• 0

Wetgeving etenswaren verkopen op internet

Hallo

 

Al enige tijd ben bezig met het opzetten van mijn online shop.

Nu zit ik al een paar dagen met een probleempje.

Kan ik zomaar naar elk land ter wereld een doosje pralines verpakt en wel versturen?

Ik weet dat er controle is naar voedingsmiddelen die bestemd zijn voor supermarkten en zo, maar is dit ook zo als ik het rechtstreeks opstuur naar de eindgebruiker?

 

Winners never quit;

quiters never win! Think about it...

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

10 antwoorden op deze vraag

  • 0

 

Ik weet het niet 100% zeker, maar naar mijn weet moeten sommige voedingswaren gesealed zijn. Zoals bijv. vlees mag in de VS enkel in blik worden meegenomen of vacuum verpakt, om ziektes en besmettingen te voorkomen. Heb wel eens een doos met aziatische etenswaren vanuit Amsterdam naar Houston verstuurd, denk aan sambal, kroepoek, bami en losse pepers... Bij de douane werden alle niet gesealde dingen weggegooid - kreeg nog van mijn familie daar te horen dat eten lastig is.

 

Kan je niet de douane van Nederland bellen en vragen of ze een lijst hebben met wat wel en niet kan?

 

Hoe is jouw pralines verpakt, gesealde doos? Of enkel de doos met de chocolade er los in?

 

 

Link naar reactie
  • 0

De pralines zitten los in de doos, die gaat dan nog eens in een polystereen omhulsel en dan daarond komt folie zodat deze volledig beschermd is voor transport.

Is dat genoeg geseald denk je?

Winners never quit;

quiters never win! Think about it...

Link naar reactie
  • 0

Mauroz, ik zou het voor de zekerheid even navragen. Kan je achter de exacte inhoud van het product komen qua ingrediënten? Heb vandaag een klant van mij gesproken die in de food-sector zit, en die gaf mij de tip voor de US :

http://www.cfsan.fda.gov/~pn/pnmail.html

 

Lees dat je wel moet nagaan of er in je ingrediënten geen dierlijke producten zijn verwerkt die verboden zijn. (Dit is dan enkel de US). Denk dat het verstandig is dat je dit voor de hoofdmoot qua landen uitzoekt.

 

Een andere optie is dat de klant uit het land zelf moet nagaan of dat hij/zij kan bestellen en dat je de verantwoording bij de klant legt en niet bij jezelf. Is misschien niet zo netjes, maar dat scheelt een hoop hoofdpijn, omdat ieder land zijn eigen regels hanteert. Vooral buiten de EU. Succes.

 

 

 

Link naar reactie
  • 0

Een andere optie is dat de klant uit het land zelf moet nagaan of dat hij/zij kan bestellen en dat je de verantwoording bij de klant legt en niet bij jezelf. Is misschien niet zo netjes, maar dat scheelt een hoop hoofdpijn, omdat ieder land zijn eigen regels hanteert. Vooral buiten de EU. Succes.

 

Ik denk niet dat dat zo'n goed advies is. Je wilt klanten aan je binden en tevreden houden. Door je er van af te maken met 'dat moet de klant zelf maar uitzoeken' zul je wellicht tijd besparen, maar ook een hoop klanten nooit meer terug zien als er wat bij de douane wordt weggegooid en jij aangeeft: sorry, was op eigen risico!

Link naar reactie
  • 0

zoals nkccs zegt, dat kan ik echt niet maken tegenover mijn klanten.

ik maak het product, verkoop het en stuur het op. dit is mijn verantwoordelijkheid.

de ingredienten kan ik zich wel bij de verpakking zetten als dat moet,

het gaat om pralines, dus ja, ik zou het echt niet weten of ze hierover moeilijk kunnen doen bij douane.

een echt knelpunt momenteel

 

Winners never quit;

quiters never win! Think about it...

Link naar reactie
  • 0

het gaat om pralines, dus ja, ik zou het echt niet weten of ze hierover moeilijk kunnen doen bij douane.

 

Met een vulling van alcohol? Ik kan me voorstellen dan bijv. Arabische landen moeilijk kunnen doen. Verder lijkt een goede etikettering wel van belang i.v.m. voedselallergie.

 

Houdt er overigens rekening mee dat je de temperatuur en luchtvochtigheid niet onder controle hebt. Ik kan me voorstellen dat wanneer het pakketje een paar uur op een vliegveld in de zon staat dit niet ten goede komt van de kwaliteit.

Waarom neem je niet eens contact op met een bedrijf gespecialiseerd in geconditioneerd verpakken van voedsel. (bijv. Pantar Amsterdam). Mogelijk dat ze je tips kunnen geven.

Link naar reactie
  • 0

zoals nkccs zegt, dat kan ik echt niet maken tegenover mijn klanten.

ik maak het product, verkoop het en stuur het op. dit is mijn verantwoordelijkheid.

de ingredienten kan ik zich wel bij de verpakking zetten als dat moet,

het gaat om pralines, dus ja, ik zou het echt niet weten of ze hierover moeilijk kunnen doen bij douane.

een echt knelpunt momenteel

 

 

In nederland hebben we http://www.douane.nl/ Heb je voor jezelf al bepaald welke landen jouw grootste markt zijn? Je zou vervolgens de top 5-10 kunnen benaderen en hun je plan gedetailleerd voorleggen (incl. een volledige ingredienten lijst, manier van verpakken, etc.) en hun om advies vragen. Als je dan alles voor je top 5 geregeld hebt, kun je vanuit daar verder werken en bijvoorbeeld elke 2-4 weken een nieuw land toevoegen.

 

Zoals eerder al aangegeven is ook je logistieke process erg belangrijk, heb je al met TNT (of vergelijkbaar) contact gehad over kosten, mogelijkheden, etc? Als je de klant op je website meteen wilt laten weten wat het gaag kosten moet je een flexibele webshop hebben, gewichten van al je producten vastleggen en de tarieven voor al je landen. Er komt nog een hoop bij kijken en ik denk dat je nog de nodige maanden werk voor de boeg hebt.

Link naar reactie
  • 0

bedankt voor de tip inovateur!

geen bezoekje waard dus...

anyway, heb me op de site van de amerikaanse douane eens verdiept op de 600 faq...

normaalgezien kan chocolade geen probleem geven.

wel vind ik het opmerkelijk dat vele pakketten worden opengemaakt bij de douane.

ik heb speciale verpakking die eigenlijk dicht zou moeten blijven tot aan de eindgebruiker.

onlangs zag ik een reportage van een drugshond bij de douane, hij blafte niet bij het pakket, maar het zag er toch verdacht uit "zogezegd".

pakket werd gewoon volledig opengemaakt en daarna weer heel gewoontjes dichtgesmeten.

 

Winners never quit;

quiters never win! Think about it...

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wie is er online?
    6 leden, 163 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 80.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.