• 0

Wordt mijn bedrijf ooit rendabel?

Mijn hobby bedrijf biedt vele mogelijkheden, maar ik wordt beperkt door de beschikbare tijd. Ik run het in de avonduren en de weekends.

 

Er komen steeds meer opportunities mijn kant op, waar ik enorm blij mee ben, maar die ik pas kan gaan invullen als ik nog meer tijd ga besteden. Dus minder werken bij 'de baas'.

 

Ik ben hier een beetje huiverig voor (hoe vaak lees ik dat op HL...) om een stukje van de zekerheid van de vaste baan in te ruilen voor activiteiten in mijn eigen bedrijf.

Cijfers over 2006 hebben weliswaar een kleine winst laten zien, maar het is minimaal.

 

Ik weet: ondernemen = doen, maar als ik afga op de cijfers van 2006... Veel omzet, weinig winst... Ben ik dan wel slim bezig?

* Prijzen verhogen: geen optie, dan prijs ik mij uit de markt

* Kosten verlagen: bijna niet mogelijk

* Omzet verhogen: daar ligt mijn kans

 

Voor omzetverhoging is geld nodig:

* Nieuwe voorraad

* Advertentie en PR kosten

* Opvangen kosten mindering loon

 

Dit kan ik niet uit eigen middelen meer betalen, ik moet op zoek naar investeerders, maar met de jaarcijfers van 2006...

Wel is het zo dat de vaste kosten redelijk 'vast' zijn. Een omzetverhoging heeft nauwelijks invloed op de vaste kosten, dus meer omzet betekent wel meer winst. Hiermee zou ik de mindering op mijn maandsalaris kunnen opvangen, maar tot nu toe benut ik alle winst voor het vergroten van het assortiment.

 

Er zijn zeer vele mogelijkheden die met geld en tijd te verwezelijken zijn. De afgelopen twee jaar heb ik bewezen dat er zeer zeker markt is voor wat ik lever, en de markt vraagt steeds meer.

 

Maar gaat het ooit wat worden? Is dit een scenario dat jullie bekend voorkomt, of is mijn bedrijf een hopeloos geval?

 

Is hier een business case van te maken waarmee ik eventuele investeeerders kan overtuigen? Of onbegonnen moeite?

 

Nogmaals: ik geloof er heilig in, maar aangezien ik lerende ben in alles wat er bij komt kijken een bedrijf draaiende te houden, ben ik onzeker of e.e.a. wel in balans is, of ooit komt.

... doet leuke dingen op internet ...

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0
Als er nog iemand een briljant idee heeft om mijn 'nieuwe' doelgroep aan te spreken: mensen van 30 - 45 jaar die vroeger met Matchbox speelden. Ik zit te denken aan een artikel in een weekendbijlage van een grote krant met daarin een nostalgisch verhaal van de modelauto's uit de jaren '65 - '75 en op welke manier er nu verzameld kan worden.

 

Begin een inruilactie. Maak een spotje naar model van die Amerikaanse car dealers in foute jasje. Met een parkeerplaats vol nieuwe en tweedehands auto's (alles in model). Waar je dan uiteindelijk met je grote schoenen tussenin gaat staan. Maak een quasi-advertentie, helemaal in foute autoverkoopstijl. Geef gratis automatjes weg.

 

Maak een mock-site voor tweedehands auto's.

 

Doe een oproep voor APK.

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

Hahaha, gewéldig!!!

 

Trouwens, die inruilactie gaat zaterdag 21 juli van start!

Dan organiseer ik de eerste 3 Inch (1/64) autoshow in 's-Gravendeel en inderdaad kunnen kinderen gratis hun oude autootje omruilen voor een nieuw exemplaar!

Ik heb een viertal auto's laten bedrukken met reclame (voor mezelf...), ik heb ze zojuist van de drukker opgehaald. Kinderen mogen dan kiezen welk model ze willen (Porsche 911 en Cayenne, Mercedes SL en Citroën C1)

... doet leuke dingen op internet ...

Link naar reactie
  • 0

Wat denk je van idd zo'n foute Autocommercial, met allemaal modelautootjes en zo'n lego manneke ertussenin!

Hup op Youtube!

 

Es kijken of mij dat lukt, ben niet zo handig met video... Maar m'n fotocamera schijnt wel video op te kunnen nemen...

... doet leuke dingen op internet ...

Link naar reactie
  • 0

Wat denk je van idd zo'n foute Autocommercial, met allemaal modelautootjes en zo'n lego manneke ertussenin!

Hup op Youtube!

 

Es kijken of mij dat lukt, ben niet zo handig met video... Maar m'n fotocamera schijnt wel video op te kunnen nemen...

 

Je kunt ook een 'video opnemen' met stills (zoals vroeger buurman en buurman): Met OpenOffice kun je de plaatjes allemaal in de Open Office 'Powerpoint' plakken en converteren naar Flash video.

Link naar reactie
  • 0

Hoi Henri,

 

Ik wil je tussendoor even wat vertellen over de mogelijkheden die photoshop te bieden heeft voor het automatisch bijsnijden van afbeeldingen e.d. Ik lees dat je op die manier 9x sneller kunt zijn. In photoshop kun je een zogenaamde 'handeling' opnemen. Je opent een afbeelding, voert je bewerkingen uit (slaat het bijvoorbeeld een aantal keer op op verschillende locaties en afmetingen) en vervolgens stop je de handelingsopname. Vervolgens kun je je afbeeldingen openen en via een automatisch proces (bestand > automatisch) je net opgenomen handeling voor bijvoorbeeld een hele map laten lopen. Mocht je hier nog vragen over hebben laat het dan even weten, dan help ik je verder.

Link naar reactie
  • 0

Bedankt voor je reactie, erg gewaardeerd.

Maar ik heb geen Photoshop...

 

Ik heb ondertussen een gratis programma gevonden die alles batchgestuurd doet: snijden, resizen en ook nog eens een lichte sharpen erover. Alles voor een hele map (of wat je ook selecteert) in één keer.

 

De software heet IrfanView. Een aanrader voor dit soort werk!

... doet leuke dingen op internet ...

Link naar reactie
  • 0

Ik weet alleen niet of GIMP ook dit soort batches ondersteunt. Wel weet ik dat je in photoshop batches ook kunt exporteren naar een soort kleine stand-alone programma's, zogenaamde druppes. Nu weet ik alleen niet in hoeverre deze functioneren als je zelf geen photoshop in je bezit hebt.

Link naar reactie
  • 0

 

Het assortiment dat ik bied kom je nergens anders tegen. Ik pretendeer 'alles' te hebben, in ieder geval alles waar ik aan kan komen.

Er zijn wel (web) winkels die deze producten ook aanbieden, maar dan is het aanbod altijd veel beperkter.

 

Maar de marges zijn klein. 'Andere' bedrijven hebben dergelijke producten 'erbij' en hoeven het niet voor de marge te doen, want daar hebben ze weer andere veel duurdere producten voor.

 

Ik deel de mening van TwaLevel...

 

Ik ben ook tijden opzoek geweest naar een modelautotje voor mijn vriend, deze was alleen erg moeilijk te vinden. Omdat je aangeeft dat je een ander assortiment dan anderen aanbied en pretendeer 'alles' te hebben zijn de verschillende tuning clubs misschien een aanrader. Deze mensen zijn vaak opzoek naar een origineel exemplaar van de eigen getunede auto. Oudere modellen auto's zijn vaak moeilijk te verkrijgen( ik weet niet of je wél de mogelijkheid hebt om daar aan te komen). Want volgens mij zijn deze mensen wé; bereid om extra te betalen. (let wel dit is mijn gevoel, dus niet onderzocht!). Of werk samen met de clubs, vaak krijgen nieuwe leden een cadeautje, één modelauto van je eigen merk (en versie) lijkt me een leuke binnenkomer.

 

 

Marketing & Communicatie

Link naar reactie
  • 0

Hallo Henri,

 

Twalevel noemt het al, je prijs, je noemt dat je je te snel uit de markt prijst bij hoge prijzen. Ik vraag me af of dat klopt. Voor echt unieke miniatuurauto's, willen mensen volgens mij best (veel) meer betalen. Presentatie maakt daarbij veel uit.

 

Ken je dit artikel van marketeer Seth Godin?

http://sethgodin.typepad.com/seths_blog/2007/06/three_humps_and.html

 

Verder nog een idee, zoek eens uit wat voor auto's bekende kunstenaars hebben (moet te vinden zijn). Bel zo'n kunstenaar op en vraag hem of hij in ruil voor een (gratis) model 'iets' wil doen met een 2e versie van dat model en jou die terugstuurd. Hij/zij blij, en jij hebt (als je dit bv ééns per maand doet) al snel super unieke varianten, wedden dat je die voor veel meer kunt verkopen. Bovendien heb je een (continu) stroom van ' aparte verhalen' rondom je product.

 

Beleving is key, en auto's zijn emotie... moet lukken, succes!

dpid.nl | onderscheidend ontwerp
tagtika.com | onze tool & methode om snel en doelgericht kernwaarden te bepalen

Link naar reactie
  • 0

In hoeverre heb je al de 'zakelijke handel' gecontacteerd? M.a.w. zoek contact met fiat in NL en vraag of ze geinteresseerd zijn om een miniatuur fiat500 te laten ontwikkelen om deze weg te geven aan iedereen die een proefrit heeft gemaakt. Combineer dit met iets exclusiefs bijv. limited editions/jonge kunstenaars die auto's beschilderen/spuiten en je hebt iets unieks. En danmaar hopen dat mensen nog wel voor een proefrit gaan en dit niet gewoon vanachter hun pc doen.

Link naar reactie
  • 0

 

Lenen modelautootjes zich qua inkoopprijs voor een grote actie van een retailer? Zoals AH bioscoopkaartjes uitdeelt, tinytoystickets: 10 zijn goed voor een keuze uit een speciaal assortiment. Je hoeft er geen grote winst op te maken, maar je geeft het verzamelen een impuls!

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

Is wel off topic in YESSS, maar idd, dat zou een enorm mooi project zijn. Heb dit verleden jaar al voorgelegd aan de Super de Boer keten, maar die ketsten het af met te duur en ze vonden mij (kon ik tussen de regels door lezen) veel te klein/onervaren

 

Ga ik in de toekomst zeker weer opstarten. Ik droom van een serie met de Daf 33 bestel (ik noem maar wat) in nostalgische uitvoeringen van de DE, Philips, PTT, Blue Band, etc, etc... En dat via een spaarsysteem bij een supermarktketen. Wie wil die nou niet allemaal verzamelen??

Wellicht er nog een moderne variant tegenover zetten met hedendaagse producten als Coca Cola, Sportlife, Duracel...

Alleen en exclusief bij supermarkt XXX.

In de jaren '90 heeft Super de Boer een dergelijke actie gehad die enorm succesvol was, maar dan niet met NL auto's. (voornamelijk Engels)

... doet leuke dingen op internet ...

Link naar reactie
  • 0

In de jaren '90 heeft Super de Boer een dergelijke actie gehad die enorm succesvol was, maar dan niet met NL auto's. (voornamelijk Engels)

 

Ken je de cijfers? Aantallen, opzet?

 

Als je budget meeneemt, dan wordt het verhaal nog beter. Laat de bedrukking sponsoren door bekende merken. Maak series: Neerlands Glorie, ontbijtautootjes met hagelslag, zuivel en brinta, snackautootjes met chips en frisdrank, enz.

[edit] titel ook aangepast[/edit]

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    5 leden, 230 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.