Jump to content

Globetrotter

Junior
 • Content Count

  6
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

Company info

 • Location
  Portsmouth (en af en toe elders, zoals Amsterdam)
 • Branch
  Financiering & bankwezen
 • Branch 2
  Zorg & welzijn
 • Branch 3
  Personeel & opleidingen
 • Website address
 1. "hulp zal moeten zoeken en iemand in vertrouwen zou MOETEN nemen om op het juiste pad te komen" De term "confidentiality agreement" heb ik je nog niet zien noemen. Als je met een professioneel bureau praat, komen zij waarschijnlijk automatisch daarmee op de proppen, maar het is goed om zelf wat bij de hand te hebben, ook voor als je met iemand anders gaat praten. (Correctie: wel genoemd, zag ik later. Sorry.) Verder is een goede oefening om een idee in de vorm van een patent op te gaan schrijven. Heb je dat al gedaan? (Zo te horen wel, maar ik kan het mis hebben.) Soms loop je daardoor namelijk nog tegen andere toepassingen van je idee aan... of loop je ergens vast.
 2. Toevallig was ik net in Nederland, maar uiteraard is het voor mij wat lastiger om te netwerken in persoon. Uit het oog - of gewoon letterlijk "over de grens" - is uit het hart, voor sommigen. Daartegenover zijn er anderen die het juist een plus vinden dat ik in een andere bubbel verkeer, en daardoor onpartijdig kan zijn (bijv. bij evaluatie van onderzoek of ontwikkelde methoden). Je schreef "Brexit-gevolgen?" Zou er 1 persoon bestaan die al weet wat Brexit gaat brengen, dan? ::) Veel EU-burgers hebben het VK inmiddels verlaten, namen het zekere voor het onzekere, en er zijn ook Britten die vanwege Brexit en de verharde sfeer naar bijvoorbeeld Denemarken verhuizen. Voor Nederlandse bedrijven die goederen veel naar het VK leveren, kan Brexit grote gevolgen gaan hebben. Maar misschien ook niet. Hoe plan je in hemelsnaam voor zoiets vaags? Ga je op zoek naar een douane-agent, of naar iemand die jouw populairste artikelen in voorraad kan gaan nemen en vanuit Engeland voor je kan versturen? Of wacht je af en doe je niets omdat het toch nog wel wat jaartjes zal gaan duren voor er echt wat verandert? Brexit schept ook bubbels, ja.
 3. Kijk eens of je met dat walnotenextract ook op een natuurlijke manier haar kunt kleuren?
 4. Misschien zie ik het over het hoofd, maar ik lees niet dat deze Ltd in Nederland formeel een vestiging zou hebben en bij de KvK zou worden ingeschreven. Je bent geen co-owner van een Ltd maar Company Director in dienst van de Ltd. Je lijkt echter misschien te denken als een "sole trader"/ZZPer? Ik heb zelf onder meer een Ltd in Engeland, waar ik woon, maar ik ken ook twee partners met verschillende nationaliteiten die geen van beide Britten zijn (Nederlands en Frans) en in Engeland een LLP hebben. Hebben jullie al naar een LLP gekeken? Misschien pakt dat beter voor jullie uit. Dat een van jullie in Engeland woont, is goed want dan kun je waarschijnlijk veel makkelijker in Engeland een bankrekening voor je Ltd of LLP openen. Denk er ook aan dat Brexit eraan komt.
 5. Hebben meer ondernemers in Nederland die ervaring van Mathias, dat er tegenwoordig (ten opzichte van wanneer eigenlijk?) minder vertrouwen is en men daarom liever werkt met mensen uit de directe geografische omgeving? Mij lijkt dat het ook een hoop te maken heeft met wat je precies doet. Ik ben zelf met mijn bedrijf vanuit Amsterdam naar Engeland vertrokken en daarna toch voor veel opdrachtgevers in Nederland blijven werken. Ik wil dat graag blijven doen. Een en ander gaat weliswaar heel vaak via via, dus via iemand die al vertrouwd is en mij aanbeveelt. Dat komt misschien op hetzelfde neer. Dat is niets nieuws. En over filterbubbels gesproken, die heb je offline natuurlijk net zo goed en daar bestaan ze al heel lang. Je hebt dat heel globaal met landen, waarbij elk land een bubbel is, maar ook gewoon door de mensen die je om je heen verzamelt en waarmee je je biertjes drinkt.

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept