Jump to content

AOS

Legend
 • Content Count

  672
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

6

Personal info

 • Gender
  Male

Recent activities

 1. Die wasluis (=bacterie) en vast ook andere beestjes en micro-organismen zitten aan de slangen en onderdelen geplakt. Het is zeker bekend dat bacterien die in een biofilmpje geplakt ergens aan zitten beter bestand zijn tegen bijv. chloriet of andere middelen. Door het vormen van zo'n slijmlaag (biofilm) heb je ook nog een diffusie-limitatie. een keertje in de zoveel tijd wat hoger wassen kan het probleem oplossen. Zie bijv: http://huis-tuin-en-wonen.infoyo.nl/klussen/12433-vetluis-in-uw-wasmachine.html slechts een keertje in de drie maanden op 90 graden. Eventuele prob
 2. Hoe zou je het liefst op de hoogte gehouden worden? Per universiteit/instelling zijn er trouwens verschillende initiatieven, ik laat het even in het midden of het allemaal bereikbaar is. Voorbeelden: TUDelft delft integraal http://www.delta.tudelft.nl/ Wageningen: http://www.wageningenuniversity.nl/NL/nieuwsagenda/ Groningen: http://www.rug.nl/corporate/nieuws/nieuws Algemene sites (uit publieksgeld betaald) zoals: http://www.allesoverdna.nl/basisinfo.html
 3. Stel dat je het wil toepassen: dan zul je je toch in de techniek moeten verdiepen of iemand aannemen die dat voor je kan doen. Ik vind dat in de film "The aviator" ook zo mooi. Een Howard Hughes die alle vakliteratuur doorneemt, en alle details kent, maar daarbij ook specialisten aanneemt om zo zijn dromen te realiseren.
 4. Niemand heeft er wat aan als elk onderzoek dusdanig wordt vertaald, dat iedereen het begrijpt. Wat moet je er in hemelsnaam mee? Ik hoef zelf ook absoluut niet elk detail te weten van alles wat er speelt in de wereld. Details zijn alleen voor mensen interessant die zich bezig houden met ongeveer hetzelfde onderwerp (maakt niet uit of dat nu een werknemer bij een bedrijf of bij een instituut is). Daarnaast wordt er best wel veel gedaan om wetenschap begrijpbaar te maken voor iedereen. Bijv. door het NRC, lekenpraatjes tijdens de verdediging van een proefschrift, samenvattingen voor dummies
 5. Via HL ben ik ook van mijn hoogtevrees afgekomen (maar da's een ander verhaal). Het hebben van kinderen die van rollercoasters houden werkt ook trouwens.
 6. Een termijn van 14 dagen is wel erg kort in deze tijden. 30 dagen is meende ik internationaal het gebruikelijke. Op dit moment houden veel grote bedrijven zelfs een periode van 60 dagen aan voordat ze betalen maar melden dit wel aan de leveranciers.
 7. Is er iemand al eens naar de eerste vier geweest? De moeite waard? Ik zie dat men nog 3 dagen heeft om voor de "early bird" registratie in aanmerking te komen.
 8. Evolutie is wat mij betreft een feit en niet alleen een theorie. Er vindt bij experimenten in korte meetbare tijdperiodes door selectie genetische veranderingen, aanpassingen, verbeteringen en soortvorming plaats (bijv. fruitvliegjes). De theorie als geheel omvat zo'n beetje alle hypotheses en mogelijke verklaringen voor evolutie, (plaatselijke) soortvorming, alsook voor het hele ontstaan van de diversiteit aan organismen. Evolutie is behoorlijk bewezen, maar alle onderdelen van de gehele evolutietheorie misschien niet. Maar dat is ook het geval bij andere belangrijke grote t
 9. Leuke topic! In Nederland heeft men wat minder met titels, maar in Duitsland is dat volgens mij al heel anders. In Azie zou ik zeker ook titels op je kaartje zetten.
 10. Ik doe er even een linkje bij http://www.niaba.nl/html/index.php?id=20&item=95&PHPSESSID=8b344d20db7d4bf62495a70526749320 1 maart als deadline is wel erg kort dag In ieder geval natuurlijk mooi dat het er weer is (volgend jaar weer?), en fijn om te lezen dat er zulke concrete bijdragen worden gegeven door het Netherlands Genomics Initiative en Life Sciences Health.
 11. De combo is hier nog niet te krijgen omdat SaraLee geen organisatie in Zweden heeft met een werkelijk marktaandeel. Ze zouden kunnen consolideren om dan toch de markt te bewerken maar na onderzoek was de consolidatie/introductie stap niet loonzaam genoeg voor SaraLee en Philips (volgens onze bronnen). Dit betekend echter niet dat het hier niet hoeft te werken en dat het niet loonzaam genoeg zou zijn voor ons. We hebben markt onderzoek gedaan bij letterlijk honderden Zweden en de reactie op de koffie was voornamelijk positief (90%+ positief). Als het allemaal niet loonzaam is voor grot
 12. Weer on topic: volgens mij moet er vooral een notificatie naar de VWA. Op de pagina van de NCV, zie eerdere link, staat ook het één en ander. Het beste lijkt me zoveel mogelijk gratis info zien te krijgen (via de VWA of NCV) en mocht het dan nog nodig zijn eventueel nog een adviseur in handen nemen of iemand die zoiets al eerder heeft gedaan. Het zal allemaal wel meevallen, maar er moet wat tijd ingestopt worden.
 13. Let er trouwens ook even op of er iets moet gebeuren in verband met REACH: http://www.senternovem.nl/reach/ Maar het kan ook zijn dat het niet onder chemicalien valt (misschoien maak ik het nu moeilijker dan het is) omdat het natuurlijk is.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept