Jump to content

Bridgett

Newbee
  • Content Count

    4
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0
  1. Goedemiddag, Wij hebben een woning met 200000 euro overwaarde. Taxatiewaarde woning 400000 en er rust een hypotheek op van 200000 Nu willen wij een ander huis kopen ( kosten 375000) en tegelijkertijd een zakelijk bouwkavel kopen en daar een loods (kosten 185000) op bouwen. Kunnen wij de 200000 overwaarde verdelen over woning en de kavel+loods? , Dus ipv in de nieuwe hypotheek van de nieuwe woning te steken wat moet volgends de bijlenersregeling, deze overwaarde ook gebruiken voor de financiering van de zakelijke kavel+loods? Daardoor wordt onze privé hypotheek wel hoger maar hoeven we zakelijk minder te lenen. Verdeling zou dan bv 120000 op de woning en 80000 op de zakelijke kant. Mag dat? Of hebben we dan geen hypotheekrente aftrek meer?
  2. Wij hebben een vof. klopt de kavel is een volledig w=bouwkavel. wwonwerkkavel, er mag een bedrijfsgebouw en een bedrijfswoning op gebouwd worden.
  3. bedankt voor de antwoorden. Onze huidige woning heeft een fikse overwaarde dus dat zal waarschijnlijk wel helpen in de financiering. En ik denk ziezo niet dat de financiering een probleem wordt. Maar moeten we dan de hele aankoop ( dus privé/zakelijke grond en de te bouwen loods en woning ) op een zakelijke financiering kopen. of kan ik gewoon mijn huidige hypotheek meenemen en een stukje zakelijk en een stukje privé erbij lenen? Of kunnen wij bijvoorbeeld de grond helemaal privé kopen. Het huis privé bouwen. en dan enkel de loods een zakelijke financiering (waar we 50 procent zelf van betalen). Grond is toch niet aftrekbaar, dachten wij. Dus dan kan ik dat misschien beter privé kopen, van de overwaarde van mijn huidige woning? We hebben volgende week een afspraak bij de bank. Onze boekhouder is met vakantie dus zo lastig dat we nog niet aan hem kunnen vragen wat we fiscaal het beste kunnen doen.
  4. Hallo, Wij zijn ons aan het oriënteren op de aankoop van een woon werkkavel waar dus een bedrijfswoning en bedrijfsgebouw op gebouwd mag worden. We hebben binnen kort een afspraak bij de bank met de zakelijke adviseur van de bank en tegelijk met een gewone hypotheekadviseur van de bank. hebben elf al een beetje op internet en hier oud e site gezocht maar kan hier niet veel over vinden hoe dat kwa hypotheek gaat. De splitsing zal zijn 50/50. En de grond kost 100 euro p m2 ex btw. Dus neem aan dat ik over het privegedeelte dus wel btw betaal? Maar krijg ik nu 1 hypotheek of een bedrijfshypotheek erbij? En verreken ik later zelf ( de boekhouder) voor de belasting? Hoe pak ik dit goed aan? Of is het beter alleen de grond privé te zetten? Wij willen loods en helft van de grond dus zakelijk en privé de andere helft van de grond + bedrijfswoning. Wat zijn de mogelijkheden? Ik hoop dat het een beetje duidelijk is?

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept