• 0

overzetten domeinnamen (domain name transfer)

In de loop der jaren heb ik een paar domeinnamen geregistreerd, zowel in de nl- als de com/net/co.uk-sfeer. Het merendeel gebruik ik alleen voor email, en eigenlijk betaal ik bij de Nederlandse internet service providers veel te veel voor de geleverde service, althans in vergelijking met de prijzen in Amerika en Engeland. Dus nu wil ik grote schoonmaak houden door deze domeinnamen over te zetten. Dat proces is echter wat ondoorzichtig voor een leek.

 

Als ik het goed begrijp, moet ik eerst opzeggen bij de bestaande provider. Die ontsluit het domein, zodat ik me kan aanmelden bij de nieuwe provider die dan de transfer verzorgt.

 

Mijn contracten suggereren echter een opzegtermijn van tenminste een jaar. Is dat gangbaar? En wanneer vindt dan de transfer plaats?

 

Dit is waarschijnlijk gesneden koek voor menig web-fanaat, maar ik snap er niet zoveel van. En ik wil voorkomen dat mail in niemandsland belandt...

 

Overigens: ik ben niet op zoek naar een nieuwe provider (die heb ik al gevonden) dus spam van snelle jongens is zinloos. 8)

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

14 antwoorden op deze vraag

 • 0

Het verhuizen van domeinnamen is heel simpel, je vult je aanvraag in middels formulieren (http://www.pro-element.nl/?page=formulieren). Je huidige en nieuwe providor is verplicht om hier aan mee te werken. Een opzegtermijn van één jaar lijkt me erg sterk. Een domeinnaan neem je voor één of twee jaar af (afhankelijk van de extensie). Normaal kun je gewoon 3 maanden van te voren opzeggen en verhuizen. Echter kun je ook tussendoor al direct verhuizen, je betaald dan wel nog een keer de domeinnaam kosten.

 

Hopend heb je wat aan de informatie.

 

Met vriendelijke groet,

Ruud Menting

 

p.s. En je moet niet opzeggen, je verhuisd een doemeinnaam, anders ben je de domeinnaam nog kwijt ook nog! Als je nog vragen hebt mag je me ook altijd mailen of een pm sturen.

Link naar reactie
 • 0

Ik heb alleen eenmalige ervaring met het overzetten van een domein van iemand anders naar ons toe, dus iets anders. Over het algemeen moeten daar standaard formulieren voor bestaan, dus ik zou gewoon even contact opnemen met de nieuwe provider.

 

Maarreh...hoeveel betaal je dan wel niet? Ik betaal nog geen 12 euro per jaar voor een domein - als je dat al niet kunt betalen heb je een ander probleem... ;)

Link naar reactie
 • 0
Gast Verwijderd account

Maarreh...hoeveel betaal je dan wel niet? Ik betaal nog geen 12 euro per jaar voor een domein

Bij webreus betaal je 6,49 per jaar voor een NL domein. (hosting is daar ook super goedkoop) Enige nadeel is dat je geen ssh toegang hebt, maar er zijn er maar weinig die dat hebben....

 

Ik heb 1 keer een domein overgezet. Bij de provider waar ik zat een formulier moeten invullen en faxen en bij de provider waar ik naartoe wilde een mailtje sturen dat hij het kon overnemen...

 

 

Link naar reactie
 • 0

Je moet onderscheid maken tussen de registratie van je domeinnaam en de hostingservice. De eerste zorgt dat je naam 'gevonden' kan worden, de tweede dat je er ook daadwerkelijk een e-mail naartoe gestuurd kan worden of dat er een website getoond wordt.

 

Als ik het goed begrijp, moet ik eerst opzeggen bij de bestaande provider. Die ontsluit het domein, zodat ik me kan aanmelden bij de nieuwe provider die dan de transfer verzorgt.

Zoals ServiceTarget zegt: je moet je domeinnaam verhuizen, dus je oude en nieuwe provider een formulier sturen. Zij verzorgen dan de verhuizing. Probeer wel de hostingservice te laten overlappen tijdens deze verhuizing. Als je huidige provider je hostingservice tegelijk stopzet met de verhuizing loop je het risico dat je website / e-mail een dag niet werkt. Domeinnaam verhuizen dus op de eerste van de maand en de hostingservice bij je oude provider pas halverwege de maand of de eerste van de volgende maand opzeggen.

 

Mijn contracten suggereren echter een opzegtermijn van tenminste een jaar. Is dat gangbaar? En wanneer vindt dan de transfer plaats?

Domeinnaam registraties zijn voor 1 of meerdere jaren. Maar de kosten zijn vrij beperkt (5-15 euro voor een .nl domeinnaam) Hostingdiensten varieert per provider maar worden vaak ook per jaar afgesloten. Opzegtermijn van een jaar ben ik nog niet tegengekomen, contracten voor een jaar wel dus. M'n amerikaanse provider rekent zelfs per dag af!

 

De transfer van de domeinnaam vindt plaats wanneer jij dat wil.

 

Overigens: ik ben niet op zoek naar een nieuwe provider (die heb ik al gevonden) dus spam van snelle jongens is zinloos.

Ben wel snel maar doe geen hosting ;) Ik neem aan dat je een nieuwe hoster hebt die meerdere domeinnamen per hosting account aanbiedt. Dat is nl. de goedkoopste oplossing.

 

Buitenlandse providers kunnen vaak geen .nl domeinnamen registreren. Als dat in jou geval ook zo is dan hoef je in principe geen domeinnaam te verhuizen. Je huidige provider kan dan je naamregistratie aanpassen aan je nieuwe provider.

Link naar reactie
 • 0

Many thanks voor de reacties.

 

De registraties dateren nog uit een tijdperk dat er volwaardige diensten als bundel verkocht worden; het betreft dus meer dan alleen een domeinnaamregistratie. Dat kost me nu 50 euro per domein per jaar, terwijl ik voor domeinnamen en popmail elders met een euro of vijftien klaar ben. Dus elke keer als de nota's binnenkomen, denk ik: toch maar eens opruiming houden.

 

Mooie klus voor het weekend. ;)

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
 • 0

domeinnaam verwijst naar jou website, wat in eerste instantie gewoon een ip adres moet voorstellen. Je kan je dan ook voorstellen dat het niet al teveel hoeft te kosten.

 

webhosting kan in mijn ogen ook redelijk goedkoop blijven zolang je geen asp gebruikt: windows is niet open source en kost daarom erg duur

 

volgens mij zijn er al vanaf 4 euro ? voor nl domein, kan iemand dit bevestigen

 

overzetten gaat vrij makkelijk, omdat ze bij nl domeinen allemaal bij hetzelfde kantoor geregeld zijn.

Link naar reactie
 • 0

Voor een ,nl domein hoe je alleen maar een transfer formulier van www.nic.nl af te halen. Deze in te vullen en te faxen naar je nieuwe provider.

 

Je oude provider hoef je dan alleen nog maar aan te geven dat je je hosting etc opzegt en dat de domein verhuisd gaat worden naar provider x. Je huidige provider dient akkoord te gaan mits er nog rekeningen open staan. Dan zul je die eerst moeten betalen.

 

Voor een .com, net, biz etc domein hoeven er over het algemeen geen formulieren ingevuld te worden. Deze kunnen meestal alleen met een opzegging bij je huidige provider overgezet worden.

 

Let er wel van te voren op dat de domein op dit moment wel in zijn geheel op jouw naam staan incl. eventueel het admin mailadres. Door dit adres kun je nl. zelf akkoord geven op de verhuizing.

Ook hier geldt alle rekeningen dienen eerst betaald te zijn anders kunnen ze hem zo weer terug verhuizen.Of zelf wanneer admin gegevens op hun naam staan blokkeren voor verhuizing.

Strongwood Investigations

 

bedrijfsrecherche - juridische dienstverlening - particulier recherche - risk management - advocaat ondersteuning

Link naar reactie
 • 0

Er worden allerlei links gegeven waar je dit kunt doen.

Je zoekt een nieuwe provider uit, er zijn er vele en goedkope, maar bedenk dat bereikbaarheid van je website belangrijk is.

Ik denk dat je niets aan een reseller hebt die ergens in de US of China in een vaag datacenter je website host.

Je betaald ietsje meer, maar bedenk of je eventueel diensten in de toekomst wil ( Exchange / Sharepoint ).

Ik weet dat De Heeg goed uit de test is gekomen een aantal jaren (kwaliteit/service/uptime) en zo zijn er nog vele anderen.

Even Googlen.

 

Feit is dat welke hosting provider je ook kiest, zij moeten domain transfer mogelijkheden bieden.

Dan krijgt de geregistreerd eigenaar van het domein van zijn hosting provider het verzoek de transfer goed te keuren.

 

Natuurlijk kan het zijn dat je een hosting abonnement hebt afgesloten, met een contracttermijn van bijvoorbeeld 1/2/3 jaar.

Eerder heb ik een opzegging gestuurd naar mijn toenmalige provider met de mededeling dat ik per direct mijn domein

liet verhuizen, graag wilde dat het account werd opgeruimd/disabled ( en dat kun je zelf controleren ), en dat ik ermee

akkoord ging dat ik de rest van het jaar moest betalen vanwege contractuele verplichting. Ik had toe betaling per jaar.

IT specialist || LinkedIn: http://linkedin.pieterreitsma.com

Link naar reactie
 • 0

Pieter, dit is een topic uit 2007.

 

For future reference: NOOIT je te overzetten domeinnamen opzeggen bij de oude registrar! Heeft hij een geautomatiseerd systeem, dan vervallen ze direct in quarantaine en terughalen kost je veel geld per domein. Gewoon een transferverzoek indienen bij de nieuwe registrar met de EPP-code. De oude registrar hoeft tegenwoordig niet eens meer iets te accorderen als het goed is. Daarna natuurlijk wel de nodige administratieve handelingen verrichten om te voorkomen dat je ooit nog een factuur krijgt.

Ruby on Rails fanaat

Link naar reactie
 • 0

Inderdaad, uit 2007 :-[

 

Begrijp ik even niet waarom dit topic bovenaan de nieuwe berichtenlijst op home stond. Ik heb niet naar de datum gekeken.

Ik heb een kennis met een hosting bedrijf, en daar alles ondergebracht.

Daarnaast beheer ik mijn eigen .com domeinen bij InterNIC.

 

Ik heb 't inderdaad wat verkeerd neergezet. Ik heb destijds ook eerst de domain transfer ingezet, en daarna de opzegging.

 

Nou ja, laat maar zitten. Dank voor je reactie ;D

IT specialist || LinkedIn: http://linkedin.pieterreitsma.com

Link naar reactie
 • 0

 

Begrijp ik even niet waarom dit topic bovenaan de nieuwe berichtenlijst op home stond.

 

 

Zo te zien omdat iemand een spambericht toegevoegd had, dat later door een mod verwijderd is. Wel begrijpelijk dat jij even dacht dat dit topic actueel was. ;)

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
 • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
  Deze verzenden we elk kwartaal.

 • Wie is er online?
  4 leden, 272 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 75.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

  Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.