• 0

Opzetten Uitzendbureau, wat kom hier allemaal bij kijken?

Hallo, Ik werk voor een computerbedrijf waar we regelmatig mensen nodig hebben voor tijdelijke computer gerelateerde klusjes van maximaal 1.5week lang, 40 uur per week.

 

Daar ik zelf deze mensen inwerk en aan het werk zet heb ik het gevoel dat ik deze mensen bij meer van dit soort bedrijfjes aan het werk kan zetten.

 

Ik wil heel graag een uitzendbureau starten naast mijn huidige baan om te kijken of ik het aankan, uiteraard wil ik deze mensen via mijn eigen uitzendbureau aan het werk zetten bij het bedrijf waar ik werk, tegen misschien een wat lagere prijs om het aantrekkeljker te maken en ik ook meer ervaring kan opdoen in deze branche.

 

Gelukkig ben ik best commercieel maar ik zou niet weten hoe ik hieraan moet beginnen en zou graag advies willen krijgen over het volgende:

 

waar krijg ik allemaal mee te maken?

is zoiets naast een fulltime baan te doen?

hoe vind ik bedrijven die interesse hebben in dit soort mensen?

hoe kan ik uitrekenen wat de gemiddelde uurprijzen zijn enz?

 

Alvast heel erg bedankt voor de moeite.

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

18 antwoorden op deze vraag

 • 0

Ik vind je hardstikke aardig, maar nee, volgens mij kun je geen uitzendbureau opzetten naast een fulltime baan. Je kunt wel een uitzendbureau opzetten in plaats van en ter vervanging van je baan, al is dat waarschijnlijk al moeilijk genoeg. Als dat is wat je wil, dan zul je in no time vordering maken met het beantwoorden van die andere vragen.

Link naar reactie
 • 0

Hoi,

 

Zelf een uitzendbureau beginnen vergt nogal wat kennis van zaken.

 

Wat je ook kunt doen is je focussen op de werving en selectie en de hele administratie uitbesteden, wij doen dit voor meer kleine uitzendbureaus. www.payrollcompany.nl

 

Ik leg je graag uit wat we voor je kunnen betekenen.

 

m.vr.gr.

 

Aqil Radjab

Payroll Company

Link naar reactie
 • 0

Hoi,

 

Zelf een uitzendbureau beginnen vergt nogal wat kennis van zaken.

 

Wat je ook kunt doen is je focussen op de werving en selectie en de hele administratie uitbesteden, wij doen dit voor meer kleine uitzendbureaus. www.************.nl

 

Ik leg je graag uit wat we voor je kunnen betekenen.

 

m.vr.gr.

 

Aqil Radjab

 

Gelieve voortaan eerst even de forumregels te lezen.

Je bent aan het forum spammen.

 

Als je voordat je gaat posten even de regels leest is en blijft iedereen blij...

 

5. Begrijpelijk dat je mensen naar jouw bedrijf of website wilt krijgen, maar ….. reclame plaatsen is niet toegestaan. Sterker nog het wordt vaak als onbeschoft beschouwd!

Je mag in je avatar wel je bedrijfslogo gebruiken en in je je signature melding maken van je website. Dit kun je aanpassen in je profiel (te vinden in ‘mijn account’ in het menu bovenin). Verder kun je, indien je een actief lid bent van Higherlevel.nl, je bedrijfsprofiel toelichten in WieWatWaar

 

Link naar reactie
 • 0

Ik denk ook dat dit niet iets is wat je even 'naast' je vaste baan doet. Immers, jij neemt een deel van de risico's van het 'in dienst nemen' van je werkegever en andere ondernemers over. Je moet wel voldoende klanten hebben om die risisco's en de daarbijbehorende kosten te dekken. Klanten vinden kost tijd, en geld. Als je niet voldoende tijd hebt om die klanten te vinden (omdat je te druk bent met je baan en het aan het werk zetten van uitzendkrachten) heb je een goed recept voor een faillisement: te weinig klanten, te weinig tijd en wel risico. Daarnaast moet je aardig wat kennis hebben van arbeidsrecht. Stiekem komt het erop neer: of je baan de deur uit, of je ambitie voor een uitzendbureau de deur uit.

 

Succes!

Link naar reactie
 • 0

Omdat in het begin de risico erg hoog is wil ik dit er echt naast doen.

 

Uiteraard ga ik hier niet helemaal zelf mee aan de slag maar heb ik familie die mij hierbij willen helpen, die hebben helaas ook geen ervaring in deze branche maar zouden me eventueel kunnen helpen met administratieve dingetjes.

 

Ik wil dit echt naast mijn huidige baan doen om het als een bijverdienste te zien in het begin, in het begin wil ik het ook met een kleine groep mensen doen om het bedrijf van dienst te zijn waar ik bij werk.

 

Mijn doelgroep zullen voornamelijk mensen zijn die elders produktie werk doen en misschien lichte kennis van computers.

 

Is het slim om nu al wat bedrijven die ik persoonlijk ken te benaderen om te vragen of ze in de nabije toekomst interesse zullen hebben in wat mensen van mij?

 

Jullie kunnen al lezen dat ik dit erg graag wil doen, ik heb er zelfs aan zitten denken om misschien eerst te solliceteren bij een uitzendbureau maar die willen mij niet hebben omdat ik teveel kennis heb van computers en te weinig van hun vak.

 

Maar zo zie je toch dat dit mijn branche gaat worden en dat ik misschien rustig uit de computerbranche wil als werknemer, als werkgever juist niet :)

 

Zijn er misschien korte cursussen die mij op weg kunnen helpen?

 

in ieder geval al heel erg bedankt voor jullie reacties.

Link naar reactie
 • 0

Een grondige voorbereiding is gewoon erg belangrijk. Bookmark Higherlevel ne lees hier de komende weken eens rustig rond, dan kom je al veel tegen wat je ook tegen betaling op een cursus kunt horen.

Juist omdathet risico erg hoog is,moet je goed nadenken over het naast je baan doen. Je helpt jezelf er ook niet mee als je er niet voldoende in kunt steken, waardoor het geen succes wordt.

 

Je zult de komende tijd dan werkweken van 60-80 uur moeten draaien om het van de grond te krijgen. Dat begint met het maken vnaeen ondernemingsplan, daarmee verken je alle ins- en outs van je idee. Realiseer je wel dat je dus ook veel tijd die je aan andere dingen spendeert moet schrappen, en zorg ervoor dat het thuisfront (je vriendin, vrouw, maar ook vrienden) hier begrip voor kunnen opbrengen. Steun vanuit je omgeving is belangrijk.

 

Maak een stappenplan, en ga beginnenn met je ondernemingsplan. Uiteindelijk zullen de berekeningen uit je ondernemingsplan ook laten zien hoeveel klanten je nodig hebt, hoeveel inkomsten je zult hebben en wanneerhet punt komt dat je ontslag zult moeten nemen. Daarbij hoort waarschijnlijk een bepaald bedrag wat je dan nog als krediet nodig hebt om je aanloopverliezen op te vangen.

 

Als je dat allemaal in beeld hebt moet je beslissen of je ermee verder gaat en het financiele risico wilt lopen. Ondernemen zonder risico bestaat niet.

 

Als je doorgaat ga je met je plan naar de bank en bespreekt het, om een zakelijk krediet aan te vragen. Als je die toezegging hebt,staat niets je meer in de weg. En als je nu denkt 'maar dat wil ik niet (dat krediet)' adviseer ik je toch om in gesprek met de bank te gaan: als zij een krediet zouden willen verstrekken, hebben de meest kritische ogen die naar je plan hebben gekeken er in ieder geval vertrouwen in. Een betere toets kun je denk ik niet wensen.

 

Succes!

Link naar reactie
 • 0

Ondanks dat je graag je huidige baan wilt houden, zou ik je toch adviseren om zeer goed na te denken om eerst ervaring op te gaan doen bij een uzb/detacheringsbureau, alvorens te beginnen. Het is complexere materie dan je zou verwachten. Als partner in een werving en selectiebureau en de nodige jaren ervaring in de wereld van technische detachering, meen ik er enige kijk op te hebben. ;)

 

De rompslomp van ABU voorkom je door te gaan detachereren, dit brengt uiteraard andere voor/nadelen met zich mee, maar is zeker de moeite van het overwegen waard.

 

Financiering is in de basis nooit een probleem. Je krijgt immers (mits geen enorm negatieve noteringen) altijd een flex krediet, gebaseerd op je huidige salaris. bij de meeste banken zelf als ze weten dat je voor jezelf gaat beginnen. Ze calculeren dan op je laatst verdiende loon en maken een inschatting hoe groot/klein de kans is dat je weer tegen het zeflde loon een baan kunt vinden, mocht het verkeerd gaan. Je weet overigens pas als je dat je een echtgoed ondernemingsplan hebt, als banken je hier bovenop nog aanvullende leningen willen verstrekken omdat ze er écht vertrouwen in hebben.

 

Reken er wel op dat je een aardige cashflow moet kunnen handlen, immers werknemers zijn duur en worden altijd eerder betaald dan dat je klanten betalen en dus moet je voorfinancieren.

 

iig veel succes en wijsheid gewenst! :)

Link naar reactie
 • 0

ik zie het allemaal iets rooskleuriger.

Weeg af of je huidige werkgever je het gunt! Daar komt het tenslotte op neer! Is dat het geval, spreek eens met de beslissingsbevoegde daarover en benadruk de win-win situatie, dan is er misschien in samenspel met je werkgever wel een combinatie te maken. Voor hen een voordeel en een stuk margecontributie! Jij geen initiele kosten van kantoor/communicatie en gelijk de uitstraling van een gevestigd bedrijf.

Er zijn meerdere spin-offs zo ontstaan.

Je maakt afspraken over kosten en opbrengsten, gewoon een eerlijke en open calculatie. het directe voordeel voor je huidige werkgever, zou hij kunnen zien als een vergoeding voor jouw dubbele pet op. Jij doet ervaring op en kunt zonder in het diepe te springen, toch leren zwemmen.

 

Ik ben het met de andere forummers eens: een eigen bedrijf beginnen, zeker in deze branche, is geen verhaal wat je er even bij kunt doen!

je moet bereikbaar en calculeerbaar zijn voor je opdrachtgevers en je kandidaten.

 

Kijk eens naar een creatievere benadering in hoe jij denkt enerzijds je droom en anderzijds de beperkingen kunt 'masteren'

 

Interessant idee wel! Je hebt de markt mee, dus beslis!

 

Edwin

Link naar reactie
 • 0

Bedankt voor al deze geweldige reacties.

 

Ik probeer thuis een kamer vrij te maken voor dit gebeuren zodat ik me hier eens goed in kan verdiepen, eigenlijk wil ik liever wat ervaring opdoen bij een uitzendbureau om allemaal van dichtbij te zien.

 

Bestaat er een coaching instantie die mij kan assisteren bij het opzetten en draaiende houden van dit gebeuren?

 

Link naar reactie
 • 0

Bestaat er een coaching instantie die mij kan assisteren bij het opzetten en draaiende houden van dit gebeuren?

 

Niet lullig bedoeld maar een ondernemer onderneemt... Je re-integreert toch niet? Of heb ik iets gemist?

Schrijf voor jezelf eens een plan! Je moet het wel tot iets kunnen brengen zonder hulp. VOor de finesses ga je weer naar een forum of een specialist. Wat te denken van iemand die het zelfde doet , maar aan de andere kant van nederland? Zou die jou zien als concurrent of als collega? Praat met mensen! Maak tijd vrij voor onderzoeken... kijk niet de kunst af bij een collega door er te gaan werken. Een concurrentiebeding is ook weer zo iets en chique is het al helemaal niet!

Wat zijn je opties bij je huidige wg?

 

Link naar reactie
 • 0

hallo Edwin,

 

Ik kan het bij mijn huidige werkgever pas na de Cebit beurs introduceren daar we momenteel erg druk bezig zijn met het opzetten van zaken omtrend deze beurs.

 

Hierna wil ik het gaan introduceren, uiteraard moet ik ze bij deze introductie overhalen de mensen bij mij in te huren, dus moet ik met prijzen komen en dit is ook gelijk het gedeelte waar momenteel alles in een hele diepe gat valt.

 

Ik heb het gevoel dat ze wel een beetje raar zullen kijken als ik hiermee aankom zetten maar ze moeten begrijpen dat dit is wat ik er momenteel bij wil doen en later fulltime wil doen.

 

Ik moet me gaan verdiepen in het betalingsverkeer, geld van mijn klanten naar mij, van mij naar de verzekeringen en naar mijn werknemers toe zodat ze het geld op tijd hebben en ik later niet met onverwachte aanmaningen of iets kom te zitten.

 

Zodra ik dit goed draaiende heb kan ik kennissen andere taken geven zodat ik wat minder werk heb.

 

Het fiscale gebeuren besteed ik gewoon uit, uiteraard zitten hier kosten aan verbonden maar in het begin maakt het mij niet zoveel uit dat ik er minder of zelfs niets aan verdien.

Link naar reactie
 • 0

Als jij nu aan de touwtjes trekt, dan weet je exact wat die mensen kosten ex btw per uur.

Ga daar eens mee werken. Dan zelf een calculatie maken wat je die mensen zou willen betalen. Gooien we dat in een loonprogrammaatje en huppakee. Je weet wat je marge zal zijn.

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
 • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
  Deze verzenden we elk kwartaal.

 • Wie is er online?
  3 leden, 236 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 75.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

  Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.