Jump to content

Joost Boer

Junior
 • Content Count

  7
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
  expert advies

Company info

 • Location
  Amsterdam
 1. Wanneer je iets van iemand wilt, bedenk je dan: "what's in it for them?" Ik ben de laatste maanden een paar keer gevraagd voor een interview - 1 in podcast vorm en de ander in geschreven vorm voor een website. Ik heb op beiden ja gezegd omdat het me "exposure" oplevert. Wat heb jij ondernemers te bieden? Overigens denk ik dat als je 10 mensen iets hebt gevraagd en nog steeds geen positieve reactie hebt, je altijd een strategieverandering moet overwegen / je sterk moet afvragen waar het mis gaat. Zonde om 100 mensen te benaderen.
 2. Nog nooit van zoiets gehoord. Bij Transferwise heb je binnen 5 minuten een zakelijke rekening geopend... Zonder vragen. Ook erg handig voor als je veel internationale inkomsten / uitgaven doet, gezien ze altijd de beste wisselkoers pakken. Maar mooi voor je dat het is gelukt. :)
 3. BTW aangifte bijvoorbeeld. Niet nodig om aan te beginnen als je nog niet eens een business plan hebt of weet hoe je een webshop bouwt. Zelf zou ik eerst me zorgen maken over die zaken voordat ik me inschrijf bij de KvK.
 4. Hi Karan, will je dit full-time gaan doen, of is het in eerste instantie een side project? Indien het laatste, hoef je je voorlopig zeker geen zorgen te maken over een KvK inschrijving. KvK inschrijving kost geld en brengt administratieve lasten met zich mee. In principe wil je dit dus uit stellen tot het moment dat je ook daadwerkelijk geld kunt verdienen (waarvoor je dus eerst sowieso een webshop nodig hebt).
 5. Hallo iedereen! Ik ben sinds 2014 aan het ondernemen. Voorheen heb ik dit gedaan in ZO-Azie, waaronder Manila. Sinds vorig jaar woon ik weer in Nederland. Ik ben actief in tech (apps, websites). Voorheen in de vorm als startup met investeringen. Nu bootstrap ik. Dit bevalt me een stuk beter. :) Ik hoop mensen te kunnen helpen met zowel specifieke technische vraagstukken als ondernemersvraagstukken.
 6. Mijn vorige bedrijf is behoorlijk hard voor de pandemie gegeseld helaas. Ik zat in restaurant tech (reservering software). Niet ideaal als mensen niet naar restaurants kunnen. :P Bedrijf bestaat nog maar ik heb er ontslag genomen, en ben iets nieuws begonnen. Ditmaal iets met nauwelijks overhead en wat 100% corona-bestendig is.
 7. In mijn ogen is een kantoor een luxe, niet een noodzakelijkheid. Dat gezegd hebbende heeft een kantoor wel een aantal heel duidelijke voordelen: Je krijgt eenvoudiger "kruisbestuivingen" van ideeën Mensen op kantoor voelen zich in grotere mate deel van een groter geheel Sommige mensen leven niet in een woning waar leef / werk makkelijk van elkaar te scheiden is (geen aparte werkkamer bijvoorbeeld). Als die mensen ook nog eens kinderen thuis hebben, dan is dat een slechte combo Veel bedrijven kunnen hun kantoorruimtes waarschijnlijk terugschalen
 8. Een project wat ik begonnen ben eind mei heeft de afgelopen maand +- twee keer zoveel omzet gedraaid als geanticipeerd. :) Reden: minimale tweaks op de website en verhoogde vraag i.v.m. de aanhoudende lockdown.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept