AuthenticImport

Senior
  • Aantal berichten

    94
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

AuthenticImport's trofeeën

  1. Dat zal uiteraard worden besproken, maar idd handig dit exact te vermelden. Helpen is te woord staan, vragen beantwoorden, en verkopen afrekenen via ons eigen kassasysteem wat gekoppeld is aan de webshop/voorraadbeheer. De bezorging inplannen indien het gaat om een product wat de klant zelf niet kan meenemen. Dat kan direct online worden ingepland bij onze koeriersservice. Een kwestie van de gegevens van de klant invullen, afmetingen van het product en de datum van bezorging. We hebben 3 bezorgmomenten per week die binnen onze, en ook de openingstijden van de onderhuurder liggen. Hoe vaak er koeriers komen hangt af van hoeveel grote producten er verkocht worden. Ik ben nog vergeten de openingstijden op te nemen in het contract, dat is uiteraard ook van belang.
  2. Goedemiddag, Ik heb grote winkel van zo'n 600m2 op een B locatie, die ik (tijdelijk) voor een mooie prijs huur. Omdat ik van plan ben volgend jaar een wereldreis te maken heb ik bedacht een deel van de winkel (150m2) onder te verhuren aan een andere winkel. Ik wil hier ongeveer 1000 per maand voor vragen, de energiekosten zullen we delen. Ik heb al een geïnteresseerde kandidaat, en toestemming van de eigenaar van het pand. Dit is een mooie prijs voor zo'n ruimte op deze locatie. Wat ik in ruil hiervoor van de onderhuurder vraag is enkel mijn klanten te helpen, af te rekenen, en de koerier te helpen inladen wanneer er een kast opgehaald wordt. Voor het inpakken van webshop bestellingen stuur ik 2x per week zelf iemand naar de winkel om dit te regelen. Ik verkoop veelal duurdere producten, er zijn niet heel veel verkopen per dag, dus ze zullen hun handen hier niet vol aan hebben. Een aantal zaken die ik zelf bedacht heb op op te nemen in het contract zijn : - De stroomkosten worden gedeeld. Omdat het om een grote, niet geïsoleerde ruimte gaat is het niet rendabel de ruimte te verwarmen. Het gas is momenteel dicht gedraaid. Onderhuurder staat vrij de verwarming te gebruiken, alle kosten voor gas zullen echter voor rekening van onderhuurder komen. - Onderhuurder zal klanten van verhuurder helpen, producten afrekenen, bezorgingen voor grote producten inplannen, en koeriers helpen inladen. Verhuurder zorgt voor afhandeling van eigen webshop bestellingen die met PostNL bezorgd kunnen worden. - De kosten voor Buma / Stemra zullen worden gedeeld - Muziek: Muziek zal worden afgespeeld van de afspeellijst van verhuurder, uitbreiding is mogelijk in overleg indien de muziek aansluit bij de sfeer van de winkel. - Verkopen zullen zullen gescheiden worden met eigen pin systeem. - De producten zullen van elkaar gescheiden blijven, en dienen enkel geplaatst te worden in de ruimtes zoals aangegeven op de plattegrond (nog opnemen in contract) Mijn boekhouder raadde mij aan een sectie op te nemen waarin beide partijen een vertrouweingspersoon aanwijzen die samen met een 3e onafhankelijke vertrouwenspersoon uitspraak kunnen doen bij een eventueel geschil. Hier zou ik mij verder nog in moeten verdiepen met een jurist. Eventueel nog iets dat de onderhuurder de ruimte gecontroleerd heeft op verboden goederen/zaken en dat de verantwoordelijkheid tijdens afwezigheid van verhuurder bij de onderhuurder ligt? Mag dit? Ik vertrouw deze personen, en ga hier absoluut niet van uit, maar je wilt jezelf wel goed indekken natuurlijk Wat zijn verder zaken die ik moet opnemen, of rekening mee moet houden? Alle tips zijn welkom!
  3. Met de omzet van het afgelopen jaar, en het gebrek aan aan vaste vestigingsplaats (werk altijd met tijdelijke huurcontracten) zit er niet heel veel waarde in de goodwill vrees ik. Daarnaast denk ik ook niet dat ik dit zou willen, aanzien ik mijn bedrijf eventueel wel nog wil gebruiken om in de toekomst om te zetten in een andere vorm Dat zou echt mijn allerlaatste optie zijn, maar so far heb ik betere opties open liggen. Momenteel denk ik er aan een deel van mijn winkel onder te verhuren aan een andere ondernemer, voor een leuke prijs, in ruil voor bezetting van mijn eigen winkel terwijl ik weg ben. Ik heb al een kandidaat die geïnteresseerd is. Ik zal hier een ander topic over openen aangezien ik hier ook nog wat vragen over heb. Bedankt voor de reacties in ieder geval!
  4. Goedemiddag, Jaren heb ik met veel plezier oude meubels en woonaccessoires uit Azie geïmporteerd en verkocht. De laatste 2 jaar is het mij langzaam steeds meer tegen gaan staan (vooral het hebben van een fysieke winkel) en ik twijfel of ik nog wel door wil gaan. Ik heb fantastische tijden gehad, mooie inkoopreizen gemaakt, een aantal leuke projecten ingericht en met fantastische unieke spullen gewerkt. Ik merk echter dat ik toe ben aan iets anders, ik ben nog maar 29, dus waarom niet. Ik wil het liefst iets gaan doen wat mij meer fysieke vrijheid geeft, minder locatie gebonden is. Gelukkig heb ik de laatste jaren ook aardig kunnen sparen. Ik wil in ieder geval ongeveer een jaartje gaan reizen, en tijdens deze reizen hier en daar op opdracht het een en ander gaan importeren. De ideeën zijn nog een beetje vaag, maar ik heb de tijd om deze tijdens de reis langzaam vorm te gaan geven. Reizen werkt inspirerend, mijn eerste reis heeft zelfs geleid tot de oprichting van mijn bedrijf. Ik wil begin volgend jaar vertrekken. Ik zie het niet zitten om iemand in te huren om de winkel over te nemen in die tijd, daarnaast zit ik na een gedwongen verhuizing ook niet op de beste plek, en heb ik de marketing door mijn gebrek aan interesse ook aardig verwaarloosd. Lang verhaal kort, ik wil er zelf niet veel werk meer aan hebben. Ik kan natuurlijk een uitverkoop organiseren met een mooie korting, maar uit ervaring blijkt dat je altijd met een aanzienlijk deel blijft zitten. Daarom overweeg ik mijn collectie ergens in consignatie te geven. Loods5 is ook iets waar ik aan denk, maar met nog zo'n 100 m3 op voorraad en een huurprijs van 375 per m2 per jaar, plus 15% van de omzet zie ik dat niet erg winstgevend zijn. Daarnaast kan ik daar moeilijk downsizen als de collectie krimpt, je huurt namelijk gewoon een vast oppervlakte. Ideaal zou zijn om mijn collectie bij een gevestigde winkel die deels soortgelijke producten verkoopt uit handen te geven. Ik heb een aantal winkels op het oog waar ik nog contact mee op wil nemen. Ik vrees wel dat het lastig wordt het gehele assortiment bij één locatie af te geven, maar we gaan het zien. Wat zou een interessant percentage om aan te bieden aan deze winkels? Wat zijn mijn andere opties? Kent iemand misschien nog een vergelijkbaar concept als Loods5? Wat zijn overige zaken waar ik nog rekening mee moet houden? Of hebben jullie misschien een heel andere suggestie? Al het advies is welkom. Bedankt!
  5. Goedemiddag, Met mijn bedrijf importeer en verkoop ik unieke meubels en woondecoraties. Ik verkoop momenteel nog vooral aan particulieren, maar heb ook een aantal winkels die af en toe bij mij inkopen als groothandel. Ik heb vaak zitten wikken en wegen om meer te gaan focusses op groothandel, ik was eigelijk veel te gehecht aan de producten, en de winkeliers hebben natuurlijk een aardig oog ontwikkeld. Die kiezen de mooiste items er tussenuit voor 50% van de prijs (niet altijd, maar die mogelijkheid bestaat natuurlijk). Echter ben ik er wel achter dat volume met eigen import toch ook veel kansen (maar ook meer werk) meebrengt, dus daar wil ik mij o.a ook meer op gaan focussen. Voor groothandel is 50% ex BTW redelijk gangbaar geloof ik, zo heeft de winkelier een aardige marge. Winkeliers komen (als het goed is) ook regelmatig terug, dus daardoor is het natuurlijk ook mogelijk om veel korting aan te bieden, naast het feit dat dit ook een must is natuurlijk, als je wilt dat je producten interessant zijn voor winkeliers. De laatste jaren heb ik, zonder hier in de marketing heel erg op in te spelen, ook af en toe wat verkocht aan restaurants en winkels, waaronder één groot project. Momenteel ben ik bezig met een nieuwe webshop/website. Het geeft mij eigenlijk veel meer trots en voldoening om onze producten te leveren aan restaurants en winkels, openbare plekken waar je de items nog eens terug kan zien en kan bijdragen aan het geheel. Daarom wil ik mij hier meer op gaan focussen en komen er op de nieuwe website specifieke pagina's om dit soort bedrijven aan te trekken. Nu ben ik een beetje zoekende naar wat een passende kortingstrategie zou zijn voor deze bedrijven/grote orders. Iets wat voor beide kanten interessant is. De groothandelkorting (50% ex) is voor mij alleen interessant om aan winkeliers aan te bieden, aangezien die vaak lang klant blijven en vaak terugkomen. Een restaurant is, als eenmaal ingericht, voorlopig wel even klaar. Particulieren verwachten ook vaak korting bij grote orders. Wat zou een goede balans zijn? Ik zit te denken aan een staffelkorting per order bedrag oid. Ik heb wel veel producten die tussen de 2 a 3000 kosten, dus bij welk bedrag zou ik moeten beginnen met de korting? Als ik bvb 5 a 10% aanbied vanaf 2000 (ik noem maar iets), dan zijn er veel producten die per definitie al in de aanbieding zijn, ongeacht verder ordervolume. Ik heb ook een aantal goedkope items vanaf €5, dus een staffelkorting vanaf x aantal producten is misschien ook niet perfect? Hopelijk kunnen jullie enige richting geven. Thanks!
  6. Bedankt voor de reacties! Het gaat hier zoals @Hans van den Bergh al aangeeft om advies betreft het kiezen van een locatie (binnenstad of industriegebied), niet om vraag en aanbod :) In het contract is opgenomen dat er geen contact gezocht mag worden met de eigenaar, het leek er ook op dat het eerder herontwikkeld zou worden dan regulier verhuurd. Ik heb een backup locatie waar ik in geval van nood direct en voor een leuke prijs in kan, die optie is er dus. Echter gaat het hier om een minder goed bereikbare locatie in een niet aantrekkelijke stad. Ook heb ik de afgelopen 2 jaar veel rond gekeken maar vrijwel alles zou een stap achteruit zijn, dus ben ik hier blijven zitten. Ik heb een aantal leuke pandjes gezien van +350 m2 in de binnenstad, die vaak al een half jaar of langer te huur staan (+/- €12.000 p/m). Bij één heb ik nog een verzoek in behandeling staan om deze voor een aantrekkelijkere prijs tijdelijk te mogen bezetten. De rest stond er voor open, maar dan nog voor zo'n 7000 p/m. Vorig jaar was de webshop goed voor zo'n 30% van de omzet, dit jaar is dat tot nu toe 50% (mede dankzij de lockdown en winkelsluiting begin dit jaar). Het gemiddelde aankoopbedrag ligt online wel een stuk lager, voor de grote aankopen komen mensen over het algemeen toch het liefst naar de winkel. @Roel J Bedankt voor je uitgebreide reactie, ik neem later even de tijd hier op te reageren ;)
  7. Ruim 2 jaar hebben wij antikraak op een mooie locatie een winkelruimte van zo'n 350m2 mogen gebruiken. Het zag er naar uit dat wij hier nog wel een tijdje konden verblijven, maar helaas heeft de eigenaar besloten de ruimte regulier te verhuren. Dit overigens zonder ons een eerste optie tot reguliere huur aan te bieden. Hoe dan ook moeten wij het pand binnen een maand, en mogelijk eerder al verlaten. We zijn dus met spoed op zoek naar een nieuwe locatie, wat zeer waarschijnlijk zal betekenen dat we er op achteruit gaan én meer huur zullen moeten betalen. De eisen zijn als volgt: - Regio Haarlem/Amsterdam/Aalsmeer of Utrecht (i.v.m bereikbaarheid en reistijd) - Minimaal 300 m2, liefst +/- 500 - Prijs +/-€2000 p/m - Bedrijfshal of winkel Het aanbod wat aan deze eisen voldoet is nogal beperkt, en veel tijd is er dus ook niet. Een winkelruimte in de binnenstad ga je sws niet vinden voor deze prijs, daarom kijk ik momenteel vooral naar een bedrijfshal ergens langs de snelweg. Momenteel zitten we zo goed als in de binnenstad, hoewel het geen doorloop locatie is en de meeste klanten ons al online vinden, vind ik het toch eng de stap te maken naar een meer afgelegen locatie. Op die manier ben je toch wel écht 100% afhankelijk van online marketing, en mensen die een auto hebben om je winkel te bezoeken. We hebben een webshop, maar we verkopen een product dat veel mensen toch liever eerst in het echt willen bekijken. Wat denken jullie?
  8. Hmm, het lijkt in de praktijk dus niets meer dan een over gecompliceerde regeling die het daadwerkelijke verschil niet goed maakt. Had ik de afgelopen 3 jaar écht per jaar het gemiddelde verdiend dan had ik nog steeds een stuk minder belasting betaald dan met deze regeling...
  9. Goedenavond, In een ander topic ben ik gewezen op de middeling. Dit klinkt in eerste instantie ideaal, ik ben namelijk zelf al eerder tot de conclusie gekomen dat als in in 2019 wat meer verdiend had, en in 2020 wat minder, ik een stuk minder IB had moeten afdragen. Er zijn echter een aantal zaken die ik niet helemaal begrijp in het voorbeeld van de belastingdienst, en mijn eigen berekeningen. Zie voorbeeld belastingdienst hier Er lijkt dat er in dit voorbeeld helemaal geen rekening gehouden wordt met de zelfstandigenaftrek, startersaftrek en MKB winstvrijstelling. Als ik een winst behaal van €20.000, dan betaal ik daar zeker geen €7000 IB over... Berekening met de volgende cijfers: 2018: €1.600 2019: €26.000 2020: €80.000 Totaal €107.600 Hier heb ik grofweg €29.000 IB en ZVW over betaald, waarvan het grootste deel over 2020 Met middeling kom ik uit op €35.866 per jaar Als ik dit inkomen pak en doorvoer op Bereken het kom ik uit op € 3.137 IB en € 1.285 ZVW per jaar, over de laatste 3 jaar totaal dus € 13.266. Dan zou ik €15.734 terug moeten krijgen. Klopt deze berekening? Zo niet, kan iemand mij uitleggen waarom er in het voorbeeld van de belastingdienst geen rekening gehouden wordt met de aftrekposten en winstvrijstelling? Ik snap het niet meer namelijk
  10. Die wordt pas betaald op het moment dat je winst van de BV naar privé overschrijft toch? We gaan een beetje off-topic, maar om nog even terug te komen op middeling: Ik heb de laatste 3 jaar 29k aan IB betaald. Zou ik de winst bij elkaar optellen en delen door 3, dan zou ik met de MKB winstvrijstelling, startersaftrek etc volgens "Bereken het" €3250 per jaar x 3 = €9750 betaald moeten hebben. Een behoorlijk verschil! Ik neem aan dat je de startersaftrek en MKB winst vrijstelling ook mee mag nemen met je middelingsinkomen? Of maak ik nu wel een rekenfout? Het eerste jaar heb ik de startersaftrek trouwens niet kunnen gebruiken omdat er niet veel was om iets vanaf te trekken ;)
  11. Deze aanvulling had ik even gemist in mijn reactie, bedankt voor de aanvulling.
  12. Zo werkt dat inderdaad bij een eenmanszaak, maar bij een BV wordt de belasting pas geheven over de winst als deze wordt uitgekeerd toch? (Naast de IB over het verplichte salaris dan) Ik zal me hier nog eens in verdiepen idd. Alleen zijn mijn grootste investeringen momenteel de inkoop van voorraad. Dat kost me alles bij elkaar zo'n 30k per keer. Een deel daarvan zijn directe kosten (transport, fee's en inpakkosten), maar het grootste deel blijft activa tot het verkocht is, dan pas worden het kosten. Dit zal dus niet gelden als investering. Alle overige kosten die ik maak zijn ook directe kosten en geen investeringen als dure machine's, computers of de aankoop van een bedrijfspand. Dat ga ik eens berekenen, aangezien ik nog niet lang bezig bent zit er behoorlijk wat verschil tussen jaar 1, 2 en 3. In jaar 2 was de winst 20x die van jaar 1, en in jaar 3 3,5 x jaar 2. In het eerste en 2e jaar betaalde ik echter nog amper IB, in jaar 3 erg veel. Het zou het dus ook kunnen dat ik op hetzelfde uit kom.
  13. Goedemiddag, Stel ik maak 80k winst, dan betaal ik dus €25.000 aan IB en ZVW, terwijl ik mezelf maar €24.000 uitkeer in een jaar. Zou ik de IB pas betalen wanneer je de winst ook uitkeert dan betaal ik dus in eerste instantie over die 24k enkel €695 aan ZVW en heb ik dus €24.000 extra om te inversteren in bijvoorbeeld extra voorraad. Is er naast een BV nog een andere mogelijkheid om de IB pas te betalen op het moment dat je de winst ook daadwerkelijk uitkeert? Of maak ik een fatale rekenfout hier? Ik besef dat de IB vroeg of laat betaald moet worden, maar door dit uit te stellen kun je hier wel meer winst mee genereren..
  14. Goedemiddag, Wij importeren en verkopen antiek uit India. Sinds vorig jaar verkopen wij op aanraden van de boekhouder sommige items tegen 9%. Dit zou mogen voor items die 100 jaar oud zijn. Omdat ik ergens toch bang ben dat de belastingdienst bij controle moeilijk zou kunnen gaan doen reken ik het 9% tarief momenteel alleen bij items waarvan het écht duidelijk is dat het om antiek gaat. Deuren bijvoorbeeld, gesloopte panden waar wij de deuren uit op kopen zijn absoluut 100 jaar of ouder. Voor meubels ligt het wat lastiger, die zijn wat lastiger te dateren. Ik denk dat zeker 70% van wat wij verkopen wel 100 jaar of ouder is, de rest is "vintage". Het liefst zou ik al deze items natuurlijk verkopen tegen 9%, maar ben toch bang daar problemen mee te krijgen. Wat voor bewijs van antiek zal de belastingdienst bij controle vragen?
  15. Een troost misschien dat je het geld in ieder geval niet verkwist hebt aan onnodige luxe. Maakt het verder niet minder vervelend. In je eerste post heb je het over de IB van de afgelopen jaren, maar hier over €27.000. Heb je enkel over 2019 niets betaald, of lopen er schulden van meerdere jaren? Loopt de zaak nog met de cijfers die je noemde? Dan lijkt me €27.000 nog wel te overzien? Mits je in termijnen zou mogen betalen natuurlijk. Naar aanleiding van dit topic ben ik alles zelf eens écht goed gaan uitzoeken, blijkbaar heb ik ook een flink bedrag open staan. In 2019 en 2020 ontving ik nog bijna de max huur en zorgtoeslag terwijl ik daar beide jaren geen recht op had. Dit jaar begon de boel echter pas echt te lopen. Al met al (inclusief IB 2020) moet ik nu zo'n €45.000 overmaken. Hoewel ik zelf gelukkig alles gespaard heb is het toch een flinke klap. Je hebt opeens een stuk minder spaargeld dan je dacht. Natuurlijk wist ik dat ik dit jaar aan de beurt was qua IB, maar dat het zoveel zou zijn...
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.