AOS

Legend
 • Aantal berichten

  672
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door AOS

 1. Die wasluis (=bacterie) en vast ook andere beestjes en micro-organismen zitten aan de slangen en onderdelen geplakt. Het is zeker bekend dat bacterien die in een biofilmpje geplakt ergens aan zitten beter bestand zijn tegen bijv. chloriet of andere middelen. Door het vormen van zo'n slijmlaag (biofilm) heb je ook nog een diffusie-limitatie. een keertje in de zoveel tijd wat hoger wassen kan het probleem oplossen. Zie bijv: http://huis-tuin-en-wonen.infoyo.nl/klussen/12433-vetluis-in-uw-wasmachine.html slechts een keertje in de drie maanden op 90 graden. Eventuele problemen van wormeitjes die in het wasgoed zitten verhelp je er dan niet mee. Maar ik kan me wel voorstellen dat zo'n apparaat door aangeplakt vet/zeep, vuil en bacterien op een gegeven moment meer een viesmaker wordt dan dat het schoon maakt, maar dat probleem zou je dan ook op 40 graden moeten hebben (tenzij je af en toe op 90 graden wast). Al met al blijf ik lekker doorwassen op lage temperatuur en zal die machiene wel een een keertje opstoken. Als ik de kliko opendoe of de vaatdoek niet op tijd vervang krijg ik veel meer bacterien binnen...
 2. Hoe zou je het liefst op de hoogte gehouden worden? Per universiteit/instelling zijn er trouwens verschillende initiatieven, ik laat het even in het midden of het allemaal bereikbaar is. Voorbeelden: TUDelft delft integraal http://www.delta.tudelft.nl/ Wageningen: http://www.wageningenuniversity.nl/NL/nieuwsagenda/ Groningen: http://www.rug.nl/corporate/nieuws/nieuws Algemene sites (uit publieksgeld betaald) zoals: http://www.allesoverdna.nl/basisinfo.html
 3. Stel dat je het wil toepassen: dan zul je je toch in de techniek moeten verdiepen of iemand aannemen die dat voor je kan doen. Ik vind dat in de film "The aviator" ook zo mooi. Een Howard Hughes die alle vakliteratuur doorneemt, en alle details kent, maar daarbij ook specialisten aanneemt om zo zijn dromen te realiseren.
 4. Niemand heeft er wat aan als elk onderzoek dusdanig wordt vertaald, dat iedereen het begrijpt. Wat moet je er in hemelsnaam mee? Ik hoef zelf ook absoluut niet elk detail te weten van alles wat er speelt in de wereld. Details zijn alleen voor mensen interessant die zich bezig houden met ongeveer hetzelfde onderwerp (maakt niet uit of dat nu een werknemer bij een bedrijf of bij een instituut is). Daarnaast wordt er best wel veel gedaan om wetenschap begrijpbaar te maken voor iedereen. Bijv. door het NRC, lekenpraatjes tijdens de verdediging van een proefschrift, samenvattingen voor dummies in proefschriften, populaire tijdschriften over techniek en wetenschap... Er zijn nog veel meer voorbeelden. Wel vind ik dat elke onderzoeker in staat moet zijn om in 3 minuten uit te kunnen leggen waar hij mee bezig is en wel zodanig dat het ook voor veel mensen begrijpbaar is. Maar dit geldt voor bijna iedereen, vooral ook voor ondernemers.
 5. Via HL ben ik ook van mijn hoogtevrees afgekomen (maar da's een ander verhaal). Het hebben van kinderen die van rollercoasters houden werkt ook trouwens.
 6. Een termijn van 14 dagen is wel erg kort in deze tijden. 30 dagen is meende ik internationaal het gebruikelijke. Op dit moment houden veel grote bedrijven zelfs een periode van 60 dagen aan voordat ze betalen maar melden dit wel aan de leveranciers.
 7. Is er iemand al eens naar de eerste vier geweest? De moeite waard? Ik zie dat men nog 3 dagen heeft om voor de "early bird" registratie in aanmerking te komen.
 8. Evolutie is wat mij betreft een feit en niet alleen een theorie. Er vindt bij experimenten in korte meetbare tijdperiodes door selectie genetische veranderingen, aanpassingen, verbeteringen en soortvorming plaats (bijv. fruitvliegjes). De theorie als geheel omvat zo'n beetje alle hypotheses en mogelijke verklaringen voor evolutie, (plaatselijke) soortvorming, alsook voor het hele ontstaan van de diversiteit aan organismen. Evolutie is behoorlijk bewezen, maar alle onderdelen van de gehele evolutietheorie misschien niet. Maar dat is ook het geval bij andere belangrijke grote theorieën. Het verschil met alle andere theorieën is, dat de evolutie-theorie bij een (zeer?) beperkt aantal gelovigen een allergische reactie teweeg brengt (en dus als aanvallend ervaren wordt). En die kleine groep mensen probeert zich dan in allerlei bochten te wringen met nog veel minder bewezen theorieën (en de rest van de wetenschap is dan de gevestigde orde die dogmatisch en star is, te zwaar gesubsidieerd, etc..). Nieuwe inzichten en theorieën zijn natuurlijk altijd welkom wat mij betreft, maar voorlopig hou ik me bij: "nothing in biology makes sense except in de light of evolution" (T. G. Dobzhansky, 1973), en de evolutietheorie wordt er in de tijd ook alleen maar sterker op (De theorie evolueert ;D).
 9. Leuke topic! In Nederland heeft men wat minder met titels, maar in Duitsland is dat volgens mij al heel anders. In Azie zou ik zeker ook titels op je kaartje zetten.
 10. Ik doe er even een linkje bij http://www.niaba.nl/html/index.php?id=20&item=95&PHPSESSID=8b344d20db7d4bf62495a70526749320 1 maart als deadline is wel erg kort dag In ieder geval natuurlijk mooi dat het er weer is (volgend jaar weer?), en fijn om te lezen dat er zulke concrete bijdragen worden gegeven door het Netherlands Genomics Initiative en Life Sciences Health.
 11. De combo is hier nog niet te krijgen omdat SaraLee geen organisatie in Zweden heeft met een werkelijk marktaandeel. Ze zouden kunnen consolideren om dan toch de markt te bewerken maar na onderzoek was de consolidatie/introductie stap niet loonzaam genoeg voor SaraLee en Philips (volgens onze bronnen). Dit betekend echter niet dat het hier niet hoeft te werken en dat het niet loonzaam genoeg zou zijn voor ons. We hebben markt onderzoek gedaan bij letterlijk honderden Zweden en de reactie op de koffie was voornamelijk positief (90%+ positief). Als het allemaal niet loonzaam is voor groten als Sara Lee en Philips, maar wel voor jullie als klein bedrijf, is een moeilijke constructie als abonnamenten dan wel nodig? Ik persoonlijk wil gewoon koffie en geen abonnament. Wat vinden ze in Zweden van zo'n constructie?
 12. Weer on topic: volgens mij moet er vooral een notificatie naar de VWA. Op de pagina van de NCV, zie eerdere link, staat ook het één en ander. Het beste lijkt me zoveel mogelijk gratis info zien te krijgen (via de VWA of NCV) en mocht het dan nog nodig zijn eventueel nog een adviseur in handen nemen of iemand die zoiets al eerder heeft gedaan. Het zal allemaal wel meevallen, maar er moet wat tijd ingestopt worden.
 13. Let er trouwens ook even op of er iets moet gebeuren in verband met REACH: http://www.senternovem.nl/reach/ Maar het kan ook zijn dat het niet onder chemicalien valt (misschoien maak ik het nu moeilijker dan het is) omdat het natuurlijk is.
 14. Ik zou verdere details tot het klaar is achterwege laten. Dit is waarschijnlijk al geregistreerd.
 15. Misschien heb je hier ook wat aan: http://www.ncv-cosmetica.nl/pages/view.php?page_id=13 Als het om een natuurlijke olie gaat is het misschien simpeler.
 16. Dit is een behoorlijke uitdaging, want als dit allemaal in 1 ruimte gebeurd, dan vind ik het niet ideaal, maar het heeft ook zo zijn voordelen. Tot nu toe heb ik eigenlijk altijd gewerkt in dit soort multifuctionele ruimtes. Maar het liefst dus zoveel mogelijk ruimtes met aparte functies. Maar de eerste vereiste is toch voor mij een koffie of thee apparaat, liefst zo opgesteld dat het (eventueel op gezette tijden) een sociale plek wordt. Ikzelf zou graag een kantoor willen hebben met een grote whiteboard, voldoende planken, muziek en een mooie grote ramenpartij met een redelijk leeg/stil uitzicht. Ben toch wel jaloers als ik dit tegenkom.
 17. Wie niet horen wil, zal ook niet voelen... ;D
 18. Het is alleen de manier waarop. Ik moet zeggen dat hier hele 'humane' reacties bij zitten, terwijl ik op de vrijdagmiddag en zo vlak voor kerst iets minder vriendelijk meer ben. Gezien het feit dat het niet echt een arrogante bal is, zal ik eens kijken hoe ik hem toch de waarheid vertel zonder dat er discussie uitkomt. Ik zie al wat leuke dingetjes hier die ik kan gebruiken.
 19. Hoe zal ik dat eens doen? Vertellen dat zijn offerte nergens op slaat en dat hij niet eens de moeite heeft genomen om te lezen/luisteren naar de wensen en verder dat hij niet zo vaak moet storen en niet moet denken dat ik ook maar een cent zal spenderen (en zeker niet de belachelijke prijs die hij vraagt, maar zat wel korting bij!!). of: bedankt voor de offerte, we gaan er niet op in. (wegens...smoesje).
 20. Ik twijfel er ook niet aan dat gedrag evolueert, en ook niet aan het feit dat geen invloed hebben op je werk/omgeving tot cynisme, apathie en andere negatieve dingen kan leiden. Waar ik altijd een beetje kriebels bij krijg is een zin als deze: Is dit bewezen d.m.v. proeven, treed er bijv. selectie voor dit gedrag op bij een bepaalde situatie op, of is dit gewoon weer een iets te enthousiaste fantasie...
 21. Ik vind dat er in die vijf jaar aardig wat veranderd is. Ook qua technologie. - Ik merk toch meer aandacht voor duurzamere bronnen van energie, bijvoorbeeld door de hoge olieprijs, die nu waarschijnlijk tijdelijk lager is. - DNA sequentie analyse, inclusief mutaties, is bijvoorbeeld veel goedkoper geworden - Er zijn steeds snellere methoden voor drug-discovery
 22. Een "lange" biologische geschiedenis wil ik het niet direct noemen. Het is immers aangeleerd. Dat imliceert ook dat het weer af te leren is. En inderdaad zie je bij mensen die "altijd denken in problemen" of onverbetelijke rasoptimisten die nooit de negatieve kanten (willen) zien wel verandering in gedrag als daar aandacht aan wordt gegeven. Zoals al aangegeven, reageert elk mens anders en wordt dit aangeleerde hulpeloze gedrag niet zomaar op alle situaties toegepast door iedereen. Ik zelf vind dat er in dit soort sociobiologie er veel te snel de relatie met de natuur en evolutie wordt gelegd, zonder enig echt bewijs. Daar gaat het zo vaak fout bij sociobiologie, of wordt al snel ten kwade gebruikt door allerlei radicale ideologieen.
 23. Oh en nog iets: Indien je geen Spaans spreekt: spreek hun namen goed uit (Goeanes i.p.v. Juanes), dubbele voornamen zijn ook dubbele voornamen, en in de mail alle accenten é è enz. aanbrengen. Verder: de baas in Spanje is ook echt de baas!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.