Jump to content
Roberto
Verberg

cursus succesvol leider worden:deel 1

vraag

Beste mensen ik wil graag een levendige cursus opzetten met telkens een nieuw thema.

Dit thema luid:Wat is het verschil tussen succes en geluk. :D

 

Succes betekent: kijgen wat we van het leven willen hebben. Geluk is: daar dan ook van genieten. De vraag is: wat willen wij werkelijk?

Onze verwachtingen bepalen uiteindelijk wat we krijgen. Wie weinig van het leven verwacht, krijgt uiteindelijk ook weinig.

Net zoals uw huidige situatie een weerspiegeling van uw verwachtingen van gisteren is, wordt uw situatie van morgen een weerspiegeling van uw verwachtingen vandaag.

Wat verwacht u dus eigenlijk? ;)

Beste mensen graag een open reaktie? ;D

Einde deze week behandel ik dit af.

Link to post
Share on other sites

14 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Rate this answer

Roberto,

 

Ik begrijp de relatie tussen je post en de titel niet helemaal, maar desalniettemin vind ik het een interessant onderwerp.

 

Zonder geluk (een gelukkig gevoel bedoel ik) kan je volgens mij geen succes hebben. Ik ken een aantal ondernemers die al jaren bezig zijn en nog niet rijk zijn. Zij zijn echter wel ziels gelukkig en in mijn mening dus ook uiterst succesvol.

 

Waar je je doelen legt is voor iedereen anders. Het "dreambuilding concept" (naar een ferarri dealer gaan en een proefrit maken om je droom te voelen) kan ik me wel in vinden, maar dit is zeker geen drijfveer voor iedereen.

 

De een heeft de tactiek zijn doelen lager te stellen en deze te overtreffen. De ander probeerd zijn doelen hoog te stellen, maar precies haalbaar. En je hebt dromers die graag megalomane gedachtes hebben om zichzelf zo te motiveren.

 

Ehm, kan je hier wat mee? ;)


HL-er van het eerste uur (& proud of it)

follow me on twitter http://www.twitter.com/dhettema

fuk spelvouten

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Zoals ik al zei kom ik later terug om mijn visie uiteente zetten. ;)

Het verband zit hem in dat een succesvol leider dit bassis element bewust moet weten, want succesvol kan je worden zonder volgelingen, maar als je volgelingen wilt hebben die jouw kwaliteiten kunnen dupliseren, kan je daardoor nog succesvoller worden.

Nu komt de kern: mensen volgen alleen iemand die er geslaagd maar ook gelukkig uitziet en dit kan uitstralen.

(Er komen nog meer delen). :-*

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Kijk dat vindt ik nu fantastisch ::) mijn slechtse vak is de nederlandse taal, nu is het zo dat iemand mij op een zeer goede manier corrigeer in de tekst, daardoor kunnen vele die dat willen leren.

Dank je daarvoor! :-*

Mensen doe lekker mee, oke?

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Mijn succes zou liggen in het bereiken van geluk- maar ik ben dan ook een echte zoeker naar dat "geluk", wat het ook zijn mag.

Dat heeft voor mij dan weer een stuk minder met ondernemen te maken en een stuk meer met je potentieel ontwikkelen als mens en verantwoording te nemen voor je leven.

Als je dat doet ben je al een voorbeeld voor andere mensen en een inspiratie; zo ben ik ook ooit geïnspireerd. Niet door één persoon maar door talloze mensen.

Volgelingen en kwaliteiten dupliceren vind ik een beetje eng klinken hoewel dat misschien een kwestie van woordkeus is.

Bovendien volgen mensen helemaal niet alleen iemand die er geslaagd maar ook gelukkig uitziet.

Ik ken iemand met een enorm norse smoel met een griezelig snorretje en die keek stokongelukkig uit zijn hoofd.

Veel volgelingen dat hij had!

 

Succes hangt ook samen met open staan voor signalen uit je omgeving volgens mij. Hoewel je wel trouw kunt zijn aan wat je gelooft, denkt en vindt kun je ondertussen proberen aan te voelen wie er interesse heeft in je visie en wie niet.

 

Groet,

Annedien

 

 

 

 

 

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Laten wij onszelf deze vraag stellen: mogen we eigenlijk wel verwachtingen hebben?

 

Te veel ouders leren hun kinderen 'tevreden' te zijn.

Scholen leren je te focussen op een baan.

Wees tevreden met wat je hebt.

Schoenmaker blijf bij de leest.

Gelukkig is alleen hij die geleerd heeft met weinig tevreden te zijn.

Wie voor een dubbeltje geboren is, wordt nooit een kwartje.

 

Is dat zo?

 

Ik denk dat waar pseudo-tevredenheid het leven bepaalt, kan geen groei meer plaats vinden.

En iemand anders bepaald jouw denkpatroon, als excuus om zijn/haar eigen te relativeren.

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Vanaf de basisschool word je eigenlijk in de richting van een 'standaardleven' gestuurd.

 

Dat gaat ongeveer zo: school, middelbare school, studeren, startersbaan, leasepolo, huurflat, midcareer, 1.8 kind, leasepassat, top-hypotheek, pensioengat, vut, seniorenflat, pensioen (met gat..) en bejaardenhuis.

 

Er zijn mensen die daar uiterst gelukkig mee zijn, omdat ze (redelijk) tevreden zijn met wat ze doen en hebben. Er zijn ook mensen die geen zin hebben in 1.8 kind, een top-hypotheek en leasepassat.

 

Bij mij is dat in ieder geval veranderd tijdens mij eerste detacheringsbaan... Je weet welke kant je op gaat, maar dat bevalt niet altijd, en dan komt er een moment dat je het 'helemaal anders' wilt doen.

 

Ik geloof dat mensen het beste zijn in dat wat ze leuk vinden om te doen. Optimale productiviteit terwijl 'werken' best eens tussen aanhalingstekens mag omdat je plezier hebt in het meeste wat je doet. Ergens enthousiast mee bezig zijn, zonder dat je naar een klok zit te kijken of het al 6 uur is en je naar huis mag. Of vrijdags niet thuiskomen, 'eindelijk weekend!' roepen en je eigenlijk tegelijkertijd realiseren dat je maandag weer aan de buurt bent. En maandag over een week, over een maand, over 30 jaar?

 

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Keiharde statestieken (sbs) laten zien dat zo`n 90% van de mensen wel voor zich zelf zouden willen werken.

In mijn ogen is dat toch door ontevredenheid.

Oke, mensen halen dan wel meestal het beste uit wat zij doen omdat zij zich er bij neer gelegd hebben. Maar zij onder drukken eigenlijk het natuurlijke gevoel naar beter of meer.

Voorheen was er nog een stelling: zekerheid, maar die is de afgelopen paar jaar keihard onderuit geschopt (in opzicht van baan, pensioen, gezondheidszorg, veiligheid).

Weet je ik eens een gesprek gehad met een humanistisch raadsvrouw die heeft o.a. een paar jaar gewerkt in Denemarken.

In Denemarken ( Europa`s beste zorgstaat zelfs universiteits opleiding wordt betaald door de overheid) zijn de meeste zelfmoorden van heel west europa.

mensen daar zijn zo gewent dat anderen voor hen zorgen dat zij zelf als er een 'probleempje' ontstaat zei dat minder goed kunnen 'handelen'.

Daarom roep ik neem je succes en geluk route in eigen handen.

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Interesante discussie.

 

 

Dat gaat ongeveer zo: school, middelbare school, studeren, startersbaan, leasepolo, huurflat, midcareer, 1.8 kind, leasepassat, top-hypotheek, pensioengat, vut, seniorenflat, pensioen (met gat..) en bejaardenhuis.

 

 

Ik ben in ieder geval een van de personen die dit ook niet ziet zitten. Ik weet eerlijk gezegd niet helemaal hoe ik het exact anders ga doen, maar dat vind ik nu juist de uitdaging! Ik vind het heerlijk om niet te hoge doelen te stellen, maar wel die uitdagingen aan te gaan op het moment dat ze langskomen (kunnen grote uitdagingen zijn). Ik kan best begrijpen dat sommige mensen naar een vastgesteld doel toe willen werken, maar persoonlijke denk ik dat je het jezelf dan alleen maar moeilijker maakt.

 

Als je jezelf een duidelijk doel stelt over een jaar en daar erg naar uitkijkt, dan kun je je best trots en gelukkig voelen op het moment dat je dat bereikt. Maar als je dan terugkijkt wat je dat jaar gedaan hebt, wordt je daar gelukkig van? Misschien wel, maar vaak ook niet denk ik. Grote doelen vergen vaak grote opofferingen. Wat heb je aan een kort moment van geluk als je daar een jaar lang minder gelukkig/ongelukkig voor moet zijn?

 

Zelf probeer ik het "geluk" / plezier zo veel mogelijk dagelijks te vinden. Zorg er voor dat je iedere dag blij bent met wat je gedaan hebt die dag en waar je jezelf lekker bij voelt, dan komt het "succes" (wat volgens mij mensen vaak bekijken met een kapitalistische blik) vanzelf of helemaal niet. Als je er zelf maar lekker bij voelt.

 

Het mooiste vind ik om terug te kijken en te zien dat ik 6 maanden / 1 jaar geleden nooit gedacht zou hebben datgene te doen en die persoon te zijn die ik nu ben. Dat is mijn uitdaging. En dat vind ik IMHO "succes"!

 

Carpe diem,

Ronald


Passie voor ondernemerschap en crowdfunding en HL-er van het eerste uur.

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Je zal waarschijnlijk CBS bedoelen.

 

Met betrekking tot Denemarken, de hoge zelfmoord statistieken hebben eigenlijk niet zo zeer met de zorg(politie)-staat te maken, of met "kleine probleempjes".

 

Negativiteit en depressie wordt bevorderd door de lange donkere periode. Een van de redenen waarvoor de zorg zo goed is in Scandinavische landen is ook door deze lange donkere periode. Trouwens, het zelfmoord niveau ligt volgens mij het hoogst in Noorwegen.


HL-er van het eerste uur (& proud of it)

follow me on twitter http://www.twitter.com/dhettema

fuk spelvouten

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Toen ik dit las dacht ik .... ik heb nog iets in mijn boekenkast staan:

 

Titel: Winnie de Poeh en succes !

 

'Ik ben zo vlug mogelijk hierheen gekomen', zei de vreemdeling. 'Uil zei dat jullie een probleem hadden waar jullie mij beslist bij nodig hadden.'

'O, ja. Nou, het zit eigenlijk zo', zei Poeh. 'We hadden het erover dat het zo fijn is dat ik een zeer belangrijke beer was geworden door de basisregels van management te leren, en dat ik ook nog een probleemoplossende beer ben geworden, maar ik heb het gevoel dat er iets mis is...'

Poeh zweeg. 'Ik geloof', begon hij, 'dat ik iets wil gaan doen.'

'Wat dan?', vroeg de vreemdeling.

'Dat is nou juist waar ik zo veronthutseld van raak', zei Poeh. 'Ik wil iets gaan doen met wat ik geleerd heb. Ik wil... ik wil iets doen wat..., wat .... '

'Succesvol is?' vroeg de vreemdeling.

'Ja', zei Poeh. 'Succes vol',

'Ik ook! Ik ook!' piepten Knorretje en Roe.

'Jullie zijn al succesvol', zei de vreemdeling. 'Op alle mogelijke manieren.'

'Is dat zo?' vroeg Poeh. 'Ik bedoel eigenlijk dat ik alles wat ik geleerd heb wil gebruiken om iets te doen. Iets belangrijks. Iets wat een succes wordt.'

'Ik weet wel iets waar je misschien wat aan hebt', zei de vreemdeling. Het heet de 'SUCCES-Formule'

 

En zo wijst de vreemdeling Poeh en zijn vrienden de weg naar succes, die Poeh al meteen met enthousiasme begint te bewandelen.

 


Netwerken: Het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent !

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Je zal waarschijnlijk CBS bedoelen.

 

Met betrekking tot Denemarken, de hoge zelfmoord statistieken hebben eigenlijk niet zo zeer met de zorg(politie)-staat te maken, of met "kleine probleempjes".

 

Negativiteit en depressie wordt bevorderd door de lange donkere periode. Een van de redenen waarvoor de zorg zo goed is in Scandinavische landen is ook door deze lange donkere periode. Trouwens, het zelfmoord niveau ligt volgens mij het hoogst in Noorwegen.

 

Je hebt het juist 'CBS'.

2e is bijna juist donkere dagen staat op een goede 2e plaats.

Het zou kunnen dat Noorwegen ook hoog staat, daar weet ik nietover te melden.

Het doet er ook niet toe. Het gaat erom hoe meer socialisme hoe luier de mens, hoe stiekemer de mens, hoe onzelfstandiger een mens.

 

 

Mensen reageer meer oke!

 

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Zoals beloofd kom ik terug op het 1e gedeelte van deel 1.

 

Ik geloof er heel sterk in dat de fundamentele bedoeling van het leven bestaat uit [shadow=red,left,300]ontwikkeling en groei.[/shadow] Daarom luidt mijn persoonlijke motto ook: [shadow=red,left,300]Constant leren en groeien.[/shadow] We zijn het gelukkigst wanneer we oude grenzen steeds verleggen en ons eigen potentieel steeds uitbreiden.

Daarom moeten we ernaar streven de beste te worden die we kunnen zijn. Ontevredenheid is natuurlijk. 'Valse' tevredenheid maakt ons echter lui en laat onze ontwikkeling stagneren.

Om ons succesvol te voelen, mogen we nooit echt tevreden zijn. Maar om ons gelukkig te voelen, moeten we dankbaar zijn voor alles wat we hebben. We moeten altijd plezier aan 'kleine dingen' beleven.

En we moeten van de weg die we te gaan hebben, volop genieten, want [shadow=red,left,300]deze weg geheel aflopen is mijn levensdoel.[/shadow] Met zo'n opvatting liggen succes en geluk heel dicht bij elkaar.

[glow=red,2,300]Roberto.[/glow]

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Deze draad gaat voorlopig op slot wegens gebrek aan relevatie met het onderwerp van dit forum.

 

Voor opmerkingen en suggesties verwijs ik naar: https://www.higherlevel.nl/forum/index.php?board=21;action=display;threadid=2323;start=new

 

De moderator,

Nils


Heeft mijn antwoord je goed geholpen? Dan is een reusje nooit weg.

 

Iedere vrijdag in Utrecht, gratis uurtje "sparren" met ervaren ondernemers en investeerders. www.innosquad.nl

 

contact: www.dewitte.org | Innovation + Business + Finance

Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 16 leden online en 125 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept