Jump to content

ippon

Junior
 • Content Count

  25
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Een klant noemt ineens Rutte, op FB wordt hij aangehaald. Ik heb met Italianen en hun entourage vaak onzakelijke gesprekken en dan hebben we het nooit over politiek en nu wel. Ik snap niet waarom Rutte geen nee kan zeggen en tegelijk aan het imago van bedrijven denken. Ik zou hem er niet op aankijken als er geen retoriek bij te pas kwam.
 2. Wie weet of de intermediair of de airline (lvm) zelf verantwoordelijk is voor de kosten van een ticketwijziging? Ik zat dus in Japan toen de luchtvaart het voor gezien hield. Ik had via SuperSavers een ticket geboekt. JAL (de lvm) bood gratis een ticketwijziging aan en SuperSavers bood gratis een omboeking aan maar, SuperSavers stelt dat het verschil in kosten voor het ticket zelf (€4000) voor mijn rekening zijn en JAL zegt dat ik dat aan SuperSavers moet vragen. Hoe zit dit? Ik heb als privé persoon geboekt. Voor mij is het product hetzelfde: van Tokyo naar Amster
 3. Het is lastig om met Italianen zaken te doen nu. Eerder waren zij met Duitsland vrij resultaatgericht maar nu merk ik toch dat mensen daar zich belast voelen door Mark Rutte. Zoiets wordt een focal point. Merken anderen dat ook?
 4. You and us, we are business owners. On the one hand, I think we should all source as much as possible from primary EU sources now like olive oil, to prevent introduction of permanent EU transfer mechanisms (as if they aren't there yet). Asset purchases are being done by the ECB and member state banks, so I don't see market prices there at the moment. On the other hand, I wonder why The Dutch government prefers ECB asset purchases above simply buying the output from competitive businesses (while ignoring those that are heavily state subsidised)? My business would certainly be helpe
 5. ippon

  Leges IND

  Beste, wie weet of / onder welke omstandigheden de leges voor een verblijfsvergunning van de IND voor een zelfstandig ondernemer ondernemingskosten zijn? dank u wel.
 6. P.S.; en als ik een nieuwe dertig dagen biedt, en dat is eigenlijk het probleem, mag de afnemer dan die 30 dagen opnieuw gebruiken voor het inhoudelijk bezwaar maken tegen de factuur? Want hoewel er veel betalingen zijn verricht staat er een bedrag open dat in totaal hoger is dan de afzonderlijke facturen. Of wie kan ik hier over bellen?
 7. Goeiemorgen. Wie weet hoe het zit met fouthjes in de factuur? Ik heb dit jaar een aantal facturen met de hand aangemaakt voor buitenlandse afnemers. Daarop heb ik mijn BTW/VAT nummer geheel vergeten (4x), verkeerd afgedrukt (3x) of de suffix "B01" (7x) vergeten. Hoe kan/moet ik die corrigeren? Moet ik ook nieuwe betaaltermijnen geven als de afnemer niet meewerkt? dank u wel.
 8. Het is verder niet schimmig. Het gekke is dat ze in de VS ook for profit foundations hebben, maar dat die klant de Nederlandse stichting blijkbaar als ANBI verstaat en daarom juist die LLC vraagt.
 9. Ja klopt, maar hier: https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/btw/btw_aftrekken/privegebruik/uitsluitend_privegebruik Dan mag u de oorspronkelijke aankoopprijs verminderen met een afschrijving. Het gaat hier om een vloerkleed van 300 euro.
 10. Ja, deze heeft winstoogmerk. Dit heeft niets met die andere vraag te maken. Behalve dan dat het twee vragen zijnde relevant zijn voor de stichting.
 11. Ja, daarom, kleine zakelijke artikelen. Met een waarde beneden de 450 euro. Dus je zegt, een puntenslijper uit 2010 is in 2011 3% meer waard (inflatie)? Sorry, maar ik vind de belastingdienst.nl hier niet zo duidelijk over. Dat is meer algemeen. Onze boekhouder zegt dan meestal ' dat zie ik door de vingers' maar wat ie daarmee bedoelt weet ik ook niet.
 12. De meeste van die leningen zijn sowieso verzinsels. Dat is gewoon om onbelast inkomen te genieten. Dat het maar 50 miljoen oplevert is omdat de meesten wel tijdig wat zullen verzinnen. We zullen zien wat het oplevert, meevallers zijn de schatkist niet onbekend.
 13. Weet iemand of een Nederlandse stichting een LLC in de VS kan besturen als directeur? Dit is om onder het DGA-gebruikelijk loon uit te komen. Of mag dat niet of moet de stichting dan DGA loon ontvangen? Ik vraag dit omdat een klant in de VS liever bij een VS-LLC afneemt en wij in NL een stichting hebben. Het gebruikelijk loon geldt toch voor uiteindelijk begunstigden?
 14. Als je kosten aan het begin van het jaar zakelijk maakt voor kleine kantoorartikelen, dan mag je die artikelen toch niet in het zelfde jaar onttrekken naar privé? In het jaar daarop wel?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept