Jump to content
 • Welcome to HigherLevel, the Dutch business forum

  Do you have a business question, do you want feedback on your business plan or do you want to advise others? Then you are at the right place at a higher level. Here entrepreneurs come together to take each other to the next level.
  Ask your question, get a quick answer and share your experiences with entrepreneurs. The moment it suits you!
  During the day, evening and weekend 24/7 free advice and exchange of experience with entrepreneurs who understand!
PimNL

Mijn weg naar de top

Recommended Posts

Voordat ik begin met mijn verhaal wil ik mezelf graag even voorstellen. De naam is Pim Janszen, 20 jaar oud, woon en studeer in Leiden. Dit eerste verhaal is ter introductie. Vervolgens zal ik iedere week mijn voortgangen in het gebied van ondernemen hier schrijven. Net zolang totdat de top bereikt is!

 

Aan dit huidige avontuur als ondernemer is het een en ander vooraf gegaan. Het is niet zo dat ik altijd al voor mezelf wilde beginnen of veel geld wilde verdienen. Sterker nog, vroeger kon geld me eigenlijk geen bal schelen. Zo lang ik kon eten (en later wonen) was ik tevreden. Toch is door een samenloop van omstandigheden iets gaan kriebelen.

 

Tijdens het lezen lijken deze omstandigheden in eerste instantie misschien raar, maar tegen het einde zullen alle puzzelstukjes hopelijk op zijn plaats vallen. Tot zover de inleiding. Veel leesplezier!

 

(Een motiverend muziekje op de achtergrond maakt de leeservaring compleet. Mijn aanrader:

).

 

Het begin

Ongeveer 4 jaar geleden zat ik op mijn kamer bij mijn ouders in huis. Ik zat nog in de vijfde van het VWO. Was een vrij gewone, hoewel behoorlijk verlegen jonge man. Terwijl ik zat te leren voor de toetsen die er binnenkort aankwamen hoorde ik op de radio iets wat mijn aandacht trok: "Vanavond om acht uur is er op televisie een documentaire over mannen die beweren dat ze iedere verlegen man kunnen leren succesvol met vrouwen te zijn".

 

Als vanzelf waren zowel mijn aandacht als scepticisme getrokken. Ook al was ik pas 16 jaar, mijn toekomst op het gebied van vrouwen stond in mijn ogen al vast. De komende tien jaar zou ik in frustratie doorbrengen omdat meisjes me nooit zagen staan. Er waren echter mensen die me vertelden dat ik me geen zorgen moest maken en dat ik “de ware” vanzelf tegen het lijf zou lopen. Dat was tot dan toe de beste keuze die ik had. Zoals je begrijpt zat ik die avond om acht uur aan de

buis gekluisterd.

 

Het verhaal dat ik die avond te horen kreeg heeft mijn leven voor eens en altijd veranderd. Deze man, die als kind zo vreselijk sociaal angstig was dat hij zichzelf bij ieder visite aan huis een week lang in zijn kamer opsloot om maar geen contact met de buitenwereld te hoeven maken had de beslissing gemaakt zijn leven volledig een nieuwe wending te geven. Hij maakte de keuze om zijn angsten onder ogen te zien en te doorleven. Om zijn leven zelf in handen te nemen en de man te worden die hij wilde zijn.

Hij was inmiddels de bekendste verleider in Europa geworden.

 

De conclusie was voor mij snel getrokken. Als hij het kon dan waren er voor mij geen excuses meer. Al vond ik het doodeng, ik besloot dat dit een pad was dat ik ook zou bewandelen. Zo begon mijn reis.

 

De reis

Er komt een tijd dat alle motivatie en positieve affirmaties niets waard lijken te zijn. Dat de realiteit niet meer echt lijkt en je het liefst weer veilig achter je laptop zou willen kruipen. Dit is het begin van de echte reis. Het ondernemen van actie.

 

Vergis je niet, mijn begin was verre van vlekkeloos. Misschien was mijn motivatie nog niet hoog genoeg. Misschien was mijn leventje tot dan toe nog te comfortabel. De start heeft op zich laten wachten.

 

Toch is het lichtje blijven branden. Hoe vaak ik in eerste instantie ook heb opgegeven. Ik ben in ieder geval telkens een keer meer begonnen. Hierdoor ben ik stukje bij beetje steeds iets beter geworden.

 

Door het nemen van de juiste acties kwam ik steeds dichter bij mijn doel. Het beter worden met vrouwen. Het grappige is dat dit uiteindelijk niet het enige was dat veranderde.

 

Door het overwinnen van angsten en verleggen van mijn grenzen ben ik niet alleen zelfverzekerder en aantrekkelijker geworden. Ik heb tijdens dit proces een overtuiging gekregen dat alles mogelijk is wanneer je het maar graag genoeg wilt. Het krijgen van deze overtuiging is waarschijnlijk het beste wat me tot nu toe is overkomen.

 

Tijdens dit proces heb ik mezelf meer en meer geduwd in de richting van persoonlijke groei. Ik heb vrienden om me heen verzameld die op dezelfde manier denken als ik. Mensen die coaching geven, sport op professioneel niveau beoefenen of een eigen onderneming hebben opgezet. Mensen die geloven dat zij verantwoordelijk zijn voor het leven dat ze leiden.

 

Mede door het lezen van een hoop motivationele boeken is deze manier van denken zich gaan ontwikkelen. Boeken als: -Be excellent at anything- (Tony Schwartz), -Mastery- (George Leonard), -A new Earth- (Eckhart Tolle), -The Fountainhead- en -Atlas Shrugged- (Ayn Rand) en nog een aantal anderen.

 

Door deze nieuwe manier van denken en doen nam mijn leven een nieuwe wending. Ik begon resultaten te zien. Zelfvertrouwen te ontwikkelen.

 

Hierdoor begon ik na een aantal jaar zelf met het geven van coaching aan jongens die hetzelfde wilden bereiken. Ik begon hier en daar te presenteren en te adviseren. Dit was precies hoe ik mijn leven wilde hebben. Ik was blij.

 

Ondernemen

Hoewel het geven van coaching, presentaties en het versieren van vrouwen voor mij een geweldige manier is om te leven, mijn portemonnee was er minder blij mee. Ik verdiende nog vrijwel nergens geld aan.

 

Ook al gaf ik een paar keer per week bijles, dit fundeerde nog niet mijn keuze om ieder weekend het halve land af te reizen en vrijwel iedere avond te gaan stappen.

 

Daarom besloot ik ongeveer een half jaar geleden dat het tijd werd om aan mijn financiële situatie te werken. Hoe wist ik nog niet, maar ik moest en zou financieel onafhankelijk worden.

 

In eerste instantie liep ik een aantal programmas van Netwerk Marketing (MLM) tegen het lijf. Dit heb ik ongeveer een week volgehouden tot ik besloot dat het niet mijn ding is. Vervolgens besloot ik me te verdiepen in beleggen. Na het lezen van enkele boeken over dit onderwerp besloot ik dat ook hier mijn passie niet lag.

 

Er was nog iets. Tijdens het leren flirten was ik geboeid door de verhalen van ene -Two Step- op een online forum. Zijn wilde avonturen waren iedere keer weer vermakelijk om te lezen. Echter was er in zijn verhalen een duidelijke verandering merkbaar. Hoewel hij zich in eerste instantie enkel met feesten en vrouwen bezig hield kwamen er in de verhalen steeds meer referenties naar geld verdienen en internet marketing naar voren.

 

Omdat deze verhalen me de hele tijd bij waren gebleven besloot ik ze nog eens op te zoeken. Natuurlijk was hier en daar tussen de verhalen door wel een verwijzing naar zijn eigen website te vinden. Zo kwam ik terecht op source-wave.com. Zijn handleiding voor mensen in de wereld van internet marketing.

 

Tot mijn verbazing verdiende Two Step oftewel Alex Becker inmiddels ongeveer 30.000 dollar per maand met internet marketing. (Nu ik dit schrijf is zijn bedrijf recentelijk geïndexeerd op een waarde van 3,4 miljoen).

 

Nodeloos om te zeggen dat ik de week na deze ontdekking alleen nog maar te vinden was op sourcewave.com. Alle beschikbare informatie werd door mij opgezogen en mijn ogen werden geopend voor een hele nieuwe wereld. De wereld van financiele vrijheid.

 

Omdat Alex adviseerde om te beginnen met het starten van een website over een onderwerp van je eigen passie begon ik mannenvisie.com. Een blog over persoonlijke ontwikkeling. Al snel begon ik hier het grootste deel van mijn dag aan te besteden. Hierdoor kreeg dit blog binnen vrij korte tijd een professionele uitstraling.

 

Ik begon met het lezen van boeken over geld. Vooral “the 4 hour work week” (Timothy Ferriss) en “Rich Dad Poor Dad” (Robert Kyrosaki) hebben mijn kijk op geld veranderd.

 

Hoewel mijn eerste intentie was om financieel vrij te zijn zodat ik simpelweg niet meer aan geld zou te hoeven denken begon de wereld van Marketing toch meer en meer mijn aandacht te trekken. Daarom was de keuze voor het onderwerp van mijn tweede website al snel gemaakt. Blogbeginnen.com was geboren.

 

De huidige situatie

Het ontdekken van Internet Marketing is nu ruim 3 maanden geleden. Zowel Blogbeginnen.com als Mannenvisie.com hebben inmiddels naar eigen zeggen een goede uitstraling. Ik schrijf nu iedere week een artikel voor beide websites. De rest van de week ben ik bezig om deze blogs te promoten en te leren over Internet Marketing.

 

Onlangs vroeg een goede vriend van me of ik meeging naar de -Business Bootcamp-. Een weekend lang professionele training op het gebied van ondernemen en marketing voor 50 euro. Natuurlijk was de keuze snel gemaakt. Zo zat ik een paar weken geleden met 1200 man in een zaal te luisteren naar tips over het maken en laten groeien van een onderneming.

 

Tegen het einde van deze seminars kwam natuurlijk een aanbod voor vervolg trainingen. In dit aanbod zaten 3 trainingen ter waarde van normaal 3000,- per stuk voor een totaalprijs van 3000,-. Omdat ik eigenlijk vrijwel geen geld had zat ik in dilemma.

 

Toch besloot ik een keuze te maken. Het was mogelijk om dit geld in 9 maandelijkse termijnen te betalen. Ik besloot dat als ik echt graag wilde slagen ik dit geld wel op zou kunnen brengen. Het zal het uiteindelijk allemaal dubbel en dwars waard zijn.

 

Dit brengt me op het punt waar ik nu ben. Mijn blogs verdienen nog vrijwel niets. Omdat ze nog zo nieuw zijn zit er ook nog maar amper een businessmodel aan vast. Hierin heb ik me wel enigszins vergist. Ik dacht dit even door te hebben en zodra ik genoeg waarde te bieden had automatisch geld te kunnen verdienen. Echter is dit een lange termijn project waaruit ik niet te snel resultaten kan verwachten.

 

Volgende week is mijn eerste training, de Master Entrepeneur. Ik weet dat ik op de goede weg ben en dat op deze manier het resultaat uiteindelijk zal komen.

 

Echter is er op dit moment nog niets. Door de investeringen die ik onlangs heb gedaan ben ik op dit moment in het bezit van welgeteld 10 euro 50 om vanmiddag mijn lunch te betalen. Vanavond geef ik bijles zodat ik mijn avondeten kan betalen. Ik weet dat ik me nu bevind in de zogenaamde Pain Period. Dit is een term die bodybuilders gebruiken om de periode aan te geven waarin al wel actie ondernomen word maar nog geen resultaat te zien is.

 

Ik weet nu dat ik niet kan verwachten dat dit resultaat op al te korte termijn zal komen. Totdat dit er is zal ik dus nog een baantje moeten zoeken om mijn leven te bekostigen. Ik heb al ongeveer 20 sollicitaties verstuurd naar Internet Marketing bureaus. Dit levert alleen weinig resultaat op omdat ik pas een paar maanden ervaring heb. Ik zal dus even mijn ego opzij moeten zetten en op zoek gaan naar het beste waar ik op dit moment wel terecht kan.

 

De komende tijd zal ik hier wekelijks mijn voortgangen neerzetten op het gebied van ondernemen en mijn leven. Zo kan ik mijn eigen acties en resultaten bijhouden en jullie hopelijk inspireren of nieuwe inzichten geven. Leuke reacties of tips zijn natuurlijk altijd welkom!

 

Groet,

Pim

Share this post


Link to post
Share on other sites

MLM, Business Bootcamps, get-rich-quick coaching: alle signalen staan op rood en toch wordt deze blog op HL geplaatst. Wie laat dit soort onzin door en waarom worden kritische reacties verwijderd?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik ben heel benieuwd naar je vorderingen. Maar toch een paar kanttekeningen en vragen.

Je hebt het in het eerste deel van je verhaal dat je "aantrekkelijker" bent geworden. Je komt daar ook een paar keer op terug. Heb je hier per abuis de verkeerde woordkeuze gemaakt en bedoelde je "gewilder"?

De aansluiting tussen de verschillende delen ontgaat me een beetje. Het verhaal komt niet helemaal helder op me over en ook ontgaat me eigenlijk wat je nu eigenlijk precies wil gaan bereiken. Ook ontgaat me nog wat jij precies onder ondernemen verstaat.

Ten derde is geld ook een belangrijk onderwepk in je verhaal. Daar snap ik ook niks van. Is geld het doel van je onderneming?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Helder is het allemaal niet. Wat nu je verdien model is, is me niet duidelijk geworden. "Niet lullen maar poetsen" zou mijn opa zeggen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

De updates van Pim kunnen nog best waardevol worden voor andere jongeren die snel financieel onafhankelijk willen worden.

 

Zo te lezen is is hem al een flink poot uitgedraaid. Waarschijnlijk gaat hij in de rest van zijn cursus leren hoe hij dit kan reproduceren. Hij is nog jong, dus er valt nog een hoop te leren. Hopelijk wordt de les niet nog veel duurder. Misschien ben ik cynisch, maar het is aan Pim om hier het tegendeel te bewijzen. Laat maar regelmatig weten of je al dichter bij de top bent gekomen...

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

De updates van Pim kunnen nog best waardevol worden voor andere jongeren die snel financieel onafhankelijk willen worden.

Dat is zeker waar. Ook met die insteek ben ik op dit moment "live" een nieuw MLM spel aan het ontleden op mijn eigen blog (zie link onder dit bericht). Leerzaam voor de volgende generatie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tip@Pim: lees de blogpost van Wouter inclusief alle reacties. Zeer informatief, illustratief en leerzaam!

 

Algemene boodschap: blijf kritisch, ook naar jezelf en kijk uit voor de bijna sectarische manier waarop evangelisten omgaan met kritische gedachten.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pim, mooi dat je dit deelt, en blijf vooral delen. We zijn nieuwsgierig!

 

Wel zijn we daarbij kritisch en vragen ons af of je gaat slagen. Je hebt het bijv. over de 'Pain Period'. De metafoor is begrijpbaar maar niet altijd vergelijkbaar: bij sporten/bodybuilden wéét je dat je spier gaat groeien bij pijn (wetenschappelijk bepaald, een natuurlijke ontwikkeling). Bij persoonlijke en bedrijfsmatige ontwikkeling is dat niet zeker. Heb ik uit persoonlijke ervaring ondervonden :).

 

Succes!


Startup coach | Pitchtrainer | Spreker | Presentator | www.arthurtolsma.nl

Schrijver van Startups & Downs. Fouten, successen en lessen van een ambitieuze ondernemer

Share this post


Link to post
Share on other sites

En bedankt, Wouter! Weer 1,5 uur naar de gallemiezen... >:(

 

 

 

 

 

Maar wel erg gelachen, da's ook wat waard!! ;D


... doet leuke dingen op internet ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

En bedankt, Wouter! Weer 1,5 uur naar de gallemiezen... >:(

Sorry!

Maar wel erg gelachen, da's ook wat waard!! ;D

Oh gelukkig! :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bedankt voor alle reacties. Ik zal mijn best doen om zo veel mogelijk te beantwoorden.

 

@ Twabla:

MLM heb ik 1 week gedaan. Ik had een proeftijd en heb al mijn ingelegde geld teruggekregen. Sindsdien ben ik absoluut geen fan van MLM systemen.

Verder heb je het over get-rich-quick coaching. Waarschijnlijk ben ik hier niet helemaal duidelijk over geweest. Ik krijg uberhaupt geen coaching maar de trainingen die ik volg zijn op het gebied van marketing. Ik begrijp dat je deze trainingen om wat voor reden dan ook niet vertrouwd. Dit is naar mijn mening een verschil van perspectief en verder niet de moeite van een discussie waard.

 

@ P.J.

Ik denk dat je gelijk hebt over de kwestie "aantrekkelijker" - "gewilder". Heb niet lang genoeg stilgestaan bij deze woordkeuze. Jammer dat mijn verhaal blijkbaar niet erg helder is. Op het moment van schrijven lijkt het vanaf mijn oogpunt natuurlijk glashelder. Voor deel 2 zal ik iemand vragen mijn teksten voor me na te kijken.

Geld is inderdaad een doel van mijn onderneming. Daarnaast spelen contributie en het uitoefenen van mijn passie (psychologie) ook een rol.

 

@ RVC

Waarschijnlijk heb ik hier dezelfde fout gemaakt als die P.J. aanstipt. Vanuit mijn eigen referentiekader lijkt alles glashelder. Natuurlijk heb ik een verdienmodel. Ik ben zelfs dagelijks bezig deze bij te slijpen. Blijkbaar was dit voor mij zo vanzelfsprekend dat ik er niet aan dacht om deze goed uit te leggen.

 

@ Mmint

Bedankt voor je reactie. In een hoop opzichten heb je helemaal gelijk. Het afgelopen half jaar heb ik zeker gemerkt dat het allesbehalve makkelijk is om financieel onafhankelijk te worden. Ik wil dan ook wel even duidelijk maken dat ik absoluut niet verwacht dat dit snel zal gebeuren. Het zou natuurlijk leuk zijn als dit binnen de komende 6 maanden zou lukken zoals het enkelen lukt. Maar ik ben iemand die altijd denkt aan de lange termijn. Toen ik begon met internet marketing vertelde ik aan anderen "Ga ervan uit dat je het eerste jaar alleen nog maar geld verliest. Wanneer je dit 5 jaar lang op de juiste manier volhoud is het heel goed mogelijk hier goed geld mee te verdienen".

 

Nog steeds sta ik achter deze uitspraak. Natuurlijk hoop ik dat dit sneller gaat en weet ik dat het sneller kan. Maar ik ben me er wel van bewust dat dit niet iets is wat automatisch gebeurt.

 

Bedankt voor je tip. Kritisch zijn op zijn tijd is een van de dingen die ik nodig heb. Daarom ben ik ook blij met deze reacties. Toch blijf ik geloven dat alles mogelijk is zolang je de juiste acties onderneemt.

 

@ Wouter:

Mooi initiatief. Destijds heeft een uitgebreid wetenschappelijk artikel vergelijkbaar met jouw tekst ervoor gezorgd dat ik stopte met MLM.

 

@ Arthur:

Bedankt voor je reactie. Ik ben het deels met je eens. Mijn persoonlijke mening is dat persoonlijke ontwikkeling in principe dezelfde regels volgt als fysieke ontwikkeling. Dus wanneer je bijvoorbeeld iedere dag een presentatie oefent voor de spiegel kan je er twee maanden later vanuit gaan dat je beter presenteert dan bij aanvang. Hier vindt dus hetzelfde proces plaats als bij sport.

Echter zijn er bij persoonlijke/bedrijfsmatige ontwikkeling een hoop andere factoren die een rol spelen. Zo hebben emoties en situationele factoren bijvoorbeeld meer invloed dan in de sportwereld.

 

Is dit wat je bedoelt of sla ik de spijker zo mis?

 

 

Nogmaals bedankt voor jullie reacties. Zoals met de moderatoren van dit forum afgesproken zal ik "deel 2" in een aparte post plaatsen zodra ik eraan toe ben om deel twee te schrijven.

Ik blijf dit stukje in de gaten houden dus als er meer vragen / reacties zijn ben ik blij ze te beantwoorden.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Goede, uitgebreide reactie Pim :).

 

Qua persoonlijke ontwikkeling vind ik ook dat je op de een of andere manier groeit. Maar bedrijfsmatig niet. Je kan heihard werken en werken, maar als je niet de goede dingen doet komt je ook echt geen stap verder. Soms werkt het juist tegen je, bijv. bij sales omdat je dan te opdringerig bent (iemand die iedere dag belt of je vandaag wél zijn product wil kopen :) ).

 

Maar persoonlijk leer je er idd van. Je moet dan wel zorgen dat je goed leert, en dat is moeilijk. Want daarbij gaat de metafoor van fitnesstraining ook op: als je je spieren niet goed traint gaan ze kapot, en kan je lichaam vergroeien :). Maar voor persoonlijke ontwikkeling is het erg moeilijk te bepalen wat nou goede ontwikkeling is, daar zijn veel visies op...


Startup coach | Pitchtrainer | Spreker | Presentator | www.arthurtolsma.nl

Schrijver van Startups & Downs. Fouten, successen en lessen van een ambitieuze ondernemer

Share this post


Link to post
Share on other sites

Een halve eeuw geleden introduceerde kunstenaar Andy Warhol zijn 15 minutes of fame, suggererend dat we allemaal ons moment in de spotlichten krijgen. Dankzij social media is dat inmiddels geëvolueerd tot een lifetime of fame, waarbij we desgewenst permanent de hoofdrol spelen in een zelf gecreëerde mediarealiteit. We figureren in onze eigen Youtube videos waar we onze eigen e-books promoten en onze eigen blogs, tweets en Facebookpagina's aanprijzen. We publiceren op fora. We reizen zelfs het land rond om onze boodschap te verkondigen aan ieder die een gewillig oor heeft.

 

En verrek: er komen volgers! Het begin van wereldfaam en ongekende rijkdom. Passief inkomen, want we voorzien dat na een period of pain het fortuin vanzelf komt aanwaaien. Dat pikken we immers op uit motivational video's en inspirational books van talloze goeroes. Een 4HW is voor allen weggelegd.

 

Er zijn vast mensen die daarin slagen. We kennen allemaal voorbeelden van ondernemers die een prachtig verhaal hebben, echt inspirerend zijn. En dat maakt de voorbeelden van ondernemers die alleen maar motivational bezig zijn des te schrijnender.

 

Als Andy Warhol nog zou leven, zou hij de sekten van sukkels beschrijven. Gemeenschappen van goedgelovigen die bereid zijn hun geld te besteden aan periods of pain die slechts dienen om te ontdekken dat echte faam alleen weggelegd is voor degenen die werkelijk iets interessants doen.

 

De economie van passief inkomen is namelijk heel simpel. Er zijn mensen die met minimale inspanning een enorm inkomen kunnen vergaren. Een goeie acteur of regisseur kan miljoenen verdienen met een enkele film. Een bijzondere zanger kan fortuin vergaren met muziek die een grote fanschare bindt. Een getalenteerd auteur kan binnenlopen op een sprookje. Uitvinders zijn ook zo'n slag. Simpelweg omdat hen dat succes gegund wordt door heel veel mensen die een deel van hun actieve inkomen (geld naar werk) besteden aan de vruchten van die getalenteerden. Ik betaal graag een paar euro voor een goed boek, een interessante film of muziek die me de kriebels geeft. En er zijn blijkbaar ook massa's mensen die hun geld besteden op business bootcamps waar ze zich spiegelen aan de overtuigende goeroes die rijkdom voor allen prediken.

 

Die massa is wel interessant, ook voor een student psychologie op weg naar de top. De wet van behoud van energie en massa dicteert immers dat je veel actieve inkomens nodig hebt om enkele passieve fortuinen te financieren. Een prince heeft veel paupers nodig, een koningin veel werkmieren. Als je geen werkmier wil zijn die andermans passief inkomen voedt, zal je dus zelf een bijzonder talent moeten ontwikkelen om in aanmerking te komen voor de faam en het fortuin die vanuit de massa opwelt.

 

Wat is jouw talent?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Die massa is wel interessant, ook voor een student psychologie op weg naar de top.

Dat is zeker een goede suggestie. Toevallig had ik het daar laatst nog over met Linda. We vonden dat er eens een goede studie moet komen naar mensen die geloven in MLM, piramidespelen en zulk werk. Deze mensen hebben namelijk een manier van denken en redeneren die naar mijn idee ontzettend veel overeenkomsten vertoont met iemand die zwaar religieus is. De wetenschap, feiten en inhoudelijke argumenten spreken zo iemand op zo ongeveer alle vlakken tegen, maar toch zijn ze daar ongevoelig voor. Ze doen alles af met argumenten in de categorie "jij snapt het toch niet" en gaan inhoudelijke discussie uit de weg.

 

Doe daar een goede studie naar, schrijf er een boek over en je hebt een klein passief inkomen van de verkoop van je boek.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sluit me helemaal bij de voorganger aan. En als je je talent(en) hebt kunnen definiëren, ben ik heel benieuwd naar de producten die je met je talent(en) en andere gereedschappen, op de markt wil gaan brengen.

 

Even terzijde. Ik ben van mening dat geld een middel is en geen doel. En een kleine opmerking nog over de opmerking van de voorganger, dat uitvinders "ook zo'n slag" zouden zijn. Ik heb er geen enkel bezwaar tegen als mijn laatste uitvinding geld gaat opleveren. Het weerhoudt me echter niet om gewoon nuchter te blijven rondkijken om weer een volgende onderwerp te "zien" waar ik me mee kan bezighouden. Daar moet je dan wel de kans voor krijgen natuurlijk. Daarnaast was ik ook niet van plan om (als persoon) ook maar een spat te veranderen. Geld is en blijft voor mij een middel. Ik heb geleerd dat je met (te) weinig geld ook kunt overleven als je ervoor knokt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Yep, dat heeft te maken met drijfveren. Er is vast een onderdeel van het brein dat gevoelig is voor logica en een ander deel dat zwijmelt van magie. Wie zwaar leunt op logica gelooft niet in wonders.

 

Wat mij nou intrigeert is waarom veel mensen zo graag volger willen zijn. Dat zal wel een instinctief gedrag zijn. Die ene lemming die snel onderweg is, weet waarschijnlijk iets wat de rest nog niet doorheeft. Die is vast op weg naar de top.

 

D'r achteraan!!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dit zijn interessante vraagstukken.

 

Wat mij onlangs heeft geholpen is een presentatie van Rich Schefren. Hij spreekt hier over hoe 95% van de internet marketeers zogenaamde "Opportunity seekers" zijn. Mensen die telkens maar weer zoeken naar het volgende kant en klare idee om rijk te worden. Het is zeer eenvoudig om deze mensen iets te verkopen. Overtuig ze van het feit dat ze hier rijk mee kunnen worden en ze kopen je product.

 

Daarnaast zijn er enkele "strategische ondernemers/marketeers". Dit is een totaal ander slag mensen. Mensen met een plan. Ze hebben hun business tot in detail uitgedacht en stellen zichzelf wekelijks of dagelijks bepaalde doelen om richting te houden. Het is veel moeilijker om aan deze mensen iets te verkopen omdat deze jouw product eerst moeten vergelijken met dat wat ze nu doen, en na veel wikken en wegen moeten besluiten of jouw product ze helpt om hun doel te bereiken of juist van hun ingeslagen pad af brengt.

 

Nu weet ik dat ik best wat karakteristieken heb van een Opportunity seeker. Echter bezit ik ook de eigenschappen van een Strategische Ondernemer. Volgens mij is het dan verder een kwestie van het hebben van de juiste overtuigingen om het juiste pad in te slaan.

 

@ Arthur: Blij dat we op een lijn zitten! Ik begrijp wat je zegt en ben het er mee eens.

@ Twabla: Op dit moment ben ik bezig een concept te maken dat precies aansluit bij mijn talenten en passies. Je leest hier binnenkort meer over.

@ Wouter: Wie weet een idee voor in de toekomst.

@ P.J.: Ben het met je eens dat geld op zich geen doel is. Ik kan prima leven van weinig geld. Voel me daar ook niet ongelukkig bij. Het is meer dat ik geld als Internet Marketeer zijnde als het ware zie als een weerspiegeling van mijn kunnen. In feite zoals op school hoge cijfers een weerspiegeling zijn voor een goede prestatie. Echter, wanneer ik bijvoorbeeld veel bedankjes krijg is dit voor mij net zo'n grote weerspiegeling omdat dit aangeeft dat ik anderen geholpen heb.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Waarom zou je de mensheid willen indelen in koperstypen?

 

Probeer het eens op eetbaarheid!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik zie nog geen prijsgegeven talent(en) en aanstaande producten. Wij wachten nog even af.

Share this post


Link to post
Share on other sites

"In dit aanbod zaten 3 trainingen ter waarde van normaal 3000,- per stuk voor een totaalprijs van 3000,-. "

 

Dus je hebt drie trainingen die 50 euro "waard" zijn, je zegt dat ze 3000 kosten, en dan bied je ze "voordelig" aan voor 3000 euro samen. Ik ken een andere organisatie die dat ook zo doet. Je eerste training is gratis, en naarmate je vordert gaat het meer kosten, maar omdat je langzaamaan gehersenspoeld wordt blijf je meedoen. Pim, laten ze je ook slechte science ficton boeken lezen?

 

Ik begrijp niet dat een stukje tekst als dit geaccepteerd wordt als HL blogpost.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Als er uit te leren valt, en dat blijkt uit de reacties, dan is het altijd publicatiewaardig.

 

Volledig mee eens. Gezien allerlei eerdere discussies (o.a. hier op HL) blijkt dat er ook ware woorden gezegd worden bij dit soort trainingen. Terwijl er tegelijk veel kritiek is.

 

Daarnaast vind ik het veel interessanter om van Pim te horen wat hij doet, en kunnen we hem beter stimuleren om eerlijk over zijn positieve en negatieve ervaringen te vertellen, dan om vooraf keihard standpunten in te nemen. Dat laatste leidt in mijn ervaring namelijk tot een politieke discussie waarbij iedereen zijn vooraf ingenomen standpunten blijft verdedigen, en is daarom minder leerzaam.


Startup coach | Pitchtrainer | Spreker | Presentator | www.arthurtolsma.nl

Schrijver van Startups & Downs. Fouten, successen en lessen van een ambitieuze ondernemer

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daarnaast vind ik het veel interessanter om van Pim te horen wat hij doet,

 

Wat 'ie doet op die cursus weet ik niet. Maar de manier waarop de cursus hem is aangesmeerd vind ik interessant. Hij betaalt veel te veel voor een cursus waarvan niet vast staat dat hij daarna de miljoenen gaat binnenharken. Ik vind de toonzetting van zijn stuk ook niet passen bij het profiel dat hij van zichzelf schetst. Ik heb een gevoel dat er een professionele tekstschrijver van matige kwaliteit aan te pas is gekomen. Of dat Pim teveel marketingfolders van dat bedrijf heeft gelezen. Maar wie ben ik?

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Let op: het laatste bericht in het topic waar je op wilt reageren is meer dan zes maanden oud. Onnodig oude topics omhoog halen wordt niet altijd gewaardeerd, maar natuurlijk mag je nog wel op oude topics reageren.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er is 1 lid online en 126 gasten

  (See full list)    
 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept