Jump to content

Ties Coolen

Newbee
 • Content Count

  5
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  36-40
 • You are primarily interested in:
  internationaal ondernemen
  columns en algemene informatie

Company info

Vision

 • I'm looking for people who
  ondernemen of willen ondernemen in China, India of Vietnam (souricing, inkoop & import).
 1. Poorly made in China, waar gaat het mis? --> http://china2025.nl/poorly-made-in-china-waar-gaat-het-mis/
 2. Extra kleine correctie; naast FOB en zeevrachtkosten worden er ook invoerrechten over de (eventuele) verzekering geheven.
 3. Wij adviseren meestal om op basis FOB in te kopen. Dan houd je zelfcontrole op zowel de kosten, de planning als de afhandeling van je transport/import. Uiteraard betaal je invoerrechten (importheffing) over FOB- of CIF-waarde. Dit geldt eveneens voor de BTW, als bedrijf kun je deze BTW ook weer terugvorderen, beter is om een btw-verleggingsregeling aan te vragen, dan hoef je de BTW niet vooruit te financieren. Let op dat je correcte betalings- en leveringscondities afstemt, dit kan middels een goed inkoopcontract en zekerheid over de kwaliteit kan via een professionele kwaliteitscontrole. Vooraf alles goed inrichten is een pre om risico’s te minimaliseren. China is complex, maar er zijn China inkoopdeskundige die je daarmee kunnen helpen. Als we je ‘Proforma Invoice’ mogen inzien, kunnen we je voorzien van overige raad & daad. Succes!
 4. QC Vietnam (Quality Control Vietnam) is er ook me bekend.
 5. Belangrijk en nog altijd actueel: U laat goederen produceren in China, maar deze moeten voldoen aan uw kwaliteitseisen. Dan is het inderdaad verstandig om een kwaliteitscontrole uit te voeren in China voordat de producten verscheept worden, een Pre-Shipment Inspection is dan zeker aan te raden. Daarnaast kunt u kiezen uit verschillende kwaliteitsinspecties op verschillende momenten van de het productieproces. Grip op kwaliteit en correctheid van producten die u importeert is zeker een must. Kwaliteitsissues zijn en blijven een grote zorg (uitdaging) voor vele importeurs, middels inspecties zijn deze risico’s te minimaliseren. Van belang is dat deze controles worden uitgevoerd door opgeleide kwaliteitsingenieurs die ook de juiste expertise hebben van het desbetreffende product. Natuurlijk moet betrouwbaarheid van de inspecteur centraal staan, werk met een inspectiebedrijf en vraag naar de gedragscode en ethische code die ze hanteren en hoe hun QC-team is ingericht. M.b.t. de kosten voor een kwaliteitsinspectie lopen uiteen, goedkoop is vaak ook duurkoop. Prijs wordt bepaald door tijdsbesteding van een dag-inspectie, tijdbesteding voor het maken van een inspectierapport en eventueel vervolgadvies om problemen op te lossen of te voorkomen. Daarnaast is de reputatie van het inspectiebureau, kennis over specifieke producten, aftersales en locatie van de fabriek/producent i.v.m. reistijd en reiskosten medebepalende factoren voor een inspectietarief. Kennis in China, aanspreekpunt in Nederland zijn in deze dan ook zeker aan te raden.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept