Jump to content
Bart
Verberg

Wijzigen bestemmingsplan

vraag

Hallo,

 

Ik ben deze week naar ons stadskantoor geweest om te kijken hoe het met de bouwgrond en de bijbehorende bestemmingsplannen gesteld is. Ik moet zeggen dat ik er niet echt vrolijk van werd. De ruimte om mijn project te realiseren is er wel, alleen moet het bestemmingsplan gewijzigd worden.

 

Een belangrijke P is Plaats, zeker in mijn geval. Daarom ga ik proberen om het bestemmingsplan te laten wijzigen. "Het kan wel meneer, maar er gaat een aardige procedure met een bijbehorende papierwinkel aan vooraf", aldus de balie medewerker.

 

Wie heeft er al eens te kampen gehad met dit soort problemen en kan mij op weg helpen?

 

Groetsels!

Bart

 

 


ice

Link to post
Share on other sites

8 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Rate this answer

Hé Baart ...

 

Ik heb je bijdragen beetje gevolgd ... en nu ik hier iets lees mbt bestemmingsplan gemente Den Haag weet je mn aadacht weer te trekken. Ik zelf wil met de tijd ook de gemeente / provincie benaderen om inzage te krijgen in bestemmingsplannen. Een vraag die nu bij mij rijst (aangezien ik niet weet wat je doelen zijn) is betreft jouw project een leisure of andersoortige doelstelling? Ik wil in (de nabije) toekomst graag met andere ondernemers brainstormen over onder meer vernieuwende leisure projecten ... misschien vind je het leuk om eens van gedachten te wisselen.

 

Groetjes,

 

Jornt Boeren

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Wie heeft er al eens te kampen gehad met dit soort problemen en kan mij op weg helpen?

 

Ik zelf niet, maar ik ken wel een geval waarbij het twee jaar duurde. Als je niet veel klanten op bezoek krijgt (niet echt merkbaar voor de buren) en geen constante af en aanvoer van goederen hebt hoef je ook niet zo snel het bestemmingsplan te wijzigen.

 


'Een vraag stellen en je even dom en onwetend voelen is beter dan je hele leven dom voelen omdat je de vraag niet hebt gesteld' - vrije vertaling van een oud Chinees gezegde

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Het wijzigen van een bestemmingsplan is een hel. Je moet goed naar de huidige bestemming kijken en bezien of je activiteiten en met wat kunst en vliegwerk inpassen.

 

Aals het bestemmingsplan formeel geweizigd dient te worden, duurt dat wel even. Er is ook veel medewerking van gemeente en provincie voor nodig. Dat lukt je alleen als zij (gemeente en provincie) veel baat bij de wijziging hebben.

 

Volgens mij is er ook een procedure die korter en makkelijker is, dat is een soort ontheffing op het bestaande bestemmingsplan. Dan kan als de inbruik op het bestemmingsplan niet al te ingrijpend is.

 

LAat even weten wat je wilt doen en wat er in het bestemmingsplan staat. Misschien hebben we ideeën.

 

Groeten,

Nils

 


Heeft mijn antwoord je goed geholpen? Dan is een reusje nooit weg.

 

Iedere vrijdag in Utrecht, gratis uurtje "sparren" met ervaren ondernemers en investeerders. www.innosquad.nl

 

contact: www.dewitte.org | Innovation + Business + Finance

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

De bedoeling is om een uitgaansgelegenheid te creëren in een middelgrote gemeente. Niet alleen in de gemeente maar ook in de wijde omtrek is er tekort aan.

 

Als bijbaan ben ik taxichauffeur in het weekend en rij meer dan regelmatig uitgaanspubliek die steen en been klagen over de gelegenheden die momenteel voor handen liggen. Na heeel lang nadenken en alles lezen wat met horeca te maken heeft ben ik voorzichtig gaan denken over het opstarten van een discotheek. Het concept zoals ik het nu im me hoofd heb (en deels op papier) is baanbrekend en zeer vernieuwend! Gezien het feit dat ik een werktuigbouwkundige achtergrond heb ga ik gebruik maken van nieuwe technologische ideeen om een optimale beleving en ambiance te bewerkstelligen.

 

Maar dan het bestemmingsplan :(... . Het word in ieder geval een nieuwbouw project. Geschikte lokaties zijn er niet in overvloed maar ik heb er wel een paar gevonden. Het aanpassen van een bestaand gebouw naar mijn wensen is kostbaarder (volgens kenners uit de cement :D industrie) En het wordt dan ook stukken lastiger om een geschikte Plaats te vinden. (lees; bij gebrek aan opties gewoon niet te doen)

 

De terreinen die interessant zijn hebben de bestemming bedrijventerrein. De afmetingen en alle andere gestelde eisen zijn keurig na te lezen. Gezien het feit een discotheek een horecaonderneming is val ik dus buiten de boot!

 

Het compleet wijzigen van een bestemmingsplan neemt gemiddeld genomen, 26 maanden in beslag (als het uberhaupt lukt). het ontlenen van een ontheffing duurt gem. 60 weken.

 

Ik moet nog eens goed gaan praten met de ambtenaren, maar het is in ieder geval niet te vermijden dat het een geruime tijd in beslag gaat nemen!

 

Gegroet.

bart

 

 

 


ice

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Toevallig ken ik de geschiedenis van Snowworld een beetje. De reden waarvoor het Snowworld zoetermeer is geworden is omdat er ontzettend lang gesproken was met de uithof (Den Haag) om het daar te bouwen.

 

Op een gegeven moment hadden de initiatiefnemers schijt genoeg van de papierwinkel en vertragingen en hebben ze voor Zoetermeer gekozen.

 

Ik begrijp die beslissing wel. Als je al 26 maanden bezig moet zijn om uberhaupt te mogen beginnen met bouwen zou ik verder gaan kijken naar alternatieve locaties.


HL-er van het eerste uur (& proud of it)

follow me on twitter http://www.twitter.com/dhettema

fuk spelvouten

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

je reageert op een topic van 7 jaar oud? ???

Klopt, omdat er spam links geplaatst worden naar ro-web, zijn eigen website. Vriendelijk verzoek om daar dus per direct mee te stoppen.

Bezoekhetziekenhuis.nl: Eenvoudig bezoeken plannen aan de patiënt en communiceren met patiënt, familie en vrienden. ! Maak een account aan als een familielid in het ziekenhuis ligt en je kunt gezamenlijk de bezoektijden inplannen.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 10 leden online en 223 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept