Jump to content

mememe

Newbee
  • Content Count

    2
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

  • You are:
    student
  1. bedankt iedereen voor de feedback. Om mijn situatie te verduidelijken, ik ben in loondienst maar ik zou graag mijn eigen BV willen starten. Ik zal een dienst aan bedrijven verkopen, maar omdat ik niet veel tijd heb om eraan te werken, verwacht ik het eerste jaar niet veel verkopen. ik verkoop bijvoorbeeld 1 dienst per maand aan 400eur aan een bedrijf. wat ik echt wilde weten, is een BV in dit geval mogelijk?
  2. Hallo, ik heb hier geplakt wat ik heb gelezen over het starten van mijn eigen BV. Mijn vraag is, wat gebeurt er als ik het eerste jaar minder dan 5000 eur inkomen heb, en dat investeer ik ook weer terug in het bedrijf. Hoe kan ik mezelf een salaris betalen? Ik zou graag een B.V willen openen, maar mezelf geen salaris betalen als ik geen geld verdien. Is dat mogelijk? Als directeur-grootaandeelhouder (dga) ben je in dienst bij jouw bv en ben je verplicht jezelf loon uit te betalen. Dit moet een gebruikelijk salaris zijn (de gebruikelijk-loonregeling), waaraan jaarlijks door de Belastingdienst een minimum wordt gesteld. Het is het hoogste bedrag van een van de volgende bedragen: Het hoogste loon binnen het bedrijf 75% van het loon uit de meest vergelijkbare dienstbetrekking Ten minste € 45.000 Deze regel is in het leven geroepen om te voorkomen dat een dga zichzelf een laag loon uitkeert om belastingvoordeel via een dividenduitkering te verkrijgen.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept