facturen. UIteraard heeft het ni
 2. Nou je zou wel een balansrekening moeten nemen, anders wordt het een zooitje :). Misschien "kas" ofzo? Wat je ook zou kunnen doen: beide bankrekeningen op dezelfde rekening bijhouden, en de splitsing buiten het pakket om zelf bijhouden. Een eigen excel sheetje dus.
 3. Misschien kun je een andere grootboekrekening die je toch niet gebruikt "misbruiken"?
 4. Misschien. Als ik lees: het is lastig om het ondernemingsvermogen vast te stellen omdat ik geen zakelijke rekening heb....dan weet ik niet of TS dat zo bedoelde.
 5. 🤔 Excel....dan kun je toch toevoegen wat je maar wilt?
 6. Uiteraard. Maar ik las ook: "Mijn vriend en ik zijn in Januari 2019 een online webwinkel begonnen ". Dus ik heb even 1 en 1 bij elkaar opgeteld.
 7. Het lijkt me dat je het saldo op een eventuele zakelijke bankrekening (liquide middelen) gelijkstelt aan ondernemingsvermogen. Dat is natuurlijk niet zo. Hoe wil je dat dan doen als je iets inkoopt? Dat niet betalen van je zakelijke rekening? Want dan zou je (jouw redenering volgend) de inkoop ten laste van je ondernemingsvermogen boeken. Ook zonder het hebben van een zakelijke rekening zie ik niet in waarom het zo moeilijk zou zijn je ondernemingsvermogen vast te stellen. Zolang je je boekhouding bijhoudt (en of uitgaven/inkomsten dan via een bankrekening of via een R.C Prive
 8. Lijkt me het juiste advies voor dit moment. Ook dan zie ik echter niet hoe het verlies dat Rogier berekent kan kloppen.. Ik denk (en ik zeg het niet graag omdat ik het heel vaak lees en vaak wat overdreven vind) dat iemand met ietsje meer verstand van boekhouden hier even naar moet kijken, want er wordt nu van alles door elkaar gehaald.
 9. Ik zit er nog niet zo heel erg in, dat geef ik toe. En innovatie (zo noem ik het maar even) is in principe natuurlijk een goede zaak. Maar ik lees zo snel toch wel even wat dingen waar mijn wenkbrauwen van gaan fronsen: Als u een betaling doet aan iemand die zijn betaalgegevens met een derde partij deelt, dan worden ook de gegevens van uw betaling aan die persoon gedeeld. PSD2 sluit niet uit dat derde partijen mogen weigeren diensten aan een individu aan te bieden. Hoe denkt "men" er zoal over?
 10. Ach ja. Ik heb nog wel een paar uurtjes per week over en een beetje vrijwilligerswerk is goed voor je gemoedsrust, toch?
 11. Dan zouden we nog moeten denken...onbegrijpelijk maar misschien is het eigenlijk briljant. Deze boekhouder is echter van een heel andere orde denk ik.
 12. Het is het een of het ander. Of in de kosten, of op de balans. Maar niet allebei. En daar lijkt het nu een beetje op? Want je hebt er 1.000 gekocht...1000 "als (ineens)kosten"...en resterende 300(???) op de balans?
 13. O my... "geen winst kan hebben over verlies wat je doorgeeft" Soms denk ik weleens...ik moet boekhouder worden. Hoop goed werk te verrichten..
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept