Barr76

Junior
  • Aantal berichten

    23
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Barr76

  1. @DaMedia wederom volledig met uw reactie eens. Maar daar had ik ook al rekening mee gehouden. In het geval van de site van mijn collega: de betreffende domeinnaam is in de eerste week van 2018 geregistreerd. Het lijkt me dus compleet overbodig om met zo'n "verse" site nog met versie 7.0.33 te leuren. Daarnaast ben je als webshop, naar mijn beste weten :), ook verplicht om voor een veilige website te zorgen. Geld danwel kosten is geen argument, dan moet je geen webshop beginnen.
  2. @Norbert BakkerHet ondergeschoven kindje is absoluut waar, niets tegen in te brengen. (vorige week was er nog leuk een item in het nieuws, nationale crisis in aantocht i.v.m cybersecurity, bedrijven die plat komen te liggen etc) Ik vrees dat de ogen bij de ondernemers nog niet open gaan. Inzake het zelf maken en onderhouden van de website, dat kan tot valse veiligheid leiden. Geheel mee eens. Ik ben géén cybersecurity expert maar ik lees me behoorlijk in en ik durf te stellen dat mijn site in elk geval in de basis (en meer ;) ) op de orde heeft (zoals bijv. bovengenoemde security headers) Het lijkt me dat een extern bedrijf juist méér een valse veiligheid biedt. Ik weet wat ik doe en gedaan heb. Je betaalt er voor, je gaat er vanuit dat die jongens hun werk doen...daar zijn ze tenslotte voor. Het blijkt dat ze de voorkant altijd wel leuk maken, de rest doet er niet toe. Even iets offtopic: ga voor de lol eens rondneuzen in het portfolio van diverse webbouwers en kijk eens in hoeverre er voldaan is aan de wettelijke eisen m.b.t. een webshop welke die firma gemaakt heeft. Een webshop laten voldoen aan de wettelijke eisen (daar zijn die firma's toch óók voor??) is vrijwel altijd al teveel moeite voor zo'n webknutselaar. Laat staan dat er aandacht besteed wordt aan beveiliging. (ik hoor van diverse webbouwers dat ze er óf geen weet van hebben (klant wil een site, die krijgt hij) of dat de webbouwers wel weet van de regels hebben "maar de klant vraagt er niet om" en dat soort onzinsmoesjes. De klant komt volgens mij juist bij de webbouwer omdat hij dat soort zaken niet weet) Ik had afgelopen weekend een collega uit het midden van het land op de koffie, heb nadien even zijn site bekeken...naar eigen zeggen is én was hij doorlopend veel geld kwijt aan onderhoud en security van zijn site...en dan zie je PHP versie 7.0.33 (oude versie en dan ook nog eens zichtbaar welke PHP je hebt..dat zijn al 2 hele dikke missers) Waar betaal je dan in godnaam voor als zelfs een simpele PHP versie (bij je hosting even een vinkje omzetten van versie 7 naar versie 8, 1 minuut "werk") al niet bijgehouden wordt?? Dan kan je beter zelf maar aan de slag....
  3. Wellicht dat het geen geschikte vraag voor Higherlevel is. Anderzijds: in ondernemersland is het bar slecht gesteld met de veiligheid van websites/webshops, de veiligheid voor klanten en ondernemer doet er blijkbaar niet toe Ik verbaas me elke dag weer...de voorkant van een site ziet er vaak leuk uit en als je even iets verder achter de schermen kijkt dan is 't dramatisch gesteld. (daarom doe ik ook alles zelf, ik vertrouw een ander er niet op dat de site naar mijn wensen/eisen wordt gebouwd) Het is dus niet verkeerd om eens aandacht aan te geven aan de veiligheid van webshops/sites! Het groter geheel is zeker waar. Met alleen een EV SSL kom je er niet. Inzake security headers: mijn status is A, op weg naar A+ (moet alleen nog de HSTS nog even doen) Maar er zijn meer opties zoals PHP versie verbergen, login pagina verbergen (je wilt niet weten hoe vaak dat nog gewoon te vinden is) etc etc etc. Wederom: het grote geheel :) (en op de website securityheaders.com uit de post van @Ward van der Put: als je je site gaat testen: onder "scan" staat "hide results". Vink die voor het testen even aan, anders komt jouw site mét status in de lijst op de homepage van die site. )
  4. L.s, Inzake SSL beveiliging: er zijn een aantal types: DV SSL, OV SSL en EV SSL. Nu heb ik op mijn webshop DV SSL, naar ik mag aannemen het meest gebruikelijke én algemene op SSL gebied. Aangezien ik achter de schermen al geruime tijd bezig ben met de beveiliging ben ik ook aan het rondneuzen om de wat minder algemene puntjes aan te passen. Zodoende kwam ik ook op het SSL certificaat terecht. Aangezien een EV en OV SSL wat kosten met zich meebrengt vraag ik me af of het de moeite loont t.o.v. een DV SSL. Zou bijvoorbeeld een klant het uberhaupt opmerken als je een EV SSL hebt? Zijn er voordelen aan een EV SSL verbonden? (behalve wellicht iets hoger in google?) Kortom: loont het de moeite?? Wie kan er e.e.a. uit de doeken doen?
  5. Wellicht heb ik iets gemist... U zegt dat de samples zijn getest (hoe zijn die getest?), u heeft dus ergens een specifiek item gekocht/aangevraagd. Toch zoekt u naar de juiste fabrikant, dit terwijl u tóch samples heeft. (merkloos spul wellicht?) De logica ontgaat mij vooralsnog een klein beetje. Inzake Alibaba c.s.: Alibaba is naar mijn weten het zakelijke broertje van Aliexpress alwaar eenieder items per stuk kan kopen. Ik zou me eerder eens gaan afvragen of Alibaba (of een andere aanbieder) wel met de juiste keurmerkjes e.d. werkt. Ook met lichttherapie kan er ongetwijfeld genoeg mis gaan, u bent hoogstwaarschijnlijk niet op zoek naar claims van consumenten. /semi edit: ik zit net even te googlen op lichttherapie, zie ook IR en UV. Nu is UV één ding..IR is toch wel van een iets andere orde. Ik weet niet hoe goed jullie onderlegd zijn in die materie, maar ik zou op voorhand mijn vingers er niet aan branden (en al helemaal niet met Alibaba spul) Inzake de juiste fabrikanten, daar kan ik je helaas niet aan helpen.
  6. @prinsrachid "Ik heb een klacht, maar de overheid doet er toch niets mee. Dus ik geef de klacht niet door, zodat ik zeker weet dat de overheid er niets mee kan doen." Sja, als je de post/link van topicstarter in combinatie met mijn betoog even had gelezen... Mijn betoog is typisch iets wat (uiteraard) niet behandeling wordt genomen. Daarnaast is mijn betoog iets wat niet even door een helpdesk kan worden verholpen. Het probleem zit diepgeworteld en er kán wel wat tegen gedaan worden...maar de overheid wil 't blijkbaar niet. Prima, maar lazer dan ook maar al die regeltjes overboord en maak van het online shoppen dan maar formeel een wildwestcircus. Webshops c.s. hebben op dit moment even veel waarde als een hobbysjacheraartje op marktplaats: garantie onder BOGO voorwaarden (Bocht Om Garantie Om), bevalt 't niet dan heb je pech, wetgeving doet er niet toe en bij klachten doet de helpdesk van Marktplaats net zoveel als onze overheid: niets. Geen "self fulfilling prophesies" dus. (gelieve de Nederlandse taal te gebruiken...de Engelse taal klinkt vast interessanter, maar we zitten volgens mij nog steeds in Nederland. Tevens ook meer kans op taalfouten aangezien Engels niet onze moerstaal is. Prophesies is met een c. Prophecies dus.) @TwaBla(Fries?) "De reactie van een andere forumdeelnemer als 'geleuter' beschrijven is onbeleefd en onnodig agressief." Ik maak me er niet druk om...ik kan wel een schop van een ezel hebben ;) Zo'n reactie is één ding, zou hij 't direct op de man spelen dan wordt het een ander verhaal.
  7. @Marcovs inzake het bel me niet register: even uit het hoofd: dat was alleen voor particulieren, zakelijke nummers vielen volgens mij buiten de boot! dat je dus zakelijk gebeld werd verbaast me dan dus niet :) Wat betreft de vrouw en haar zorgen...ik denk dat dieven/oplichters niet zitten te wachten op o.a. (potentiele) reparatie laptops en soortgelijk. (klinkt denigrerend, maar niks ten nadele van jouw handel!!) Even wat info uit 1e hand (mijn vrouw = in 't blauw ;) ) Dieven gaan voor het snelle, waardevolle en liefst niet te traceren werk: sieraden en geld. Laptops wellicht als ze zeker weten dat 't nieuw en veel geld waard is (oftewel zo'n nieuw aangevreten appeltje, liefst met de doos er nog bij op de eettafel) Ik zou me meer zorgen maken om spookfacturen en andere (soms érg) slinkse oplichterijen dan om een inbreker!
  8. @Marcovsinzake uw prive gegevens in de Kvk: Ik ga er even gemakshalve vanuit dat u ook een website hebt. Het is niet verplicht om de Algemene Voorwaarden online te zetten, maar in geval van bijv. een offerte moet u deze wel verstrekken (/edit gemaakt, had even webshop met website verwisseld..iets andere regeltjes) In de Algemene Voorwaarden moet ook ook uw adresgegevens, bedrijfsnaam, KvK nr en BTW nummer genoemd worden. Afijn, linksom of rechtsom bent u toch verplicht om uw gegevens kenbaar te maken. (Ik werk ook vanuit huis, heb een zooi edelmetaal/kunst en andere handel ook gewoon in huis op voorraad staan. Van angst voor inbraak of anderzijds heb ik nog geen moment last gehad. Nu is e.e.a. wel zichtbaar én onzichtbaar gemerkt en beveiligd, korte lijntjes met de politie én ondergetekende is ook niet klein én bang uitgevallen etc. Daarnaast: angst is een slechte raadgever.)
  9. @Mikky Vrolijk nee, het is gewoon een constatering door de jaren heen. Om maar een simpel voorbeeld te noemen: wil je als ondernemer gebruikte sieraden of bijv. gebruiksvoorwerpen van edelmetalen verkopen dan moet elk item gekeurd zijn conform de Nederlandse wet. (bijv. zilver boven de 8 gram en goud boven de 1 gram moet gekeurd zijn voordat je dat officieel mag verkopen. Om die reden heb ik o.a. mijn eigen meesterteken om de handel te kunnen laten keuren. Nu is er bij mijn weten niemand die dat laat keuren, er zijn genoeg webshopjes die van alles aanbieden zonder enig keur...er wordt volstaan met bijv. 925 zilver, gemerkt. Kortom: iedereen doet maar wat en heeft sch*t aan de regels...controle is er ook niet op. Waarborg NL zal zo nu en dan eens een steekproefje doen, het Agentschap Telecom zal eens wat mensen benaderen die geen keurtekenplaat online hebben en dat is 't wel. Kortom: er zijn zat wetten, er wordt structureel niks mee gedaan. De ellende is: ik wil de boel wél op orde hebben, het kost mij zakken met geld (en ik ben dus ook vaak te duur) en een ander doet maar wat, verkoopt wat los en vast zit en komt er gewoon mee weg ook. Of neem het DOR register...ook dat register houd ik zo goed en zo kwaad mogelijk bij. (buiten de edelmetaal opkopers ben ik hoogstwaarschijnlijk één van de weinigen die dat register bijhoudt) En dan hoor je, ik meen vorig jaar, op het nieuws dat Grapperhaus het lumineuze idee had om heling tegen te gaan...er zou iets moeten komen van een register waar handelaren in gebruikte goederen hun inkopen moeten noteren. Ik dacht dat ie een geintje maakte, nee dus...wel, dat DOR bestaat al 100+ jaar. Dat geeft al aan dat er dus niks mee gedaan wordt en ik krijg sterk de indruk dat ik een hoop verplichte DOR administratie er bij heb terwijl er weinig tot niets mee gedaan wordt. Frustrerend. Of neem nou alle (veelal lichtelijk achterhaalde) wetgeving en eisen m.b.t. webshops. Leuk dat die regeltjes er zijn, maar ook daar wordt niks mee gedaan. Trek een willekeurige webshop uit Google en de kans is 99,7% dat zo'n site (vrijwel) niet aan de gestelde eisen voldoet. Een mooi voorbeeld zijn de Aliexpress dropshippers: retourrecht bestaat niet, er wordt gesmeten met trademarks, misleiding en ga zo maar door. Het kan allemaal hier in NL...regeltjes genoeg maar controle is ver onder het vriespunt. Dan kom ik even op de ACM, consumentenbond en meer van die clubs. De subsidies hollen achteruit, minder budget=minder actie en het zijn inmiddels meer tandenloze tijgers geworden. Zo nu en dan nog even een klein brulletje... De ACM was vorige week nog even in het nieuws: een dropshipper/oplichter was even door de AM uitgelicht want er waren wel heel veel klachten (1000+) Kortom: de ergste "ondernemers" pikken ze er even uit, wellicht om even als voorbeeld te stellen voor anderen en daarmee is 't voorlopig weer even klaar. Het hele online shoppen is daarmee ook 1 grote bende Hamvraag: Wanneer gaat o.a. de KvK en de overheid weer doen waarvoor ze bedoeld zijn? Vroeger kon je nog uit de KvK geknikkerd worden als je 't te bont maakte..er was nog controle. Tegenwoordig is 't m.i. meer geld vangen en achterover leunen. Kan er niet iets van een 3 stikes out systeem komen? 3 x verprutsen en dan is 't exit KvK nr. (Ik ben bijv. wel voorstander van het Deutsche systeem: elke site de gegevens van de directie, gevens van de website bouwer enz. enz. Mocht er een probleem zijn dan kan je direct de juiste man aan de jas trekken (daarom ben ik ook wel fan van duitse webshops, het is daar vertrouwd kopen!!) ) Afijn, wanneer wordt er eens actie ondernomen. Of is de overheid al dermate de regie kwijt dat er niks meer te redden valt?? Zo, dat moest er even uit :)
  10. Opzich nuttig als er ook daadwerkelijk wat met de aanvragen gedaan wordt. Helaas heb ik de nodige op- en aanmerkingen m.b.t. de overheid/regelgeving waar niemand iets aan wil doen. (lees: bezuinigingen, geen prioriteit etc. etc. ) Jammer maar helaas
  11. zoek een willekeurige webshop op in google en je komt al snel een zéér ruim assortiment tegen van Chinese komaf (Aliexpress, Wish, Alibaba c.s.) Meest zijn dit ordinaire dropshippers, maar die gaan ook veelal over op inkoop i.p.v. dropshippen (dit ivm o.a. veranderde BTW regels) Kortom: u klinkt als de "nieuwe" lichting dropshipper die denkt rijk te worden met Chinese rommel. Stel u zelf bijvoorbeeld eerst even de volgende vragen: * waarom zou ik bij u kopen terwijl uw aanbod voor een fractie van de prijs in China te koop is en alwaar ik dat spul ook gewoon kan kopen? * wat is uw meerwaarde t.o.v. als ik zelf in China koop?! En zoals gezegd: U bent als webshop/ondernemer verantwoordelijk voor uw assortiment. Mocht een kind iets overkomen (in het ergste geval komen te overlijden) door uw Chinese speelgoed dan heeft u een bijzonder groot probleem! U kunt zich vrijwel altijd niet beroepen op de leverancier. (er zit bijv. wel verschil in het CE en het Chinee CE keur, het ene is het Conformité Europeenne en het ander staat voor China Export ;) ) Daarnaast kán het ook zo zijn dat die Chinezen speelgoed namaken van de grote namen, mocht u dergelijk namaak materiaal verkopen dan kunt u ook een brief verwachten van een advocatenkantoor met het vriendelijke edoch onvrijwillige verzoek om bijv. €5000 over te maken en uw voorraad in te leveren. U zult ab-so-luut niet de eerste zijn die zo'n brief ontvangt. Zo zijn er zat Aliexpress dropshippers geweest die dachten snel rijk te worden met bijv. de handel in Aliepress horloges. Nu leken die klokjes nogal op Rolex en ja...dan heb je wel een probleem. Zo zijn er ook zat verhalen rondom die earpods enz. enz. Verder zijn er al wat andere punten genoemd... Kortom: ik zou nog eens goed nadenken over het ondernemersschap in deze vorm
  12. Zoals Harrie Jekkers ooit zei: "Relatietherapie...joh, hou je geld in de broekzak en haal er wat anders uit...." Werkt altijd
  13. @herman van der helm de eigen onzekerheid, dat is bij mij nou het gekke. In wat ik doe ben ik érg zeker van mijn zaak. Geen halve maatregelen, geen prutswerk, doe zoveel mogelijk alles zelf omdat een ander het niet maakt zoals ik wil en ga zo maar door. Mijn vader zei vroeger al: als je wilt dat het goed gebeurt dan moet je het zelf doen. Mijn probleem is dat ik heel erg veel veredelde prutsers met een KvK nummer zie. Ik zie genoeg troep, prutswerk, oplichters en dergelijke...en het kan en mag blijkbaar allemaal en blijkbaarbgeen hond die 't interesseert! Mijn probleem is dus helaas wel de wereld om me heen. Mijn manco is dat ik slecht met die wereld om kan gaan... mijn onzekerheid is in deze geen issue. Maar goed, ieder mens is anders en heeft op zijn eigen manier problemen.
  14. @Bob de webbouwer een 2e site, dat is toevallig iets wat ik een klein jaar terug heb gedaan :) Een afwijkende constructie, dat wel... Gezien uw naam bouwt u websites, bezwaar als ik even een privébericht stuur?
  15. Hallo @atlas1302 U onderneemt nog in het buitenland?! Verkassen naar een ander land lijkt me ook wel wat..maar ja, ik heb ook een vrouw en kind waar ik rekening mee moet houden. Het is nergens perfect, feit, maar het lijkt mij dat er landen zijn waar het er o.a. handelstechnisch wat makkelijker aan toe gaat en het leven wat soepeler is. Neem nou de klanten hier in NL (wellicht tref ik doorlopend de verkeerde): er kan geen bedankje vanaf, iedereen wil goedkoop enz. Het is niks meer aan. Vroeger hadden de turken de reputatie van afdingen, de nederlanders hebben die reputatie in factor 10 overgenomen. Doe mij maar een turk als klant. Nederlanders en de huidige mentaliteit is wat dat betreft net een open riool. Ik zit dus wel eens te denken om met de handel het maar wat internationaler te zoeken, wellicht dat daar nog wel enige (financiele) waardering bestaat voor wat je allemaal doet. Zoals reds gezegd: er zijn voor mij zoveel dingen waar ik tegen aan loop...ik snap dondersgoed dat er meer zijn die 't op welke wijze dan ook niet (meer) zien zitten
  16. @Hans van den Bergh opluchten, ach..helpen zal 't niet Betreft het vasthoudende: dat klopt wel aardig ja, ben ook wel een man van de principes (en die zet je niet even overboord). Ik wordt in elk geval knap gestoord van de hele handel en wat er mee samenhangt. (ik heb er inmiddels al een jaar of 17/18 mee van doen)
  17. Influencers, een bekende kop die met jouw product leurt. Zouden er, behoudens beïnvloedbare jongelui, mensen intrappen? Hebben de handelaren welke de influencers inhuren ook niet een lichtelijk discutabele reputatie? Om een simpel voorbeeld te noemen: de chinese paar euro variant van die Apple earpods, regelrechte zooi. Maar de influencer krijgt niet de goedkope namaak waarvoor hij/zij reclame maakt maar het echte spul. Dat wordt door de influencer getest en goedbevonden, de influencer is tevreden met het product en de klant die in het verhaal van de influencer trapt krijgt de replica meuk. Nu wil ik niet zeggen dat dat in het geval van topicstarter ook zo gaat, maar m.i. hangt die reputatie wel om de handeleran die influencers inhuren. Waarom zou je overigens ook influencers nodig hebben, een goed product is goed (een goede wijn behoeft geen krans), als je troep wilt verkopen dan moet alles uit de kast gehaald worden (en dus bijv. een influencer inhuren) Wellicht (veel) te kort door de bocht, maar ik zou mijn pecunia op een andere manier besteden.
  18. Toch even reageren op een wat ouder bericht. ik heb even wat quotes/kernwoorden uit de beginpost gejat welkoop mij van toepassing zijn: -Het zal voor veel ondernemers moeilijker worden om de zakelijke en privé-eindjes aan elkaar te knopen. - bij die bedrijven waar het steeds moeilijker wordt om de eindjes aan elkaar te knopen, loopt de psychische druk voor de ondernemer op. Minder omzet betekent keuzes maken om alle rekeningen te kunnen blijven betalen. - Ook komt soms een doorgeschoten zorgbehoefte om anderen te helpen. Een andere eigenschap is het doorzettingsvermogen van deze mensen. Ze gaan door tot het einde, elke keer weer zien ze een lichtpuntje en weten ze weer te overleven. [*]Groot gebrek aan activiteit, nergens zin in hebben, geen energie. [*]Teruggetrokken leven leiden, weinig contact met de buitenwereld. [*]Moeite hebben met het stellen van grenzen, teveel van zichzelf (weg)geven. [*]Snel wisselende stemmingen, het ene moment vol goede moed, 5 minuten later niks meer zien zitten. - Als je op dit moment doorvraagt, kan het zijn dat je ineens een stoere ondernemer ziet veranderen in een huilend hoopje mens dat het niet meer ziet zitten en eindelijk eens zijn verdriet kwijt kan. -Euforie gevolgd door zeer negatieve uitlatingen. - depressief, wantrouwen, gebrek aan eigenwaarde, gebrek aan zelfvertrouwen, gebrek aan energie, negatief denken Toevallig klapte het afelopen weekend. Ja, ik was gister die stoere ondernemer welke het huilend hoopje mens werd. Mans genoeg om toe te geven, ja. Maar er wordt in de beginpost gesproken over zelfmoord, zover ben ik niet en zover zal het ook nooit komen. Daar ben ik niet mans genoeg voor. Wel is het zo dat als ik morgen dood op de bank zou liggen, ik er geen moeite mee zou hebben. Ik zie mijn hele leven niet als nuttig, geen meerwaarde hebbend en ik acht mijzelf ook niet geschikt voor deze maatschappij. Ik ben ondernemer, momenteel gaan de zaken ruk (corona, maar "onze" sector staat dankzij de politiek ook op afbrokkelen). Terugkomend op de quotes/steekwoorden, deze zijn dus op mij van toepassing. Vreemd genoeg niet door (aankomend) faillissement (daar is geen sprake van) of andere voor de hand liggende zaken. Ik wordt letterlijk depressief van veel ondernemers om me heen alsmede de klanten, ik erger me kapot! En ik vraag me daarnaast af wat ik verkeerd doe. Ik probeer op elk front de juiste weg te bewandelen, eerlijkheid voorop, fatsoenlijke prijzen en dergelijke. Dat wordt blijkbaar niet gewaardeerd. En dan zie ik overal dat mensen belazerd worden, talloze bedrijven die gewoon k*twerk afleveren, ondernemers die niet weten waar ze het over hebben maar wel overtuigend over komen, misleiding, incapabel volk wat wel met de juiste babbel klanten binnen haalt enz. Ik heb al jaren zeer sterk de indruk dat troep verkoopt, kwaliteit doet niet terzake. Ook kom je met gelul, overdrijven en grootspraak blijkbaar erg ver. Mijn manco's: ik niet kan liegen, het verhaal niet mooier kan maken dan het is, ik kan niets verkopen waar ik zelf niet achter sta én ik kan mijzelf niet promoten. Een aantal voorbeelden waar ik me kapot aan erger: Reeds gestopte "conculega" met marketing achtergrond (lullen was geen probleem), nam bedrijfje van gepensioneerde over, 0,0 kennis op het betreffende vakgeboed. Is binnen no-time voorzitter van de branche vereniging, volgens geruchten florerende handel..maar toen ik ca. een jaar later eens binnen liep was hij bezig met een klusje. Ik attendeerde hem op 't feit dat hij het verkeerd deed...zat me schaapachtig aan te kijken en had werkelijk geen idee waar ik 't over had. Hoe krijgt zo'n figuur 't dan toch zover om een florerende toko op te zetten met 0,0 kennis?? Waarom lukt het zo'n gast wel? Of neem webdesigners. Een boel grootspraak op al die sites, maar ga je de portfolio's eens langs dan is zo'n product opzich niet verkeerd, maar daar houdt 't wel op. Wettelijke eisen doen blijkbaar niet terzake, bestaan niet...daar betaal je die lui toch niet voor? Het is feitelijk allemaal half werk. Of neem klanten: het is alleen maar gezeik over de prijs, alles is te duur, kwaliteit lijkt geen rol te spelen. Gek genoeg laat men zich wel continu belazeren met inferieure meuk of nog mooier: dropshippertjes met china zooi waar je de jackpot voor betaald...dat is blijkbaar allemaal geen probleem. Bied je edelmetalen aan dan mag je al in je handen knijpen als je in de reguliere handel de sloopprijs in gewicht krijgt (bijv. goudprijs)Het minimale, daar mag je 't voor doen en dan mag je al blij zijn dat je je zooi kwijt raakt. Reviews worden bij de vleet vervalst, gekochte reviews en noem maar op...het kan allemaal. Zo kan ik nog wel even doorgaan! Het lijkt wel of in dit kloteland geen stuiver meer te verdienen is, wat je ook doet. Een andere grote ergernis is bijv. controle. Waar de KvK vroeger alles in de gaten hield en je, waar nodig, een tik op de vingers kreeg is het nu een wildwest. Vrijwel iedereen doet maar wat en er is geen hond die 't interesseert. Je kan een firma wel melden bij bijv. de ACM, maar al die clubs zijn ook maar een papieren tijger. Er is eigenlijk geen lol meer aan Gek genoeg wordt ik daar dus gewoonweg depressief van en niet zo'n klein beetje ook. Vandaar dus ook mijn idee dat ik geen meerwaarde heb in deze maatschappij, eerlijk en oprecht handelen wordt niet beloond. In grote lijnen: als je goed kunt ouwehoeren, loze pretenties strooit, je geen f*ck aantrekt van de regels, onethisch handelt, troep verkoopt en half werk aflevert dan ben je blijkbaar de succesvolle ondernemer anno 2020. Voldoe je daar niet aan dan word je de stoere ondernemer welke veranderd in een huilend hoopje mens. Goed, aangezien ik mijn tijd vrij kan indelen zit ik ook wel eens om me heen te kijken naar vacatures welke mij aanstaan. Nu zag ik afgelopen week een vacature waarvan ik dacht "dat is wel wat". Vereisten: 3+ jaar commerciele werkervaring. En daar ga ik weer. Ik zie "commerciele werkervaring" als "als je een klant binnen hebt, hoe zorg je er voor dat je meer aan hem slijt". Laat dat nou absoluut niet mijn insteek zijn, klanten iets aanlullen. Kortom: ik vrees dat ik ook deze vacature (net als alle andere) niet voor mij geschikt is Ik kom feitelijk geen streep verder. Zo heb ik ook al eens een koffiegesprekje gehad bij een klant van me, deze is coach. Zo'n tsjakkkaaaa Ratelband light versie. Aardige kerel, maar al zijn tips en adviezen zijn leuk en god bedoeld maar ik kan er niks mee Lang verhaal kort: ik kan me indenken dat mensen in soortgelijke situaties zich van het leven beroven (niet dat dat de oplossing is). Nu sta ik opzich sterk in de schoenen (met zwakke momenten), maar toch. Fraai is anders. Verandering? Sja, aan karakter kan je weinig veranderen. Moet ik principes los laten? Kan je principes los laten? Vragen, vragen...geen antwoorden Mijn verhaal is wellicht wat rommelig, er is dermate veel waar ik tegenaan loop en ik kan niet alles op papier zetten.
  19. @Roel J gezond verstand gebruiken is natuurlijk het voornaamste :) makkelijk zat. Inzake de identiteit vaststellen i.p v. kopie ID/rijbewijs: dat is ook ondoenlijk, neem Catawiki, Ebay, Marktplaats: je lult bij niemand gegevens los waarbij je de identiteit kan vaststellen. Ook bonnetjes van de kringloop: áls je al een bon krijgt dan is het vaak niet meer dan een kassa vodje met datum, prijs en de tekst "veel plezier met uw aankoop" :) Al met al kan je daar dus ook niks mee. @Maxn goed te lezen dat u er evenveel van snapt als ik :) de logica is redelijk ver te zoeken Heren, ik denk dat dit de "makkelijkste" conclusie is: - de DOR laten voor wat het is - waar enigszins mogelijk wel legitimatie vragen - gezond verstand gebruiken - bij enige twijfel niet inkopen en mocht het dan al mis gaan dan heb je waar mogelijk je best gedaan. Tenzij de DOR er ooit een praktisch, werkbaar register van gaat maken lijkt bovenstaande conclusie mij de beste oplossing. Indien iemand er anders over denkt dan hoor ik het graag!! (Ben overigens wel nieuwsgierig hoe bijv. kringlopen en inboedel opkopers met deze regelgeving om gaan. Alles documenteren lijkt me knap lastig ;) )
  20. Hallo Maxn, https://ondernemersplein.kvk.nl/opkopersregister-bijhouden-bij-handel-in-tweedehands-goederen/ Ingekorte quote: "Bent u handelaar in of opkoper van gebruikte (tweedehands) of ongeregelde goederen? Zoals platina, goud, zilver, koper, edelstenen, uurwerken, kunstvoorwerpen .... Dan moet u een digitaal opkopersregister (DOR) bijhouden. Dat geldt ook als u via internet opkoopt. Wat moet u bijhouden in het register? ... - de gegevens van de koper, de juiste naam, door middel van legitimatie." En die info lees ik overal, van een PDF van de politie, CCV, bovenstaande KvK link etc. Dus ja, "door middel van legitimatie". Ik kan er weinig anders van maken
  21. L.s, Wellicht staat dit topic in 't verkeerde forumgedeelte, zo ja: gelieve verplaatsen. Mijn vragen zijn betreffende het DOR register, een verplichting voor ondernemers welke tweedehands goederen inkopen. Nu val ik in die categorie, inkoop betreft o.a. kunst. Nu wil ik wel zo'n register bijhouden, maar ik zie wat onpraktische dingen en tegenstrijdigheden. Als inkoper ben je dus verplicht om alle aankopen, ook via o.a. Marktplaats, te registreren. Een ID/rijbewijs van de verkoper moet overlegd worden bij inkoop. Maar hoe ga je dat in godsnaam realiseren? De overheid hield nog weleens een spotje inzake ID fraude waar je mee moet oppassen (in het verlengde daarvan de huidige whatsapp fraude waar gevraagd word om bijv. bankpasjes enz. enz. enz. ) en dan moet ik als handelaar vrolijk aan de marktplaatsverkoper gaan vragen om een kopie ID kaart? Gegarandeerd dat ik die info niet zal krijgen!! Hoe ga je te werk als je eens wat inkoopt bij een kringloop? Moet ik dan de eigenaar van de kringloop even vriendelijk verzoeken om een kopie ID/rijbewijs bij de aankoop mee te geven? Je mag geen goed inkopen van iemand die o.a. in een psychiatrische instelling zit...maar wat is de definitie/gradatie? Patient op verlof? Je hebt ook instellingen die (half) open zijn, mag je ook van zo iemand niets inkopen? En dan nog, moet ik aan de ID kaart of soortgelijk kunnen zien dat iemand een paar stekkertjes los heeft? Kijk, ik snap best dat als je jouw klanten bij je in de winkel komen en dat je daar de handel inkoopt, of zoals bij de goud/zilver opkopers..ja daar is 't een stuk makkelijker om een ID van de verkoper te regelen. Geen ID geen goud inwisselen, vrij simpel. Maar hoe doe je dat als je een handelaar bent welke overal en nergens inkoopt, van ebay tot rommelmarkten?! Tevens de hamvraag hoeveel er met 't DOR wordt gedaan?! Een kennis is agent en die vertelde mij dat er in hun regio al zo'n 2 jaar niets meer mee wordt gedaan. En zo zullen er meer regio's zijn. Kortom: waarom de DOR verplicht stellen als er half om half (n)iets mee gedaan wordt?! (Neem 't voorbeeld van de 2e hands fiets opkopers: DOR registratie verplicht, maar de politie doet per definitie niets met fietsendiefstallen. Aldus de agent wordt hooguit aangifte gedaan i.v.m verzekering die dat eist, maar de aangifte komt onderop de stapel. Dan heeft 't verplichte DOR register toch geen nut!?) Kort door de bocht: - is de DOR niet gewoon onpraktisch en onrealistisch? - moet je de DOR, ondanks dat 't verplicht is, maar terzijde schuiven? Wie heeft er ervaring met deze digitale registratie?!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.