Jump to content

ababababab

Junior
 • Posts

  9
 • Joined

 • Last visited

Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer

Recent activities

 1. Ze kunnen je inkomsten veranderen in Resultaat overige werkzaamheden. Je kunt de gevolgen makkelijk berekenen bij https://www.berekenhet.nl/ondernemen/netto-inkomen-ondernemer.html of https://www.berekenhet.nl/modules/werken/belasting-extra-inkomen.html Mkb winstvrijstelling uit zetten. Dan zie je wat het verschil is. Als je je echt zorgen maakt, ga met een boekhouder praten die ervaringen heeft met controles.
 2. Dat is als je inkomen achteraf als ROW gezien wordt. Maar als dat loondienst is komen er meer complicaties bij kijken. Heb je ook te maken met BTW die je hebt afgetrokken, afschrijvingen enz. Laat staan dat je technisch gezien een boete daar bovenop kan krijgen. Is nog steeds beter dan de oude VAR dagen waar je ook nog eens verantwoordelijk was voor werkgevers premies. Wat ik eerder aangaf, ROW is te overzien. Elk jaar dat geld opzij zetten en je bent er.
 3. Kijk, als het echt alleen een kwestie is van zelfstandigheidsaftrek intleveren, lekker boeiend. Dat kan gewoon opzij gezet worden op een ander rekening en na 5 jaar vrijgemaakt worden. Maar ben je dan niet ook je MKB winstvrijstelling kwijt? Dat andere scenario (wij besluiten achteraf dat jij 5 jaar lang werknemer was), dat is wel een issue. Heeft ook gevolgen voor BTW, afschrijvingen enz. Zitten hier geen boekhouders die dit bij hun clienten persoonlijk hebben meegemaakt?
 4. Spreek je nu uit eigen ervaring? Heb echt nog nooit gehoord dat ze tot 12 jaar terug controleren, helemaal raar omdat je je administratie (met enkele uitzonderingen) maar 7 jaar hoef te bewaren. En het spijt me, maar de regels zijn en blijven vaag. Daarbij kun je ook vragen, wat is lang? 3 maanden? 6 maanden? Wat als je 1 opdracht van 3 maanden aan neemt en de rest van het jaar daarmee rond komt. Hoe kan het zijn dat niet iedereen die bij PostNL werkt gezamelijk een naheffing krijgt? Daar is het echt duidelijk dat om een werkgever/werknemer relatie gaat. Wat als je elk jaar verschillende opdrachtgevers hebt en een jaar toevallig niet. Ik ben het wel met je eens dat er gevallen zijn waar het duidelijk om een werkgever / werknemer relatie gaat. Baas bepaalt wanneer je begint & wanneer je naaar huis mag. Je moet laptop van de zaak gebruiken enz. Duidelijkheid is er helaas niet.
 5. Dat klopt. Mij hoef je niet te overtuigen van de risicos. Mooiste zou ervaringen zijn van mensen die gecontroleerd zijn. Heb er eentje gesproken IRL en bij hem was het een non issue. En volgens mijn boekhouder die meerdere controles heeft mee gemaakt ook. Kijk, je moet het niet te bot maken natuurlijk. Maar hoe kunnen al die recruitersbedrijven blijven bestaan en hoe kan de belastingdienst zelf mensen op lange termijn mensen aannemen als dit problemen veroorzaakt? Ik snap wat de wetgeving zelf, maar wat is de praktijk? Als de regels echt zo gehandhaafd worden zou bijna geen enkel bedrijf meer zzpers kunnen aan nemen met alle gevolgen vandien.
 6. Ik heb het voorbij zien komen ja. Alles wordt er niet duidelijker van. Enige wat ik weet is dat alle zzpers die ik ken hun aangifte als ondernemer indienen. Hun accountants/boekhouders zeggen daar ook weinig van. Dat zijn ook allemaal mensen die aan langdurige opdrachten werken, vaak via recruiters. Ik ken ook weinig bedrijven die fatsoenlijke tarieven betalen die op zoek zijn naar iemand voor korte termijn of wat aan je hebben als je 2/3 dagen per week voor hun wat doet. Feit is dat er geen enkel correlatie meer zit tussen wetgeving en de werkelijkheid. Ik zou zelf ook graag meer duidelijkheid willen. Worst case scenario achteraf 5 jaar lang alle ondernemersfaciliteiten terug betalen is best een groot probleem. Enige uitweg voor 100% zekerheid die ik zie is emmigreren. Kun je ook veel betere tarieven hanteren als je een goeie netwerk hebt.
 7. Ik snap wat je zegt. Maar realistisch gezien is dat moeilijk haalbaar in de IT. Je moet *heel* wat wordpress websites bouwen voordat je 30% haalt. En dan ga ik het geen eens hebben over de hoofdpijn wat dat markt met zich meebrengt. Vrijwel iedereen zit voor een dubbetje op de eerste rang in dat marktsegment.
 8. Een paar wordpress sites bouwen voor 500 euro zal niet echt een impact hebben. Heb je alsnog 1% bij een andere opdrachtgever binnen gehaald, woohoo. Daarnaast, dat is hetzelfde alsof je tegen een architect zegt dat hij maar een paar muren moet metselen om aan de opdrachtgevers te komen en werk waarvoor hij/zij opgeleid is maar af moet wijzen.
 9. In de praktijk is dat niet per se waar. Dan zijn 80% van alle zzpers geen ondernemers. Feit is dat dit in de IT vrijwel altijd de norm is, tenzij je wordpress websites bouwt oid. Vooral als het om complexe projecten gaat duurt het vaak een paar maanden voordat je een beetje de grip hebt over hoe alles werkt en daadwerkelijk iets bij kan dragen. Bedrijf heeft dan niks aan iemand die na 3 maanden weg gaat. Ik kan me niet voorstellen dat het bij professionals in andere fields niet hetzelfde is. Persoonlijk ken ik ook niemand die hier problemen mee heeft gehad, en mijn boekhouder ook niet. Contract van 6-12 maanden ontneemt niet automatisch je ondernemerschap. Je moet het alleen natuurlijk niet te bot maken. Natuurlijk ben ik geen expert hierin en werk ik niet bij de bd. Ik ken genoeg mensen die 1 jaar+ ergens zitten en van wat ik hoor komt dit ook bij de bd voor. Ik ben ook heel benieuwd wat de experts die hier in de praktijk ervaring mee hebben gehad (na een boekenonderzoek bijv) kunnen vertellen. @prinsrachid Zie dit aub niet aan een aanval maar, pas op wat je zegt als je hier zelf geen ervaring mee heb gehad. In het verleden heb ik persoonlijk echt mentale leed ondervonden door mijnzelf helemaal gek te maken van mensen die zomaar wat riepen op soortgelijke forums zonder inhoudelijke ervaring en kennis van zaken te hebben. Gelukkig heb ik ondertussen een goeie boekhouder en andere experts kunnen spreken die wel kennis van zaken hebben en mij duidelijk hebben gemaakt dat de soep nooit zo heet gegeten wordt, als zij wordt opgediend. Ik zie dat je legend bent, dus ik let op mijn woorden :-).
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept