Ga naar inhoud

Jaap Haagmans

Legend
 • Aantal berichten

  599
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Jaap Haagmans

 1. Groupon lijkt me niet zo zeer een concurrent. Dit is een webshop met een hele specifieke productlijn, maar met de voorwaarde dat er een x aantal mensen iets bestellen. Groupon is voor veel bedrijven eerder een marketingtool. Als ik je verhaal zo lees is er al behoorlijk geïnvesteerd in de website, maar ik raad je aan er op termijn eens een echte designer aan te zetten. Dat vind ik toch een van de minder sterke kanten van de website. Ik kan moeilijk inschatten hoe scherp de prijzen zijn, dus misschien verkoopt het zichzelf wel, maar een goede eerste indruk is belangrijk bij dit soort websites.
 2. TransIP is een prima partij, maar ook gewoon een bulk-partij. Alles gaat geautomatiseerd en je bent een nummertje. Ik verkoop nog steeds domeinnamen door die ik bij TransIP registreer omdat er klanten zijn die mijn service bovenop de registratie erg prettig vinden, maar dat is absoluut geen core-business en de meeste mensen zoeken toch naar de goedkoopste oplossing. Vaak kom je dan bij bulk-partijen uit. Binnenkort haal ik trouwens alles weg bij TransIP omdat ik een overeenkomst heb gesloten met een goedkopere partij, maar ik kan ze voor de meeste gebruikers wel aanraden. Een heel account op non-actief zetten om een factuur van 10 euro vind ik ongelooflijk star en zou voor mij een reden zijn om alles per direct weg te halen. En ik zou ook direct uitzoeken wat de juridische mogelijkheden zijn, want aantoonbare schade zou ik zeker hebben.
 3. Ho, als ik de indruk wekte dat ik mezelf probeerde te verkopen: dat was totaal niet de bedoeling. Ik kan behoorlijk wat advies geven en heb natuurlijk de nodige ervaring, maar ik ben werkzaam in een totaal andere tak van sport. Vaak begint een dergelijk proces (in dit geval toekomstmuziek) met het vinden van een passend webshop-pakket en een goede designer die ermee overweg kan. Ik ben absoluut geen designer ;)
 4. Aangezien het toch een wat algemeen topic met adviezen is geworden, gooi ik ook maar even twee cent in je mandje. De kritiek van Maranello komt blijkbaar voort uit het bekijken van je website. Nu moet ik (vanuit mijn expertise) ook zeggen dat dat absoluut niet het sterkste punt van je bedrijfje lijkt te zijn. Echter, de vergelijking met "Budha to Budha" (nooit van gehoord trouwens) vind ik opmerkelijk. Dat is namelijk esthetisch gezien ook helemaal geen al te beste website. Als ik iets geleerd heb tijdens mijn werkzaamheden als webdeveloper is het wel dat bij elk webproject, of het nu een website, webapplicatie of webshop is, zo snel mogelijk beginnen het meest belangrijk is. Zet je site in de markt en ga er gaandeweg aan sleutelen. Wat dat betreft ben je goed op weg. Ik kan inhoudelijk een enorme waslijst met kritiekpunten op gaan noemen, maar ik raad je veel liever aan om gewoon te beginnen en pas te investeren in je website als je daar de middelen toe hebt. Je verkoopt sieraden, dus mooie sieraden maken is waar je je op moet richten. Die website is, mits hij goed functioneert, een bijzaak die de omzet eventueel kan verhogen, maar het succes is altijd afhankelijk van de kwaliteit van de producten. Tegen de tijd dat je de middelen hebt om geld in je website te steken kun je iemand inhuren die een website voor je kan maken die beter is dan je ooit zelf zult kunnen.
 5. Heemskerk is voor mij niet veel verder dan Amersfoort, dus wie weet zeg ik wel weer dat ik niet kom om me vervolgens alsnog te bedenken ;)
 6. Ik heb de situatie vaak genoeg meegemaakt en ben er ook te vaak in meegegaan. Als me tegenwoordig zoiets gebeurt maak ik een aangepaste offerte waar ik bepaalde (in mijn ogen) niet essentiële zaken niet op vermeld met daarbij de uitleg dat een offerte gebaseerd is op een inschatting van de hoeveelheid tijd die een opdracht in beslag neemt. Voor een lager bedrag kan ik dus ook minder doen. Gaan ze daar niet mee akkoord, dan is dat een klant waar ik geen interesse in heb. Overigens zou ik altijd een reële schatting maken van de tijd dat iets kost en niet een hoger offertebedrag berekenen omdat je verwacht dat de klant niet tevreden is over het eindresultaat. Baken goed af wat binnen de offerte valt en probeer voor het maken van de offerte duidelijk op papier te krijgen wat de klant van je verwacht. Je bent een adviesbureau, dus als jullie conclusies anders zijn dan de zijne, zal hij daar iets mee moeten doen. Niet jullie. Is de rapportage in zijn ogen onvolledig, dan kun je terugverwijzen naar de gemaakte afspraken.
 7. Ik heb geen idee, maar ga direct kijken. Bedankt!
 8. Ik ben IT'er, dus dat is wel een essentieel onderdeel van het verhaal natuurlijk. Hmmm ja, ik heb een uitnodiging gekregen om er eens te gaan kijken, dus dat doe ik sowieso. Ik kan er alleen niet zo goed een beeld van vormen. Voor mij is het vooral belangrijk om een plek te hebben waar een goede werksfeer hangt en die niet al te duur is. Een langdurig contract wil ik ook vermijden omdat er best een mogelijkheid is dat er meer mensen in mijn bedrijf komen te werken in een later stadium.
 9. Een dongel is inderdaad niet praktisch. De laatste keer dat ik een internetverbinding heb aangevraagd was in 2007 en toen duurde het aansluiten op papier 4 weken, maar waren we na 10 weken pas echt goed aangesloten. Is dat tegenwoordig verbeterd?
 10. Hallo allemaal, Omdat ik het eigenlijk nergens anders kwijt kon gooi ik het maar op offtopic. Ik zit heel erg sterk te spelen met het idee een betere scheiding tussen werk en privé aan te gaan brengen. Ik besef me goed dat dat als ondernemer iets moeilijks is (je kunt het nooit echt achter je laten), maar ik merk dat ik nu te vaak wegloop van mijn werk om privé dingen te doen, simpelweg omdat ik altijd thuis zit. Gevolg is dat ik 's avonds en in het weekend ook nog druk bezig ben, wat voor mijn vriendin natuurlijk minder leuk is. Ik wil daar dus meer structuur in aanbrengen. Ik ben dus een beetje op zoek geweest naar mogelijkheden om buiten de deur te gaan werken. Ik ben nu twee keer in S2M geweest en een dergelijke oplossing zou misschien al een aardige tussenstap zijn, maar is niets voor 5 dagen in de week. Ook omdat ik in Rotterdam woon natuurlijk ;) Dus ik heb ook eens gekeken naar andere mogelijkheden en vond o.a. wat bedrijven die werkplekken verhuren, waar je dus met 3 of meer andere ondernemers een kantoor deelt. De prijzen vond ik nog behoorlijk pittig (gelijk aan die van een klein kantoor), maar het voordeel is dat je geen langlopende contracten hoeft te tekenen en het biedt bepaalde synergievoordelen (die S2M in feite ook biedt). Groot voordeel is dat ik er in de meeste gevallen 24/7 terecht kan, wat voor mij enorme voordelen biedt. Ik ga over 2 weken een paar van deze locaties bekijken. Ook kwam ik Regus tegen, maar ik kreeg (zelfs na een telefoongesprek) niet zo'n goed beeld van de prijzen en de bijbehorende diensten. De prijs voor een privé kantoor klonk erg interessant, maar het was me niet geheel duidelijk wat daar allemaal in inbegrepen zit. Groot voordeel is dat ik daar klanten aan mijn bureau kan ontvangen op een representatieve locatie (al vraag ik me af of het geen overkill is voor mij als eenmanszaak). Een andere optie is antikraak, waar ik ook niets op tegen heb, maar ik vraag me dan af hoe het zit met het regelen van zaken als een internetverbinding bijvoorbeeld. Zonder internetverbinding kan ik er niet werken, dus als ik daar op moet wachten is het (zeker gezien het korte-termijn karakter van antikraak) gewoon geen optie. Hoe is dat doorgaans geregeld? Zijn er meer mensen die deze overweging hebben moeten maken en hoe hebben jullie dat dan opgelost? Ik vond over Regus wel wat verhalen hier, maar heb er tot nu toe nog geen echt goed beeld van kunnen vormen. Heeft iemand er toevallig ervaring mee? Bedankt! Jaap
 11. Het was erg leuk gisteravond. Nogmaals dank aan Mikky. Ik heb bijna iedereen die ik wilde spreken ook daadwerkelijk gesproken of in ieder geval de hand geschud, dus wat dat betreft ook een geslaagde avond. En natuurlijk veel interessante verhalen gehoord.
 12. Je moet gewoon weten wat je moet doen als het even mis gaat in de sneeuw. Koppeling intrappen, van je rem afblijven en rustig sturen. Ik geef vrijdag nog wel een gratis spoedcursusje als het nodig is ;D
 13. Ik heb het vorig jaar voor het eerst geprobeerd, en had net zo veel (weinig) moeite als anders om door die witte meuk te komen. Ik gok op dat extra geld verdienen, dus... ;) Ik heb professioneel auto gereden en daar een ooit cursusje aan gekoppeld. Kregen we het verschil tussen winterbanden en zomerbanden te voelen (door een onafhankelijke trainer). Dan piep je wel anders ;) Overigens merk ik het nu (in mijn eigen autootje) ook meteen. De auto maakt veel meer herrie door de bredere groeven in de banden en je hebt meer onderstuur op het normale wegdek. Daarnaast moet ik regelmatig in Duitsland zijn en dan moet je ze er op hebben liggen als het sneeuwt.
 14. Dat heeft niets met compressie an sich te maken, maar met de manier waarop nieuwsgroepen werken. Digitale ruis bestaat niet, een bestand kan wel kapot gaan doordat er ergens een 1 in een 0 verandert. Het effect daarvan is te merken doordat je versleuteling niet meer overeenkomst en het bestand niet meer functioneert. Extreme compressie zal dat probleem echter juist tegengaan doordat de transactiemogelijkheden voor grote bestanden toenemen. Ouderwetse transactiemethoden als nieuwsgroepen worden daardoor achterhaald. Bij verzenden over TCP/IP is de kans dat een bestand corrupt overkomt zo klein dat hij verwaarloosbaar is. Let wel: we hebben het hier over de vraag of vooruitgang in compressie gewenst is. Kortom, daar hoort ook bij dat de compressie- en decompressiemethoden verbeteren en dat hoeft dus niet enkel merkbaar te zijn in de grootte van het resultaat, maar ook in de snelheid van (de)compressie e.d. We hebben het inmiddels over vooruitgang in compressie in het algemeen. Er zijn hier mensen die beweren dat daar geen tijd in gestoken zou moeten worden en ik ben het daar niet mee eens. ZIP is tegenwoordig eigenlijk een enorm achterhaald principe, maar men gebruikt het nog steeds omdat er in de consumentenmarkt geen aandacht wordt besteed aan betere mogelijkheden. Ik moedig de TS dus alleen maar aan hiermee vooral door te gaan!
 15. Ik ben er definitief bij. Gelukkig liggen de winterbandjes erop. Voor de zekerheid leg ik wel een sleepkabeltje achterin ;)
 16. Joost, volgens mij ben jij degene die over een VOF begon of zie ik nu iets over het hoofd?
 17. Dat denk ik wel ja. Het gaat niet alleen om storage en het gaat niet alleen om HDD's. Er worden tegenwoordig games ontwikkeld die met moeite op 2 Bluray disks passen. Je ziet dat de limitaties daar gewoon weer de kop op steken. Ook bij downloaden en (voornamelijk) uploaden heb je dat probleem. Het is natuurlijk afhankelijk van de benodigde rekenkracht, ruis is natuurlijk niet van toepassing als het om compressie gaat. Ruis is een probleem uit het analoge tijdperk. Als de compressie relatief snel gaat zijn er allerlei toepassingen denkbaar waarbij het een belangrijke verbetering zou kunnen betekenen. Wellicht niet op de HDD, maar toch zeker wel in het transport en op de kleinere media als USB-sticks en BluRay. Nogmaals, het kan twee kanten op werken. Als de compressiemethode goed werkt komen er straks allerlei mogelijkheden aan het licht waar we nog nooit aan gedacht hadden.
 18. De downloadwereld zal je ook meer dan dankbaar zijn (al weet ik niet of dat een doel moet zijn). Bedenk je eens dat je een stevige DVD9 in een minuut van een nieuwsgroep af trekt! Begrijp me niet verkeerd, ik ben fel tegen illegaal downloaden (geloof je me niet, dan nodig ik je uit voor een kijkje in onze thuisvideotheek), maar downloaden is lang niet altijd illegaal natuurlijk!
 19. Maar het kan toch twee kanten op werken? De compressiewetenschap voor de consument heeft lang stilgestaan, want tot op heden zippen en tarren we er nog steeds lustig op los. Dat deed ik 1994 ook al! Als zowel compressiemethoden als opslagmogelijkheden verbeteren zijn de mogelijkheden eindeloos.
 20. Ik heb mijn naam gewoon toegevoegd, ik hoor het wel als dat niet had gemogen :P
 21. Hier ook maar even: als ik nog mag komen rijd ik 's nachts terug naar Rotterdam. Ik kan 1 lang iemand en 2 kleine mensen meenemen, gezien het formaat van mijn auto ;)
 22. Kan ik me misschien alsnog aanmelden? Ik zou eigenlijk niet kunnen, maar heb e.e.a. op verzoek toch nog kunnen schuiven. Als ik te laat ben is het pech natuurlijk, ik was bij de vorige meeting ook al zo asociaal om me twee dagen vantevoren aan te melden, maar toen kwam ik er oprecht te laat achter dat er een meeting bij mij in de buurt zou zijn. Als het wel kan, kan ik (om het goed te maken) op de terugweg evt. wel iemand meenemen. Ik rijd via Utrecht, langs Gouda, naar Rotterdam (Zuid). Ik zit de hele dag in Utrecht, dus op de heenweg wordt het lastiger. Vertrektijd maakt me niet zo veel uit, als ik maar genoeg tijd heb om de mensen te spreken die ik graag zou willen spreken.
 23. Valt wel mee, want ik hoor nog steeds niets wat 1) het op te lossen probleem is Probleem schmobleem. Er is nooit iemand geweest die gezegd heeft "ik mis een website waar ik berichtjes van 140 tekens kan plaatsen en die met iedereen kan delen". Toch was het een wereldconcept. Als ik straks op mijn USB-stick alle data in een serverrack kan backuppen, zou dat geweldig nieuws zijn voor mij. Ik heb er nog nooit zo over nagedacht, maar zie wel mogelijkheden.
 24. Als iemand nog teruggaat naar Rotterdam (ik ben al in die buurt overdag) wil ik me misschien alsnog wel aanmelden als dat kan. Maar volgens mij geen Rotterdammers met de auto, of wel? Evt. wil ik ook wel overwegen de terugreis te verzorgen met mijn auto als dat zo uitkomt, maar ik ga overdag liever niet met de auto naar Utrecht. Ik weet ook nog niet 100% zeker of ik überhaupt kan (als ik me nog wel kan aanmelden).
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.