loading
Ga naar inhoud

AuthenticImport

Senior
 • Aantal berichten

  89
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Karma

6

Recente activiteiten

 1. Bedankt voor de reacties! Het gaat hier zoals @Hans van den Bergh al aangeeft om advies betreft het kiezen van een locatie (binnenstad of industriegebied), niet om vraag en aanbod :) In het contract is opgenomen dat er geen contact gezocht mag worden met de eigenaar, het leek er ook op dat het eerder herontwikkeld zou worden dan regulier verhuurd. Ik heb een backup locatie waar ik in geval van nood direct en voor een leuke prijs in kan, die optie is er dus. Echter gaat het hier om een minder goed bereikbare locatie in een niet aantrekkelijke stad. Ook heb ik de afgelopen 2 jaar veel rond gekeken maar vrijwel alles zou een stap achteruit zijn, dus ben ik hier blijven zitten. Ik heb een aantal leuke pandjes gezien van +350 m2 in de binnenstad, die vaak al een half jaar of langer te huur staan (+/- €12.000 p/m). Bij één heb ik nog een verzoek in behandeling staan om deze voor een aantrekkelijkere prijs tijdelijk te mogen bezetten. De rest stond er voor open, maar dan nog voor zo'n 7000 p/m. Vorig jaar was de webshop goed voor zo'n 30% van de omzet, dit jaar is dat tot nu toe 50% (mede dankzij de lockdown en winkelsluiting begin dit jaar). Het gemiddelde aankoopbedrag ligt online wel een stuk lager, voor de grote aankopen komen mensen over het algemeen toch het liefst naar de winkel. @Roel J Bedankt voor je uitgebreide reactie, ik neem later even de tijd hier op te reageren ;)
 2. Ruim 2 jaar hebben wij antikraak op een mooie locatie een winkelruimte van zo'n 350m2 mogen gebruiken. Het zag er naar uit dat wij hier nog wel een tijdje konden verblijven, maar helaas heeft de eigenaar besloten de ruimte regulier te verhuren. Dit overigens zonder ons een eerste optie tot reguliere huur aan te bieden. Hoe dan ook moeten wij het pand binnen een maand, en mogelijk eerder al verlaten. We zijn dus met spoed op zoek naar een nieuwe locatie, wat zeer waarschijnlijk zal betekenen dat we er op achteruit gaan én meer huur zullen moeten betalen. De eisen zijn als volgt: - Regio Haarlem/Amsterdam/Aalsmeer of Utrecht (i.v.m bereikbaarheid en reistijd) - Minimaal 300 m2, liefst +/- 500 - Prijs +/-€2000 p/m - Bedrijfshal of winkel Het aanbod wat aan deze eisen voldoet is nogal beperkt, en veel tijd is er dus ook niet. Een winkelruimte in de binnenstad ga je sws niet vinden voor deze prijs, daarom kijk ik momenteel vooral naar een bedrijfshal ergens langs de snelweg. Momenteel zitten we zo goed als in de binnenstad, hoewel het geen doorloop locatie is en de meeste klanten ons al online vinden, vind ik het toch eng de stap te maken naar een meer afgelegen locatie. Op die manier ben je toch wel écht 100% afhankelijk van online marketing, en mensen die een auto hebben om je winkel te bezoeken. We hebben een webshop, maar we verkopen een product dat veel mensen toch liever eerst in het echt willen bekijken. Wat denken jullie?
 3. Hmm, het lijkt in de praktijk dus niets meer dan een over gecompliceerde regeling die het daadwerkelijke verschil niet goed maakt. Had ik de afgelopen 3 jaar écht per jaar het gemiddelde verdiend dan had ik nog steeds een stuk minder belasting betaald dan met deze regeling...
 4. Goedenavond, In een ander topic ben ik gewezen op de middeling. Dit klinkt in eerste instantie ideaal, ik ben namelijk zelf al eerder tot de conclusie gekomen dat als in in 2019 wat meer verdiend had, en in 2020 wat minder, ik een stuk minder IB had moeten afdragen. Er zijn echter een aantal zaken die ik niet helemaal begrijp in het voorbeeld van de belastingdienst, en mijn eigen berekeningen. Zie voorbeeld belastingdienst hier Er lijkt dat er in dit voorbeeld helemaal geen rekening gehouden wordt met de zelfstandigenaftrek, startersaftrek en MKB winstvrijstelling. Als ik een winst behaal van €20.000, dan betaal ik daar zeker geen €7000 IB over... Berekening met de volgende cijfers: 2018: €1.600 2019: €26.000 2020: €80.000 Totaal €107.600 Hier heb ik grofweg €29.000 IB en ZVW over betaald, waarvan het grootste deel over 2020 Met middeling kom ik uit op €35.866 per jaar Als ik dit inkomen pak en doorvoer op Bereken het kom ik uit op € 3.137 IB en € 1.285 ZVW per jaar, over de laatste 3 jaar totaal dus € 13.266. Dan zou ik €15.734 terug moeten krijgen. Klopt deze berekening? Zo niet, kan iemand mij uitleggen waarom er in het voorbeeld van de belastingdienst geen rekening gehouden wordt met de aftrekposten en winstvrijstelling? Ik snap het niet meer namelijk
 5. Die wordt pas betaald op het moment dat je winst van de BV naar privé overschrijft toch? We gaan een beetje off-topic, maar om nog even terug te komen op middeling: Ik heb de laatste 3 jaar 29k aan IB betaald. Zou ik de winst bij elkaar optellen en delen door 3, dan zou ik met de MKB winstvrijstelling, startersaftrek etc volgens "Bereken het" €3250 per jaar x 3 = €9750 betaald moeten hebben. Een behoorlijk verschil! Ik neem aan dat je de startersaftrek en MKB winst vrijstelling ook mee mag nemen met je middelingsinkomen? Of maak ik nu wel een rekenfout? Het eerste jaar heb ik de startersaftrek trouwens niet kunnen gebruiken omdat er niet veel was om iets vanaf te trekken ;)
 6. Deze aanvulling had ik even gemist in mijn reactie, bedankt voor de aanvulling.
 7. Zo werkt dat inderdaad bij een eenmanszaak, maar bij een BV wordt de belasting pas geheven over de winst als deze wordt uitgekeerd toch? (Naast de IB over het verplichte salaris dan) Ik zal me hier nog eens in verdiepen idd. Alleen zijn mijn grootste investeringen momenteel de inkoop van voorraad. Dat kost me alles bij elkaar zo'n 30k per keer. Een deel daarvan zijn directe kosten (transport, fee's en inpakkosten), maar het grootste deel blijft activa tot het verkocht is, dan pas worden het kosten. Dit zal dus niet gelden als investering. Alle overige kosten die ik maak zijn ook directe kosten en geen investeringen als dure machine's, computers of de aankoop van een bedrijfspand. Dat ga ik eens berekenen, aangezien ik nog niet lang bezig bent zit er behoorlijk wat verschil tussen jaar 1, 2 en 3. In jaar 2 was de winst 20x die van jaar 1, en in jaar 3 3,5 x jaar 2. In het eerste en 2e jaar betaalde ik echter nog amper IB, in jaar 3 erg veel. Het zou het dus ook kunnen dat ik op hetzelfde uit kom.
 8. Goedemiddag, Stel ik maak 80k winst, dan betaal ik dus €25.000 aan IB en ZVW, terwijl ik mezelf maar €24.000 uitkeer in een jaar. Zou ik de IB pas betalen wanneer je de winst ook uitkeert dan betaal ik dus in eerste instantie over die 24k enkel €695 aan ZVW en heb ik dus €24.000 extra om te inversteren in bijvoorbeeld extra voorraad. Is er naast een BV nog een andere mogelijkheid om de IB pas te betalen op het moment dat je de winst ook daadwerkelijk uitkeert? Of maak ik een fatale rekenfout hier? Ik besef dat de IB vroeg of laat betaald moet worden, maar door dit uit te stellen kun je hier wel meer winst mee genereren..
 9. Goedemiddag, Wij importeren en verkopen antiek uit India. Sinds vorig jaar verkopen wij op aanraden van de boekhouder sommige items tegen 9%. Dit zou mogen voor items die 100 jaar oud zijn. Omdat ik ergens toch bang ben dat de belastingdienst bij controle moeilijk zou kunnen gaan doen reken ik het 9% tarief momenteel alleen bij items waarvan het écht duidelijk is dat het om antiek gaat. Deuren bijvoorbeeld, gesloopte panden waar wij de deuren uit op kopen zijn absoluut 100 jaar of ouder. Voor meubels ligt het wat lastiger, die zijn wat lastiger te dateren. Ik denk dat zeker 70% van wat wij verkopen wel 100 jaar of ouder is, de rest is "vintage". Het liefst zou ik al deze items natuurlijk verkopen tegen 9%, maar ben toch bang daar problemen mee te krijgen. Wat voor bewijs van antiek zal de belastingdienst bij controle vragen?
 10. Een troost misschien dat je het geld in ieder geval niet verkwist hebt aan onnodige luxe. Maakt het verder niet minder vervelend. In je eerste post heb je het over de IB van de afgelopen jaren, maar hier over €27.000. Heb je enkel over 2019 niets betaald, of lopen er schulden van meerdere jaren? Loopt de zaak nog met de cijfers die je noemde? Dan lijkt me €27.000 nog wel te overzien? Mits je in termijnen zou mogen betalen natuurlijk. Naar aanleiding van dit topic ben ik alles zelf eens écht goed gaan uitzoeken, blijkbaar heb ik ook een flink bedrag open staan. In 2019 en 2020 ontving ik nog bijna de max huur en zorgtoeslag terwijl ik daar beide jaren geen recht op had. Dit jaar begon de boel echter pas echt te lopen. Al met al (inclusief IB 2020) moet ik nu zo'n €45.000 overmaken. Hoewel ik zelf gelukkig alles gespaard heb is het toch een flinke klap. Je hebt opeens een stuk minder spaargeld dan je dacht. Natuurlijk wist ik dat ik dit jaar aan de beurt was qua IB, maar dat het zoveel zou zijn...
 11. Wat een nare situatie, hoe dan ook hoop ik dat je er goed uit kan komen. Ik ben zelf vooral heel erg benieuwd hoe dit heeft kunnen gebeuren. Heb je de afgelopen jaren helemaal geen IB betaald? Ook geen aangifte gedaan? Heeft je boekhouder je hier niet op gewezen? Of heb je geen boekhouder? Misschien dat je je verhaalt wilt delen zodat anderen hier in ieder geval een les uit kunnen trekken. Bij een winst van €85.000 kom je (nog los van bijtelling en overige zaken) volgens mijn berekening toch al uit op zo'n €27.000 per jaar inclusief bijdrage ZVW. Een flink bedrag..
 12. Ik heb zelf niet de kennis van zaken om nog iets toe te voegen aan wat al gezegd is, maar heb wel vraagtekens bij je motivatie. Er staat geen vergoeding tegevenover het risico. Je geeft aan mee te willen werken omdat je daar nu een goede baan hebt. Waarom is het niet genoeg het bij deze goede baan te houden? Als jij als medewerker je functie goed vervult dan stopt je verantwoordelijkheid daar. Daar mogen ze blij mee zijn, en meer valt er niet te verwachten lijkt mij. Het komt bij mij een beetje over alsof je bang bent je baan te verliezen als je hier niet meer instemt. Hebben ze hier iets over gezegd? Hoe staat het er nu voor?
 13. Als je wilt focussen op een select aantal sectoren zou ik die kiezen waar jullie zelf de meeste affeniteit mee hebben. Persoonlijk zou ik mijn marketing een stuk geruster uit handen geven aan iemand met enigzins verstand van de branche en affeniteit met het product.
 14. Ik kwam ooit een Nigeriaan tegen die afgekeurde bransblussers van Australie naar Afrika importeerde. Die kon hij zo goed als gratis krijgen omdat niemand ze meer mocht gebruiken hoewel ze nog prima functioneerde. Hij heeft er aardig wat geld mee verdient. Je moet er maar op komen! Overigens worden antieke deuren en andere architectonische elementen ook steeds vaker lokaar verkocht. Dat wint toch weer aan populariteit.
 15. @TwaBla Ik begrijp je punt. Er zijn bepaalde dingen die eigelijk in het land zelf zouden moeten blijven. Religieuze Antiquiteiten mogen tegenwoordig per definitie niet worden uitgevoerd, en ik ken ook geen exporteur die daar aan mee zou werken. Dit was in de tijd van de Brittish Raj wel anders, er is toen aardig wat geplunderd. Tijdens één van mijn inkoopreizen ontmoette ik iemand die dit soort zaken in Europa opkoopt en terughaalt naar India. Pakistan is destijds helemaal leeggehaald... Een ander verhaal is antieke deuren en andere architectonische elementen. Ik voer regelmatig een morele discussie met mijn leveranciers over dit soort zaken en maak me aardig zorgen over de hoeveelheid die wordt aangeboden. De reden dat ik zo ben gevallen voor het land is de prachtige historie en autenticieit die je in de straten vind. Vele van dit soort gebouwen verkeren in staat van verval, wat absoluut zijn charmes, maar ook dramatische gevolgen voor het behoud heeft. Een goed voorbeeld vind je in Mumbai. In de Bombay Rent act van 1947 is een artikel vastgelegd dat huurders beschermde tegen stijgende prijzen. Door deze zwaar verouderde wet die nog steeds in werking is stijgde de huur niet mee met de kosten van (levens)onderhoud. Het gevolg is dat vastgoed eigenaren niet langer in staat zijn ondehoud uit te voeren en gebouwen in verval raken. In de tussentijd stijgen de grondprijzen in India's financiele hoofdstad naar exorbitante hoogtes. Project ontwikkelaars liggen op de loer, maar mede door deze wet profiteert niet de vastgoedeigenaar maar die huurder van de waardestijging. Huurders worden uitgekocht, monumenten met de vloer gelijk gemaakt om plaats te maken voor wolkenkrabbers met het hoogste rendement. Alles wat vrijkomt en nog te redden valt uit dit soort gebouwen wordt door mijn leveranciers opgekocht en stroomt zo de internationale markt in. Maar wat als dit soort gebouwen gesloopt worden puur om ze te ontdoen van prachtige elementen voor de handel? Daar probeer ik me steeds meer in te verdiepen. Gelukkig zijn dit soort items voor mij bijzaak en importeer ik niet veel. Wat betreft de meubels. Die zijn afkomstig uit het hele land, overheidsgebouwen, de Insiase spoorwegen, winkel inventarissen en rommelmarkten. Ik heb met eigen ogen gezien hoe de lokale bevolking deze handelaren ook weten te vinden om daar hun oude spullen te verkopen. Items afkomstig uit bijvoorbeeld een overheidskantoor of publieke ruimtes (je zult je verbazen hoeveel instellingen daar nog 100 jaar terug leven) worden opgekocht bij veilingen. India is in rap tempo aan het moderniseren. Oude treinstations worden gesloopt om plaats te maken voor hyper-moderne terminals, overheidskantoren krijgen een update en vervangen hun interieur, en steeds meer gezinnen ruilen hun oude meubels om voor iets nieuws. Ikea is in opmars. Ja, doodzone is het, maar veel mensen wensen nu vernieuwing en hebben liever een spaanplaten kast met plastic fineerlaag. Vroeg of laat zal waarschijnlijk het besef komen wat ze hebben weggedaan. Maar ook in Nederland staan de kringloopwinkels vol met oergedelijke massief eiken kasen die voor een habbekrats weggaan. Niemand wilt het meer. Zo is het ook in India. Maar ik kan je wel vertellen dat de inkoopprijzen hoger liggen dan de gemiddelde kringloopprijs in Nederland. Betreft te werkomstandigheden van de timmermannen en restauraterus, daar heb ik weinig invloed op. Wel heb ik een keuze in met welke bedrijven ik wel en niet samenwerk. De bedrijven waar ik mee samenwerk zijn net één grote famillie, van manager tot timmerman, het is altijd een feest om daar een paar weken te verblijven. De community staat in India nog altijd boven het individu. Ja, er zijn ook een aantal grote "corporate" achtige jonges actief in de brance, eentje waarvan de eigenaar in een nieuwe rode Jaguar rijdt. Ik ben ook eens bij een bedrijf geweest waar de portier in een mini hokje bij de ingang woonde. Daar doe ik geen zaken mee. Een gemiddelde timmerman die al een aantal jaar in het vak zit verdient bij de eerlijkere bedrijven zo'n €12 per dag. Ik zou graag zien dat dit hoger was maar heb hier nog weinig invloed op. Daarnaast schijnt het in India best een aardig salaris te zijn. Ik zag eens een vacature voor apotheker met een maandsalaris van €500. In de bus ontmoette ik een ingenieur die zei omgerekend zo'n €1000 per maand te verdienen.
NL

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké