Jump to content

Poplitea

Junior
 • Content Count

  7
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 1. Sorry als het als spam overkomt, maar heeft iemand anders nog hints en tips? @vloerengilde, bedankt nog!
 2. Dankjewel, het gaat inderdaad om een private label. Met productonderdelen bedoelde ik o.a. dat de verpakking van het product ergens anders wordt ingekocht.
 3. Bij mij zou dat wel lukken, aangezien ik studeer. Bij mijn partner wellicht iets lastiger, omdat ze 32 uur per week in loondienst gaat werken. Dan zou het dus slimmer zijn op het op mijn naam te plaatsen als eenmanszaak. Zijn daar verder juridische gevolgen aan verbonden, als in, is het iets wat niet mag? En ik heb gehoord dat het heel veel papierwerk is als mijn partner in de toekomst besluit om te stoppen met haar loondienst, en we het om willen zetten van eenmanszaak naar VoF. Is dat dan een duur grapje?
 4. Het product in kwestie is een cosmetisch product geprodeerd door een ander bedrijf (speciaal ontwikkelt formule), met dossier en al voor veiligheid. Misschien dat dat de situatie verhelderd. Wat betreft je laatste zin, dat dacht ik dus ook omdat het me het meest logische leek. Maar alsnog kreeg ik waarschuwingen om me heen dat ik op moest passen voor schulden.
 5. Bedankt Stefan! Kan iemand anders me ook helpen met de volgende 2 vragen? 1. In mijn huidige situatie, is de plan om door productonderdelen van 2 leveranciers te kopen. (voorbeeldje) Als we ze telkens vooraf betalen (op dit moment met ons starterkapitaal en later met onze winst), dan kan er toch helemaal niets fout gaan wanneer ik uit het niets niks meer verkocht zou krijgen? Ik benadruk de vraag omdat ik TELKENS van iedereen hoor dat ik moet oppassen voor schulden, terwijl ik mijn situatie niet inzie hoe ik in de schulden terecht zou kunnen komen als ik constant alles vooraf betaal aan de leveranciers. 2. Wat zouden jullie ons aanraden als startend bedrijf? We zullen in het eerste jaar naar verwachting niet superveel winstmaken. Daarnaast twijfelen we of we voor een eenmanszaak op mijn eigen naam moeten doen, omdat mijn partner 32 uur per week in loondienst gaat werken vanaf volgende maand. Zou datbelastingtechnisch gezien slimmer/beter zijn om voor een eenmanszaak te gaan ipv Vof? En zou dat dan ook weer nadelen kunnen hebben?
 6. Heel erg bedankt voor je snelle antwoord. Kan je de tweede alinea een beetje verduidelijken? In mijn huidige situatie, is de plan om door productonderdelen van 2 leveranciers te kopen. (voorbeeldje) Als we ze telkens vooraf betalen (op dit moment met ons starterkapitaal en later met onze winst), dan kan er toch helemaal niets fout gaan wanneer ik uit het niets niks meer verkocht zou krijgen? Ik benadruk de vraag omdat ik TELKENS van iedereen hoor dat ik moet oppassen voor schulden, terwijl ik mijn situatie niet inzie hoe ik in de schulden terecht zou kunnen komen als ik constant alles vooraf betaal aan de leveranciers. Ook ontzettend bedankt voor je snelle reactie. Wat zou jij ons aanraden als startend bedrijf? We zullen in het eerste jaar naar verwachting niet superveel winst maken. Daarnaast twijfelen we of we voor een eenmanszaak op mijn eigen naam moeten doen, omdat mijn partner 32 uur per week in loondienst gaat werken vanaf volgende maand. Zou dat belastingtechnisch gezien slimmer/beter zijn? Bedankt mannen, ik heb hier heel erg veel aan.
 7. Groeten, Ik ben nieuw op het forum en heb meteen al een vraag voor jullie. Ik zal allereerst mijn situatie verhelderen. Ik ben Geneeskunde student en zit in mijn 3e jaar. Mijn partner is klaar met studeren en begint volgende maand in loondienst (32 uur). Samen willen we een bedrijf opstarten, het idee staat al klaar, alleen moet er nog geregistreerd worden bij de KvK. Alleen twijfelen we enorm of we voor een eenmanszaak moeten gaan of voor een VoF. Mijn partner zal dus part-time ondernemen, alleen hebben we niet heel veel verstand van hoe de belasting dan te werk gaat. Zou het belastingtechnisch slimmer zijn dat ik het bedrijf onder mijn naam zet? (als eenmanszaak) En zijn daar risicovolle consequenties aan verbonden? Verder had ik een andere vraag dat een beetje los staat van hetgeen hierboven. We lezen samen overal de risico's over schulden dat je privé-aansprakelijk kan zijn als je niet administratief goed te werk gaat. Dat snap ik volledig, alleen vraag ik me af of dat niet specifiek gericht is voor mensen met een lening of bijvoorbeeld huur voor een pand. Wij willen namelijk als volgt te werk gaan met ons bedrijf: de producten laten maken met ons eigen budget (zonder lening of dergelijken) en daarnaast online (dus zonder pand) verkopen. Zou je dan nog op de een of andere manier in de schulden kunnen belanden, zo ja hoe? Alvast bedankt voor jullie hulp!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept