Ga naar inhoud

Henri Kroeze

Legend
 • Aantal berichten

  1368
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Alles dat geplaatst werd door Henri Kroeze

 1. Hallo allemaal, Een teken van leven van mij. Mijn bijdragen zijn na het overlijden van Ruben van den Oord tot een nulpunt gedaald. Dat is twee jaar geleden nu. Rond deze tijd moet ik veel aan 'm denken... Met mijzelf gaat het goed. Ik ben geen ondernemer meer, want 'vast' op de loonlijst, maar run wel mijn 'eigen' toko bij een marketing & communicatiebureau. Met collega's maken we daar de digitale uitingen en zorgen we er voor dat deze op een absoluut 'higher level' komen dan die van hun concurrenten. Ik zie nog veel bekende gezichten: leuk!!!
 2. Dat wil toch echt helemaal niemand???
 3. Lijkt mij een bijzonder goede toevoeging, Tonino!
 4. Dat laatste zou een mooie 'oplossing' zijn om in ieder geval de drempel zo laag mogelijk te houden. Super idee!
 5. Laat het alsjeblieft mensen in nood de durf geven om te praten. Online of offline.
 6. Afgelopen donderdag, na de crematie van Ruben, zaten we met 9 HL-ers aan de koffie te bedenken wat er nou allemaal gebeurd was en hoe wij als HL daar mogelijk bij hadden kunnen helpen. Dat was een bijzonder goede discussie en helaas moest ik vroegtijdig weg dus de eventuele conclusies heb ik gemist. Ik probeer in dit bericht voor mijzelf op een rijtje te zetten wat wellicht nadere aandacht behoeft en als deze discussie verder achter besloten deuren moet plaatsvinden (of reeds plaatsvindt), is dat ook prima. 1) nabestaanden helpen op zakelijk gebied. 2) boek over faillissement en hoe daar uit te komen met bijdragen van in ieder geval Ruben 3) hoe signaleer je bij jezelf een permanent dalende lijn en hoe kun je dan welke hulp inschakelen 4) op welke manier kan HL helpen als 3 gesignaleerd is 1) Daar werken reeds 2 man aan om in ieder geval de belangrijkste zaken te regelen -> TOP!!! Naast de acute situatie en de oplossingen daarin, heeft Ruben nog een eigen bedrijf met klanten. Daar moeten gepaste oplossingen voor geboden worden. Ik wil daar graag in meedenken zodat dat in ieder geval niet bij de nabestaanden terechtkomt. Nemen de twee zaakwaarnemers dit op termijn ook mee? 2) Goede actie, dit moet ECHT gaan gebeuren. Hier heb ik zelf weinig aan bij te dragen vrees ik. 3) Het grootste probleem (in mijn ogen en zeer beperkte kennis van deze materie) is in hoofdzaak trots en het blind zijn voor de realiteit, in ieder geval in de beginperiode. Hoe sneller je het kunt signaleren, des te eerder er ingegrepen kan worden. Maar wanneer trek je aan de bel? Als die vakantie niet door kan gaan? Of als 't gas en licht is afgesloten? Hoe lang houdt de ondernemer de roze bril op dat 'als volgende maand dat project doorgaat, het allemaal wel goed komt'. Hoe kunnen we informatie/voorlichting geven zodat een ieder dit in ieder geval zelf beter kan beoordelen. Wellicht een rol voor de boekhouder en/of bank? Tool? Iedere ondernemer een middenstandsdiploma laten halen met boekhouden? Want als het te laat is, dan is de enige hulp die een ondernemer nog wenst: Geld. En dat is nou net iets wat zeker op dat moment NIET voorhanden is. 4) Hier zijn al zo veel discussies over gevoerd. Een passend antwoord is nog steeds niet gevonden, maar ik hoorde donderdag wel een aantal opties voorbijkomen die het bekijken meer dan waard zijn. Maar dat zal toch in een besloten groep besproken en in werking gezet moeten worden?
 7. Zo her en der te lezen op FB, dit topic en Admin board gaan diverse HL-ers naar de crematie op donderdag, en ook een paar naar het afscheid op woensdag. Prima om elkaar even op te wachten. Bij de ingang van het uitvaartcentrum? Hoe laat? Ik probeer er om 9:45 te zijn. Ik zal bij de ingang wachten.
 8. Ik ga er heen donderdag. Nog meer HL'ers? Wellicht elkaar even opwachten bij de ingang?
 9. Shit man! Wat doe je nou!? :-(( Waarom de strijd opgeven. Het was echt veel erger dan ik ook vermoeden kan... Wellicht heb je het mij vaak willen vertellen via de talloze Skype sessies, maar ik heb het zo nooit begrepen. Jouw levenslessen op allerlei vlakken ga ik gigantisch missen. Zo jammer dat je de energie niet meer had om al die (eigen)wijsheid toe te passen op je eigen leven. Man wat ga ik je missen. Wie geeft me nu een draai om mijn oren als ik weer iets fout dreig te doen? Constance en kinderen, heel veel sterke. Ruben was een heel bijzonder mens!! Ik vind het een eer hem een beetje gekend te mogen hebben.
 10. Voor iedere ondernemer die denkt dat zijn/haar website niet interessant is voor hackers: vaak is het internet gespuis alleen maar geïnteresseerd in de webserver zelf. Men installeert kleine bestandjes, hopelijk onopgemerkt, om daarmee vervolgens spam email te verzenden. Dit wordt niet gedaan vanaf jouw email adres, gewoon onder een fake name. Waarom? Omdat op dat moment jouw webserver nog niet bekend is op de black list en email verstuurd vanaf die server door andere computersystemen gewoon wordt geaccepteerd. Maar na een half uur spammen heeft jouw provider (beheerder van je webserver) het wel in de gaten en zet jouw domein 'uit', zodat in ieder geval het spammen stopt. Doet hij dit niet, wordt de webserver op de zwarte lijst gezet en is email verstuurd vanaf die server per definitie verdacht. En met jouw website alle andere websites die op die server draaien. Dat wil de provider te allen tijde voorkomen. Dus ja: zorg dat je website beveiligd is. En goed beveiligd is. Begin 2013 lagen de WordPress sites zwaar onder de aanvallen, nu zijn dat de Joomla sites.
 11. Heb je je al eens verdiept in wat zo'n website allemaal moet kunnen? Alle opties al eens aangeklikt en daarbij jezelf afgevraagd: wat als dit per maand 20 miljoen mensen daadwerkelijk gebruiken? Dan kun je je toch wel voorstellen welke beheer, ontwikkel en support werkzaamheden daarbij komen kijken?
 12. De app die ik had wist zelfs de ademhaling te meten... Dus niet alleen beweging.
 13. Ik ben ook zo'n slechte opstaander en heb een tijd een appie gehad op de eiphone waarbij ik de telefoon op de matras moest leggen en de app vervolgens 'volgde' in welke fase van slaap ik me bevond. Op het juiste moment werd ik dan gewekt, of in ieder geval werd daar een poging toe gedaan. De app werkte prima, alleen waren de geluiden wat beperkt en zit er aan mijn eiphone maar een verrekte kort kabeltje zodat ie na een half jaar het kabeltje gesloopt had, mede omdat de eiphone op de matras moet liggen en ik 'm daarom onder het hoeslaken stopte. Idee briljant, het werkt echt, alleen de uitvoering was wat minder.
 14. En bedankt, Wouter! Weer 1,5 uur naar de gallemiezen... >:( Maar wel erg gelachen, da's ook wat waard!! ;D
 15. Je vergat mijn laatste opmerking te quoten. Dat is dus wat je voor ogen hebt. Prima.
 16. Kijk eens bij Ferrari zelf op de website (www.ferrari.com) of bij ons 'Neerlands' trots Spyker (www.spykercars.com). Dat is wel even een andere beleving dat alle verhuurbedrijven van Ferrari's bij elkaar. (ja ik heb ze even opgezocht).
 17. Verwacht je echt dat een klant 20 minuten in een Ferrari wil sturen? Man, dan heb je net 2x gestart en naar het eind van de straat gereden. Ik vind de website enorm 13 in een dozijn. Ik wil een exclusieve volbloed sportwagen huren maar kom bij een discounter terecht. Dat strookt niet met elkaar. Welk imago wil je uitdragen? Van iemand die helemaal gek is van Ferrari's en dat helemaal uitstraalt, of iemand die toevallig een Ferrari heeft , maar het had net zo goed een Porsche 944 of een oude Kadett kunnen zijn? Ik mis de passie. Ferrari is passie, je klanten willen daarvan proeven maar zo benader je ze niet. Je biedt een fijnproevers product aan via een Aldi aanpak. En ik denk dat je daardoor ook het verkeerde publiek gaat trekken. Maar netzogoed kan dit alles weloverwogen zijn en precies datgene zijn wat jij voor ogen hebt!
 18. Ja, ik herken dat. Het is echt wachten op een 'nieuwe' zoekmachine die normaal werkt. Probleem is dan wie moet bovenaan en vooral waarom moet die bovenaan... In jouw specifieke geval zal het te maken hebben met SEO: de gezochte bedrijven hebben of geen website, of van dusdanig lage kwaliteit dat zo'n prutsite van bijvoorbeeld DTG beter scoort op zo'n specifieke zoekterm. De DTG site heeft geen enkele reden om getoond te worden anders dan op 'hee, wij hebben een bedrijf in die categorie'. De website(s) van de bedrijven die je echt zoekt hebben blijkbaar voor Google nog minder reden om 'hoog' getoond te worden.
 19. Je hebt gelijk om te stellen dat veel 'experts' niets anders doen dan citeren uit citaten van anderen. Dat is niet alleen in Social Media zo, dat is bijna bij alles wat met de 'nieuwe' dingen te maken heeft. Website structuur, zoekmachine optimalisatie... Veel "blatende ooms op verjaardagen" die het allemaal wel beter weten. Ze zijn er altijd geweest en zullen er altijd blijven. Een collega van mij zei ergens in de jaren '90: "Show me your bookmarks and I'll tell you who you are". Naar 2013 vertaald: "laat me eens meegenieten van jouw Social Media inspanningen en ik vertel je of ik het interessant vind." Want dat is ook social media: ik bepaal zelf. Als consument, als bedrijf, als klant, als aanbieder... Enne 100% Internet generatie: Internet werd eind jaren '90 pas populair 'bij de grote massa', dus of je bent enorm jong, of je moet je 100% bijstellen...
 20. Deep House! My man! Vroegah heette dat gewoon House (in 1985 dan...) Ben 'fan' sinds dag 1. www.house-radio.com draait mijn arbeidsvitaminen.
 21. Toch maar eens vermelden: ik ben een samenwerking (VOF) aangegaan met een lokaal bekend reclamebureau. Gek genoeg besteedden zij voorheen alle digitale werkzaamheden uit en nu kan dat intern. Het mooie is dat we 2 man en een stagiaire hebben opgeleid om websites te bouwen, dus daar heb ik ook minder omkijken naar. Ik kan mij nu volledig, samen met een mede vennoot) richten op aquisitie en dat is hartstikke leuk! Mijn emz is opgehouden te bestaan en is overgegaan in de VOF. Ik heb er wel een half jaar over moeten denken en aan het idee moeten wennen, maar nu, na een paar maanden, kan ik alleen maar zeggen dat het een prima beslissing is geweest! Dus van eenpitter naar een bedrijf met 13 man! Het kan verkeren. Ondanks dat het nog steeds keihard knokken is om mooie klussen binnen te halen, toch wel een prachtig YES moment na drie jaar in m'n uppie gewerkt te hebben!
 22. Even snel op podiumverhuur gezocht: Maandelijks 1000 zoekopdrachten Bij de alternatieve zoekwoorden: podium verhuur: 2900 zoekopdrachten (dus met spatie!) podium huur: 2400 zoekopdrachten Op die manier kom je aardig in de buurt van wat 'men' gebruikt.
 23. Jasper, Ik gebruik altijd de Google keyword tool: https://adwords.google.nl/o/Targeting/Explorer?__c=1000000000&__u=1000000000&ideaRequestType=KEYWORD_IDEAS Typ een zoekwoord in waarvan jij DENKT dat het een goede is, kijk naar het zoekvolume en ook de eventuele alternatieve zoekwoorden die Google toont. Daar staan soms aardige verrassingen tussen waar je zelf niet aan gedacht hebt. Op deze manier krijg je een aardig beeld van hoe er via Google gezocht wordt.
 24. Dit topic is bedoeld voor discussie over bovenstaand(e) evenement(en).
×
×
 • Nieuwe aanmaken...