Jump to content

Lucas777

Junior
 • Content Count

  14
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  36-40
 • You are primarily interested in:
  financiering
  juridische en fiscale zaken
  innovatief ondernemen
  internationaal ondernemen
  expert advies
 1. Banklening > Kost je alleen tijd bij de aanvraag t/m acceptatie (er vanuit gaande dat je je rente/aflossing tijdig betaalt) Crowdfunding > Kost je meer bedenk&maaktijd voor een marketing-story op internet, en staat eeuwig op het net dus moet je goed over nadenken, daarnaast spreken mensen je er op aan en moet je dus meer sociaal doen (online of offline) Privelening > Kost je jaren vooraf en jaren achteraf sociaal doen met ze Waarom zonder vastgoed? - omdat vastgoed financieren makkelijk is, en weinig met de business te maken heeft (behalve dat die algemeen gezond moet zijn), meer met het object zelf Waarom geen ZZP-ers/eenmanszaken? - omdat dat meer een soort werknemers met salaris zijn, en/f geen verkoopbare business, is van een persoon afhankelijk. Mijn vraag hier is voor een echte self-sufficient business (niet van de ondernemer afhankelijk), vandaar dat ik stelde > 1 miljoen omzet.
 2. Thanks, ik zag dat per bedrijfstak niet zo snel staan, maar ik ga dat deze week eens goed lezen. Waarom bankleningen? 1. omdat dat moeilijker is dan andere financieringsvormen (als dat lukt, lukt alles) > het idee van de vraag was wat de beste sectoren zijn (ipv ploeteren in de slechte sectoren) 2. omdat het aantrekkelijker is (als het beschikbaar is voor je): kost geen aandelen, kost minste rente, minste storing / het is efficienter met je tijd (geen tijdverlies aan sociaal doen)
 3. Wat vind je van dit? Of zou jij het op een andere volgorde zetten? 1. sector met bijna geen compliance gevaren 2. sector met vooraf afgedekte compliance gevaren (dwz 1x bewijsbaar vooraf = garantie, en niet constant monitoren tijdens de looptijd) 3. mate van schaalbaarheid (die realistisch mogelijk is) = combi van vraag in de markt & haalbaar plan (systeem/protocol/process) om eraan te voldoen. 4. mate van reeds behaalde winst in laatste boekjaar en liefst in laatste 3 boekjaren 5. mate van gevaar van nieuwe aanbieders op de markt = omgekeerd de mate van monopolie-positie / schaarste van aanbieders op de markt = specialisme / expertise / geheime kennis / ervaring = grote drempel voor nieuwkomers (zoals veel tijd/geld/beginnersfouten/externe-hulp investeren voor nieuwkomers) in de bottom-5: 1. sector met grote compliance gevaren die niet vooraf afgedekt kunnen worden (dwz moeten doorlopend gemonitord worden tijdens de looptijd, of kunnen helemaal niet effectief gecontroleerd worden)
 4. verkopen aan bedrijven (B2B) is makkelijker, verkopen aan consumenten (B2C) is moeilijker , klopt dit?
 5. Ik heb zelf ervaren dat dit in de top-5 staat: 1 IT sector qua basis support services van detachering tot aanneming van werk (NIET: zelf een nieuw onbewezen product ontwikkelen voor eigen rekening, maar WEL: dat voor andere mensen bouwen tegen betaling) 2 detachering & aanneming van werk in het algemeen (o.a. in bouw sector), mits bewijsbaar gecertificeerd volgens alle eisen/normen. Mijn conclusies daaruit: 1. Sectoren met minder compliance gevaren (NEN-normen en andere regels) zijn makkelijker. (zoals IT). Sectoren met meer compliance gevaren geven meer weerstand (zoals bouw). Weerstand is op zich niet aanwezig als je alle certificeringen makkelijk kan bewijzen, dan is het weer makkelijk (als de certificeringen 100% garantie geven). 2. Sectoren met meer in-house ervaring/expertise (meer techniek, meer specialisatie),zijn makkelijker dan sectoren met weinig in-house ervaring/expertise. Hoe meet je dat precies? Mij lijkt de conclusie: Dat het werk niet door iedereen gedaan kan worden, dwz je hebt eigenlijk een soort monopolie op je specialisme. Hoe minder specialisten op jouw specialisme hoe meer monopolie. Ik denkt dat meer ervaring/expertise=meer monopolie, het gaat concreet daarom. Dus in welke sectoren heb je monopolie? In speciale techniek. In iets wat weinig andere bedrijven kunnen. Ik heb zelf ervaren dat dit in de bottom-5 staat: - Iets commercieels met woningverhuur doen in de grote steden (verhuurmakelaar & beheer/doorverhuur e.d.) zonder het te bezitten (andermans vastgoed), waarvan ik zelf concludeer dat het is ivm compliance gevaren.
 6. Vind je dit onderwerp een verkeerde vraag? Of bedoel je wat anders?
 7. ik heb je een prive bericht gestuurd hierover
 8. Vanuit welke wet heb jij dan met PSD2 te maken? Alleen stripe heeft daar mee te maken, en is ook gewoon bang dat jij rot-leveranciers wellicht zal aanbieden en dat ze alles moeten refunden, daarom willen ze geld afschermen/blokkeren (ringfencen heet dat), denk ik? Gaat het daar niet meer om?
 9. OuweJoop, als zij de tour operator zijn, dan ben jij het dus niet? Dan ben jij slechts agency/bemiddelaar? Je bent niet echt duidelijk. Verkopen (verkoopfactuur van jou aan klant) betekent op zich dat jij de hele boel uit je eigen naam aanbiedt aan de klant (dan ben jij de tour operator, en zijn zij de onderaannemer/sub-operator waar jij inkoopt) Maar misschien bedoel je dat je het verkoopt als een agent vanuit de naam van een ander, dwz dat jij niet verantwoordelijk bent voor de afhandeling/service/claims, en alleen zij.
 10. Heel erg dank, uiteraard is dat zeer belangrijk. En ook heel mooi dat je de volgorde opschrijft, helpt enorm. Maar toch blijft het ook een interessante vraag welke sectoren er wat makkelijker inglijden tegenwoordig en bij welke sectoren je direct weerstand kan verwachten ? Mag ik het dan zo proberen: Wat zijn op dit moment "meestal" de stereotype stabiele markten en/of groeimarkten?
 11. Hallo mede-ondernemers, Dit gaat over: - Bedrijfsleningen aan B.V.'s met omzet ±1 miljoen of meer per jaar. (Geen eenmanszaken/ZZP-ers). - Bedrijfsleningen gebaseerd op de business, zonder vastgoed als onderpand (Geen hypotheken). Wat is tegenwoordig de top-5 sub-sectoren (qua handelsactiviteiten) waar banken GRAAG een bedrijfslening aan geven? - Wat zijn de "parels" voor de bank tegenwoordig? - Welke businesses willen ze echt heel graag hebben? Of anders andersom de bottom-5: wat zijn de meest ongewenste handelsactiviteiten? - Cryptocurrencies waarschijnlijk, maar wat is nog meer zeer zeker geen kandidaat voor financiering? (Je mag er ook meer dan 5 opnoemen natuurlijk, alle suggesties welkom) Misschien iemand die bedrijfsfinancieringen verkoopt/adviseert die daar verstand van heeft? Of misschien iemand die een lening heeft afgesloten en persoonlijke ervaring wil delen qua moeilijk/makkelijk? Het leek me een leuke vraag, niet alleen voor mezelf, maar voor alle lezers van dit forum. Het kan nieuwe ondernemers helpen kiezen, of ondernemers die teveel doen en een keuze moeten maken. Je kan je beter op een business concentreren die wel gewenst is immers, dan is het leven makkelijker dan ploeteren op een door de wereld ongewenste bedrijfstak groeten, Lucas
 12. Wat heb je precies met PSD2 te maken dan? Je bedoelt dat Stripe (niet jouw bedrijf) met PSD2 te maken heeft denk ik? Als je een agency/bemiddelaar bent (als de lokale operator rechtstreeks aan de reiziger factureert (ongeacht of de betaling ook zo gaat), en jij je commissie aan de operator factureert) dan mag je gewoon geld aannemen van klanten zonder PSD2 moeilijkheden volgens mij? Of heb jij andere info?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept