Jump to content

Jansens

Junior
 • Content Count

  18
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Welke programma {niet te duur }is geschikt om de factuur met pakbon te verifiëren. Zodat ik weet dat het aantal aanwezig is. Zonder of geen papier werk moet bewaren en van toepassing is.
 2. En als je onderzoek krijgt van de belastingdienst???
 3. Het btw kwestie blijft gewoon lastig. Als ik aanschaffen doe bv bij de gamma of karwei. Mag ik deze kosten opvoeren en wat doe ik met de btw. Het is nl een bon die niet op naam van de zaak staat maar wel met de zakelijke rekening wordt betaald.En daarnaast als ik lange dagen maak naar een klant toe of van een klant en ik ga eten bij een shell of cafetaria, waar ik wel een bon krijg met btw. Mag ik dit opvoeren. en btw aftrekken. Kan je deze informatie ook ergens achterhalen op een site of zo. Dat ik mijn administratie op goed op orde heb.
 4. Trouwens als je onderweg naar buitenland gaat naar een klant en je eet onderweg mag je dit als zakelijke kosten meenemen (overige reis en verblijfskosten) en mag je btw ook in mindering op de voorbelasting.
 5. Ik heb van een bedrijf een pand gehuurd. Nu wil ik weten want ik heb nl van de gemeente een aanslag onroerendezaakbelasting gekregen en ook de verhuurder stuurt mij een factuur met opstalverzekering, onroerend goed en rioolheffing. Betaal ik niet dubbel. En opstalverzekering dient toch de verhuurder zelf te betalen en niet de huurder. wat zijn jullie ervaringen.
 6. super bedankt en fijn avond. Kwartje is gevallen ;D ;D
 7. Bedankt voor de snelle reacties. Ik heb wel bij aantal crediteuren btw aangepast. Hoe kan ik dat beste aanpassen via memoriaal.
 8. TOTAAL NETTO GOEDERENWAARDE 59,18 BTW 21,00 % VAN 59,18 is 12,43 totaal 71,61 OMSTREEKS ...2018 ZAL EEN BEDRAG AD 70,72 AFGESCHREVEN WORDEN VAN UW REKENING UW KORTING IS 0,89. ZO ZIT HET ERUIT
 9. Ik heb facturen met kredietbeperking. Ik betaal de facturen optijd zodat ik toch gebruik met die "extra" korting die de leverancier geeft. Maar hoe ga ik nou om met de btw. Moet ik zelf berekenen of het btw bedrag van de factuur overnemen. maar dan klopt het niet ivm kredietbeperking die er is verleend.
 10. Hallo, Ik doe betalingen via creditcard. Hiervoor krijg ik maandelijks overzicht. Tot nu toe boek ik de facturen in als inkoop vervolgens boek ik dit via bank weer af. Ik doe niets met de creditcard overzicht. Klopt dit of moet ik toch een creditcard rekening openen en hiervan de facturen afboeken. En wat doe ik dan met het bedrag dat afgaat van mijn bank voor creditcard. Wat voor grootboekrekening??? ik werk met twinfield
 11. Hallo, Ik zou graag willen weten hoe belastingdienst omgaat met icp aangifte. Wat gebeurt er als je laat of verkeerde icp aangifte indient. titel verduidelijkt
 12. als ik goed doe via loonjournaalpost boek ik de belasting en lonen op te betalen loonheffing of te betalen lonen en via bank betaalde loonheffing of nettolonen/betaalde lonen
 13. Het loonbelasting is toch een moeilijke kwestie:voor een bv via loonjournaalpost: boek ik op te betalen loonheffing en via bank: boek ik op betaalde loonheffing beide is een balansrekening. Dit klopt toch Daarnaast betaal ik lonen via bank: die boek ik in de kosten rubriek 4 lonen
 14. Via loonjournaalpost zie ik geen aparte bedrag voor pensioen. Daar zie ik alleen premie sociale lasten. Moet je de pensioenpremie ook via loonjournaalpost weer terugzien en die ik via verzekeringsmaatschappij betaal boek ik in de kosten rubriek pensioenen. Als ik het goed heb begrepen.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept