Jump to content

ippon

Junior
 • Content Count

  20
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. ippon

  Leges IND

  Beste, wie weet of / onder welke omstandigheden de leges voor een verblijfsvergunning van de IND voor een zelfstandig ondernemer ondernemingskosten zijn? dank u wel.
 2. P.S.; en als ik een nieuwe dertig dagen biedt, en dat is eigenlijk het probleem, mag de afnemer dan die 30 dagen opnieuw gebruiken voor het inhoudelijk bezwaar maken tegen de factuur? Want hoewel er veel betalingen zijn verricht staat er een bedrag open dat in totaal hoger is dan de afzonderlijke facturen. Of wie kan ik hier over bellen?
 3. Goeiemorgen. Wie weet hoe het zit met fouthjes in de factuur? Ik heb dit jaar een aantal facturen met de hand aangemaakt voor buitenlandse afnemers. Daarop heb ik mijn BTW/VAT nummer geheel vergeten (4x), verkeerd afgedrukt (3x) of de suffix "B01" (7x) vergeten. Hoe kan/moet ik die corrigeren? Moet ik ook nieuwe betaaltermijnen geven als de afnemer niet meewerkt? dank u wel.
 4. Het is verder niet schimmig. Het gekke is dat ze in de VS ook for profit foundations hebben, maar dat die klant de Nederlandse stichting blijkbaar als ANBI verstaat en daarom juist die LLC vraagt.
 5. Ja klopt, maar hier: https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/btw/btw_aftrekken/privegebruik/uitsluitend_privegebruik Dan mag u de oorspronkelijke aankoopprijs verminderen met een afschrijving. Het gaat hier om een vloerkleed van 300 euro.
 6. Ja, deze heeft winstoogmerk. Dit heeft niets met die andere vraag te maken. Behalve dan dat het twee vragen zijnde relevant zijn voor de stichting.
 7. Ja, daarom, kleine zakelijke artikelen. Met een waarde beneden de 450 euro. Dus je zegt, een puntenslijper uit 2010 is in 2011 3% meer waard (inflatie)? Sorry, maar ik vind de belastingdienst.nl hier niet zo duidelijk over. Dat is meer algemeen. Onze boekhouder zegt dan meestal ' dat zie ik door de vingers' maar wat ie daarmee bedoelt weet ik ook niet.
 8. De meeste van die leningen zijn sowieso verzinsels. Dat is gewoon om onbelast inkomen te genieten. Dat het maar 50 miljoen oplevert is omdat de meesten wel tijdig wat zullen verzinnen. We zullen zien wat het oplevert, meevallers zijn de schatkist niet onbekend.
 9. Weet iemand of een Nederlandse stichting een LLC in de VS kan besturen als directeur? Dit is om onder het DGA-gebruikelijk loon uit te komen. Of mag dat niet of moet de stichting dan DGA loon ontvangen? Ik vraag dit omdat een klant in de VS liever bij een VS-LLC afneemt en wij in NL een stichting hebben. Het gebruikelijk loon geldt toch voor uiteindelijk begunstigden?
 10. Als je kosten aan het begin van het jaar zakelijk maakt voor kleine kantoorartikelen, dan mag je die artikelen toch niet in het zelfde jaar onttrekken naar privé? In het jaar daarop wel?
 11. Als alle x miljoen ondernemers dit doen: voor kerst voor 10.000 euro bij Apple / elektronica bestellen na kerst zakelijk in gebruik nemen op 1 januari terugsturen dan mogen ze samen x miljard afschrijven
 12. Bij zakelijk gebruikte consumenten- (en andere) goederen gaat er op de grens van het boekjaar, 20% van de waarde af door afschrijving. Bij zakelijke klanten kan je in je garantie daar rekening mee houden en 80% teruggeven. Bij consumenten niet vanwege de thuiswinkel garantie. Je kan de retouren normaal gesproken inboeken tegen de leverprijs maar om het boekjaar moet je ze afschrijven. Dus moet je in die periode eigenlijk de prijs verhogen als webwinkel. Duidelijker kan ik het niet maken.
 13. Dank je wel Roel, voor je begrip. Het is inderdaad dit soort voorbeelden dat ik bedoel. Goederen die ook zakelijk gebruikt kunnen worden zoals staafmixers, laptops en mobiele telefoons. Voor dat zakelijke gebruik gaat er op de grens van het boekjaar 20% aan waarde/kosten af bij de gebruiker maar bij de leverancier dan ook? Op zich maakt die overname privé of vv niet uit als er sowieso 14 dagen garantie op zit, maar dat is bij veel zaken niet zo. Bij bol.com maken ze dan inderdaad geen onderscheid.. Je zou als thuiswinkel ook kunnen zeggen, dan krijg je 80% terug.
 14. Als je bijvoorbeeld kerstgeschenken levert aan privé-personen en die krijg je in januari grotendeels terug.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept