Jump to content

mememe

Junior
 • Content Count

  6
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  student
 1. Ja dat klopt, mijn Nederlands is niet zo goed. Hoewel ik een ZZP heb. Ja, de Duitse klant heeft een BTW ID. --- Ik zal proberen om meer te zoeken over het omrekenen van de USD naar EUR, maar op het moment van factureren lijkt dat redelijk.
 2. Sorry voor mijn slechte Nederlands. Ik heb een ZZP gemaakt. Ik heb sindsdien minder dan 1K gemaakt, dus het gaat nogal langzaam omdat ik een fulltime baan heb.
 3. In mei ben ik begonnen met freelancen bij Upwork. Ik heb hiervoor een ZPP gemaakt. Bij Upwork is alles in USD en nemen ze tot 20% als vergoeding voor alles wat je verdient. Ik kan het geld dat ik op mijn rekening heb opnemen en ze zullen worden omgezet in EUR (geloof ik). Maar op dit moment is het geld op mijn Upwork-account USD (momenteel ~ $ 900). Ik heb een e-mail van belastingdienst.nl ontvangen om mijn btw-aangifte in te dienen. Vraag 1: Moet ik mijn inkomen nu aangeven (op de een of andere manier de USD omzetten in EUR), of pas nadat het geld op mijn b
 4. Bedankt iedereen voor de geweldige antwoorden, uiteindelijk heb ik besloten om een ZZP te doen. De belangrijkste reden om een BV te willen is dat BV er beter uitziet op de factuur.
 5. bedankt iedereen voor de feedback. Om mijn situatie te verduidelijken, ik ben in loondienst maar ik zou graag mijn eigen BV willen starten. Ik zal een dienst aan bedrijven verkopen, maar omdat ik niet veel tijd heb om eraan te werken, verwacht ik het eerste jaar niet veel verkopen. ik verkoop bijvoorbeeld 1 dienst per maand aan 400eur aan een bedrijf. wat ik echt wilde weten, is een BV in dit geval mogelijk?
 6. Hallo, ik heb hier geplakt wat ik heb gelezen over het starten van mijn eigen BV. Mijn vraag is, wat gebeurt er als ik het eerste jaar minder dan 5000 eur inkomen heb, en dat investeer ik ook weer terug in het bedrijf. Hoe kan ik mezelf een salaris betalen? Ik zou graag een B.V willen openen, maar mezelf geen salaris betalen als ik geen geld verdien. Is dat mogelijk? Als directeur-grootaandeelhouder (dga) ben je in dienst bij jouw bv en ben je verplicht jezelf loon uit te betalen. Dit moet een gebruikelijk salaris zijn (de gebruikelijk-loonregeling), waaraan jaarlijks door de Belas
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept