Solitair

Super Senior
  • Aantal berichten

    225
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Solitair

  1. Ik heb net even één van mijn BTW nummers gecheckt via het andere, maar wat mij verbaasd is dat ik alleen kan zien dat het nummer "valid" is, je kunt niet de bijbehorende bedrijfsnaam zien. Iemand anders zou dus mijn BTW nummer kunnen opgeven en bij controle dus niet eens door de mand vallen..
  2. Ik heb een beetje het idee dat de topicstarter een geweldig idee denkt te hebben, alleen nog geen leveranciers en afnemers. Of jullie hem/haar daar even bij kunnen helpen..
  3. Volgens mij heet zoiets sleutelgeld en dat kan op sommige locaties oplopen tot meer dan 100K, voor een casco pand. Het gaat dan vaak wel om toplocaties in de grote steden. Ik weet niet om welke plaats het hier gaat, maar aangezien je zegt dat het voor voor jou moeilijk is een geschikte locatie te vinden kan het hier ook spelen. Neemt niet weg dat je vrij bent hierover te onderhandelen. Kan je niet direct contact opnemen met de huidige huurder of verhuurder? Staat het pand al leeg en betaald de huidige huurder nog steeds huur of of draait de winkel nog?
  4. De factor 13 stamt uit 2007 als ik het goed zie. Natuurlijk afhankelijk van vele factoren, maar voor een pand in onverhuurde staat is die factor in de huidige markt bijna ondenkbaar. Maar wel een interessante draad. Zijn er voor een zakelijke hypotheek trouwens vergelijkbare formules als voor een privéhypotheek (bijv. 4/5 keer brutojaarinkomen)? Of is dit in alle gevallen maatwerk, zelfde vraag m.b.t. de rentes.
  5. Zo ken ik er nog wel eentje. Pas een klant van een paarhonderd euro augustus vorig jaar bezocht. Nu is het in mijn branche redelijk gebruikelijk de betalingstermijn iets op te schroeven en ben ik tot nog toe redelijk coulant geweest. Het voorstel van de beste man was om de geleverde goederen om te ruilen en de factuur direct te voldoen.. Daar had ik dus niet zo'n trek in en toen was ik opeens een slechte zakenman. Nog een weekje en dan gaat er een brief met juridische kosten en rente uit.. Kan niet wachten..
  6. Wat is het minimaal aantal pakketten voor een contract bij UPS? UPS werkt trouwens niet alleen met eigen personeel, ook met onderaannemers, wat in hun geval trouwens niks afdoet aan de kwaliteit.
  7. Voor een direct mail campagne ben ik van plan handmatig een groot aantal adressen in te gaan voeren, alleen is de vraag op welke manier ik dat het beste kan opslaan. Als labelprinter gebruik ik momenteel een Brother P-touch QL-500 i.c.m. P-touch editor. Nu wil ik het bestand zo opmaken dat ik uiteindelijk met 1 druk op de knop alle adressen in de gewenste opmaak worden gedrukt. Ik heb al verschillende databases geprobeerd op te maken, maar ik ontkom er in het geval van deze printer en software niet aan om per adres de opmaak te moeten doen en het zou best irritant zijn om dit bij elke mailing 500-1500 keer te moeten doen.. Iemand misschien enig idee..
  8. Die 30% eigen inbreng is trouwens ook nog niet zeker. De bank zou bijvoorbeeld ook 50% kunnen eisen bij een hoger risico. Ik weet trouwens niet wat voor winkel het is, maar 3 compagnons voor een winkel lijkt mij ook best veel.
  9. Even helder: Je wilt een (door een andere "bank" gefinancierde) auto inbrengen in je bedrijf om als onderpand te dienen voor een nieuw af te sluiten lening? Volgens mij is een auto überhaupt voor een bank niet zo geschikt als onderpand, maar dan nog. Ik ben eigenlijk benieuwd naar om wat voor auto het gaat en hoeveel geld je nodig denkt te hebben. Heb je wel een (nieuwe) auto nodig? Als je het toch via je vrouw wil doen, waarom dan geen persoonlijke lening op haar naam en dan doorlenen aan jou. Waar komt het negatief eigen vermogen vandaan, geleend? Ik heb trouwens, geheel tegen verwachting in, een positieve reactie gekregen van de bank. Ook slechte jaren achter de rug, maar wel een rëeel plan en cijfers (accountant) aangeleverd. In één keer goedgekeurd.
  10. Ik begrijp 'm niet helemaal. Gaat het om de financiering van de auto of financiering van je bedrijfsactiviteiten?
  11. Heb je al contact opgenomen met je bank en bijvoorbeeld al met de financieringsmaatschappij van Skoda (is immers ook een bank). Ben je trouwens van plan om 6 jaar in dezelfde auto te rijden, of wil je de maandlasten nu gewoon zo laag mogelijk houden?
  12. Zijn die verzekeringen (meestal i.c.m. verlengde garantie) die je kunt afsluiten bij de aankoop van de apparatuur geen uitkomst? Naar het schijnt keren dat soort partijen makkelijk uit? Ik snap dat het niet om nog te kopen apparatuur gaat, maar die bedrijven zullen dit toch ook weer bij een verzekeraar onder brengen..
  13. Ook mijnerzijds de beste wensen! Net terug uit Antwerpen, principieel geen VIP kaarten gekocht, maar toch via de danseressen in VIP-area beland ::). De komende dagen nog veel Champagne drinkend bij klanten waarschijnlijk.. En de eerste omzet is al gemaakt! TOPBEGIN!
  14. Pure gok op basis van de tot nu gelezen data: Voor beide vragen: 12-12-2009 12:12 Toevallig ben ik dan ook jarig :P
  15. Ik heb snel even gezocht maar heb zo snel niet een topic gevonden dat zich hiermee bezighoudt. Sinds dit jaar ontplooi ik B2B activiteiten (groothandel-winkelier) en ik bedacht me dat als ik iets wil doen aan een kaartje o.i.d. tegen de feestdagen aan wil doen, ik nu het één en ander regelen. De opties die ik tot nu heb bedacht zijn de volgende: -Helemaal niks -Kaartje -Bedrukte koffiemokken/kopjes -Gebak via gefelicitaart.nl Heb niet echt een budget in gedachte, maar heb er al aan gedacht om in ieder geval iedereen een kaartje te sturen en bij enkele klanten iets erbij. Mijn vraag is eigenlijk wat jullie hiermee doen en als er een HL-er is die mij met één van deze opties kan voorzien ga ik hier graag op in..
  16. Is dan je bedoeling om het onderzoek hier even over te doen? Ik ben trouwens begonnen met geld uit de familie en heb op dit moment niks van de bank, zal nu wel moeilijk worden aangezien ik in een conjunctuurgevoelige branche zit.
  17. Het is toch zo dat je als je werknemer in België gaat wonen, je kan kiezen of je in NL of BE inkomstenbelasting betaald (belastingverdrag). Vanuit dat oogpunt zou er voor de werknemer toch weinig veranderen?
  18. Ik volg met veel belangstelling dit draadje al een tijdje. Mijn vorige auto is al langer dan een maand weg en ik weet eigenlijk helemaal niet wat ik nu moet kopen. Ik rijd eigenlijk al een tijd Audi A4 en het was ook de bedoeling er weer één aan te schaffen. Omdat ik een nieuwe auto aan ga schaffen en niet 3-5 in een auto wil rijden die me niet helemaal bevalt, heb ik het nieuwste type een maand gehuurd. Het probleem is dat de auto mij niet genoeg is bevallen om de knoop ineens door te hakken. En nu wordt het pas echt moeilijk. Audi is qua uitstraling denk ik zeer zakelijk en als we het er dan toch over hebben kan je beter in een Audi aankomen dan in een Mercedes. De merken ontlopen elkaar bijna niks in prijs, maar denk ik wel in imago. Ik heb het indertijd eens opgezocht. Niets ten nadele van Mercedes (staat ook op het lijstje). Ik heb er eigenlijk aan gedacht zakelijk een VW Caddy te kopen en prive een sportauto, maar ik denk dat ik voor de middenweg ga: Audi A6 Avant. Ik heb een groothandel en mijn grootste klantengroep is juweliers by the way. Ik rijd ca. 50-60.000KM per jaar en ik durf het onderwerp nog wel eens aan te snijden bij klanten en die blijken met het imago niet zo'n probleem te hebben. De klanten van wie ik het weet rijden er toch een hoop BMW en Mercedes en dan de wat grotere types. Ik heb net weer voor een maand een huurauto afgesloten, dus ik kan weer verder met piekeren.
  19. Een kennis van mij had dus een aannemer ingehuurd, die werkte met illegale oostblokkers. Ongeveer een jaar later krijgt hij een boete van 25000 euro. En de aannemer heeft volgens mij niks gekregen, hij werkt iig nog vrolijk door.. Naar blijkt hebben ze andere klanten van de aannemer ook beboet. Dus in plaats van de bron aan te pakken, worden de opdrachtgevers aangepakt. Levert wel meer op iig. Dat is toch ook eigenlijk de reden dat je een aannemer inhuurt, zodat je dat gezeik niet hebt.
  20. Als het al lang leegstaat kan je ook tijdelijke huur bespreken voor misschien wel de helft van de prijs, zeker nu. Enig nadeel is dat je er misschien snel weer uit moet.
  21. Zoals ik het nu lees, lijkt het erop dat de topicstarter een product inkoopt voor 65 euro, terwijl het in de winkel100 euro kost. En nu is de vraag hoe hij die 35% verdeelt tussen hem en zijn afnemer. edit: btw buiten beschouwing gelaten..
  22. misschien dat ik iets heel doms zeg, maar inkoopfacturen zijn toch gewoon kosten? Als je omzet 100 euro is en je koopt voor 90 euro in, dan blijft er een brutowinst over van 10 euro en stel dat je nog 8 euro overhead hebt, dan blijft er een winst voor belasting over van 2 euro.. Volgens mij heb ik die vraag wel eens aan mijn toenmalige boekhouder gevraagd en die was het met mij eens..
  23. Ik wist natuurlijk niet dat het om een lunchroom ging, was gewoon natte vingerwerk.. Maar als je met een lunchroom een shoarma tent o.i.d. bedoeld, kan je toch wel uitgaan van een gemideld 5 euro denk ik, zit je dus op ruim 3 ton... Wat noemde de makelaar als omzet? wat is trouwens de vraagprijs en de reden van verkoop? Staat er in de buurt meer leeg, of ter overname? Neem het advies van msteer ter harte en wacht af. Het is in deze tijd zowieso moeilijk om een bedrijf te verkopen (zeker met goodwill)
  24. Makkelijk gezegd dat de rest van de omzet zwart is.. Maar het gaat er (juist bij horeca) niet alleen om wat de zaak nu draait, maar wat 'ie draait, als jij aan het roer staat. Kan je niet gewoon een maand meewerken in de zaak, zodat jij een goede mening kun vormen.. Is het trouwens echt in de binnenstad in Antwerpen, of meer bij het station? Ik kom namelijk veel in de buurt van het centraal station, in de buurt van de Keyserlei, is nogal wat verloop aan horecazaken.. Maar uitgaande van een gemiddelde besteding van 10 euro × 190 × 350 = 665 000
  25. De belastingdruk in Nederland is lager en de hypotheekrenteaftrek kan je dan ook meenemen(en ik wil de drempel ook niet te hoog maken, om weer terug te keren ;)). Ik zie dat veel Nederlanders dat doen, maar de meeste werken dan in NL en wonen in BE. Maar in principe ben ik dan ook in dienst bij een Nederlands bedrijf.. Wat ik heb begrepen is dat je dan je aangifte inkomstenbelasting in Nederland en België doet en op het Belgische formulier een vakje aankruist dat je de belastingheffing in Nederland doet plaatsvinden en dan moet je in Begië nog 5-7% over het bedrag aan inkomstenbelasting betalen aan een soort van gemeentebelasting. Ik had dus gedacht dat ik niet in dienst kom bij de Belgische BVBA, maar dat ik me verhuur vanuit NL aan de Belgische BVBA d.m.v. een management-fee..
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.