Jump to content

ThinCair

Newbee
 • Content Count

  3
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • Location
  Maarheeze
 • Country
  Nederland

Register

 • How did you find us:
  anders
 • You are:
  anders
 • What age group do you belong to?
  51 >
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
  innovatief ondernemen
 1. Toch weer wat wijzer geworden, maar mijn beeld is nog niet compleet. De info van UWV geeft inderdaad uitsluitsel over vanuit de WW in loondienst gaan werken of als zelfstandige. Dit is helder. Maar de opties waarin ik samen met anderen kan gaan deelnemen in een BV kan ik toch niet herleiden naar een van beide. Deze opties zijn: Ik ben DGA onder dezelfde voorwaarden als de anderen, zoals aandelen% als de anderen => komt dit voor het UWV overeen met de situatie als dat ik zelfstandige zou zijn, i.e. kom ik in dit geval in aanmerking voor de startregeling? Uit andere info op internet maak ik op dat ik ook DGA kan zijn onder voorwaarden dat ik m.b.t. WW hetzelfde wordt beoordeeld als zou ik als 'gewone werknemer' in dienst zijn. Zo ja, klopt dit? Wat zijn dan die voorwaarden? En moet dan aan mij een minimumsalaris worden uitgekeerd ook als ik < 5% van de aandelen bezit? M.a.w. wordt ik in geval 1. door het UWV gezien als zelfstandige en in geval 2. als zijnde in loondienst. ... en zijn er nog andere opties die het overwegen waard zijn?
 2. Omdat er dan sprake zou zijn van een startsituatie kan er onder bepaalde voorwaarden van het gebruikelijk loon worden afgeweken.
 3. Dank voor de reactie. Met behoud van WW-rechten bedoel ik optie 3, i.e. aanvulling vanuit WW bij lager salaris.
 4. Voor mij doet zich de mogelijkheid voor om met anderen een BV op te richten. Zelf zit ik nu in de WW. Gezien mijn situatie, o.a. nog te weinig financiële buffer, wil ik dit graag doen met behoud van mijn WW-rechten. Uit diverse informatie meen ik op te maken dat dat onder andere mogelijk is als: Mijn aandelenpercentage lager is dan van anderen Ik een positie heb als werknemer, i.e. er worden sociale premies voor me afgedragen Ik niet zelf mijn ontslag kan bepalen Mijn vragen hierover zijn: Zijn er behalve de 3 bovengenoemde items nog meer aspecten om mee rekening te houden? Wordt mijn salaris door het UWV aangevuld tot maximaal 87,5% van mijn oude salaris? Heb ik toestemming van het UWV nodig om vanuit WW deel te nemen in zo'n BV? Eist het UWV dat er een minimum salaris aan me wordt uitgekeerd? Hoe zit het met mijn WW rechten als ik binnen 26 weken weer werkeloos wordt? Hoe zit het met mijn WW rechten als ik weer werkeloos na langer dan 26 weken bij de BV in dienst te zijn geweest?

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept