Jump to content

RVC

Senior
 • Content Count

  36
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  anders

Register

 • What age group do you belong to?
  36-40
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Wat is jouw toegevoegde waarde nog in het bedrijf ?
 2. Het negatieve op dit forum zul je in real life ook tegen komen wanneer je iets gaat ondernemen wat moreel in brede lagen van de bevolking als aanvechtbaar en verwerpelijk wordt geacht.
 3. De tip om eerst eens de markt te verkennen via marktplaats is een goeie. Zo krijg je voor weinig geld wat binding met hetgeen je wilt gaan doen. De webshop zou ik helemaal achterwege laten. Direct via marktplaats heeft een veel groter, sneller en voordeliger bereik. Stap in de auto met 500 euro handelsgeld en koop daarvoor handel in Antwerpen, Luik etc. Een buil kun je je er niet aan vallen denk ik. Een echte winkel is niet echt meer van deze tijd voor brocante. Zelf ben ik mede eigenaar van een fysieke brocante winkel op een drukke voetgangers locatie. Eigenlijk is het gewoon liefhebberij want een inkomen is er niet uit te halen door de hoge kosten en lage omzetten. En dan betreft het ook nog een eigen pand waar geen financieringskosten meer op rusten. mocht je meer info willen stuur maar een Pm. :) Alles overdenkend en met de kennis van nu; lekker via Marktplaats.
 4. Wat zeggen de mensen die je je huidige financiering toegezegd hebben ? Die moeten het voordeel van een snelle start toch ook zien ?
 5. Hangt natuurlijk van de overlast af. Maar 1000-1500 per draaidag excl. begeleiding is wel gangbaar voor een bijzondere locatie. De ene productie heeft ook natuurlijk een groter budget dan de ander. Je moet maar zo denken, zij verdienen er ook aan en waarom zou jij je locatie dan gratis ter beschikking moeten stellen ? Je kunt ook eens bij een locatie bureau informeren.
 6. Om fris en nieuw in deze business te rollen lijkt me zonder tonnen of miljoenen op de bank niet mogelijk. Zoals eerder genoemd zijn de investeringen in "doodkapitaal" zoals pand, bunker etc gigantisch. Familiebedrijven die dit al hebben gedaan en die aan huisvesting nagenoeg geen kosten hebben doordat hier in tientallen jaren al veel op is afgelost heb je als collega wat concurreren heel lastig maakt. heb je werkervaring in een vuurwerkbedrijf ? Kun je zo je passie niet leven ?
 7. Goed en verstandig dat je al nadenkt in geval het niet goed gaat en hoe je dan uit elkaar gaat. De kans dat het spaak loopt is vrij groot. In mijn dorp zitten een paar autohandelaren in gebruikte wagens die het zeer moeilijk hebben. Beide al 2 generaties actief en dus een zeer goed netwerk. Wat zijn jouw capaciteiten dat je denkt het wel te kunnen behalve het leveren van kapitaal ? Heb je er nog een vaste baan naast zodat je het kan zien als hobby ?
 8. Hallo jeffrey, De scepsis van forumleden kan ik wel begrijpen. Concreet werkt het zo simpel dat wanneer je een T shirt hebt ontworpen en gemaakt je deze probeert te verkopen aan een retailer. Hij vraagt "wat kost dat ?" Jij zegt X hij zegt Y en het resultaat ligt ergens in het midden als het goed gaat. Zo werkt de handel bij de kleine retailer. Dan maak je een factuur, aanbetaling vermeld je daarop en de rest bij levering of met een betaaltermijn. De leveringsvoorwaarden zet je achterop de factuur en de betaaltermijn in grote letters op de voorkant. Zo werkt het wanneer je een beregoed artikel hebt. Meestal heeft men geen belangstelling en kom je uit bij iemand die het in consignatie wel wil proberen te verkopen op de braderie. De grote winkels hebben eigen inkoopvoorwaarden. Offertes zijn dan gewoner. In mijn nabijheid diverse mensen het zien proberen en allemaal is het niets geworden omdat de inkoop veel te hoog was door gebrekkige kennis van de markt. Geen prettige boodschap; maar wanneer je dit soort vragen stelt als je halfweg bent is je voorbereiding gewoon niet goed.
 9. Natuurlijk kan dat. Of een winkelier ermee akkoord gaat is een ander verhaal. De winkelier moet maar afwachten of je dan nog bestaat. het hangt ook van het bedrag af waar het om gaat. Een marge van 7-10% is trouwens wel erg laag.... Vraag het eens een paar winkeliers.
 10. Groothandel staat nu in een nogal kleine schrijfletter. Ik keek er de eerste keer overheen. Na je vraag nog eens gelezen te hebben ging ik op zoek naar elementen die wezen op een groothandel. Niet de gewone weg dus ! De vaktermen zoals dropschipping zullen veel mensen direct duidelijk maken dat het een groothandel betreft. Mooi werk !
 11. Reken op een paar duizend stuks per maat per ontwerp.
 12. Helder is het allemaal niet. Wat nu je verdien model is, is me niet duidelijk geworden. "Niet lullen maar poetsen" zou mijn opa zeggen.
 13. Vaak verwijst men naar de kijkdagen. kopers worden geacht goederen zelf te inspecteren. Ik denk niet dat het veilingbedrijf bewust een verkeerde voorstelling van zaken geeft. Correct zou zijn wanneer ze de koop zouden ontbinden.
 14. Wat ik zo begrijp gaat het om een horecapand. Dat is echter niet echt relevant. Een beroep op dwaling lijk me zeer kansrijk.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept